kurtarn beni bu bunalmdan ne olur!

• Konu Sahibi Konu Sahibi ssevilayy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
S

ssevilayy

Ziyaretçi
yaşama sevincimi kaybettim.kimseye katlanamaz oldum..ne aile yemekleri ne geip tozma hç birşeyden zevk alamıyorum.sürekli bunalım içerisindeyim.sürekli birilerini azarlıyorum.sebebi ise erkek arkadaşım.onu hayatımın öyle bi merkezi haline getirdim ki..artık kafayı yemek üzereyim..sürekli maillerine bakıyorum..telefonunu karıştırıyorum.en ufak bir açığını görsem kıyametleri kopartıyorum.6 yıldır birlikteyiz.ama bi kızl msnde konuştuğunu görsem kıyametleri kopartıyoruım.şizofrem gibi hissediyorum artık kendimi..kafamdan bir sürrü şeyler yazıyorum.kimbilir nede,acaba başka kızdan hoşlanıyormu,acaba başka msn adresleri varmı.yetmezmiş gibi bunlara inanıp ona da yansıtıyorum.onu suçlamaya başlıyorum.sabah kalkar kalkmaz gece uyanır uyanmaz aklıma bunlar geliyo.çok huzursuzum.sanki hep beni bırakıp gidicekmiş gibime geliyor.çıldırmak üzereyim.ders çalışmam lazım ama hayata dair herşeyi boşverdim adeta.çok mutsuzum hep ağlıyorum..delirme noktasına geldim..onu da artık bunalttım..artık bu şekilde olamayacağını söyledi geçenlerde çıldırdım resmen.ağlama krizlerine girdim.bu segferde başkası mı var hayatıdna diye üstüne gittim..iş arkadaşını arabasına almış geçenlerde aynı kursa gidiyolar..bunu bana söylemeye çekinmedi ama ben söylediğinde kıyametleri kopardım.ondan hoşlanıyorsun diye bağırıp çağırdım.yetmedi kursunun önüne gittim..allahım ben kafayı yemek üzereyim.ne olur ne yapmam gerek yardım edin

Üzgünüm ama bu gidişle sevgilini kaybedeceksin...Az değil 6 yıllık bir birliktelikte güven problemi çoktan aşmış olman gerekirdi..Ayrıca sevgilini hayatının yörüngesi yapmışsın..
Senin güvensizliğinin sebebi nedir? Bir açığını yakaladın mı hiç? Yoksa durduk yere mi başladı bu?

Anlattıklarınıza göre durum oldukça vahim
Bir uzmandan yardım almanız daha sağlıklı olacaktır
Yaşadığınız bazı şeyler sizi bu hale getirdi sanırım
DEdiğim gibi;uzman bir psikolog sizi daha iyi anlayacak ve yardım edecektir
.

Daha önce güvensizlik yaratacak birşeyler olmuş olmalı ki,sen böyle şüpheci yaklaşıyorsun herşeye.yani 6 yıllık bir ilişkiyse 6 yıldır bu şekilde bir ilişkiyi yürütmek imkansız herhalde,sonuçta yıpranır insan.yani ben kendimden biliyorum.ben de böyle paranoyaklık yaparım,ama durduk yere değil,ve genelde haklı da çıkarım,allah sabır versin cnm yaa ama 6 yıl dile kolay..

Hayatta hiçkimseyi hayatınızın merkezine oturtmayın ve
hiçkimseye kendinize verdiğiniz değerden fazla değer vermeyin...
olumsuzlukları sadece kafanızda düşünüp,gerçek bile olmadan
hem kendinizi,hem de sevdiklerinizi mutsuz etmeyin...
eğer sizin yerinize başkasını tercih ederse bile,sizi
istemeyeni siz hiç istemeyin...bakın hayat o kadar güzel ki,
bu tip saçmalıkları düşünerek o güzel zamanınızı geçirmeyin derim...
bir insanın üstüne ne kadar çok düşerseniz,o kadar çok üzülürsünüz...
kıskanmak,elbette hepimiz sevdiğimizi kıskanırız ama bunu takıntı haline getirirseniz,işte
en büyük zararı kendinize vermiş olursunuz...biraz rahat olun,sevdiğinize,kendinize güvenin,
dediğim gibi hiçkimse vazgeçilmez değildir...bence şuan kendinizi derslerinize verin ve
erkek arkadaşınızın üstne fazla düşmeyin,
bakın tam tersi olacak ve o hep sizi düşünecek...
biraz rahat olun sadece...

bu arad konunuzu içerik nedeniyle;
Aşk Hikayelerimiz/Dertlerimiz - Kadınlar Kulübü / KADIN KADINCA KADINLAR KULUBU
bölümüne taşıyorum...
sevgiler...

