Kurumsal bir firmada maruz kaldığım haksızlıklar

stairwaytoheavennn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2017
305
76
98
28
Merhaba danışmak istediğim bir konu var. Kurumsal olan buyuk bir spor salonunda eğitmenlik yapmaktayım. Göreve geldiğim süreden beri tesisimde büyük haksızlıklar dönmekte. Diğer eğitmenlerin mobbingi ve tesisin mudur yard yöneticisi hatta bölge sefligine kadar varan büyük haksızlıklar dönmekte. Özetle bu bana mobbing yapan ve işlerini yapmayan egitmenler ozel hayatta da bu bahsettiğim mudur yardımcısı ve bölge şefi gibi kişilerle yakınlar ve sürekli arkalari kollanıyor. Haklarında gelen şikayetleri yırtıp atıyorlar ve puanları yüksek olsun diye yaptığım isleri üzenlerine alma vb bir suru durum donuyor. Konuya sessiz kalmayıp şikayet ettiğim günden beri üyelerden benimle alakalı olumsuz imza(özellikle tanıdıkları eski üyelerden) toplayıp beni göndermeye çalışıyorlar. Daha önce 2 3 hocaya daha ayni şey yapılmış. Mülakatla ve hakkıyla girdiğim bir kurumdan tanıdıkları araciligi ile girip yıllardır sömüren bu düzenbaz şeytan insanlar karşısında bölge seflerine kadar arkalarında olduğu için hiçbir şey yapamıyor ve yaşadıklarımı kanıtlamak için bir yol bulamadim. O suç bu suç. Anlayan bir avukat var mi kurumdan çıkarsam bile bu insanlar gün yüzü görmesin istiyorum

Özel sektorun böyle problemleri olabiliyor zaman zaman.
Ayrıca kaç senedir çalışıyorsunuz ?
Yıllık izin hakkı kaznadiniz mi ?
Tazminat alma hakkınız var mı ?
Eğer 3 ayinız dolmadiysa deneme süreci adı altında çıkartmaya çalışıyor olabilirler.
Ayrıca bu filmlere konu bile olmuştur.
Patronla, müdürle ; dost,arkadaş ve sevgili olanlar genel.olarak hakları olmasa bile istediklerini alırlar.
Siz kurumsal olduğunu söylüyorsunuz ancak anlattiginiz olayın kurumsallikla.pek alakası yok,yetkinin kötü niyetli ve taraflı kullani mi olabilir ancak.
Yine bir avukata sorun ama zor gibi geliyor bana.

ne kadar süredir orada çalışıyorsunuz? 1 sene doldurduysanız haksızlıkları ispatlayıp mobbing davası açın. Tazminat alırsınız
Ben de mobbinge ugradığım için ayrılmayı düşünüyorum ama ekonomi çok kötü olduğu için şu anda henuz iş bulamadığım için çıkmadım.

Ozel değil resmi kurum

Daha 5 ay oldu deneme sürem 1 ay sonra bitiyor tam olarak. Resmi hatta en resmi kurumdayim diyeyim size. Ama hiyerarşik düzene göre yazdım bölge seflerine kadar arkalarindalar. Onların bir üstüne daha gidip söyleyebilirim ama yine bölge şefini dinlerler muhtemelen. Artık o kişilerle ne yakınlıktalar bilemiyorum. Ama mudur yardımcısı ile bildiğiniz kankalar benim gördüğüm. Olduğumuz alanda foto video çekimleri yasak. Ses kaydında da suçlu çıkacağım kesin. Napcam ben

Ozel değil resmi kurum
E kamuysa ; atandın ve yerleştin öyle mi ?
Doğru mu anlıyorum ben.
Öyle.imza toplamakla,yapılan işin resmi kayıtlara geçmeyecek şekilde başkalarına hibe edilmesiyle,şikayetlerin yirtilmasiyla,müdürün yaptığı torpillerlr dönen bir kamu kurumu yani bu ?
Hangi sektörü bu kamunun,konu biraz tuhaf geldi bana.

Diyorum ya spor. Söyle ki her tesiste dönen olay her tesisin içinde kaldığı için asıl makamlara konunun gitmesi çok kişiden gecen bir süreç. Yani şu var giden şikayetler onların zaten yakın oldugu kişilere gidiyor onlar yırtıp asıl makama ulaştırmıyor:)

sen genede ses kaydı al bulunsun , keşke harekete geçmeden önce deneme sürenin bitmsesini bekleseydin

sen genede ses kaydı al bulunsun , keşke harekete geçmeden önce deneme sürenin bitmsesini bekleseydin
Ses kaydı almak yasal değil diye biliyorum.
Hatta cezası vardı yanlış animsamiyorsam
Üzerine birde şikayet ederken suçlanmasın konu sahibi..
Hakliyken,haksız olmasın sonra..

seni yıldırıp kendin çıkmanı istiyor da olabilirler, başka bir işyerinde çalışma imkanınız yok mu?
Siz özel sektör çalışanı mısınız, devlet mi? O kısmı anlamadım

SGK ya şikayet edin.

şikayetten sonra üstüne oynamaları mobbing. bir avukat bul halletsin. deneme süresinde biri de olsa mobbing yapamaz

Merhaba, kamu kurumunda dilekçe yırtılmaz. Siz şikayet ettiğiniz kişilere dilekçe teslim ediyorsanız işleme koymuyor olabilirler. Onun yerine kurumunuzun bağlı olduğu bir üst hiyerarşik basamak neresi ise, il/ilçe vs, o kurumun yazı işlerine dilekçenizi yazın. Yazı işlerinden işleme alındığına dair Sayı alın. 1-2 hafta bekleyin, kuruma gidin süreç için bir işlem başlatılıp başlatılmadığını soruşturma için adım atılıp atılmadığını öğrenin. Başlatılmadı ise dilekçeniz ve kurumdan aldığınız sayı ile birlikte cimere yazın. Emin olun CİMERde işler baya hızlı yürüyor. Ayrıntıları ile yazın lütfen.

Merhaba tekrar yazıyorum, bana kızmayın eski yazdıklarınızı gördüm. Birkaç ay öncesinde gerçirmiş olduğunuz burun operasyonu nedeniyle özkıyım düşüncesi dahil olmak üzere psikolojik sorunlar yaşamışsınız. İşyerinizde de 5 aydır çalıştığınızı söylüyorsunuz. Haklı ve haksızı ayırmak hak edene hak ettiğini yaşatmak önemlidir ancak bu süreçler kolay atlatılmayabilir. Uğraşmanız gereken soruşturma süreci olacak, ifadenize karşı size atılabilecek iftiralar ya da sizin farkında olmadığınız hatalı davranışlarınızla yüzleşeceksiniz. Şahsen, şu an bu sürecin altından kalkabilceğinizi düşünemedim. Kendinizi tam anlamıyla toparladığınızda şikayet edinx

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…