- 6 Mayıs 2016
- 9.188
- 9.090
- 198
- Konu Sahibi Mavi Boncugumm
-
Hayır yok canım üzülme sakın Rabbim en doğru zamanda en hayırlısını veriyor ümidini hiç kesme
Öncelikle çok geçmiş olsun kardeşim kürtajdan kesinlikle korkmanı gerektirecek bir durum yok bende Nisan ın dördünde senin ile aynı şeyleri yaşayarak kürtaj olmak zorunda kaldım. Üç doktor da aynı şeyleri söylemişti alınması gerek ama ben lekelenmeyi bekledim yirmi gün kadar sonra leke gelmeye başladı ama kendiliğinden düşmesi zordu fakültede anestezi ile kürtaj oldum ne ağrı ne sızı hiçbişey olmadı
Ben kalbi durdugu icin bir kere 9, bir kere 10 haftalik kurtaj oldum. Iki dogum yaptim. Servikal yetersizlik yasamadim. Doktor kendi duserse cok agrili kanamali olur ve icerde parca kalma riskine karsi kendi dusse de yine de kurtaj yapiyoruz dediler. Ilk dogumumdan sonra plasenta gelmedi. Onu da kurtajla aldilar.Merhaba hanımlar ben durumumu kısaca özetleyeyim şuan son adetime göre 9+3 haftalık hamileyim dün gittiğimde alttan ve üstten baktı doktor ama kesemin 7 haftalık olduğunu ve bebeğimin 5+5'te gelişiminin durduğunu söylediKesemin içinde nokta var bebekmiş o ama gelişememiş anembriyonik dedi ama anlamadığım şey bişey görünüyor var belli ve ne ağrı ne kanamam yok . Bana kürtaj olma müdahale ettirme kendi düşer diyorlar. 8 mayısa Zeynep Kâmil'den randevu aldım bide oraya görüneceğim. Kürtaj olmak riskliymiş ilerde servikal yetmezliğe de neden olabiliyormuş ne olur yardım edin benim gibi hiç ağrı kanama yokken kürtaj olan var mı? Bide Devlet Hastanesi'nde kazıyarak mı yoksa vakumla mı yapıyorlar kazıma işlemindende korkuyorum Bu belirsizlik beni altüst etti yardımlarınızı bekliyorum
Şimdi üzülme desemde üzüleceksin tabii.. Biliyorum çok zor ama bazen hayırlısı demek lazım.. Demekki o meleğin bu dünyada görecek günü yokmuş, rabbim öyle uygun görmüş..
Soruna gelince bende yazın aynı durumu yaşadım, 8+3 te kalp atışı olmadığı ve gelişimi geri kaldığı için kürtaj oldum.. Ağrım, sızım, kanamam vs hiçbirleyim yoktu.. Ama doktor beklemenin daha kötü olabileceğini söyledi.. Özelde genel anestezi ile vakumlu kürtaj oldum çok rahat geçti, inan bana psikolojisi dışında sıkıntısız bir süreç..
Çok şükür şuan tekrar hamileyim,yani olmaz diye birşey yok.. Sende güzel düşün, inş tekrar en kısa zamanda hamile kalırsın
Fakülte de normal şartlarda ücretsiz ben profosere gittim muayene ve kürtaja üçyüz ödedim muayene 122 165 de kürtaj gayrete memnunum kürtaj olalı bir ay oldu bir kez kontrole gittim herşey normal dendi ongün kadar lekelenmem olmuştu sonra evde yapılan testler ile düşüş takibi yaptım hcg sıfırlanmıştı bu aralar adetimi bekliyordum bişey dürttü benim ve evde olan testten yaptım hafif silik ikinci çizgi belirdi hemen gidip kan verdim değer 9’6 çıktı yarın tekrar yaptıracam inşaallah yükselir . Eğer yükselir se yeniden hamile kaldım anlamına gelir heralde kafam çok karışık bu anlamdaAllah razı olsun kardeşim teşekkürler
çok geçmiş olsun sanada Allah aynı durumu tekrar yaşatmasın fakülte de ücretli oluyor değilmi düzelmişsindir inşaAllah...adet oldunmu peki
Çok geçmiş olsun .
Bende 13 kasımda genel anestezi ile vakum yöntemiyle kürtaj oldum .
Kürtaj sonrası hemen ayaktaydım nir ağrım sızım olmadı .
2 ay sonra da hamile kaldım .
tavsiyem bekleme .
İnan çok ağrılı bir sürecin olur .
Bende bekledim inanmadım çünkü benden gittiğine en son kontrole gittiğimde doktor bugun almazdam çok ağrıyla geleceksin belki içerde parça kalıcak yine kürtaj olucaksın dedi .
