Oftalmoloji - Göz Hastalıkları Kuru göz hastalığına çare

Elifsare15

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2025
7
0
1
39
Merhabalar annem kuru göz tedavisi için fullfresh,vidcotiars,thealoz duo,ocurin damlaları yaklaşık beş aydır kullanıyor. yaklaşık 20 yıla yakın ise suni gözyaşı kullanıyor. gitmiş olduğu hastanede göz kapağındaki yağ kanallarının olmadığı ve bu sebeple kapağın gözüne sürekli sürtme yapıp zarar verdiği söylendi sis perdesinin arkasından görüyor gibiymiş. Ipl yaptırdı çare olmadı ayrıca kanından damla yaptırdı şu an onu kullanıyor fakat kızarıklık acı yanma oluyor ayrıca bulanık görme devam ediyor. Hatta yakını net görürken görme kaybı oluştu çaresiz kaldık bu durumdayken iyileşen var mı yardımcı olursanız sevinirim

Geçmiş olsun. Göz kuruluğu için çok damla denedim, bana en iyi gelen Systane olmuştu ama annenizin durumunda işe yarar mı bilmem.

Teşekkür ederim Allah razı olsun zor bi süreçten geçiyoruz yıllardır kullandı systane yi şu anki durumu üst kapaktaki yağ bezi yok olmuş görme kaybı var Allahım yardımcımız olsun tüm hastalara

Merhabalar annem kuru göz tedavisi için fullfresh,vidcotiars,thealoz duo,ocurin damlaları yaklaşık beş aydır kullanıyor. yaklaşık 20 yıla yakın ise suni gözyaşı kullanıyor. gitmiş olduğu hastanede göz kapağındaki yağ kanallarının olmadığı ve bu sebeple kapağın gözüne sürekli sürtme yapıp zarar verdiği söylendi sis perdesinin arkasından görüyor gibiymiş. Ipl yaptırdı çare olmadı ayrıca kanından damla yaptırdı şu an onu kullanıyor fakat kızarıklık acı yanma oluyor ayrıca bulanık görme devam ediyor. Hatta yakını net görürken görme kaybı oluştu çaresiz kaldık bu durumdayken iyileşen var mı yardımcı olursanız sevinirim
Anneciğinize ve sizlere Çok çok geçmiş olsun, bilgim yok konunuz umarım bu durumdan muzdarip olup çözüme kavuşmuş birine ulaşır🌷

Teşekkür ederim Allah razı olsun zor bi süreçten geçiyoruz yıllardır kullandı systane yi şu anki durumu üst kapaktaki yağ bezi yok olmuş görme kaybı var Allahım yardımcımız olsun tüm hastalara
Mutlaka bir çaresi vardır bütüncül tıp uzmanlarını da araştırabilirsiniz belki çok farklı bir tedavi ile düzelebilir.

göz kapaklarımızda yağların bulunduğu meibomian bezi oluyomuş annemde bu bez yok olmuş durumda doktor araştırıp çevremizde gitmediğimiz dr kalmadı böyle bi durumda olup tedavi olan var mı duydunuz mu

Merhaba, ben yıllardır bu hastalığa sahibim. Bu hastalık çok zor ve tedavisi nerdeyse olmayan bir hastalık. Amerika’da dr.Maskin var probing adlı bir yöntemle o kanalları açıyor. Türkiye’de hatta sanırım avrupa’da bile bu yöntemi uygulayan doktor yok. Fakat tamamen ölmüş meibomian bezlerinde bu işe yarıyor mu bilemiyorum ve sanmıyorum. Bu bezleri şöyle düşünün mesela yüzümüzde yağ flamentleri var ve bu flamentler bir sebeple tıkandığında sivilce veya siyah nokta oluyor ve sertleşiyor ve artık yağ çıkamıyor. İşte gözdeki yağ salgısını üreten bu meibomian bezler yıllar içinde yapısı bozulup tıkandığında orda sertleşip kanalları tamamen tıkıyorlar ve sonrasında da üretim tamamen duruyor keratinleşiyorlar çünkü. Ben bu hale gelmesin diye meibomian gland expressor adlı bir alet aldım aliexpressten. Cımbız gibi bir alet ordaki bezleri 2-3 ayda bir sıkıyorum. Banyo sonrası uyguluyorum çünkü bu bezler hassas ve fazla veya nemsizken sıkarsanız iyice kapanır kanallar. Siz de araştırarak alabilirsiniz. Bunu yaparken paralelde ben göz için spesifik bir antibiyotik de kullanmıştım adını burdan vermek yasaktır o yüzden yazamıyorum. Bir de kuruluk için skleral lensler var onu da kullanabilir anneniz.

Çok çok teşekkür ederim gözümüzün önünde acı çekiyo annecim çare yok dedi doktorlar acaba gland expressor işe yarar mı bi araştırayım hiç duymamıştım tamamıyla yok olmuş Meibomian bezleri teşhisi çok geç koydular

Back
X