Kurulu düzenim yok..

April wind

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2013
14.673
32.591
598
Belki de mezun psikilojisi belki başka birşey bilemiyorum. Aniden düşünürken konu açmak geldi aklıma. Belki biraz rahatlarım ya da akıl verirsiniz.. Mezuna kaldığım 2. yılım belkide bu boşluk bu yüzdendir. İyi bir ilişkim var aslında sorunumun esas kaynağı bu olabilir, evlilik yolunda ilerliyoruz ama çok karmaşığım.
Öncelikle yapmak istediğim bir çok şey var. Ama hiçbirini yapamıyorum. Bu psikolojik bir sorunda olabilir. Onca şeyin birikmesi beni boş durmaya itiyor. Mesela kitap okuma alışkanlığım vardı. Yılda en az 30 kitap okurdum okumayı çok severdim. Şimdi okuma alışkanlığımı geri kazanmak istiyorum ama adım atamıyorum. Zamanım yokmuş gibi geliyor. Zabıt katibi olayım bari dedim f klavye derslerine başladım. Özel ders aldım, evde çalışmaya başladım o da fıss oldu. Yapamıyorum çok istediğim halde çalışamıyorum. Bunlar gibi çok örnek var herşeyi yarım bırakıyorum veya zamanım yok diye yani kendime zaman ayırayım diye günlerimi boşa harcıyorum. Üniversite sınavına hazırlancam dedim. Olmadı, bölümüme geçiş yapcam bu sene. Çeyiz hazırlıklarına başladım ailemden gelen harçlıklarımla. Ona heves ettim.

İnanın yazarken bile aklıma o kadar çok şey geliyor ki hayatımı düzene sokup bir plan yapmakla ilgili sanırım berbat durumdayım. He erkek arkadaş meselesine geleyim, mesele o olabilir demiştim. Çok buluşuyoruz 2 günde bir kesin ve saatlerce birlikteyiz. Yanındayken pişman değilim hiç, mutluyum ve zamanın nasıl geçtiğini bilmiyorum. Ve inanın ki hergün buluşuyorduk. Sonradan ben dedim kendime zaman ayıramıyorum, yanlış anlama beni bu şimdi ortaya çıkan bir durum değil, senden sıkıldığımı sanarsın diye diyemedim dedim. Anlayışla karşıladı amaaaa şimdi 1 gün buluşmasak bile çok özledim diye arıyor ve saatlerce konuşmak istiyor. Bende diyorum buluşmuyoruz ama ne anlamı kalıyor telefonda olduktan sonra? Herneyse işe girmek istiyorum çeyiz yapmak için okullar açılana kadar. Ama işe girmekten bile korkuyorum. Kendime zaman ayıramayacağım diye. Böyle işte..

Okuyanlara teşekkür ediyorum..

Olabilir ama hayatımın her döneminde böyle değildim. Önceden hiç olmuyordu demiyorum ama son 3 aydır fazlalaştı ve hiçbir şey yapamaz duruma geldim.
Okul varken boş vaktim olmamasından şikayet ederdim okul yokken boş vaktim olsada yapsam dediğim şeyler çok sıkıcı gelirdi :) aklınızda birçok faaliyet var fakat sanırım siz hangisinden başlayacağınıza karar veremiyorsunuz.Hangisinin sizin için daha önemli olduğunu bulamıyorsunuz bu yüzden sıkılıyorsunuz.Yapmak istediğiniz şeyleri not alıp bir çizelge oluşturup haftanın günlerine yayabilirsiniz.Bende hangi derse çalışacağıma karar veremediğim için böyle bir çizelge yapıyorum.Canınız diyelim o an kitap okumak istemiyor canınızın istediği şeyi yapın.Ya da gerçekleştirmek istediğiniz faaliyetlere bir amaç koyun.

