kurulmayan sofra sorunu:(

biz pazartesi günü plan yaptık cuma akşamı size gelicez diye.. sözlendiğim insan sıcak ev yemekleri satışı yapan bir site açtı.. annesi evde yemek yapıyor saat 2 ye kadar günde 15 adet kadar satış yapıyor.. pazartesiden yapılan bir plan söz konusu ve annesi o gün ona eğer bugün akşam için yemek yaparsam sitede satış yapamazsın birini seçiceksin demiş
Bu çok çirkin bir tercih ama. Yani nişanlın da parayı seçmiş oluyor.
Armut dibine düşer bunu göz önüne almalısın.
O akşamki ikramlar neydi peki?

ailemin içi şu anda zaten hiç rahat değil.. ben sonuçta sewiyorum neyi nasıl düşünüp napayım bilmiyorumki:KK43:

Valla size ilk vukaatı bence ağır olmuş
Fakat düğününüz ne zaman bilemicem ama eğer devam ediyorsanız size ve ailenize karşı bu süreçte nasıl ?
Tekrar tekrr gözlemleyin sonuçta seviyorsunuz ama sevmekle karın doymaz derler.

Temeli saygı olacak devamı sevgi ve aşk ile bütünleşecek
Bu yüzden doğru kararlar vermeniz için genel bir çerçevede bakın olaya

Adam parayı seçmiş. Annesi de hiç mi usul görgü bilmezmiş ki aman oğlum öyle olmaz illa yemek hazırlamak lazım dememiş. Suç sadece annesinde olsa attan alın en azından nişanlınız sizi seviyor derim ama suçun büyüğü nişanlınızda. Ne var o gün de para kazanmasaymış. Annesi illaki sonraki günlerde yaparmış yemek. Sonuçta o paradan annesi de kullanıyordur yani.
Size yapılan çok büyük saygısızlık. Bence tekraar tekrar düşünün. Aileme bir saygısızlık yapılsaydı aşkımdan ölsem de ayrılırdım.

Benim annemi babamı beni tinlamayip AC AC geri gönderen nişanlıyi ve ailesini napiyim ben onlardan bi cacık olmaz daha yeni sozlenmissin daha bunun neleri var neleri sana tavsiyem bu insanlar için ailenin kalbini kırma ve nisanlininda her fırsatta başına kak siz ne biçim insansiniz diye böyle birşey görmedim cidden cok ayıp o insanlar kalkıp 2 saatlik yol tepiyor mükafatı bumu çok ayipp.

Ya hu titizlik ile masa kurmanın ne alaksı var ?
Ne dedi tam olarak nişanlınız anlamadım burasını
Hiç geçerli bir neden değil kim olsa alınır
ilk önce sorduğumda masa yeterli olmaz daha kalabalık olmayan bir akşamda yemek verişriz dedi.. sonra masayı açsak nasıl sığcaktı gibi bişey dedi.. yani ben neresinden tutsam elimde kaldı... dönüş yolu bana bitmek bilmedi ki bizde yan komşu gelse bile babamın huyudur sofra açar... ben bu adamın nasıl içini rahatlatayım :((

e bir tabak vardı elbette ama açıkcası dalga geçer gibi birgün önceden pişirilmiş buz gibi yiyeceklerle dolu bir tabak :KK43: aslında elbette insanın ewinde ne varsa onu ikram eder bizimkilerin istediği kuzu sarma değildi bunu çok iyi biliyorum.. ama uzak bir mesefaden gelinnip bu kadar zayıf bir karşılama sadece ben sewdiğim için tanışılan bir aile için zayıf kaldı
Hani herkesin ilk derdi yemek olmayabiliyor ,benim hem kendi annem babam hem k,v k,p eve gelene mutlaka vakitli vakitsiz yemek yada atistirmalik ne varsa koyarlar,ama bunu dusunemeyende cok bu bi tarafta kalsin hadi hemen kötü niyet aramayalim diye,asil davranislardan anlarsiniz niyetlerini,size degermi vemediler yoksa gercek hallerimi vede terar bi bulusmada

Benim ailem eşimi kesinlikle istemedi. Daha doğrusu annem istemedi. Ama geldiklerinde kaç çeşit yemeğinden sarmasına kadar yaptı 45 dk lık yoldan geldikleri halde. Her şeyden önce evine gelen insan misafirdir önce karnını doyurursun. Bunu bile yapmadılarsa çekeceğin var. Usül erkan bilmiyorlar demek

ilk önce sorduğumda masa yeterli olmaz daha kalabalık olmayan bir akşamda yemek verişriz dedi.. sonra masayı açsak nasıl sığcaktı gibi bişey dedi.. yani ben neresinden tutsam elimde kaldı... dönüş yolu bana bitmek bilmedi ki bizde yan komşu gelse bile babamın huyudur sofra açar... ben bu adamın nasıl içini rahatlatayım :KK43:(

Ayrılarak tabi ki.

