• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kuruntularım?

gumis

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
3
Puanlar
1
Merhabalar, yeni üye oldum ve bir süredir aklımda olan durumumu paylaşmak dertleşmek istedim.
Ben 5 aylık evliyim, 1 buçuk yıllık da bir sevgililik sürecimiz oldu. Bir arkadaşımız bizi tanıştırdı. Başta eşim bana daha fazla aşıkken evlendikten sonra ben de ona daha da bağlandım ve her şey çok güzel gidiyordu. Evliliğimizin üçüncü ayında bir araya geldik tayinle ve benim taşıdığım evden getirdiğim kitapların arasında eski sevgilimden bir not çıktı. O kadar şaşırdım ki orada olduğundan haberim bile yoktu bilinçli saklamamıştım. Bunu çok problem etti, şiddetli tartıştık. Belki ben de denk gelsem tabii ki bozulurdum bu duruma dedim. O da kırıcı davrandığını kabul etti ve barıştık. Şu an aramız iyi, günlerimiz güzel devam ediyor.

Fakat mesele şu ki bu olaydan sonra bende yüksek anksiyete oluştu. Hep ya yine bir şey olur da aramız bozulur ayrılırsak düşüncesi kafamda var. (Geçmişte de anksiyete bozukluğu yaşadım…) Biz evlenmeden hiç geçmişi kurcalamadık. İkimiz de 30lu yaşlardayız bazı şeyler yaşamışızdır dedik detaya girmedik. Ama ben ilk anlattığım olaydan sonra bana birlikteliğin oldu mu diye sorduğunda hayır çıktı ağzımdan o sırada cok sinirli olduğu için…Daha önce bir kişiyle birlikte oldum ve bitti gitti evlenmeden önce de bahsi geçmedi. Şimdi mesela adet düzensizliği yüzünden doktora randevu aldım, eşim de doktora benimle girecek muhtemelen orada doktor sen şu tarihte smear yaptırmışsın der diye bile korkuyorum. Evlenmeden önceki bir tarih yani. Belki yok artık diyeceksiniz ama kafamda bunlar dönüyor. Bu düşüncelerden nasıl sıyrılabilirim? Ya da bu durum tekrar başıma dert açar mı ilişkimizde? Aileden arkadaşlardan uzakta bir şehirdeyim bu da psikolojimi etkiliyor bu arada.

Uzun ve anlamsız olduysa affola, belki de yazıp rahatlamak istedim 😔

Keske bastan hic yalan dolan karistirmasaydiniz.
Ha esinizin de ,evlenip gitmissiniz zaten, gecmisi o saatten sonra kurcalamasini hic anlamadim.
Pole neden sizinle birlikte giriyorki doktorun yanina bunu da anlamadim.
Doktor boyle bir bilgi verir mi sanmiyorum.
Ha simdi doktordan ogrenmez enabinizdan vs gorebilir mi gorebilir yalaniniz bundan dolayi degil baska sebeple ortaya da cikabilir bir sey diyemem.

Smear istenildiği zaman yaptırılan hatta yaptırılması gereken testlerden biri değil mi? Bunun sizin önceki ilişkinizi açığa çıkarmasıyla ne ilgisi var ki? O dönem hastaneden aramislardi, daha önce smear testi vermediyseniz verin, diye, ben de yaptırmıştım dersiniz.

Her detaya gerek yok ancak ileriki dönemlerde hem sizin hem de eşinizin hayatını zora sokabilecek konularda yalan söylememeniz gerekir. Ortak güvenin bir parçası da budur. Önceki ilişkinizle alakalı her bir detayı anlatın demiyorum ancak size bir soru sorulmuş yalan söylemek neden? Bunun için sizden vazgeçecekse kendi bilir yalan üzerine neden bir hayat inşa ediyorsunuz.Bir şey olmaz merak etmeyin bu arada gereksiz anksiyetelere girmişsiniz sadece hepsi bu.

Smear istenildiği zaman yaptırılan hatta yaptırılması gereken testlerden biri değil mi? Bunun sizin önceki ilişkinizi açığa çıkarmasıyla ne ilgisi var ki? O dönem hastaneden aramislardi, daha önce smear testi vermediyseniz verin, diye, ben de yaptırmıştım dersiniz.
Bildigim kadarıyla cinsel hayati olmayan, iliski yaşamamış kadınlara rutinde uygulanan bir uygulama degil. smear daha derinden alınan bir örnek oldugu için kızlık zarı zarar görecek endişesinden dolayı.

Her detaya gerek yok ancak ileriki dönemlerde hem sizin hem de eşinizin hayatını zora sokabilecek konularda yalan söylememeniz gerekir. Ortak güvenin bir parçası da budur. Önceki ilişkinizle alakalı her bir detayı anlatın demiyorum ancak size bir soru sorulmuş yalan söylemek neden? Bunun için sizden vazgeçecekse kendi bilir yalan üzerine neden bir hayat inşa ediyorsunuz.Bir şey olmaz merak etmeyin bu arada gereksiz anksiyetelere girmişsiniz sadece hepsi bu.
Haklısınız keşke baştan konuşulsaydı belki bu kadar büyütmezdim kafamda, ama flört dönemimizde hiç açmadık karşılıklı olarak ben de sormadım o da. Ki hala daha ben gerçekten benden öncesiyle ilgilenmiyorum, sıkıntı yaşadığımızda dahil o sordu diye ben de hadi sen de anlat o zaman olayına girmedim hiç. Yalan söylememeliydim o an bir anda gelişti cevabım ağzımdan çıktı gitti…

