kurulmayan sofra sorunu:(

Canim biz bu bisey bilmiyoruz sizin adetleriniz farkli bahanesine fazla alistirma kendini.cunku gercek oldugunu hic sanmiyorum.ben evlenirken bohcada yasamistik boyle bisey.gidip oyle uyduruk biseyler almislar ki insan bohca diye vermeye utanir.tabi bahaneleri biz bohca hazirlmayi bilmiyoruz.tabi bizimkilerin sartlari biraz farkliydi.yurtdisindan geldikleri icin diger dunurlerinde kalip onlarin yonlendirmeleriyle hareket ediyorlardi.tabi bu bahane degil.esime soylemistim ben de hicbisey bilmiyosaniz bizim hazirladigimiz bohcalara bakip getirseydiniz diye.tabi esim sonrasinda telafi etti herseyi aileme saygisiyla verdigi degerle.o bohca konusu unutuldu hatirlanmadi bile.
Gel gelelim biz bu bilmiyoruz bahanesine.bal gibi de biliyolarmis.gelince gordum.islerine geldigi zaman adet de biliyolar gorenekte.yani demem o ki senin anne babanin onune bi sofra cikaramayan kadin yarin bigun kendi akrabasina bi sofra donatir donup kalirsin canim.onlarin isine gelmemis.nisanlinin bahaneler arkasinda saklanmasi hic hos degil.bal gibi adam yerine koymamislar sizi...

biz pazartesi günü plan yaptık cuma akşamı size gelicez diye.. sözlendiğim insan sıcak ev yemekleri satışı yapan bir site açtı.. annesi evde yemek yapıyor saat 2 ye kadar günde 15 adet kadar satış yapıyor.. pazartesiden yapılan bir plan söz konusu ve annesi o gün ona eğer bugün akşam için yemek yaparsam sitede satış yapamazsın birini seçiceksin demiş
Saka mi bu :KK53: boyle secenek mi olur?!
Ben anlamadim,cay corba hic ikram olmadi mi sofra yoksa bile?

Esimin ailesi sehir disinda oturuyor 12 saattlik yoldan geldiler istemeye öglen geldiler tnismaya cayin yanina birseyler yaptk borek vs . snra aksam.istemeye geldiler tekrar cayin yanina kuru psta vs.ikram edildi nisan günduz oldu dönecekler diye o gun gelen misafirlere pilv tavk ikram edildi ve aksam gitmeden tekrar yemek yaptk annemle insanları öyle yolcu ettik ve cok cok memnunn kaldılar sizinkiler ayip etmis

Konu sahibi ilk kocasindan bosanmis anlasarak 3 ve 8 yasindaki cocuklarini kocasina birakmis 5 yil once.
Simdi de evlenip baska sehir e tasinacakmis.
Biz mikemmel inneler de buna kizmisiz :)

Hiç mikemmel anne iddiam yok ama hoşumada gitmedi yani, kötü koca iyi baba olsa bile çocuklar daha ana kuzusu ayrıca 5 yıl önce bıraktıysa küçük çocuk nasıl 3 yaşında anlamadım orasını

Çocukta yok vajinamı burnumu göğsümü yaptırayım çöpsüz üzüm olarak evleneyim bu yani benim gördüğüm

Hiç mikemmel anne iddiam yok ama hoşumada gitmedi yani, kötü koca iyi baba olsa bile çocuklar daha ana kuzusu ayrıca 5 yıl önce bıraktıysa küçük çocuk nasıl 3 yaşında anlamadım orasını

Çocukta yok vajinamı burnumu göğsümü yaptırayım çöpsüz üzüm olarak evleneyim bu yani benim gördüğüm
Ben de ironi yaptim zaten.
5 yil once 3 yasindaymis. Simdi 8 kucuk olan.
Zaten benim tahammul edemedigim 3 yasindayken birakilmasi. Yoksa simdi biri 13 biri 8 anneye muhtaclik azalmis.

Ben de ironi yaptim zaten.
5 yil once 3 yasindaymis. Simdi 8 kucuk olan.
Zaten benim tahammul edemedigim 3 yasindayken birakilmasi. Yoksa simdi biri 13 biri 8 anneye muhtaclik azalmis.

