Kurtuluş Günümü Bekliyorum ! Yoksa Vicdansiz miyim ?

Sabır diliyorum canım.

Hiç bir anne üzülmesin tabi de bir de gerçekler var. Biraz üzülür, biraz küser, biraz kızar sonra alışır o da duruma.
Anneler baş tacı olsun olmasına da biz de köle değiliz ki . huzursuzluk çıkarsa ve sonuç alamasa o da susar oturur bir yerden sonra.
Üzüldüm sizin adınıza. Ben annemi kırmak pahasına konusurdum hemde ağır konusurdum
Öyle bir tek anneme de değil bütün teyzelerime, anneanneme de..
Çok seviyorsa paşa torununu alsın gitsin onunla yaşasın.
Yada o da gitsin peşinden Teyzene

Anneannenin, babaannenin, dedenin yeri evlatlarının yanıdır orası ayrı da yeğenin sürekli sizde olması abesle iştigal. Rahatsız olduğunuzu söyleyin annenize, baksın bi çaresine ya, evlat mı önemli yeğen mi? Ailesi olmasa başka tabi ama hepsi arsız diyorsunuz, ben olsam çat çat söylerim bi saatten sonra yani sabır taşı olsa çatlar beya.
Hem o ev sizin de eviniz, ne demek baba evi?

Benim de seninkine benzer bi ailem var.yaşlılarimız yoktu ama babamın akrabaları yetiyordu. Yaz dönemlerinde yatılı kalmaya misafirin gelmedigi gün yoktu. Yemek bulaşık hizmet.
Birgün öyle bir icten dua etmiştim ki. Allahım ne olur evlendigim erkegin hic akrabası olmasın diye. O nasil bir dua imişşşş.
Sende dert etme dua et.

peki soruyorum kimin hayat standartları çevresindeki insanlar istediği gibi
işte zorluklarla başa çıkabilmektir hayat mücadelesi
olaylara uyum sağlamak zor ama nihayetinde bunca sene siz o ailenin bir bireyisiniz katlanabilirsiniz diye düşünüyorum
bundan kurtulacağınızı düşündüğünüz için sizinde duruma tahammülünüz kalmamış olabilir

Sana da yazık, annene de babana da..

İnsan istiyor ki bakıyorsunuz bari nankör olmasınlar.

Kendi annesini evine alıp bakmayan kızları ne yüzle durmadan size geliyor?

İnsanın söyleyeceği laf çok ama bir şeyi değiştirmiyor. Ailen iyi insanlar ki ses edememişler zamanında her şey ama her şey sizin üzerinize yıkılmış..

İnşallah evlendiğinde yerini bulursun.. İyi insanların arasına gidersin.

Baba tarafı senelerce evimizde yedi içti sahra hastası halam 18 yıl bizde kaldı bir Allahın kulu demedi 3 günde biz bakalım oda yetmiyor babamın dıdımın dıdısının oğulları köyden çalışmaya gelir kalırlardı tabi evvelki yıllarda amcamlarla birlik otururduk 3 göz oda da ders çalışmak ne okula uykusuz uykusuz giderdik baba denilecek o adaman ailesi yüzünden velhasıl sonra anneannem çıktı 7 çocuğunda tek annem baktı yani annemde benim üstüme attı baktı çıldırttı beni birde demans hastasıydı o kalırdı 10.5 ay on bucuk ay 1.5 ayda anamın kaynanası gelirdi ev bana zından olmuştu ev temizler yemek yapardım kimsede demezdi şu 5 kuruşu al haşlık yap ha birde abimin kadın diye getirdiği bir mahlukat vardı gece sabaha kadar tv izler gündüz bulsşığını kirlisini abimle yollatırır bana yıkattırır yaptığım yemekleri zıkkımlanır 1 gün bile yemek yapmazdı Allahım kurtuldum onlardann..ama hala izleri bende ..

Anneanne baş tacı artık onu yaptı bunu ayırdı ayrımcı falan bunları bir kenara bırakıp Allahın rızasını gozeteceksiniz , yaşlı.baska yolu yok

Yeğen tamam orda hemfikirim ona bir çare bulunabilmeli evdekilerle konussaniz bişeyler değişebilir ama yıllardır boyleyse biraz da kemikleşmiş belki de zor değişir

Ama sozlusunuz sanırım yanlış hatırlamıyorsam konularinizdan evlenmenize de az kalmıştır , onlar alıştıysa en iyisi düzen bozulmasın siz kendi yuvanizi istediğiniz gibi kurun rahat rahat misafirsiz anne tarafsız yaşayın

Bende şaşırdım genelde baba tarafı sıkıntı olur

Anane nerde kalıcaktı acaba ?
5 çocuğu varda hangisinde kalsa diğerleri bakmadı olucak .

Evi yoksa çocuklarında kalıcak çocuklarıda istemiyosa hepsi para verip ya ev tutucak ya evinde oturtucak ya huzurevine

Yaşlı diye sokağa mı atsınlar

Yiğene gelince diğer teyzenizin evi sizden müsait mi ? Birde liseyi niye farklı şehirde okuyo

Sizin konular hep acaip kusura bakmayın veskalık yerine boydan fotolu işbaşvurularından sonra ananenin şutlanması tuzbiber

Çok bunalmışsın bunalacağın kadar da vardır belki.Belki de biraz abartoyorsundur.

Söyle düşün evlendiğinde eşinin ailesi daha beter olur ve eşin ailesine bağlı olursa ya.Kendi aileni mumla ararsan.

.Bu durumu eşine hiç hissettirme.Bir süre ailenden çaktırmadan uzak dur rahatlamak için evlendiğinde.Çok çaktırma sahipsiz görmesin eşin.
Şimdi takma evdekileri.Bizim evde de haksızlık oluyor ama ben görnüyor dıymuyprum.Bir de ben eve maddi katkı sağlıyorum düşün.
Allahtan erkek ark. Varmış evlenecekmişin Kafan dağılır ne güzel srvgilinle.Bende o da yok .
BABAnla konuş haksızlıkları O yeğeni başka teyzene de göndermeye çalış babanla bir olup.Annane yaşlı mecbur.Onu da diğer kardeşlerle paylaşmaya çalış babanla konuşup.Olmazsa yaşlıdır mecbur bakacaksınız.Biz de yaşlanacaz.
Anneanenin aylığı var mı?Allahtan sağlıklı.Yatalak olsa daha zor

Son düzenleme:
Hç öyle düşünme; iki kez de vurur beş kez de.Sen sadece hayatı düzgün; yaşanılır ama insaflı yaşamanın savaşınu ver.

Vallahi bizim anneanneye kimse bakmadı senelerce biz baktık hatta ben evlendim 1 yıl bende kaldı yine annem rahat etsin diye çünki gece uyumuyordu annemi mahvetti bir teyzemin kızı sanki kraliçe çocukları prenses o izmirden gelecek diye teyzem istemez birinin oğulları gece çalışır diye istemez biri yazon köye gider istemez büyük kızı ve oğulları sebepsiz hiç istemedi ya kızlar zor zor çok zor Allahım çeken bilir biz bakarız yaparız o hala oğullarının çocuklarındaydı gözü artık eve hapis oluyor ne dışarı ne gezme hiç birşey yok Allah rahmet eylesin vefat etti ama anam kanser olduuı bu sefer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…