Kurumlar arası geçiş??

dipsiz kuyu

Guru
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2014
2.408
5.180
358
39
Herkese iyi geceler. Ben teknik bir kurumda düz memur olarak çalışıyorum. İşletme fakültesi mezunuyum çalıştığım kurum teknik bir kurum olduğu için doğal olarak maaşımda diğer kurumlara göre daha düşük şöyle söyleyeyim 12 yıllık memurum aldığım maaş 4800tl. Ayrıca beni en fazla rahatsız eden olay ise maaştan çok teknik bölüm mezunu olmadigim için kurumdaki konumum ne kadar çalışırsam çalışayım hep bir adım gerideyim kurumdakilere göre. Sizlere sorum şu işletme mezunu olarak hangi kuruma geçiş yapmam benim avantajima olur ve eğer geçiş için karar verirsem torpil gerekir mi? (çünkü torpilim yok)

Kurumlar arasi geçişler eskiye oranla daha zor ancak öğretmenlik fakültesi mezunu iseniz MEB'e geçişte kolaylık sağlanıyor diye biliyorum.
Maalesef ben de teknik kadroda olmama rağmen duz memur işleri hep bende ve ne kadar calissam da yorulsam da umursanmiyor, bir sekilde baş etmeye çalışıyorum. Yukarıdaki arkadasin dedigi gibi teknik bir bölümle gecis yapmaya çalışın diyecegim ama bu tur şeylerde en yüksek öğrenim göz onune alinir, iki senelik bölüm bitirmek isinize yaramaz. Baska bir yere tayin hakkınız varsa onu deneseniz?

Çok zor , bir bakanlık talep edecek. Neden etsin ? Referans devreye giriyor. Sizin bakanlık onay verecek neden personel kaybetsin ? Olmaz olamaz imkansız diyemem herşey olur. Ancak çok zor. Vakti zamanında biri bizim kurumda dış işleri bak. gitti biz şok olduk şimdi evinde oturuyor, biraz da cezaevinde konakladı. Bilmem anlatabildim mi ..

Hayır iki senelik bölüm işe yarar. Örnek vereyim, kamu yönetimi lisans mezunuyum. memurum ben de. İki senelik bir bölüm daha bitirdim bu sene. Ve o bitirdiğim bölüm ile unvan değişikliği sınavına gireceğim ( tekniker olmak için, sınavı kazanırsam teknik kadroya geçeceğim yani). Yıl sonuna doğru sanırım açılacak sınav. Konu sahibi de teknik kadroya geçtikten sonra belki kolaylaşır başka birime yahut kuruma geçişi.

Hic duymadım ben de teknik kadrodayim ustune iktisat fakültesi diplomam var şu an sırf bu yüzden duz memur isleri kitleniyor ama teknikerim yani

Memuriyette çakılı kadro tayininden daha zor birşey varsa sanırım o da kurumlar arası geçiş.

Geçiş yapmayı istediğiniz kurum sizi isteyecek, sizin bağlı olduğunuz kurum muvafakat verecek, bu iki aşamada malumunuz referans(!) istiyor. Genelde personel açığı bahanesine sığınarak mevcut kurum muvafakat vermiyor zaten

Eğer ki şuan bulunduğunuz mevkiden daha iyi bir unvan/pozisyon için istenirseniz ve kurumunuz muvafakat vermezse, kariyerinize engel oldukları gerekçesi ile İdare Mahkemesinde dava açarak geçiş yapabilirsiniz.

Ben de geçiş yapmak istiyorum ancak çakılı kadro olduğum ve bu referans işleri için tanıdığım birisi olmadığı için yeniden atanmaya karar verdim. Gerekli şartları oluşturduğum an usulüne uygun istifa edip 6 ay boşta beklemeyi düşünüyorum.

Okudum teknik bölüm ama kurum sınavda haksız şartlar getirince sınava bile giremedim o yüzden kadro olayından umudumu kestim.
Sınavı bakanlıklar yapar ve merkezden yapıldığı için şartlarda haksızlık olmaz genelde ama sizinki niye öyle oldu anlayamadim. Hatta sendikalar uğraş veriyorlar genelde görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları için. Bu nedenle şaşırdım haksız şartlar olmasına. Umarım mutlu olacağınız bir yol bulabilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…