Okul varken boş vaktim olmamasından şikayet ederdim okul yokken boş vaktim olsada yapsam dediğim şeyler çok sıkıcı gelirdi :) aklınızda birçok faaliyet var fakat sanırım siz hangisinden başlayacağınıza karar veremiyorsunuz.Hangisinin sizin için daha önemli olduğunu bulamıyorsunuz bu yüzden sıkılıyorsunuz.Yapmak istediğiniz şeyleri not alıp bir çizelge oluşturup haftanın günlerine yayabilirsiniz.Bende hangi derse çalışacağıma karar veremediğim için böyle bir çizelge yapıyorum.Canınız diyelim o an kitap okumak istemiyor canınızın istediği şeyi yapın.Ya da gerçekleştirmek istediğiniz faaliyetlere bir amaç koyun.
Aynen böyle hangisinden başlayacağıma karar veremiyorum ve bu beni delirtiyor. Çizelge oluşturmayı da denedim plan program ama başedemedim yine yapmak istediklerimin çok olması gözümü korkuttu yine vazgeçtim. Bir şekilde aşmam gerek aslında başlasam biryerden olacak ama başlayamıyorum. Sanırım psikolojik destek almam gerek... Yorumunuz için teşekkür ederim :KK16:

Bu ne yorgunluk anacım
Biraz dinç ol lütfen
Eşek kadar oldum hala ders çalışıyorum bak :D
Sınavlar zırt pırtlar hiç bitmiyor

Bu ne yorgunluk anacım
Biraz dinç ol lütfen
Eşek kadar oldum hala ders çalışıyorum bak :KK70:
Sınavlar zırt pırtlar hiç bitmiyor
Hayat şartları korkutuyor gözümü anacım bir baltaya sap olamadım bunun da etkisi var :KK45:
Elde avuçta yapılmış, bitirilmiş bir iş olmayınca olumsuz bakılıyor hep. Benim de enerji bitiyor :KK16:

Hayat şartları korkutuyor gözümü anacım bir baltaya sap olamadım bunun da etkisi var :KK45:
Elde avuçta yapılmış, bitirilmiş bir iş olmayınca olumsuz bakılıyor hep. Benim de enerji bitiyor :KK16:

kaç yaşındaydın ki mezunluk psikolojisi dediğine göre daha gençsin :))

Mezun derken? Üniversite mezunu mu?

Bence hayatında sadece boş şeyler var, benim gördüğüm şey bu. Buradan bana öyle gözüküyor. Sevgiliyle bu kadar sık buluşmak ve bu kadar çok zaman geçirmek falan... Tamam iyi hoş, evlilik düşünüyorsun o kişiyle ve tanıman da lazım evet, ne kadar iyi tanırsan o kadar iyi olur senin için ama hayatında başka şeyler de olmalı. Bir işe gir mesela, dandik bile olsa. Paraya çok ihtiyacın yoksa işi boşver, hobi edin, onunla uğraş. Kitap da oku. Yabancı dilde kitap oku mesela. Başka diller de öğrenebilirsin. Anladığım kadarıyla çok boş vaktin var ama bişey yapasın yok. Ama hayat böyle geçmez. Biraz kendini doldurman lazım yani ne bileyim farklı konularda birikimin olsun, sevgili insana doluluk sağlayan bişey değil. Ben boş zamanlarımda teknolojik gelişmeleri falan takip ederim, onlarla alakalı videolar falan izlerim mesela. Bazen kafama eser eski dönemleri anlatan belgeseller falan izlerim, 80'li yılların Türkiye Ekonomisi ya da ne bileyim, ekonomik krizlerle alakalı şeyler. Bazen gider dünyada yaşanmış olan yıkıcı depremlerle alakalı belgeseller izlerim. :D Bunun dışında kitap okurum, o halen devam eden bişey bende. Yakın zamanda hobi olarak müzikle uğraşmayı düşünüyorum. Kendimden örnek verdim ve bunlar sadece birkaçı. Belki sen de bu tarz şeylerle boş zamanlarını değerlendirebilirsin.

Mezun derken? Üniversite mezunu mu?

