Kizlar bu aralar konulari arka arkaya siralar oldum. Bu konuya ilgili benzer bir kac konum daha vardi. Kurumsal firmalara malum kariyer sitelerinden (L... ve K....net) CV gonderiyorum ama iki aydir donen yok. Bogazici mezunuyum yurtdisi calisma tecrubem var, anlamadim ya, CV ye bakmiyorlarsa nasil olacak bu isler?? Her firmada tanidigim yok ki elden gondereyim? Ki elden gondermek de istemiyorum cunku bu sefer torpille girmissin gibi bir hissiyat yaratiyor ve o kisiye borcl oluyorsun, bunu istemiyorum. Deneyimlerinizi paylasin lutfen
canım bende senin durumundayım ama senin kadar donanımlı değilimgene de firmalardan ses seda yok malesef bu tarz yerlere netten başvuruların başarılı olacağını sanmıyorum çünkü duruma göre bin kişiden fazla başvuru oluyo.okadar insanın içinden de seçmek zor oluyo tabi bide bize denk gelirse ki ne yazık ki denk de gelmiyo bende kara kara düşünüyorum ne yapacam diye.bu arada hangi bölüm ?
Canım netten başvurup da çok iyi iş bulanlar da var bir tanesi de ablam. İki kere iş değiştirdi iki işini de malum site olan k..yer.. den buldu.Çok da iyi bir işi var şu an. Bence sabırlı olmak gerekiyor. Rabbim gönlünüze göre versin inşallah
cnm ablanın daha önceden de iş tecrübesi vardır çünkü genelde tecrübe arıyorlar hep.benim tecrübem olsa eminim şu an boş durmam ama işte bi yere başlasam elbet gerisi gelecek inşallah.pek sıkıntı yapmamaya çalışıyorum benim de bi yerlerde kısmetim vardır diyorum ama artık çok sıkıldım boş boş durmaktan
Sadece netten bakma gazetelere vs de bak canım. Bir de sağa sola heryere haber ver tanıdıklarını falan iş arıyorum duyarsanız yönlendirin diye. Tecrübe kazanana kadar iyi kötü demeden bir işe girmeye bak. Hayırlısıyla olur inşallah
Kizlar bu aralar konulari arka arkaya siralar oldum. Bu konuya ilgili benzer bir kac konum daha vardi. Kurumsal firmalara malum kariyer sitelerinden (L... ve K....net) CV gonderiyorum ama iki aydir donen yok. Bogazici mezunuyum yurtdisi calisma tecrubem var, anlamadim ya, CV ye bakmiyorlarsa nasil olacak bu isler?? Her firmada tanidigim yok ki elden gondereyim? Ki elden gondermek de istemiyorum cunku bu sefer torpille girmissin gibi bir hissiyat yaratiyor ve o kisiye borcl oluyorsun, bunu istemiyorum. Deneyimlerinizi paylasin lutfen
Kurumsal firmalar da hangi üniversiteden mezun olduğunun bir önemi yok herkeste bu yanılgı var eskiden önemliydi ama artık şirketler geleneksel IK yöntemlerinden stratejik IK yöntemlerine geçiyor özellikle kurumsal firmalar (kritik pozisyonlardaki işler için özellikle). Fark yaratmış ve fark yaratabilecek kişiler seçiliyor ve de çok fazla mezun enflasyonu var. Hal böyleyken çok zor. Öte yandan CV nin elden verilmesi demek işe alınacaksın demek değil, mülakata bile çağrılmayabilirsin, tek artısı CV ilgili kişiye ulaşmış oluyor, bir de CV yi ileten başarılı biriyse işinde öncelik verilebiliyor önerdiği adaya.
Kolaylıklar dilerim.Kizlar bu aralar konulari arka arkaya siralar oldum. Bu konuya ilgili benzer bir kac konum daha vardi. Kurumsal firmalara malum kariyer sitelerinden (L... ve K....net) CV gonderiyorum ama iki aydir donen yok. Bogazici mezunuyum yurtdisi calisma tecrubem var, anlamadim ya, CV ye bakmiyorlarsa nasil olacak bu isler?? Her firmada tanidigim yok ki elden gondereyim? Ki elden gondermek de istemiyorum cunku bu sefer torpille girmissin gibi bir hissiyat yaratiyor ve o kisiye borcl oluyorsun, bunu istemiyorum. Deneyimlerinizi paylasin lutfen
siz hangi kurumsal firmalardan bahsediyorsunuz acaba? benim aklıma gelen kurumsal firmaların hepsi belli üniversite mezunlarını alıyorlar. elbette iyi olmayan üniversitelerden mezun olanlardan da alırlar da ya torpillidir ya ciddi başka bir başarısı vardır.
Turkcell, Sabancı Holding, Koç Holding ve de akla gelebilecek bir çok firma da bu yaklaşım var. Örnekler çoğaltılabilir. Çok uluslu yabancı firmalar dahil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?