Kürtaj

Bazı arkadaşlar konu sahibesini eleştirmiş.Bana göre de Allah'ın verdiği canı ancak yine o alabilir.Muhakkak yıllardır evlat hasreti çekip sahip olamayanlar var Rabbim inşallah isteyenlere hayırlı evlatlar nasip eder.Ama kişinin kararını yargılamak bize düşmez o Allah ile kul arasındadır.

tamam da burda kimse arkadaşa aferin çocuğunu aldır diyecek değil ne demelerini bekliyorsunuz...
birde herkes istediği konuyu burada açabilir ama burda onca uğraşlarına rağmen çocuk sahibi olamayan insanlar var onlara karşı haksızlık olmuyor mu böyle bir konunun açılması ?

Son düzenleme:

Bir kere hata yaptığııza göre demek ki korunmuyodunuz korunuyorduk demeyin bari.Cinsellik olgun, kendinden emin aklı başında bireylerin gerçekleştirmesi gereken bir eylemdir bana göre sizde de o olgunluğu eminim burdaki hiç kimse göremedi kusura bakmayın. Çocuk benim istediğimi yaparım atararım satarım lafı da ne kadar aklı başında bir birey olduğunuzun göstergesi.

güzel açıklamışsın... ayrıca eklemek istiyorum evet çocuk senin istediğini yaparsın bizi de ilgilendirmiyor ama hesabını Allaha verceksin bize değil fakat olayı bu kadar basitleştirme lütfen...son olarak amacım seni yargılamak değil insanlık hali herkesin başına gelebilir.

konuyu açan arkadasi yargilamak bize de düsmez zaten. Herkesin kendi basina yada kizkardesinin, arkadasin, kuzeninin basina gelebilecek birsey. Ben okadar "salak" olmam diyemeyiz... O kiz simdi bu karari kolaymi aldi sandiniz ?
Maalesef toplum ve onun baskisi baska bir seçenek de birakmiyor sanki. Toplumun bu kürtajda hiçmi suçu yok simdi ?

merhaba arkadasım..öncelikle bu msjı özel msj olarak atmak istediğimi belirtmek isterim fakat atamadım.neyse gecenlerde senin bu kürtajla ilgili konunu okumustum ve gercekten cok üzülmüştüm.ben ne seni yargılayacak ne de sana akıl verecek degilim.sadece seninle ilgili gordugum rüyayı bilmeni istiyorum.ve bana inanmama ihtimalini de göz önünde bulundurarak,bu ruyayı gordugume annemin babamın herseyin üstüne yemin ediyorum.dediğim gibi gecenlerde senin bu konuyu okumustum ve okudugum o gece bir ruya gordum..rüyamda kıyamet kopuyordu,feryat figan,insanlar kacısıyor,yer gök sanki birbirine girmişti.ben olan biteni insanları izliyorum.sanki gercek gibiydi suan anlatırken bile tüylerim diken diken oluyor.ellerimi acmısım Allah'a sükrediyorum,Rabbim diyorum Sana şükürler olsun,şükürler olsun ki inanıyorum,şükürler olsun ki büyük günahlara girmeden yanına geliyorum.aglıyorum bi yandan,sonra seni goruyorum anneroxanne..tabi seni normalde hiç gormedim ama ruyamdaki o kızın sen oldugunu biliyorum..boyle sacların omuzlarında,dalgalı ve kucagında bir bebek..sen de ellerini acmış bagıra bagıra Allah'a sükrediyorsun..aynen şöyle diyorsun; Allah'ım Sana şükürler olsun bu bebegi oldurmeme izin vermedin,bu günaha girmeme izin vermedin,ya kürtaj olsaydım benim şimdi halim ne olurdu,nasıl hesap verirdim,şükürler olsun Sana.........ve sonra terler içinde uyandım.aslında sana bunu anlatma niyetinde değildim.cünkü bu konu beni ilgilendimez.ama her sabah bu hisle uyanıyorum.tekrar aynı ruyayı gormus gibi oluyorum.içimden bi ses anlat anlat anlat diye kafamın etini yiyo.evet ben anlattım gerisi senin bilecegin bir iştir..Allah yardımcın olsun..

ay canım okurken ben bile çok etkilendim .. iyi yapmışsın yazmakla , senden çıktı artık gerisi arkadaşın bileceği iş .. ama inşallah bu günaha girmez ve hayatı boyunca bunun acısını çekmez ..

kızlar konunun sahiibi ortadaa yokk neden acabaa ????

konunun sahibi bebek için zamanı olmayıp fakat zevklerinden vazgeçmeyen biri unuttunuz mu?nerede olabilir sizce?
ya rabbimin mucizesi bizler tırnağını yaratamazken o bir kere korunmayarak sahip olduğu bebeğini parçalatmak için ucuz dr arayışında yada sevgilisinin kollarındadır
benden sana tek kelime yok arkadaşım rabbim senin deyiminle zamanı geldiğinde yani sen istediğinde bakalım bu kadar kolay verecekmi sana allahın sopası yok canım aklını başına al zamanı geldi gelmedi ben bilmem ama yüreğinin sesini dinle

günlerdir ağlamaktan harap oldum. benim için kolay olduğunu zannediyorsunuz ya da ben benim için kolaymış gibi konuşuyorum ama değil. her gördüğüm küçük bebekte gözlerim doluyor ama anlatamıyorum kimseye derdimi! doğuramam. imkansız. bunu anlamak bu kadar mı zor!? ben her gece korkunç kabuslar görmüyor muyum sanıyorsunuz!? her gece çığlık atarak uyanmıyor muyum!? ama yapamam. o kadar imkansız bir durum. anlamıyorsunuz.