Bence hayatında sadece boş şeyler var, benim gördüğüm şey bu. Buradan bana öyle gözüküyor. Sevgiliyle bu kadar sık buluşmak ve bu kadar çok zaman geçirmek falan... Tamam iyi hoş, evlilik düşünüyorsun o kişiyle ve tanıman da lazım evet, ne kadar iyi tanırsan o kadar iyi olur senin için ama hayatında başka şeyler de olmalı. Bir işe gir mesela, dandik bile olsa. Paraya çok ihtiyacın yoksa işi boşver, hobi edin, onunla uğraş. Kitap da oku. Yabancı dilde kitap oku mesela. Başka diller de öğrenebilirsin. Anladığım kadarıyla çok boş vaktin var ama bişey yapasın yok. Ama hayat böyle geçmez. Biraz kendini doldurman lazım yani ne bileyim farklı konularda birikimin olsun, sevgili insana doluluk sağlayan bişey değil. Ben boş zamanlarımda teknolojik gelişmeleri falan takip ederim, onlarla alakalı videolar falan izlerim mesela. Bazen kafama eser eski dönemleri anlatan belgeseller falan izlerim, 80'li yılların Türkiye Ekonomisi ya da ne bileyim, ekonomik krizlerle alakalı şeyler. Bazen gider dünyada yaşanmış olan yıkıcı depremlerle alakalı belgeseller izlerim. :KK70: Bunun dışında kitap okurum, o halen devam eden bişey bende. Yakın zamanda hobi olarak müzikle uğraşmayı düşünüyorum. Kendimden örnek verdim ve bunlar sadece birkaçı. Belki sen de bu tarz şeylerle boş zamanlarını değerlendirebilirsin.
Evet boş geçtiğinin farkındayım ve beni rahatsız eden şeyde bu. Ama yapamıyorum ben böyle biri değildim. Zor zamandan geçiyorum sanırım. İşe girsem düzene girer mi diye düşünüyorum. Bir yandan tekrar korkuyorum kendime zaman ayıramamktan. Boş vakitlerimde bende belgesel izliyorum mesela, takip ettiğim diziler var onun dışında daha çok ileriye dönük planlarımı harekete geçiremiyorum. Ders çalışmak gibi. Mesela elime bir kitap alsam okuyacağımdan ve bitirmeden bırakacağımdan eminim ama bu seferde hangi kitabı okusam diye kendimi sıkıyorum düşünüyorum araştırıyorum. Seçenek çokluğundan yine başa dönüyorum okuyamıyorum. Kendimden korkar oldum ya :110:

bu kendiniz kendiniz çok muhım olmuş gibi bence insan çalışarakta kendine vakit ayırabilir tabiki zor oluyor ama hayat boyle para konusunda kımseye bağımlı olmayın...

Herseye bi bahanen var. Ve basladigin seylerden vazgecme sebebin zorunlulugu olmamasi. Yani katip ol diye kimse baski yapmiyor yada kitap oku diye. Ama herşeyin zor bi yani var okumanin, calismanin. Katiplik icin f klavyeye gerek yok q ilede girebilirsin ben q ile girdim mesela. Calisirken kendine zamanda ayirabiliyorsun 2 insan goruyorsun, sohbet ediyorsun . üniversite mezunu musun?

Ama böyle yaparsan sebat etmezsen bir baltaya sap olamazsın. Ünv sınavına hazırlanıcam diyorsun 3 günde vazgeçiyorsun, katipliğe heves edip ondan vazgeçiyorsun..böyle olmaz. Ne yapmak istediğine karar ver ona sebat et. Üniversite sınavı çok önemli, böyle yaparsan üniversiteye asla giremezsin. Sınava herkes canı dişinde canavarlar gibi çalışırken sen sevgilinle her gün telefonda muhabbet edersen olmaz. Adam gibi disiplin şart. Sevgiline ben sınavı kazanmak istiyorum, bu yüzden seninle sınırlı şekilde görüşürüm 1 yıl anlayış göstericeksin göstermezsen de seni zorla tutumuyorum diceksin ve buna kendin de inanıcaksın, benimsiceksin eğer kazanmak istiyorsan. Önceliğin kazanmaksa böyle yapıcaksın. Ama yok ben kazanmasam da olur lise mezunu ev hanımı olmya zaten fitim dersen hiç vaktini boşa harcama zaten.

Back
X