bir karar verilir aksi bir şey oluncaya kadar bir daha açılmaz.
işte olmuş aksi bir şey... mecburen konuşup bir ortak karar verecekler
ortada böyle bir durum yokken alınmış kararın şu anda bir hükmü var mı?
Konu sahibinin de başına gelen bu şanssızlık. Kendini boşuna daha dramaya sokuyor. İçimde can var vs böyle düşünmenin yararı ne?
bakın ben zaten ay boşver kocanı doğur filan demiyorum ki, zaten böyle bir haddim olamaz
içimde can var filan genel olarak bizim kadınların düşünme şekli işte .... (siz de doktordunuz sanırım, bilirsiniz) bana da kalırsa (haddim olmayarak) çift bu konuda kendilerine en uygun kararı almalı, kadın zaten erkekten de daha rasyonel olmalı (gebeliğin yükünü çeken kadın) çocuk yapma kararı alınırken... tamam bunlar çok güzel de... yani şimdi gebe kalmış, şok yaşayan kadından birden zihniyetini değiştirmesini mi bekleyelim ? yani doktor hanım, kusura kalmazsanız, bu yaklaşım ülkemde çok küçük bir azınlık dışında pek makul bir çıktı verecek bir yaklaşım değil bence. içimde can var bakış açısını onayladığım için demiyorum, tekrar belirteyim, ay böyle düşünme böyle bakma demekle olmuyor diyorum. umarım anlatabildim...
ayrıca yine belirteyim
bu kadına kocası daha merhametle, duyarlı, biraz daha beklediği, ihtiyaç duyduğu gibi yaklaşsa kadın belki daha kolay karar alacak...
Eşim kesinlikle istemiyor. Belki bu 1,5 yaşını geçince tekrar düşünürüm diyor. Geçen gebelik şüphem oldu ve aldıralım dedi. Hemen aldıracaktım. Bir çocuk iki kişi isterse ancak doğmalı. Yani oybirliği aranmalı. Bazı kararlar vardır tek kişi istese yeter (boşanmak, ayrılmak gibi) bazı kararlar vardır iki kişi de istemeli (çocuk gibi) bana göre. Bekarlıkla evlilikle alakası yok kişilerle alakası var.
siz de eşinizin ileride kararları değişir mi bilemiyorsunuz misal şu anda
dahası siz o zamana 40a doğru gelmiş olacaksınız ve başka kaygılar olacak burada konu sahibinin kararlarında sizinkilerle alakasız parametreler var. fakat onların da kararı değişebilir...hayatta herkesin başka başka şartları var.
ideali tabii ki 2 taraf ortak kararda olsun, kavgasız gürültüsüz olsun. ama öyle olmuyor işte.
özellikle bekarken gebe kalan kadınlar için konuşmamın sebebi şuydu: o zaman eşin rızası gerekmiyor ya kürtaj için. ama o konuyu uzatmamızın gereği yok durumla alakasız çünkü.