Anneye muhtaçlık azalır mı be canım ben 2 sene önce babamı kaybettim pusulam yok 2 yıldır anne baba başka birşey, hele ki evlenip başka şehre gitmeyi düşünüyomuş, yoksa elbette bosanirsin evlenirsin onda sıkıntı yok ama böylesi bana tuhaf geldi

Her yerimi yaptırayım evleneyim, yok almıyo benim kafam ki ailede istemiyo net, dünürü geç yoldan kim gelse sofra kurulur bizde sorulmaz bile aç mısınız diye,sofra kurulur hadi buyrun denir

Anneye muhtaçlık azalır mı be canım ben 2 sene önce babamı kaybettim pusulam yok 2 yıldır anne baba başka birşey, hele ki evlenip başka şehre gitmeyi düşünüyomuş, yoksa elbette bosanirsin evlenirsin onda sıkıntı yok ama böylesi bana tuhaf geldi

Her yerimi yaptırayım evleneyim, yok almıyo benim kafam ki ailede istemiyo net, dünürü geç yoldan kim gelse sofra kurulur bizde sorulmaz bile aç mısınız diye,sofra kurulur hadi buyrun denir
Allah rahmet eylesin.
Simdi tabii ki insan kac yasina da gelse anne babanin nefes almasi bile bir guc veriyor.
Ama 8 yasindaki cocukla 3 yasindakinin ihtiyaci bir olmaz.
Mahkeme 8 yasindakine sorar anneni mi babani mi istersin diye.
Cocuk babayi derse ve sart uygunsa direk verilir.
Ama 3 yas ana kuzusudur daha. Benimki de 3 yasinda hayal bile edemiyorum psikolojisi ne hale gelir?
Tabii 8 yas da olsa 15 yas da olsa anne savasmali cocuk icin o ayri konu.

İşin en garip yönlerinden biri de çocuklar hayatında o kadar yok ki, kaynana olacak kadın durumundan dolayı kendince tavrını koyarken bile sebep ne diye sorulurken çocukları aklına getirmiyor. Bahsetme ihtiyacı bile hissetmiyor. O kadar yok bu çocuklar.

Simdi kizdigim ise baska sehire gitmeyi normal bi sey gibi anlatmasi.
Yani sen baska sehire gidince bu cocuklari akraba gibi ayda yilda bir goreceksin. Bir koca icin deger mi?

bence bir koca için değil.. kendisi için de durum böyle.. kocanın var olması olmaması durumu değiştirmiyor.. yapısı böyle ..
konu sahibesi benci bir kadın anladığım kadarıyla.. evlense de evlenmese de o çocukları yanına almak gibi bir derdi yok..

bence bir koca için değil.. kendisi için de durum böyle.. kocanın var olması olmaması durumu değiştirmiyor.. yapısı böyle ..
konu sahibesi benci bir kadın anladığım kadarıyla.. evlense de evlenmese de o çocukları yanına almak gibi bir derdi yok..
Bu saatten sonra cocuklar zaten istemez annesiyle yasamak.
Ama annelerinin baska sehire tasiniyor olmasi ikinci bir yikim olur.

Bu
Allah allah ne kadar çirkin laflar bunlar. Çocuklarını imkanı olduğu halde kendi mi terk etmiş? Eger oyleyse soyleyin biz de bilelim
Kanunun detaylarını biliyor muyuz? Bilmiyoruz o sebeple hemen linç etmesek. Kendi keyfine birakmamistir diye düşünüyorum. İllaki çocuklarını gozetiyordur, seviyordur.
Evet vajina esttigi yaptırıp tek derdi sofra olan kadın linç degil gerçek çocukları Allah kurtarmis

Bu saatten sonra cocuklar zaten istemez annesiyle yasamak.
Ama annelerinin baska sehire tasiniyor olmasi ikinci bir yikim olur.

iyide zaten evlendiğinide başka bir şehre taşınacağını da söylemiyor çocuklara..
15 de bir görme zamanı geldiğinde güya evine gelecekmiş.. yani nerden tutarsan tut elinde kalıyor insanın..
hayatını çocuklarına göre planlayan birisi değil zaten konu sahibi ve bu onun için sorun da değil..

bu şekilde bakınca belki de babada daha mutlu olur çocuklar .. her zaman başında bir annenin bulunması bulunmasından daha iyidir diye birşey söylemek doğru değildir.. bu kadar kendi için yaşayan bir anneyle oluşacakları bireylerin daha sağlıklı mı yoksa değil mi olacağını bilemeyiz ki..

yokluk ve varlık mesafeye bağlı değildir.. bazen burnunun dibindedir ama yine de yoktur..

Back
X