Yanlış anlamazsan birşey soracağım,gerçekten nişanlı mısın yoksa sadece sevgili misiniz?

ayrıca nur11 siz kimsiniz ki benimle böyle konuşabiliyorsunuz!? böyle bir durumda nişanlımın kollarında değilde kimin kollarında olacağım!? bu iş öyle veya böyle olacak. ben kendimi ağlamaktan öldürsem de değişmeyecek bir şey. bulunduğum şartlar bunu gerektiriyor. eğer adam akıllı bir şekilde yapma dersen de -ki onu demek bile size düşmez ama neyse- aksi takdirde beni saçma sapan şeyler itham etme.

Bu mesajda gözlerim doldu zor tuttum kendimi

Son düzenleme:
ya arkadaşlar yapmayın allahaşkına ya biz burda kadınlar olarak birbimize destek olalm sorunları anlatalm rahatlıyalm dye varız ne bu vurdumduymazlık?

burda hamile kalmak için uğraşanlara haksızlık diyosunuz böyle bi topik bu ne saçma düşüncedir o istermi onların bebek hasreti çekmesini?

daha kürtaj olucak para bulamayız yazmış çocuğu doğursa nasıl bakıcak biraz mantıklı olun o çocuğa iyilikmi etmiş olcak ozamn ?

resmen o haltı yemeden düşünseydiniz faln yazmışssınz gerçekten okurken üzüldüm ,arkadaşında üzüntüsüne üzüntü katmışsınızdır oysaki o bizden destek bekliyodu , destekleriniz için onun adına ben teşekkür ediyorum iyiki varsınız

bu konuda bazı arkadaşlar kadar anlayışlı olamıycam.insan cahil olur ya da başına istemediği birşey gelir o zaman belki diye düşünebilirim ama bu arkadaş okuyor,korunma yöntemlerini biliyor ve nişanlısıyla ilişkiye girmiş.kusura bakmayın ama hiç de anlayışla ya da empatiyle yaklaşamıycam bu duruma.ben tam 3 yıl bebeğim olsun diye çabaladım,hergece onun hayaliyle yattım,gizli gizli çokk ağladım.bir bebek kaybı yaşadım bu arkadaş gibi benim meleğimde daha 5 haftalıktı ama gelişemedi maalesef..
ve şimdi ikizlerim olduğu halde acısı hiç geçmedi.tüp bebek tedavisi gibi zorlu bir süreçten geçerek ANNE oldum..belkide o yüzden bu konularda bu denli hassasım bilmiyorum..

bu nasıl vicdandır ya,Allah'ım aklım almıyor..gerçekten daha çok şey söylemek istiyorum ama bir meleğe kıymayı düşünen birine ne söylesen de fayda etmez zaten..Allah affeder mi bilemem ama kalbi atmaya başylayan o can seni hiç affetmeyecek emin ol!

Buyuk konusanlar ilerde baslarina ne gelecegini biliyorlar mi acaba? Ya da kizlarinin ya da ogullarinin kiz arkadaslarinin?? Ben ogluma-kizima terbiye veririm basima gelmez diyenlere gulerim anca, Allahim beni oyle biri olmaktan korusun!!
Herkesin dusuncesi kendinedir, buraya birsey yazildiginda "terbiye" cercevesinde herkes fikrini beyan etmekte ozgurdur ama ben oyle koca koca konusanlarin basina ayninin gelecegini dusunuyorum nedense. Cunku bu hayatta oyle koca koca konusanlarin hep basina ayni seylerin geldigini gordum.

korunmaya rağmen gelmiş bebek,
ben niye yapamıyorum bir türlü nasıl hamile kaldın, yumurtlama günlerinde mi beraber oldun, ateş ölçme yöntemimi kullandın yoksaovulasyon kiti mi yumurta takibi mi yaptırıyordun, ha ilişkiden sonra ayaklarını duvara kaldırmış olabilir misn, yoksa yakı mı yaktın yada pressed kullandın kuruluk var diye ondan hemen geldi bebeğin, bebeğinin varlığını nasıl anladın hangi marka gebelik testini yaptrıdın, reg tarihin kaç gün geçti kanda tahlil yaptırdın mı? bak bu konuyu açtığın yerde bazı kadınlar yukarıda sana saydığım herşeyi yapıyorlar çocuk sahibi olabilmek için nereye ne konu yazdığını bil bence çemkirme insanlara, sen acına yoğunlaş, kalbi atmaya başlayan yavruna yoğunlaş, belki alahın sevdiği kulusundur bebek kendiliğinden düşmüştür, hakkında hayırlısı

kürtaj basit ama sonrası korkutucu, sağlıksız bir yerde yaparsan rahim yapışıklığı olabilir, enfeksiyon olabilir, içeride parça kalır bir daha kürtaj olmak zorunda kalırsın, olabilirde olabilir yani.
hem kürtajdan sonra 1 hafta 2 hafta olmak üzere dr kontrolüne gitmelisin , madem inanılmaz kötü bir olay yaşıyorsun bence bundan sonrası için akıllı mantıklı davran,
bence gözün inanılmaz korkmalı bunu en azından bilinçli olarak yapmalısınız, kazıtma yöntemini kesinlikle seçme, ben iyi bir dr iyi bir hastanede olmama rağmen şaftım kaydı, sen düşün, şimdi kolay gelirde yarın bir gün başka biriyle evlenirsen allah göstermesin birde çocuğun olmazsa, bizim kürtajdan sonraki forumlara takılır, ağlar durursun.
ailelere haber verip evlenemiyorsunuzda sanırım, nişanlı olduğuna nedense inanamadım,
ailende hiç kimse mi yok annene anlatamaz mısın? yazıkk üzüldüm.

allah şaşırtmasın arkadaşlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…