Kurumsal Firmada Is Arama

bendemeto

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2014
74
10
8
35
İstanbul
Kizlar bu aralar konulari arka arkaya siralar oldum. Bu konuya ilgili benzer bir kac konum daha vardi. Kurumsal firmalara malum kariyer sitelerinden (L... ve K....net) CV gonderiyorum ama iki aydir donen yok. Bogazici mezunuyum yurtdisi calisma tecrubem var, anlamadim ya, CV ye bakmiyorlarsa nasil olacak bu isler?? Her firmada tanidigim yok ki elden gondereyim? Ki elden gondermek de istemiyorum cunku bu sefer torpille girmissin gibi bir hissiyat yaratiyor ve o kisiye borcl oluyorsun, bunu istemiyorum. Deneyimlerinizi paylasin lutfen

canım bende senin durumundayım ama senin kadar donanımlı değilim gene de firmalardan ses seda yok malesef bu tarz yerlere netten başvuruların başarılı olacağını sanmıyorum çünkü duruma göre bin kişiden fazla başvuru oluyo.okadar insanın içinden de seçmek zor oluyo tabi bide bize denk gelirse ki ne yazık ki denk de gelmiyo bende kara kara düşünüyorum ne yapacam diye.bu arada hangi bölüm ?

Allah Allah çok garip. Eğitiminiz iyi tecrübeniz de var neden aramıyorlar acaba. Mesleğinize yönelik işlere mi başvuruyorsunuz farklı alanlara mı? Farklı alanlarsa belki uymadığınızı falan mı düşündüler acaba:44:

Canım netten başvurup da çok iyi iş bulanlar da var bir tanesi de ablam. İki kere iş değiştirdi iki işini de malum site olan k..yer.. den buldu.Çok da iyi bir işi var şu an. Bence sabırlı olmak gerekiyor. Rabbim gönlünüze göre versin inşallah

200 tane ise basvurmusum gittigim is gorusmesi 5 falan. Kurumsallara elden vermeden sans yok. Itu ucak muh lisans yuksek lisans bitti. Doktoradayim :))) bu basvurular mezuniyetten beri tabi. Kariyere reklam olsun diye ilan koyuyolar he bulunur ama iste sikintili. Gittigim is gorusmeleri genelde arkads onerileriyle fakulte sekreterimiz araciligiyla oldu. Sirket icinde soruyolar once arkadsiniz var mi diye. Yani torpil diye bakma o ise canim. Adam seni begenmese zaten almaz.

cnm ablanın daha önceden de iş tecrübesi vardır çünkü genelde tecrübe arıyorlar hep.benim tecrübem olsa eminim şu an boş durmam ama işte bi yere başlasam elbet gerisi gelecek inşallah.pek sıkıntı yapmamaya çalışıyorum benim de bi yerlerde kısmetim vardır diyorum ama artık çok sıkıldım boş boş durmaktan

Sadece netten bakma gazetelere vs de bak canım. Bir de sağa sola heryere haber ver tanıdıklarını falan iş arıyorum duyarsanız yönlendirin diye. Tecrübe kazanana kadar iyi kötü demeden bir işe girmeye bak. Hayırlısıyla olur inşallah

tanıdıklar var ama ben tanıdıkla iş bulmak istemiyorum kendi çabalarımla bi yerlere gelmek istiyorum.az çok kafamda bi şeyler tasarladım bakalım inşallah Rabbim hayırlısıyla nasip eder.

Bu iş mevzusunda şans en önemli faktör.
Çünkü senin gibi nice insan biliyorum, çok iyi üniversitelerden mezunlar, yurt dışı deneyimleri, birkaç dilleri falan var ama geri dönüş almıyorlar.
Onlar gibi olmayıp da geri dönüş alanlar oluyor ama.
Nasıl yaşanır bunlar anlamak imkansız. Sinir bozucu.

Kurumsal firmalar da hangi üniversiteden mezun olduğunun bir önemi yok herkeste bu yanılgı var eskiden önemliydi ama artık şirketler geleneksel IK yöntemlerinden stratejik IK yöntemlerine geçiyor özellikle kurumsal firmalar (kritik pozisyonlardaki işler için özellikle). Fark yaratmış ve fark yaratabilecek kişiler seçiliyor ve de çok fazla mezun enflasyonu var. Hal böyleyken çok zor. Öte yandan CV nin elden verilmesi demek işe alınacaksın demek değil, mülakata bile çağrılmayabilirsin, tek artısı CV ilgili kişiye ulaşmış oluyor, bir de CV yi ileten başarılı biriyse işinde öncelik verilebiliyor önerdiği adaya.

site ismi yazamıyor muyuz bilmiyorum ama K.....net diyim orada özgeçmişinizin görüntülenip görüntülenmediğini görebiliyorsunuz.

yani cv nize bakıp bakmadıklarını anlayabilirsiniz. bakıp 2.5 ay sonra görüşmeye çağıran bile oldu.

ama şu da var ki çoğunluk bakmıyorlar bile cvlere. son zamanlarda kaç ilana başvurdum hiçbiri görüntülemedi bile cv mi. cv in iyi olsa işe uygun olsan bile bakmadıkları için haliyle böyle iş bulmak zor.

