- Konu Sahibi Mavi Boncugumm
-
Bana öncesinde bir ilaç verilmedi. İnşallah kurtulabilirim bilmiyorum ama pek bir yol katedemedimKürtaj öncesi önce ilaç verip kanamayı başlatıp sonra kürtaja aldıklarını duydum size öyle yapmadılar mı peki özelde mi oldunuz?
Ben geçen gün doktora düşük ilacını sordum o piyasadan kaldırıldı dedi bana
Kendiliğinden kanaması başlayıp çok ağrı sancı çekip içi tamamen temizlenmeyen çok insanın yorumunu okudum böyle bişeyle karşı karşıya kalmakda ne kadar iyi olabilirki? ☹
Bunu yaşayan insanlar da yine kürtaj olmak zorunda kalmışlar
Elden ele de fark eder belki size yapanlar iyi yapamadı
Allah yardımcınız olsun inşAllah bu sorundan tez zamanda kurtulursunuz
Bana öncesinde bir ilaç verilmedi. İnşallah kurtulabilirim bilmiyorum ama pek bir yol katedemedim
Amin. Teşekkürler.Bu da Allah'ın bir imtihanı sabredin Allah sabredenlerle beraberdir ve O Ol deyince hiçbirşey imkansız değildir
Sağol canim ilkti evet. İlk gebeliklerde olabiliyormus tüp bebekte risk biraz daha fazlaymis arastirilmadi çünkü olası bir riskti. Üst uste devam eden dusuklerde araştırıyorlar diye biliyorumAy ben dün yazmamışmıyım çok geçmiş olsun canım Allah daha beterinden korusunilk düşüğünmüydü peki nedeni araştırmaya verildi mi
Sağol canim ilkti evet. İlk gebeliklerde olabiliyormus tüp bebekte risk biraz daha fazlaymis arastirilmadi çünkü olası bir riskti. Üst uste devam eden dusuklerde araştırıyorlar diye biliyorum
Devlet hastaneleri oyle. Ama uzulme bence. Benim bir dogumum capada oldu. Bir gecede o kadar cok dogum yapiyorlar ki asistan olmalarina ragmen bayagi tecrubeliler. Iciniz rahat olsun.Amin inşAllah sağolun. Ben Zeynep Kâmil'den randevu aldım ama internetteki şikayetlere baktım doktordan randevu alınınca doktor değil asistanlar bakıyormuş of canım sıkıldı ben doktorun adına randevu aldım neticede☹
Devlet hastaneleri oyle. Ama uzulme bence. Benim bir dogumum capada oldu. Bir gecede o kadar cok dogum yapiyorlar ki asistan olmalarina ragmen bayagi tecrubeliler. Iciniz rahat olsun.
Hatta plasenta gelmedi dedim ya. Onu kaziyarak aldilar. Ona ragmen kisa sure sonra hamile kaldim. Tabi aksilikler de cikabilir. Insallah sizin icin en acisiz ve uzuntusuz olan olur.
Yani bnde devletteydim ama yatmadim 12 de kurtaja girdim 3-4 gbi ciktim hastaneden bence onda farkli bir durum gelismistirRabbim tez zamanda hayırlı sağlıklı evlat nasip etsin canımşimdi aklıma geldide benim bir arkadaşım var geçen sene onunda bebeği karnında ölmüştü 10 haftalıkken Zeynep kamil'de yatmış orda düşük yapsın diye ilaçlar vermişlerdi çok acı çekmişti tam 6 gün boyunca orda yattı of ya ya banada öyle yaparlarsa korkuyorum oraya gitmesemmi acaba ben hastanede yatamam zaten napsam nereye gitsem bilemiyorum
Peki adetinizde herbangi bir değişiklik var mı acaba ?Sakın kürtaj olma ben de kese bozulduğu için kürtaj oldum. Rahim hasar görmüş kalınlaşmıyor. İlaçla düşük tercih ederdim alternatif sunulsaydı. Hiç kürtaj olmak istememiştim. İçerde parça kalır dedikleri için oldum. Çok pişmanım. Nerdeyse 2 sene oldu Rahim kalınlaşmıyor
Hangi açıdan?Peki adetinizde herbangi bir değişiklik var mı acaba ?
Azalma daha kısa sürme döngüsünde yada... kürtaj olmadan önceki gibi mi şuanHangi açıdan?
