- 14 Şubat 2013
- 14.673
- 32.591
- 598
- Konu Sahibi April wind
-
Gülümsettiniz :)Okudum rica ederim
Olabilir ama hayatımın her döneminde böyle değildim. Önceden hiç olmuyordu demiyorum ama son 3 aydır fazlalaştı ve hiçbir şey yapamaz duruma geldim.Sanırım çabuk bıkıyorsunuz.
Okul varken boş vaktim olmamasından şikayet ederdim okul yokken boş vaktim olsada yapsam dediğim şeyler çok sıkıcı gelirdi :) aklınızda birçok faaliyet var fakat sanırım siz hangisinden başlayacağınıza karar veremiyorsunuz.Hangisinin sizin için daha önemli olduğunu bulamıyorsunuz bu yüzden sıkılıyorsunuz.Yapmak istediğiniz şeyleri not alıp bir çizelge oluşturup haftanın günlerine yayabilirsiniz.Bende hangi derse çalışacağıma karar veremediğim için böyle bir çizelge yapıyorum.Canınız diyelim o an kitap okumak istemiyor canınızın istediği şeyi yapın.Ya da gerçekleştirmek istediğiniz faaliyetlere bir amaç koyun.Olabilir ama hayatımın her döneminde böyle değildim. Önceden hiç olmuyordu demiyorum ama son 3 aydır fazlalaştı ve hiçbir şey yapamaz duruma geldim.
Aynen böyle hangisinden başlayacağıma karar veremiyorum ve bu beni delirtiyor. Çizelge oluşturmayı da denedim plan program ama başedemedim yine yapmak istediklerimin çok olması gözümü korkuttu yine vazgeçtim. Bir şekilde aşmam gerek aslında başlasam biryerden olacak ama başlayamıyorum. Sanırım psikolojik destek almam gerek... Yorumunuz için teşekkür ederimOkul varken boş vaktim olmamasından şikayet ederdim okul yokken boş vaktim olsada yapsam dediğim şeyler çok sıkıcı gelirdi :) aklınızda birçok faaliyet var fakat sanırım siz hangisinden başlayacağınıza karar veremiyorsunuz.Hangisinin sizin için daha önemli olduğunu bulamıyorsunuz bu yüzden sıkılıyorsunuz.Yapmak istediğiniz şeyleri not alıp bir çizelge oluşturup haftanın günlerine yayabilirsiniz.Bende hangi derse çalışacağıma karar veremediğim için böyle bir çizelge yapıyorum.Canınız diyelim o an kitap okumak istemiyor canınızın istediği şeyi yapın.Ya da gerçekleştirmek istediğiniz faaliyetlere bir amaç koyun.
Hayat şartları korkutuyor gözümü anacım bir baltaya sap olamadım bunun da etkisi varBu ne yorgunluk anacım
Biraz dinç ol lütfen
Eşek kadar oldum hala ders çalışıyorum bak
Sınavlar zırt pırtlar hiç bitmiyor
Hayat şartları korkutuyor gözümü anacım bir baltaya sap olamadım bunun da etkisi var
Elde avuçta yapılmış, bitirilmiş bir iş olmayınca olumsuz bakılıyor hep. Benim de enerji bitiyor
20 yaşındayım daha gencim ama ruhen bilemiyorum yanikaç yaşındaydın ki mezunluk psikolojisi dediğine göre daha gençsin :))
Evet boş geçtiğinin farkındayım ve beni rahatsız eden şeyde bu. Ama yapamıyorum ben böyle biri değildim. Zor zamandan geçiyorum sanırım. İşe girsem düzene girer mi diye düşünüyorum. Bir yandan tekrar korkuyorum kendime zaman ayıramamktan. Boş vakitlerimde bende belgesel izliyorum mesela, takip ettiğim diziler var onun dışında daha çok ileriye dönük planlarımı harekete geçiremiyorum. Ders çalışmak gibi. Mesela elime bir kitap alsam okuyacağımdan ve bitirmeden bırakacağımdan eminim ama bu seferde hangi kitabı okusam diye kendimi sıkıyorum düşünüyorum araştırıyorum. Seçenek çokluğundan yine başa dönüyorum okuyamıyorum. Kendimden korkar oldum yaMezun derken? Üniversite mezunu mu?
Bence hayatında sadece boş şeyler var, benim gördüğüm şey bu. Buradan bana öyle gözüküyor. Sevgiliyle bu kadar sık buluşmak ve bu kadar çok zaman geçirmek falan... Tamam iyi hoş, evlilik düşünüyorsun o kişiyle ve tanıman da lazım evet, ne kadar iyi tanırsan o kadar iyi olur senin için ama hayatında başka şeyler de olmalı. Bir işe gir mesela, dandik bile olsa. Paraya çok ihtiyacın yoksa işi boşver, hobi edin, onunla uğraş. Kitap da oku. Yabancı dilde kitap oku mesela. Başka diller de öğrenebilirsin. Anladığım kadarıyla çok boş vaktin var ama bişey yapasın yok. Ama hayat böyle geçmez. Biraz kendini doldurman lazım yani ne bileyim farklı konularda birikimin olsun, sevgili insana doluluk sağlayan bişey değil. Ben boş zamanlarımda teknolojik gelişmeleri falan takip ederim, onlarla alakalı videolar falan izlerim mesela. Bazen kafama eser eski dönemleri anlatan belgeseller falan izlerim, 80'li yılların Türkiye Ekonomisi ya da ne bileyim, ekonomik krizlerle alakalı şeyler. Bazen gider dünyada yaşanmış olan yıkıcı depremlerle alakalı belgeseller izlerim.Bunun dışında kitap okurum, o halen devam eden bişey bende. Yakın zamanda hobi olarak müzikle uğraşmayı düşünüyorum. Kendimden örnek verdim ve bunlar sadece birkaçı. Belki sen de bu tarz şeylerle boş zamanlarını değerlendirebilirsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?