slm sevilayy.öncelikle 6 yıllık bir ilişki.az değil.bnde buna bnzer bişiy yaşadım.ben ayrı şehirdeydim ama.sen aynı şehirdemisin sevgilinle?..öncelikle kendin için şunu yapman lazım.derhal bir psikyatriste git..hastalıklı bir hal almış duurmun...önce biraz rahatla.sonra hayatındaki buinsan geçmişte birgün bir yerde bir hata yapmış.bu aldatmak değil illaki bir yalan söylemiş belki ufak bileolsa sen orda ipi koparmışın.bilinçaltın bunu böyle kabul etmiş. olan sana oluyor..farketmeden sevgilini havalaradaa sokmuşundur.yüzde bin ihtimal.önce kendinirahatlat.sonra hayatının merkezinden çıkart artık onu.bunu nasıl yapcan bilmiyorum ama başka insanların içine karış.bişiyler.yap.yoksa sonun tımarhane olcak.bunu bil.6 yıl onla sonrakı altı yılda hemde yalnız ben onu nasıl unutcam diye kıvranırsın.şu an o yanındayken sorununu çöz.

Canım bi ablan olarak kendine gelmen lazım kendi hayatını okulunu alilene öncelik wer sonra sewdiğin yaşın küçük sanırım ewlenmek için daha neler görüceksin kim bilir bu hayttan çok fazla sewgiline kaptırma kendini derslerine idaallerine sorumluluklarına wer sewgilin olucak ama yaptıkların biraz fazla güwenmiyosan konuş onunla acıkca birşeylerden şüpheleniyosan bitir weya başka bişey yap böyle olmaz kendini yıpratma canım allah yardımcın olsun

hepinize ayrı ayrı cevap yazamıyorum arkadaşlar teşekkür ederim
sorularınıza kısaca açıklık getiricem
ben 24 yaşındayım erkek arkadaşımla aynı yaştayız
evlilik için askerliğini bekliyorduk hep
6 yıldır bir şeyini görmedim beni bir başkasıyla aldatmadı
zaten ben son bir yıldır bu derece bu hale geldim
neden nasıl oldu anlamaıdm ama çok kötü durumdayım
psikoloğa yada psikiyatriste hayatımda hiç gitmedim çünkü gitsemde değişemem gibime geliyor
ilişkimiz bitmek üzere
artık beni çok bunalttın diyor
çok sıkıyosun artık diyor
hak veriyorum ona
ama elimde değil..
her sn insan onu düşünürmü ya
ne yapıyor nerde kiminle diye...
ona ulaşamadığımda deli gibi arkadaşlarını filan arıyorum
herkese rezil oldum artık...
çok zor durumdayım

sorunun farkındasın ve birseyler yapman gerektigini biliosun o halde içindeki sese kulak verme dene bunu ciddi ciddi bende aynıı senin gibydim sonra işler cıgırından cıkmaya basladı bene kendimce oyalancak önemli işler bulmaya basladım inaatla direndim az arıcam az konuşcam dedim aklımı sürekli farklı seylerle mesgul ettim sonuc harika oldu insan oldugumu fark ettim ve ilişkim de kurtuldu siddetle tavsiye ediyorum... mesela ing kursuna gittim resim kursuna gittim ve bunlarda kendimi geliştirmek için arastırmalara falan koyuldum ilişkime az vakit ayırdım sonra bi baktım ki sevdigimi cok özlemişim ve aklıma kötü kurgular gelmiyor... bunları dene istersen ama bu sürec içinde sevdigine kimlesin ne yapıosun beni seviomusun die sacma sapan sorular da sakın sorma sakın!!!

çocuk napsın bıraksa bi dert bırakmasa bi dert Allah ona sabır versin senide bian önce bu durumundan kurtarsın

Allah yardımcın olsun canım farkında olman güzel bişey.. ben de benzer durumlara zaman zaman girebiliorum ve aşmaya çalişiyorum... ben de hayatımın merkezine onu oturtup sevgisini sorgulayıp duruyorum sürekli bi problem arıyorum sonra dönüp ben napiyorum diyorum... oysa ben kendine sonsuz güveni olan biriydim ama ikili ilişkilerde hep bu sorunu yaşiyorum.. sevildiğime inanmiyorum benim sorunum bu.. yetmiyor az geliyor.. ben bi psikoloğa gitmeyi düşünüyorum.. çünkü kendi kendime yetemiyorum.. sevgilimle ayrılmak bile istiyorum bu yüzden... hayatımda kimse yokken daha rahat kafam çünkü.. bizim 10 aylık bi ilişki bitse de bişi olmaz. ama 6 yıllık bi ilişki bunlar yüzünden bitmesin kendi kendini telkin et sürekli.. kendine vakit ayır.. hayatının merkezine kendini koymaya çalış o zaman işler yoluna girmeye başliyo.. spor yap bi kursa yazıl kendinle başbaşa kal.. bu arada fazla görüşme sevgilinle.. yalnız kal ve kendi kendini sürekli telkinlerle iyileştirmeye çalış.. bu hayatta kimse senden değerli olamaz.. kendinle başbaşa kal tatlım.. aklımızı sevgilimizle bozuyoruz sonra kendimize kalmıyoruz ortaya da sağlıksız ilişkiler ve ayrılıklar çıkıyor. herşey bizim elimizde. kendine güvenin geri gelsin beni bırakırsa bıraksın diye düşün.. bırak onu sadece kendinle ve ailenle arkadaşlarınla ilgilen bi süre.. sonra o senin üzerine düşmeye başlicak böyle yavas yavas düzelecek

canim en güzeli bir doktordan yardim alman en azindan bunu bir dene ne kaybedersin kii.cünkü bu böyle gitmez hem arkadasina hem kendine zarar veriyorsun.bir an önce kendine gelmen dilegiylee..

