Kendi kendinize adet görmeniz beklenmiş olsa ve bu kadar uzun süre olmazsa evet hipo hipo düşünülebilir, ancak ilaç kullanımına rağmen adet olmamanızın hipo hipo olarak açıklanması kesinlikle doğru olamaz. Hipo hipo beyninizdeki hipofiz bezinden FSH ve LH yani yumurta geliştirici ve çatlatıcı hormonların salgılanmaması hastalığı. Bunlar salgılanmayınca adet döngüsü hiç başlamıyor. İlaç aldığınız zaman ise zaten vücudun salgıladığı hormonlar devre dışı kalıyor. Hipo hipo'yu bırakın menapoza dahi girmiş olsanız cyclo progynova gibi östrojen ve progesteron içeren bir ilaçla adet görmeniz lazım. Rahim duvarınız sonuçta kalınlaşıyor, 7 cm hiç fena bir kalınlık değil. Kalınlaştığı halde adet görmüyorsanız doğru progesteron verilmemiş olabilir. Yani işe yaramadığı halde ısrarla Cyclo Progynova denenmesi de yanlış. Cyclo da progesteron hormonu biraz düşük (0.5 mg Norgestrel var) ve progesteron çekilme kanaması başlatmak için yetersiz kalıyor olabilir. Ayrıca 1 set Cyclo bitirdikten sonra kaç gün bekliyorsunuz adet için? Yani en az 7 gün beklemek gerekiyor. Arka arkaya kullandıysanız asla adet olmazsınız zaten. Ben 7 gün kadar günde 2 tane Estrofem(östrojen) kullanımı sonrası 5 gün günde 2 Tarlusal gibi yüksek progesteron (5 mg medroksiprogeteron asetat) içeren bir ilaç kürü uygulanırsa adet görebileceğinizi düşünüyorum. Cyclo benzeri daha çok progesteron içeren Climen diye bir ilaç var, onu da sorabilirsiniz. Ancak lütfen doktorunuza danışıp alın, ben doktor değilim, kendim de düşükten sonra adet olamayınca çok araştırma yaptım, tecrübelerimi paylaşıyorum. Ben Estrofem ve Tarlusal ile birlikte adet gördüm. Bu arada yaşınız kaç acaba? Ona göre daha yerinde yorumlayabilirim.