O an hemen oldum .
İnan hiç ağrın sızın olmuyor .
Ama devlette bilmşyorum o konu hakkında yorum yapamam
Cinsiyetimiz belli oldu canım kız .Teşekkür ederim canım inşAllah bende senin gibi kısa zamanda toparlanıp sağlıklı bir gebelik geçiririmsanada geçmiş olsun
Hamileliğin nasıl gidiyor bu arada cinsiyet belli oldumu? Senin hamilelikle ilgili açtığın konuya daha önceden yazmıştım birkaç defa ordan biliyorum seni.... İnşallah herşey yolundadır. Sen kürtajı kaç haftalıkken olmuştun? Bana dünkü doktor ilk defa dedi kürtajı haftaya olursun dedi zaten öyle yapıcam o yüzden Zeynep Kâmil'den randevu aldım ama oraya gidince hemen kürtaja almıyolar sanırım 1 hafta sonrasına gün veriyolarmış diye duydum of ya beklemek istemiyorum olacaksa olsun artık
Fakülte de normal şartlarda ücretsiz ben profosere gittim muayene ve kürtaja üçyüz ödedim muayene 122 165 de kürtaj gayrete memnunum kürtaj olalı bir ay oldu bir kez kontrole gittim herşey normal dendi ongün kadar lekelenmem olmuştu sonra evde yapılan testler ile düşüş takibi yaptım hcg sıfırlanmıştı bu aralar adetimi bekliyordum bişey dürttü benim ve evde olan testten yaptım hafif silik ikinci çizgi belirdi hemen gidip kan verdim değer 9’6 çıktı yarın tekrar yaptıracam inşaallah yükselir . Eğer yükselir se yeniden hamile kaldım anlamına gelir heralde kafam çok karışık bu anlamda
İnşaallah hayırlısıyla hamileyimdir ama içimde bir korku eşime bile anlatmadım tahlil yaptırdığımı alınan bebek genetiğe gönderildi bu üçüncü kaybımdı araştırılıyor. Sonrasında da bizim genetiğimiz incelenecekti tekrar kaybetmekten korkuyorum bide belirsizlik can sıkıcı belki de değerler sıfırlanmamıştı gene bir hayal kırıklığı olursa diye bu arada yedi yaşında bir oğlum var çok şükür ikinci bebeğimiz olsun çok istiyoruzNe güzel darısı başıma inşaAllah
İnşaAllah hamilesindirde sağlıkla yükselir değerin hayırlısıyla
Cinsiyetimiz belli oldu canım kız .
Ben 8 haftalıkken kürtaj oldum canım . Kontrollerde kanama alanları oluşmaya başlamıştı bende .
Okdr bekletilirse kanaman başlar gibi zaten :/
Rabbime şükğrler olsun 1 evladın var .
Onu size bağışlasın.
Hüç üzülme biliyorum ne kadar desemde üzülünülmez mi ben kendımden biliyorum kahroldum .
Dünyam karardı.
Ama bak noldu ?
Kızım dünyama güneş gibi doğdu ..
Hiç acın olmayacak Allahım izniyle .
Düşün benım tek ahh deidğim yer rahım yumuşasın diye biriey yerleştirdiler orda bir ah dediö bide sakinleştirici iğne vurdular orda .
Onun dışında hiçbir ağrım sızım olmadı .
Bide anestezi sonrası ayılmada çok ağladım psikolojik olarak
İnşallah canım . Olmadan önce bı sorarsın nasıl yapıyorsunuz dıye ..Ay maaşallah ne güzel Rabbim sağ salim kavuştursun seni meleğine ❤
İnşAllah benimde hayırlı sağlıklı bir kızım olur❤ aynen canım hamdolsun oğlum var çok çok şükürinşAllah devlet hastanesinde benim kürtajımda seninki gibi hayırlısıyla kolay geçer
İnşaallah hayırlısıyla hamileyimdir ama içimde bir korku eşime bile anlatmadım tahlil yaptırdığımı alınan bebek genetiğe gönderildi bu üçüncü kaybımdı araştırılıyor. Sonrasında da bizim genetiğimiz incelenecekti tekrar kaybetmekten korkuyorum bide belirsizlik can sıkıcı belki de değerler sıfırlanmamıştı gene bir hayal kırıklığı olursa diye bu arada yedi yaşında bir oğlum var çok şükür ikinci bebeğimiz olsun çok istiyoruz
İnşallah canım . Olmadan önce bı sorarsın nasıl yapıyorsunuz dıye ..
anestezılı mı ?
Anestesız mı ?
Kazıma yöntemıyle mı ?
Vakumla mı ?
