kurtulamıyorum imdaaat

girlpowerrr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2013
78
19
88
İzmir
merhaba arkadaşlar sizden cevap almak ümidiyle yazıyorum.Bakın bunun takıntı olduğunu fark ettim sürekli ellerimi yıkama isteği çabucak sinirlenme ve bazı şeyleri 16 ya gelene kadar tekrarlama.Üstelik bu durum sadece annemde oluyor.Ve ben bu durumdan kurtulmak istiyorum.Annem ve babam ayrı bunun getirdiği acı varken ben annemi daha fazla üzmek istemiyorum.üstüne gitmeyi denedim bu olayın başarılı olamadım ne yapıcağım ben.Okula giderken karın guruldama korkuları ve karın ağrısı ha bide unutmadan sürekli yutkunmayıdA hesaba katarsak hayatıma problemlere hoşgeldin demekten başka birşey gelmiyor.Rica ederim yardım edin
iyi dileklerimle...

Merhaba cudilaracım,
Sanırım sen okb lisin ve bu hayatını engellyecek derecedeyse psikoloğa veya psikaytra gitmelisin.
Çok zorlama kendini bu tür şeyler sen istesen de seni rahatsız ederler.
Kendin kendine yenemezsin yardım almalısın.
Sakın umutsuzluk olarak algılama bu söylediğimi, yardımla nasıl baş edebilceğeini öğreneceksin.
Tabi benimki sadece tahmin canım.

psikolağa gittim cnm ama bi yararını göremedim maalesef tekrar gitmeyi düşünüyorum umarım işe yarar ama kendimide inandırmam lazım sanırım

psikolağa gittim cnm ama bi yararını göremedim maalesef tekrar gitmeyi düşünüyorum umarım işe yarar ama kendimide inandırmam lazım sanırım

Kolay kolay tavsiye etmem ama bu durumda ilaç kullanmak da işe yarayabiliyor
Doktorunla bunu konuştun mu canım?
Ayrıca başetmek için çeşitli yöntemler var
Psikologundan memnun muydun?

burdakiler nasıl yardımcı olacak ki canım sana?
yani ne tarz bir yardım bekliyosun ki..
yapacağın tek birşey var o da piskolağa gitmek...
devlet hastenelerinde de var bu bölüm bildiğim kadarıyla...
sayfalarca aynı yorum gelecek canım durumun anlattığın gibiyse vakit kaybetmeden gitmelisin doktora.

Kolay kolay tavsiye etmem ama bu durumda ilaç kullanmak da işe yarayabiliyor
Doktorunla bunu konuştun mu canım?
Ayrıca başetmek için çeşitli yöntemler var
Psikologundan memnun muydun?

doktorla konuşmak beni rahatlatıyordu ama o kadar eve dönünce yine aynı sadece konsantrasyon ilacı kullandım psikloğumdan ama uzun zamandır gidemiyrum arada sırada gitmeyi umuyorum ama bu aralar babam yüzünden sıkıntıdayız iş mahkemede maddi açıdanda bu sıralar dardayız gerçi anneme söylesem halleder ama onu dara skmak istemiyorum

psikoloğa gitmeye devam edin ya da etmeyin ama size tavsiyem psikiyatriye gitmeniz

yazdıklarınız için hepinize teşekkür ederim tavsiyelerinize uyup doktora gitmeye çalışacağım.benimle ilgilenip mesaj yazdığınız için hepinize teşekkür ederim.İnsan bu gibi durumlarda cidden paylaşmaya ihtiyaç duyuyor.teşekkürler...

obsesif kompulsif bozukluk bu,16 yi cikar hyatindan ben 11 i cikardim hayatimdan hic kotu bisi olmadi korkma :) aklina geldikce hemen birak aninda baska bisi dusun tamamlama on altiya biseycik olmicak

Benim de öyle "tikim" vardi. Örnegin: ellerimi yikarken, ellerimi 2 veya 4 veya 6 alti kere ovalamam gerekiyordu. 1 veya 3 düz olmadigi icin, icim rahat etmiyordu.. dus alirken 2 kere sampuan.. sol ayagimi yikarken eller gibi ayni sekilde. Hatta: ayagimi veya bacagimi ev icinde bir yere carptigimda, dönüp tekrar öbür ayagimi bilerek carpmam gerekiyordu.. ki dengelensin

bunlar gercek, kendi kendime kurtuldum kisa bir süre sonra. nasilmi? Kendine mesgul olacagin birseyler bul..bilgisayar oyunu, cik disara.. 2-3 hafta sonra unutup gidiyor bu takinti.. bide kendine söyle, saglikliyim, güzelim, öyle öz güven ver kendine

kendime başka bir uğraşı buluyorum örneğin müzik dinliyorum ama aklım orda kalıyor yapmassam rahatlayamayacağım gibi o tür uğraşlarda denedim ama (((