Adam parayı seçmiş. Annesi de hiç mi usul görgü bilmezmiş ki aman oğlum öyle olmaz illa yemek hazırlamak lazım dememiş. Suç sadece annesinde olsa attan alın en azından nişanlınız sizi seviyor derim ama suçun büyüğü nişanlınızda. Ne var o gün de para kazanmasaymış. Annesi illaki sonraki günlerde yaparmış yemek. Sonuçta o paradan annesi de kullanıyordur yani.
Size yapılan çok büyük saygısızlık. Bence tekraar tekrar düşünün. Aileme bir saygısızlık yapılsaydı aşkımdan ölsem de ayrılırdım.
bunu nasıl yapar bir insan severken bilmiyorumki :((( nişanlıma o gece biz biraz düşünelim dedim hatta bana demediğini bırakmadı.. birde suçlu olduğu halde bizim onları aşağıladığıumızı misafir olarak önem verdiğimiz şeyi çok yaıp olarak buldu

ilk önce sorduğumda masa yeterli olmaz daha kalabalık olmayan bir akşamda yemek verişriz dedi.. sonra masayı açsak nasıl sığcaktı gibi bişey dedi.. yani ben neresinden tutsam elimde kaldı... dönüş yolu bana bitmek bilmedi ki bizde yan komşu gelse bile babamın huyudur sofra açar... ben bu adamın nasıl içini rahatlatayım :KK43:(

Rahatlatamazsın artık o babanın ve annenin kafasına kazındı
Hatta iyi yönden nişanlına baktığın için sizinde öyle KAZINDI
Fakat hiç masumane görmedim bunu

Nişanlının annesi dışarıya yemek yapıyorsa bile en azından size de dışardan pide lahmacun söyleyebilirlerdi.

Baban gorgulu insanmış yazık olmuş ona

Sizin sözlenmeniz nasil oldu?
Kaynana gene zoraki mi gelmiş görünüyordu? Yazik annene babana

Benim annemi babamı beni tinlamayip AC AC geri gönderen nişanlıyi ve ailesini napiyim ben onlardan bi cacık olmaz daha yeni sozlenmissin daha bunun neleri var neleri sana tavsiyem bu insanlar için ailenin kalbini kırma ve nisanlininda her fırsatta başına kak siz ne biçim insansiniz diye böyle birşey görmedim cidden cok ayıp o insanlar kalkıp 2 saatlik yol tepiyor mükafatı bumu çok ayipp.

dün annemle çay içerken annem yine bana durumu belirtti.. ben yine çok üzülünce ne yapmalıyım diye nişanlıma söyledim başta siz hala ordamısınız kapatın konuyu sende duymazdan gel dedi.. sonra ben ona çaıkladıkça sanırım farketmeye başlayıp ben bu durumu telafi etmeye çalışıcam dedi.. yani hiçi yol yordam bilmiyorlar nedir burdaki asıl sorun inanın ben anlayamadım:((

Benim ailem eşimi kesinlikle istemedi. Daha doğrusu annem istemedi. Ama geldiklerinde kaç çeşit yemeğinden sarmasına kadar yaptı 45 dk lık yoldan geldikleri halde. Her şeyden önce evine gelen insan misafirdir önce karnını doyurursun. Bunu bile yapmadılarsa çekeceğin var. Usül erkan bilmiyorlar demek

evet sanırım bu konuda kv adayım hiç birşey bilmiyor.. nişanlımda ayrılmış bir anne babanın ewladı oalark aradaki bağı kuramadığı için yetersiz kalıyor... ben ona bir kaç şey söylediğimde bizim ewimize geldiklerinde en güzel şekilde karşılarız diyor.

Ayyy ne kadar ayıp.. yani aç acına gerimi döndü aileniz. Yok artık gerçekten mi :KK57:
aynen hepimiz aç kalktık.. ablama kardeşime nişanlısına herkese mahcup oldumm.. nişanlıma mahcup oldum diyince öyle garip geliyorki ona.. siz nasıl şeylere önem veriyuorsunuz böyle diyor... bizim vaktimiz yoktu zamanımız yoktu elimizden bu geldi bu kadarını yapabildik diyor..

bence ailen haklı sende tavrını koy çok ayıp olmuş ne demek sitede yemek satamazsın demek? biraz fazla yemek yapsaydı sizede bir masa hazırlasaydı kusura bakma ama önemsememişler. Biz ailemle 16 saatlik yola kayınvalidemlere gittik sabahın 6 sında onlardaydık ve bize bir kahvaltı sofrası hazırlamıştı bir kuş sütü eksikti sabahın o saatinde. Bence erkek tarafı biraz daha özenli olmalı

Bence nişanlının tavrı çok daha rahatsızlık verici. Kadının bi sürü bahanesi olabilir. Seninle evlenmesini istemiyor olabilir, aileni çok sallamıyor aman ne dısunurlerse düşünsünler diyo olabılır, genel anlamda misafire çok ozenmeyen bi insan olabilir. Olmazsa olmaz işiniz, onu cok da etkileyen bi olay değil sonuçta o secmedi seni oğlu seçti. Ama nişanlının hiç bir mantıklı açıklaması yok. Bi şekilde sizin en memnun şekilde ordan ayrılmanızı saglamalıydı sana gerçekten değer veriyorsa. Belli ki çok sevgi temeli olmayan, kopuk, düzensiz bir aile ilişkileri var. Annesinı tanıyor sonuçta ona göre bi tedbir almalıydı. Sizi alıp direk yemeğe götürüp ordan eve gecırebılırdı, dışarıdan bi şeyler sipariş edebilirdi. Çok umursamaz davranmış

Mesele aç olmak değil ki.Yolda lokantada yine doyarlar.Mesele önemsenmemek,değer görmemek.
aynen öyle... nişanlımda bana şöyle söyledi ki bunlar dahada vahim bence... ben size gelsem aç dönsem asla sana tek kelime temem benim annemde bunu konu bile yapmaz oturur bi yerde yeriz yemeğimizi dedi.. ama onlar seni hiç tanımıyor başka şehre beni göndericekler sizin iyi bir izlenim bırakmanızı isterdim dedimm .. o zamanda bana sizin değer yargılarınız farklı diyor:(

Back
X