Yani bnde devletteydim ama yatmadim 12 de kurtaja girdim 3-4 gbi ciktim hastaneden bence onda farkli bir durum gelismistir
Buyukmus ama epey belli bir haftadan sonra kürtaj degilde dogurtma yapıldığını biliyorum seninki daha küçüktü dimi yukarda yazmıştım ama unuttum endiselenmene gerek yok her bunye her gebelik farklidir ki kurtajla suni sanci alip dogurmanin arasında da baya bi fark vardir anestezi alip bisey hatrlamiyosun digerinde resmen dogum yapmis kadin Allah yardimcisi olsun onun psikolojisi cok daha zordurSağol canım içimi biraz rahatlattın anestezi verdikleri için birkaç saat geçmesi normal tabi
Sordumda ona detayını 10 haftalık zannediyordum 14 haftalıkmış bebeği karnında ölünce suni sancı verip doğurtmuşlar 6 gün yatmış hastanede Allah sabrını arttırsın
Buyukmus ama epey belli bir haftadan sonra kürtaj degilde dogurtma yapıldığını biliyorum seninki daha küçüktü dimi yukarda yazmıştım ama unuttum endiselenmene gerek yok her bunye her gebelik farklidir ki kurtajla suni sanci alip dogurmanin arasında da baya bi fark vardir anestezi alip bisey hatrlamiyosun digerinde resmen dogum yapmis kadin Allah yardimcisi olsun onun psikolojisi cok daha zordur
Haftan büyük olsada kese kucukmus bebekte geride kalmis benimde 3 hafta geride kalmiati bebek varsorun yasamazsin Allahin izniyle endiselenmeAynen öyle canım aminAllah daha beterinden korusun hepimizi ...
Benimki bugün son adetime göre 9+4'tü ama kesem 7-8 haftalıkmış bebekde 5+5'te kalmış
En son gittiğim doktor öyle dedi 2 gün önce
Haftan büyük olsada kese kucukmus bebekte geride kalmis benimde 3 hafta geride kalmiati bebek varsorun yasamazsin Allahin izniyle endiselenme
Kürtajdan sonra ne kadar süre korundunuz. Ne kadar süre sonra hamile kaldınız. Bu arada rabbim sağlıcakla kucağına almayı nasip etsinŞimdi üzülme desemde üzüleceksin tabii.. Biliyorum çok zor ama bazen hayırlısı demek lazım.. Demekki o meleğin bu dünyada görecek günü yokmuş, rabbim öyle uygun görmüş..
Soruna gelince bende yazın aynı durumu yaşadım, 8+3 te kalp atışı olmadığı ve gelişimi geri kaldığı için kürtaj oldum.. Ağrım, sızım, kanamam vs hiçbirleyim yoktu.. Ama doktor beklemenin daha kötü olabileceğini söyledi.. Özelde genel anestezi ile vakumlu kürtaj oldum çok rahat geçti, inan bana psikolojisi dışında sıkıntısız bir süreç..
Çok şükür şuan tekrar hamileyim,yani olmaz diye birşey yok.. Sende güzel düşün, inş tekrar en kısa zamanda hamile kalırsın
Doktor korunmanı önermedi mi kürtajdan sonraÇok geçmiş olsun .
Bende 13 kasımda genel anestezi ile vakum yöntemiyle kürtaj oldum .
Kürtaj sonrası hemen ayaktaydım nir ağrım sızım olmadı .
2 ay sonra da hamile kaldım .
tavsiyem bekleme .
İnan çok ağrılı bir sürecin olur .
Bende bekledim inanmadım çünkü benden gittiğine en son kontrole gittiğimde doktor bugun almazdam çok ağrıyla geleceksin belki içerde parça kalıcak yine kürtaj olucaksın dedi .
O an hemen oldum .
İnan hiç ağrın sızın olmuyor .
Ama devlette bilmşyorum o konu hakkında yorum yapamam
Canım sana korunma vermedi mi doktorunFakülte de normal şartlarda ücretsiz ben profosere gittim muayene ve kürtaja üçyüz ödedim muayene 122 165 de kürtaj gayrete memnunum kürtaj olalı bir ay oldu bir kez kontrole gittim herşey normal dendi ongün kadar lekelenmem olmuştu sonra evde yapılan testler ile düşüş takibi yaptım hcg sıfırlanmıştı bu aralar adetimi bekliyordum bişey dürttü benim ve evde olan testten yaptım hafif silik ikinci çizgi belirdi hemen gidip kan verdim değer 9’6 çıktı yarın tekrar yaptıracam inşaallah yükselir . Eğer yükselir se yeniden hamile kaldım anlamına gelir heralde kafam çok karışık bu anlamda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?