Keske bastan hic yalan dolan karistirmasaydiniz.
Ha esinizin de ,evlenip gitmissiniz zaten, gecmisi o saatten sonra kurcalamasini hic anlamadim.
Pole neden sizinle birlikte giriyorki doktorun yanina bunu da anlamadim.
Doktor boyle bir bilgi verir mi sanmiyorum.
Ha simdi doktordan ogrenmez enabinizdan vs gorebilir mi gorebilir yalaniniz bundan dolayi degil baska sebeple ortaya da cikabilir bir sey diyemem.
Keşke ama o an inanılmaz bir kıskançlığa girdi, durumu toparladık ama yalan olayı vicdanımı zorluyor hala daha.
Eşim belki de o an girmeyecek benimle bilmiyorum ama ilgili biri, duymak isteyebilir doktoru diye düşünüyorum bir sıkıntı varsa diye ilerde de bebek düşüncemiz olduğu için.

Eşiniz daha önce ilişki yaşayıp yaşamadığınızi anlamadı mi ki, garip. Yalan söylemek bu tarz durumlarda ilişkinin temelini zedeliyor gerçekten. Ama artık bundan sonra önünüze bakin yapacak birşey yok. Eski sevgilinin notunu da amma abartmış eşiniz ya hu.

Haklısınız keşke baştan konuşulsaydı belki bu kadar büyütmezdim kafamda, ama flört dönemimizde hiç açmadık karşılıklı olarak ben de sormadım o da. Ki hala daha ben gerçekten benden öncesiyle ilgilenmiyorum, sıkıntı yaşadığımızda dahil o sordu diye ben de hadi sen de anlat o zaman olayına girmedim hiç. Yalan söylememeliydim o an bir anda gelişti cevabım ağzımdan çıktı gitti…
Olmuş bitmiş bir olay üzerini kapatın dallanıp budaklandırmayın kafanızda kurmayın. Sonuçta eşiniz bu soruyu sormadan önce de sizin gerçekliğiniz buydu ve bu sorunun sorulma ihtimali her zaman vardı. Sizin hatanız hayır demek ama olan oldu artık önünüze bakacaksınız unutun bu konuyu.

Doktor öyle bir şey demez rahat ol.

Hasta bilgilerini hele de kadın doğumda 3. Kişilerle paylaşmak yasak zaten, kürtaj olsan da söylemez.

Misal eskiden 10 yıl önce kan gelmeyince ailece doktora götürülürdü kadınlar, doktorlar aleyh de bilgi vermezdi. Esnek, ya da delinmemiş kalın derdi 3. Kişilere. Öyle olmasa bile.

Hatta bi doktor herkese bakiresin diyormuş, sonra bi kadına da öyle demiş meğer kadın deneme amaçlıymış ‘ hocam benim 3 çocuğum var’ demiş. Doktor da ‘ ne yapalım kim gelirse böyle demek zorundayız yoksa çıkacak olaylardan dolayı bize de soruşturma açılıyor, mahkemeden çıkamazdık her olaydan sonra’ demiş

Bence çok boş kalmışsıniz, daha fazla meşguliyet bulun, hobi edinin, adamı merkezden çıkarıp kişisel hayatınıza daha fazla odaklanın.

Bişey olmaz .Yeni evlisiniz.Oturur taşlar yerine .Saygıyı kaybetmeyin o konuyu unutun .İşinize gücünüze sağlığınıza odaklanın.Allaha güvenin.Ne diyoruz önce can sonra canan

Smear testini doktor söylemez.yaninkac defa gittim hiçbirinde su zaman yapılmış diye bişey söylemedi. Ama bu kadar kendinizi sıkmayın ondan önce olanı bilmek gerekli mi ,

Daha önce birliktelik yaşamışsınız ve hayır cevabı bunun anlamı ne anlayamadım ,ilk ilişki gayet anlaşılır bari burayı da açsaydınız da kafamızda bulmaca çözmeye çalışmasak.

Daha önce birliktelik yaşamışsınız ve hayır cevabı bunun anlamı ne anlayamadım ,ilk ilişki gayet anlaşılır bari burayı da açsaydınız da kafamızda bulmaca çözmeye çalışmasak.
Kanaması olmamıştir yani herkeste olacak diye bişey yok .Benim olmadi.

Bence çok boş kalmışsıniz, daha fazla meşguliyet bulun, hobi edinin, adamı merkezden çıkarıp kişisel hayatınıza daha fazla odaklanın.
Aslında bu da doğru olabilir, çalışan biriyim ama yeni geldiğim için bu şehre şu an sabit bir yerde değilim kadro bekliyorum. Ailem arkadaşlarım da farklı şehirde bütün dünyam eşim oldu. Ki memnun mutlu etmek için elinden geleni de yapıyor sağ olsun.

Şöyle ki eşimle birlikte olduğumuzda hafif bir kanama oldu lekelenme gibi. Ama zaten her kadında durumun farklı olabileceğini düşünebilecek biri, yani kiminde olur kiminde olmaz herkesin yapısı farklı diye. Ben o gün kastığım için kendimi belki hafif bir kanamam oldu. O yüzden sen önceden birlikte olmuşsun biriyle diyeceği bir durum yaşanmadı

Aslında bu da doğru olabilir, çalışan biriyim ama yeni geldiğim için bu şehre şu an sabit bir yerde değilim kadro bekliyorum. Ailem arkadaşlarım da farklı şehirde bütün dünyam eşim oldu. Ki memnun mutlu etmek için elinden geleni de yapıyor sağ olsun.
Bütün dünyanız o olabilir ama bunu ona bu kadar hissettirmek iyi bir fikir diil bence:)

Back
X