ne güzel şeyler yazmışsınız arkadaşlar ya..birde uygulayabilsem..
doktordan yardım almak istiyorum.ama doktora gittiğimde ne nlatıcam nerden başilıcam anlatmaya bana nasıl yaklaşır hiç gitmedim bilmiyorum..en önemliside faydası olurmu..ben çok çalıştım kendim yenmeye ama yok olmuyor yapamıyorum..

seninhemen bir doktora görünmen lazım çünkü belli bir zaman sonra sen kendine zarar vermeye başlarsın altı senede birbirinize güven saglıyamadınızmı belli bir zaman sonra birbirinize saygınızda kalmaz saygının olmadıgı yerde zaten sevgi olmaz altı sene emek verilmiş bir ilişki var saçma sapan kuruntularla ilişkini bozma

psikoloğamı gitmeliyim peki yoksa psikiyatristemi
büyük olasılıkla hap verip göndericekler haplara bağımlı olmak istemiyprum
insan 2 saat araamdı diye çılgına dönermi ya
hemen senaryo yazarmı
artık düzelmemi istiyo yoksa biteceğini söylüyor
acilen düzelmem yada iyileşmem lazım
sabah kalkar kalkmaz saçma sapan düşünceler beyinimin içinde dolaşıyor
hergün ağlarmı insan
sigaradan nefret eden ben sigaraya başladım
uyutsunlar beni iki üç gün hiç kendime gelmeyim uyanmayım istiyorum

canım sen ne durumdadın ya heleki bi erkegi hayatının merkezinde duruo herşey o bir tek o var gibi yaşıosun...sen çok buyuk problemlerin var okudukça yazını ben daraladım açıkçası..
erkek arkdaşını düşünemiorum sen biran önce normal hayatına dönmeye bak ..
erkek arkdaşını kaybetmen an meselesi..
kendine dur de bence...

Aşkın, sevginin de fazlası zarar gördüğünüz gibi..

Gerçi bu kadarı da aşk mı yoksa saplantı mı bilemem?

Bir insan bu derece neden kıskanır? ben hiç anlamadım anlamayacağım da..

Ama şu bir gerçek ki, sevgilinizi bezdirmişsiniz, bıktırmışsınız, eminim ki o; evleninirseniz şayet sizinle nasıl başedeceğini düşünüyordur şimdiden..

İyi yolda değilsiniz..

Kendinize hiç mi güvenmiyorsunuz?
Neden sürekli onu kontrol altında tutuyorsunuz?
Herşeyini didiklemenin size ve ona bir faydası olacağını mı düşünüyorsunuz?
Aldatacak adama ve kadına, hiçbirşey engel olamaz bunu unutmayın..
Zaten sürekli kontrol altında tutmakla, bu ilişkiyi yürüttüğünüzü düşünüyorsanız, kontrol altında tutmazsam beni bırakır diye eminseniz, bence hiç çabalamayın ne anlamı var?

Fazla ilgi fazla sevgi fazla kontrol çoğu zaman ters teper benden söylemesi..

Sen bir psikologa git, aynen anlat bir çaresine bakarsınız..

Resmen adamın da hayatını zindana çevirmişsin, mutlaka çare bul ki, kendine de ona da ilişkinize de yazık etme..CADIARZU

canım zaten yzüme vurdu bunu direk
ben seninle evlenrsem nasıl olucak dedi ki düne kadar evlilik planları yapan adam
herşeyden birşey mi çıkaretıcan hergün kavga mı edicez dedi
artık kafasının karıştığını söyledi
bana bunları söyleyince ben düzeleceğime daha beter oldum
acaba hayatında biri mi var başkasından mı hoşlanıyorda bana böyle dedi diye düşünmeye başladım
işin tuhafıda böyle birşey olmadığına adım gibi eminim
ama diğer yanımın böyle düşünmesine engel olamıyorum
içim içimi yiyor sürekli
iyi ve maddi bakımdan beni zorlamayacak bi uzamana danışmam lazım
araştırıyorum şuan
birde aktardan bi sakinleştirici ot aldım bugün
sinirlere filan iyi geliyormuş
onu kaynatıp düzenli olarak içicem
ama dururmumun bi ot ile geçecek kadar basitolmadığının farkındayım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…