Dolmalar Sarmalar Kuru Patlıcan Dolması

allahımm sana geliyorummm gece gece bunlar neee mmmmmm :56::56::56: tamda sabah diyete konsantre olmuşken oldumu şimdi bunlar yaaa:52::52::52:
diyet bittiği gibi ilk işim bunlardan yapmak olcak çokta severimmm ama şimdilik bi kaç gün sadece elmayla idare edicemmmm

Elmayı ne etcen canım yaaa bir taneden zarar gelmez,kaçırma bu şöleni:16::52:

:16:Canım benim neden çenen düşsün,hamilelik ayrı bir olay,Rabbim kolaylıklar versin
Bn birilerinden birşeyi normal zamanlarda isteyememe,canım çeksin gider alırım veya yapar yerim ama ogluma hamile iken arada bir alışveriş yaptıgım ama arkadaşımın tanıdıgı oldugundan beni tanıyan biri,Allahım köyden turunç kabugu reçeli getirmişler satıyorlar,param yok adam 15 tl dedi(4 yıl evvel)üstümde 5 tl var versem kapora gibi yol param yok,dedim abi beni biliyon bunu alayım yarın veririm olmadı arkadaşımla yollarım dedim
Adam yok dedi,ya abi valla yollarım şu an param yok dedim,olmaz seni tanıyorum ama yinede veremem dedi
Ya 8 aylık hamileyim ben demeye utanıyorum nefis bu Allah kahretsin insana neler yaptırıyor altı üstü 15 tl vermesem sen batmıcan versem ben fakir olmucam dedim
Adam vermedi yinede,ardıma bakamadan gittik arkadaşımla ama aglıyorum resmen,bir reçel için,arkadaşımın eşi geldi hayırdır filan kadın anlattı,adam gitmiş hem saymış hemde almış gelmiş reçeli,ben görgüsüz gibi kapagını açtım orada başladım yemeye
O bakımdan nefis bu canım,çok üzülüyorum böyle durumlarda,tadı agzında bulunsun sevgiler

amin canım yaaa çok üzüldüm.. sanada bunu hatırlatmış oldum özür dilerim..
böyle insanlar nasıl hesap verecekler Ya Rabbimm..
yine de Allahım razı gelmemiş onu yemeyi sana nasip etmiş.. oda 15 TL ile zengin olmuştur vicdansız :47:

amin canım yaaa çok üzüldüm.. sanada bunu hatırlatmış oldum özür dilerim..
böyle insanlar nasıl hesap verecekler Ya Rabbimm..
yine de Allahım razı gelmemiş onu yemeyi sana nasip etmiş.. oda 15 TL ile zengin olmuştur vicdansız :47:

Ne özrü canım,bazen hatırlayıp karşımızdaki insanların ne hissettiğini anlayabilmek önemli.Bir çocuk görsem yada bir hamiş elimde bir lokma ekmek olsada paylaşırım.Annemi hep çocuklukla hamilelik ne kötü,insanın nefsi bir başka oluyor derdi.Gerçekten öyle,şimdi kendim öğrendim bahçemde turuncumda var her yıl yapıyorum :32:
Adamın zengin olup olmadığınmı bilmem ama vicdanın rahat olmasın demiştim o zamanlar,artık geceleri kabusu oldummu bilmiyorum:1:

ay cnm bnm ya cidden ölçüsüz iyilik yapıyorsun :) yemiş kadar oldum tesekkurler :16::16:

Kötülükle kim ne elde etmiş canım,iyilik yap denize at hesabı
Ama ben biliyorum ki yaptığım iyilikler karşıma sizler gibi iyi insanlar olarak geri dönüyor,o yüzden evet iyiliğimin ölçüsü yok ama olsun ben senin yerine kiloda alırım yeterki sen tat şu lezzetleri:16::16:

kuru-dolma.jpg

Kuru Patlıcan Dolması İçin Gerekli Malzemeler:

• 20 adet kuru patlıcan
  • 250 gr orta yağlı kıyma
  • 1 büyük kuru soğan
  • 3 diş ezilmiş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • 1 Çay kaşığı karabiber
  • 1 Çay kaşığı kimyon
  • 1 Tatlı kaşığı kuru nane
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • Tuz
Kuru Patlıcan Dolması Yapılışı:

• Tencereye sıcak su koyup kaynatın.
  • Kaynayan suya, patlıcanları koyup biraz yumuşayana kadar kaynatın ve soğuk sudan geçirip, bir kenara alın.
  • Bu arada pirinci yıkayın ezilmiş sarımsak, ince kıyılmış soğan, kıyma, ince kıyılmış maydanoz ve diğer malzemeleri ekleyip iyice karıştırın.
  • Patlıcanların içini, boşluk kalacak şekilde doldurun.
  • Doldurduğunuz patlıcanların, ağızlarını sıkıp, üst üste tencereye dizin.
  • Patlıcanların üstünü kapatacak şekilde sıcak su ekleyip kısık ateşte pişirin.
Afiyet olsun.

İsterseniz kuru biberde ekleyebilirsiniz.

DSCF9472.JPG

ayyyy bunlar ne kadar güzel ve lezzetli gözüküyor canım çekti keşke şimdi olsaydıda yeseydik yanında çaylada güzel oluyo bunlar seyrencim :56::56::56::56::56::56::56::56::56::56::56: ellerine sağlık

ayyyy bunlar ne kadar güzel ve lezzetli gözüküyor canım çekti keşke şimdi olsaydıda yeseydik yanında çaylada güzel oluyo bunlar seyrencim :56::56::56::56::56::56::56::56::56::56::56: ellerine sağlık

Patlıcanları yollayım sen yap yiyelim canım,bu aralar çok yogun çalışıyorum:16::16:

Canım çok istiyor,ama akşamları yapmaya ne halim ne de zamanım var..
Bayrama inşallah yapıcam ve yicem önce kendim yicem hatta :)))

Şimdiden afiyet olsun canım.Bende bu akşam yaptım şimdi dolaba koydum sabah pişireceğim nasipse :)

ellerinize sağlık :) paylaşım için teşekkürler :)

Back
X