sabırlı olmak lazım maalesef. iyi bir üniversiteden mezun olmak elbette bir artı. bazı yerlerde sırf belli üniversitelerden mezun olan insanları alıyorlar ama o iyi üniversitelerden mezun olan bile o kadar insan var ki her yıl. bundan dolayı iş bulmak biraz şans torpile dayanıyor. kimi mezun olur olmaz buluyor kimi bir yılda anca.

ben de torpil olayından hoşlanmıyorum. bir önceki konunuzdan 2 aydır iş arıyorsunuz diye hatırlıyorum. bence hemen panik yapmayın 4-5 ay geçsin öyle panik yaparsınız.

boğaziçi kimya mühendisliği mezunu yurtdışında yüksek lisans birkaç kişi duydum türkiyeye döndükten 2 yıl sonra iş bulan ama şuan çok iyi şartlarda çalışan. biraz seçicilik de var tabi ama.

siz hangi kurumsal firmalardan bahsediyorsunuz acaba? benim aklıma gelen kurumsal firmaların hepsi belli üniversite mezunlarını alıyorlar. elbette iyi olmayan üniversitelerden mezun olanlardan da alırlar da ya torpillidir ya ciddi başka bir başarısı vardır.

Kolaylıklar dilerim.
Kurumsal firmalara çok başvuru oluyor. Bazı başvurulara bakmıyorlardır bile.
Dikkatlerini çekmelisiniz.
Güzel dikkat çekici bir önyazı hazırlayıp deneyin.
Kolaylıklar dilerim.
Umarım en kısa zamanda gönlünüze göre bir iş bulursunuz.

CV'nizde kendinizi doğru ifade ettiniz mi acaba? Yanlış anlamayın bu söylediğimi bir çok cv'yi incelerim ve ilk bakışta edindiğim fikire göre önümdeki cv'de gördüklerime göre karar veririm. Bu sebeple cv'nin düzgün olması çok önemli, iyi bir eğitim almışsınız bence ifade sorunu olabilir geldi...

Boğaziçi mezunuysan işin çok daha kolay aslında. Benim bir tanıdığım vardı. Çok çok kurumsal bir yere 2 yıllık elek. teknisyeni Boğaziçi mezunu olarak başvurmuş. kaldı ki o puanla bir sürü üniversitede mühendislik okuyabilirdi o da ayrı bir konu. Başvuru yaptığı yer ne hikmetse onu mühendis sanmış ve görüşmeye çağırmış. Hemen de işe aldılar. Web sayfasından başvuru yapmış. Nasıl geri dönüş yapmıyorlar hayret.

Turkcell, Sabancı Holding, Koç Holding ve de akla gelebilecek bir çok firma da bu yaklaşım var. Örnekler çoğaltılabilir. Çok uluslu yabancı firmalar dahil.

Turkcell, Sabancı Holding, Koç Holding ve de akla gelebilecek bir çok firma da bu yaklaşım var. Örnekler çoğaltılabilir. Çok uluslu yabancı firmalar dahil.

ben de özellikle koç holdingin firmalarını çok iyi biliyorum çok arkadaşım var. odtü, itü mezunu ağırlıklı çalışanlar olduğuna eminim yani. sanmıyorum gidip erzurum dan falan mezun olanı alsınlar.

o tip firmaların aldığı okullar çok belli istanbul ankara izmirdeki belli devlet ve bilkent sabancı koç tarzı özel üniversiteler dışı çok çok nadir alırlar.

o da torpillidir muhtemelen.

bir de bazen atıyorum fabrika bursada oluyor o zaman uludağdan alabiliyorlar gibi örnekler oluyor

insan kaynakları uygulamaları baya aşamalı ama yine sonuçta iyi üniversite mezunlarını alıyorlar.

kar....... bu sıralar bende fark ettım
secrt da yeni bir iş fılan hepısne bırden uye ol

bolumunuzu bılmıyorumda yabancı dılınız ıyıdır kurumsal yerler genelde once calısan kalıfıye ıstıyor rönesans holdıg fılan bakın ılanlaırna enerjısa fılan

Sadece özgeçmişindeki özelliklere ve deneyimlere göre başvuruda bulunma.Yani atıyorım, 5 yıllık deneyim isteyen bir firmanın ilanına da 2 yıllık deneyiminle başvur.Veya 2. yabancı dil de istiyordur ama sen tek dil biliyorsundur, gene başvur.İlanlarda abartılı şeyler yazabilir,senin özelliklerine uyuşmuyor olabilir ama gene de başvur derim ben çünkü bazı şeyler detay olarak kalıyor.iyi bir eğitimin var, bunu gözardı edemezler o zaman da yok İngilizce yok 2. yabancı dil filan hikaye...bilgisayar programı içinde aynı şey geçerli.hep söylüyorum etrafımdakilere,bilmiyorum demeyin öğrenirim deyin görüşmede.ve mutlaka görüşme yaptıktan bir iki gün sonra arayıp sorun, sonuç ne oldu diye.İşin peşini bırakmayın...Yüzden fazla görüşme yapmışımdır ben, abartmıyorum.hiç seçilen olmadım hep ben seçtim.Eğitimim de ön lisans mezuniyum öyle iki üniversiteydi doktoraydı filan yok yani bende.ilan içindeki on özellikten ikisi bile uyuyorsa size başvuru yapın.Tecrübemle sabittir kızlar :))

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…