Anestesızse yaptırmanı önermrm canım zaten psikolojikman çok zor bir süreç birde canlı canlı o ana tanık olma
Sakın kürtaj olma ben de kese bozulduğu için kürtaj oldum. Rahim hasar görmüş kalınlaşmıyor. İlaçla düşük tercih ederdim alternatif sunulsaydı. Hiç kürtaj olmak istememiştim. İçerde parça kalır dedikleri için oldum. Çok pişmanım. Nerdeyse 2 sene oldu Rahim kalınlaşmıyor
11. Hafta kontrolune gittim bebegin 8+3 de kaldığını öğrendim cuma günüydü. Doktorun kürtaj yapicaz ama pazartesi yapalim bugun daha fazla yormayalim seni dedi. Hic bir sekilde agri sizi sandım olmadi pazarteaine randevu aldik eve geldim cumartesi gec hafif lekelenme basladi pazar aksamdan sancim basladi kanamam artti o gece acile gittim sancim siddetleniyordu dayanamadim daha geceyi acilde gecirdim sancılı hafiflettiler ama kanama o bicim buyuk parçalar halinde doktor panik yapma düşük basladi sabaha kadar burda gözetim altinda kal sabah randevuna burdan gönderecek seni dedi ayni hastanedeydi zaten. Sonraki gun 12 de kurtaja girdim artik kanamam kesilmişti zaten büyük oranda dusuk yapmıştım doktor sadece icerde kalanları Temizledi ve sanirim düşük kendiliginden baslasin diye eve yolladi beni doktorumda tüp bebek uzmanı bir doçenti. Panik yapma bisey olmaz. Kazıyarak alma tekniği artik kullanılmıyor diye biliyorum araştırdım cnku kurtaja gitmeden vakumla alıyorlar bnde devlet hastanesindeydim. Kisa bir işlem asla hissetmiyorsun ki anestezi veriyolar. Kürtaj olmazsanda daha buyuk sorunlar olabilir doktoruna güven aklinda şüphe varsa baska doktorada git kendi kendine düşse bile ki benimki oyle oldu icerde parca kaliyor oda basina daha buyuk dert acar
Sizin evladınızıda bağışlasın inşaallah. Evet sıfırlandı evde yaptığım gebelik testi ile kan vermemiştim sonuçta . Aslında ilk düşükten sonrada üç düşüğüm var dense anlaşılacak değil ya .... benim ilki oğlumdan önce ikiside oğlumdan sonra oğlumda ilk üç ay kahve lekelenmelerim vardı ilaç bile kullanmadım sonraki ikisindede ilaçlara rağmen düştü doğacak çocuk herhalukarda doğuyor dünyaya gelmeyeceksede sebep bahane çok oluyor ben 38 yaşındayım artık treni kaçırmak üzereyim acelem bu yüzden bir kayıp daha istemiyorum Allah kimseye yaşatmasın çok zor3 kayıp olmadan araştırılmıyor değilmi?
Çok haklısın kim olsa korkmazki çok zor durumama değerlerinin sıfırlandığını söylemiştin? Kontrole gittinmi peki orda belli olmazmı rahmin temizlendiği zaten adetlerin düzene girdiyse sıfırlanmama ihtimali yok
Oğlunu da Allah size bağışlasın benimde oğlum var çok şükür .. Rabbim korktuğuna uğratmasın
3 kayıp olmadan araştırılmıyor değilmi?
Çok haklısın kim olsa korkmazki çok zor durumama değerlerinin sıfırlandığını söylemiştin? Kontrole gittinmi peki orda belli olmazmı rahmin temizlendiği zaten adetlerin düzene girdiyse sıfırlanmama ihtimali yok
Oğlunu da Allah size bağışlasın benimde oğlum var çok şükür .. Rabbim korktuğuna uğratmasın
Vakumla yapıyorlar artık. Kazıma daha güvenli o eski bir yöntem. Ben de sizin gibi olumlu yorumlar okumuştum kürtajla ilgili olarak kürtaj dan önceki dönemde ama kürtaj olduktan sonra incelik problemi gelişti ve öğrendim ki benim gibi vakalar da azımsanmayacak boyutta. Hiçbirşey kalınlarştırmadı. Nar suyunu ve birçok şeyi uyguladım. Tedavi gördüm. Endometriyuma çözüm bulamıyorlar.Geçmiş olsun canımnasıl yaptılar acaba kazıdılar mı? Genelde herkes memnun kaldığını söylüyor vakum yöntemiyle
Sen devlet hastanesi'nde mi oldun? Kaç haftalıktı?
Nar suyu rahimi kalınlaştırıyomuş onu içsene prof.saraçoğlu hocadan duymuştum bi bak sitesine istersen... Ama adet döneminde içilirse kanamayı arttırırmış adet döneminde içilmemeliymiş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?