canım bende de vardı buna benzer takıntılar anlayabiliyorum seni yaptığım şeyleri sürekli kontrol ederdim , sayma takıntım vardı benimde ama birgün en sonunda kendi kendime dedim bir daha yapmıycam bunlar bana zarar veriyor diğer insanlar bunları yapmadan yaşayabiliyorsa bende yaşarım ve o andan itibaren aklıma geldikçe hep başka şeyler düşündüm kendime bunların saçma olduğunu ve hayatımı böyle anlamsız şeylerle boşa geçirmek istemediğimi hatırlattım şimdi iyiyim çok şükür baş etmeye çalış kendi kendine yöntemler üret baktın hala olmuyor psikiyatri doktoruna git düşünce dağıtıcı ilaç verir kendini daha iyi hissedersin ...
Sanırım yaşadığımız sıkıntılar problemler içimizde git gide büyüyor ve ilerki yaşlarda bu tarz sıkıntılarla patlat veriyor bu şekilde rahatlamaya çalışıyoruz aslında ne kadar saçma değil mi 16 ya kadar saymak , daha az önce yaptığın bişeyden emin olamamak bu dürtüler geldiğinde mantık ortadan kayboluyor...

Son düzenleme:
Merhaba oncelikle.Maalesef takinti rahatsizliginiz var bunu asmak zor ama kesinlikle imkansiz degil.Aynisi olmasa da kismen benzer sorunlar yasadim ozellikle ergenlik doneminde.Musluklari kapamis miyim diye defalarca kontrol ederdim bilakis kapilari da.Bir kapiyi kilitlemek bile kabustu icinmden defalarca sayiyordum.Bir kalemi masaya koyup gidip gidip yerinde mi diye kontrol ediyordum.Yazarken yoruldugum herseyi yasadim uzman yardimi almadim.Ne yapiyorum ben dedim musluklari kontrol etmeyi biraktim bir kere sikica kapattim mesela yuksek sesle 'kapali' dedim.Kapiyi kilitleyip defalarca icimden sayiyordum sonra ise kapiyi sertce kapamaya basladim o sert ses cikinca 'kapali' dedim bir kere.kendimin duyacagi sekilde yuksek sesle.Cunku beynimin kabul etmesi gerekiyordu yavas yavas hic bir seyi takmamaya basladim.beni ailem tetiklemisti onu kapadin mi bunu kaldirdin mi ozellikle "emin misin?" diye sormalari.zaten ergenlik asiligi dinlemedim bir sure onlari simdi hicbir sorunum yok unv okuyorum.he tek kafamdan islem yapma gibi bir takintim var o da sayisal bolumde okumaktan aliskanlik galiba.kilit kelime 'amaaan nolcak' senin 1 kere saymanla 16 kere sayman ayni bunu kabul ettir kendine. yuksek sesle konus hatta tekken.baskasinin uyarmasi gibi bence cok etkili.gecmis olsun pes etme sakin :)

bendede var ama sadece el yıkama kısmı.bırıyle tokalassam hemen ellerımı yıkamam lazım hele cep telefon kumanda onlar mıkrop yuvası gıbı gelıyo bana bır oncekı cep telefonum ıslak mendılle sıle sıle bozuldu otobuste tutuyorum sonnucta elımde eve gelır gelmez sılıyorum napim engel olamıyorum kendıme.diğerlerini bilememde temızlık konusunda söyle bı cozum buldum bilim adamları yere cantamı dustuyada herhangı bısey 7 sanıye ıcınde alırsanız onu mıkrop gecmıyomus bunu kanıtlamıslar.artık yere bısey dusunce 7 ye kadar sayıyorum bende gecmeden almaya calısıyorum :) bırde kımse ölmüyo sonucta ben nıye temızlıgı bu kadar takıyorum dıye kendı kendımı rahatlatmaya calısıyorum saki daha ıyı gibiyim.eskısı kadar takmamaya basladım.daha mutluyum böyle.sizde öyle yapın o an baska seyler dusunmeye calısın .psıkologda sıze bu tarz seyler söylıck yada bı ılac verıcek.ılacı küçümsemıyorum etkılı olur mutlaka ama önce kendınz yenmeye calısın bi derim.bır hafta deneyın mesela ılerleme kaydetmezsenız gıdın psıkologa.

Ben de böyleydim canım.
Belli zamanlarda, belli durumlarda artıyor maalesef.
5 kez elimi yıkıyorum, 3 kez saç topluyorum.
Kışları ellerimin kıpkırmızı olduğunu biliyorum soğukta el yıkamaktan
Sınavlarda aynı cümleyi on kez üst üste yazıp sildiğimi bilirim sırf takıntıdan :)
Destek alıyormuşsun zaten, devam et bence psikolojik desteğe.
Aynı derdi yaşayıp, kendimce azalttığım için benden sana bir tavsiye. Bu duruma odaklanma. Odaklandıkça yaşamak zorlaşıyor çünkü. Biliyorum çok zor. Yapmadığın zaman çok kötü şeyler olacak gibi geliyor ama olmuyor. İnan bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…