• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kuryenin tavrı

Herkese iyi günler. Bugün yaşadığım canımı sıkan bir durumu paylaşıp fikirlerinizi almak istedim. Kargo siparişim vardı evime yakın olduğu için genelde aynı kargo şirketini(aras kargo) seçerim ve bu ay içindeki 3. Siparişimdi. Kurye geldi zaten daha ilk başta ben kim o deyince "kargon var" diye seslendi sanki amcamın oğlu bu ne samimiyet? Neyse. Kargoyu almaya indim bu sefer demez mi "buraya 3. Gelişim bir kerede verin şu siparişlerinizi. Sürekli buraya mı gelicez?" Daha önce ben evde yoktum kardeşim almıştı kargomu. Daha önce siparişini bir oğlan çocuğuna vermiştim sen yoktun falan dedi. Ben de omuz silkip tamam deyip bir şey demeden kapadım kapıyı. Siz olsanız bir tepki verir miydiniz? Hayır adamın işi bu zaten her gün de olsa getirmek zorunda değil mi anlamadım ki ben çocuk azarlıyor sanki. Arabayla getiriyorlar bir de. Ne yapsam şikayet mi etsem sizce şubeye veya müşteri hizmetlerine? Ay sabahtan beri içime oturdu çocuk gibi azarlandım ya. :KK43:
şikayet et
bir kere her seferinde para ödeniyorsa onlara gayet de evet taksit taksit de getirecek kardeşim
ne demek hepsini birden sipariş edin
he sana soracaktı insanlar..

baştan söyleyeyim şikayetler hiç bi işe yaramıyor bu tarz durumlarda, orda kendiniz adam akıllı cevap verseydiniz daha tatmin olurdunuz kesinlikle. Ortada zimmet, kayıp vakası gibi ciddi durumlar yoksa personel saygısız davrandı, şunu dedi, bu oldu durumlarda, firma otomatik personel uyarılmıştır yazısı gönderir ama personelin haberi bile olmaz

sanki bedava ya geliyor. "Geleceksin tabi ki senin işin bu!" cevabını hak ediyor böyleleri.

Biz de kimlikleri değiştirdik esimle. Kargodan mesaj geldi dagiticiya verildi diye. O gun de hep evdeyiz kargo gelmedi kimlik olmasa belki sinirlenmicektik. Aksam takibe baktik alici adreste yok kapiya haber kagidi birakildi yazmislar. Tabi biz cok sinirlendik o gun arayabilecehimiz her yeri aradik hiçbiri acmadi. Ertesi gun takibe yine baktik tekrar dagiticida yazmislar. Neyse bekledik yine gelmdi yine haber kagidi birakildi yazılmış. Biz bu kez bu kargodaki en ust neresi varsa aradik actilar adam hemen dagiticiya ulasti ve eve gonderdi. Dagiticida megerse adresi karıştırmış. Sonra adam tekrar aradi aldiniz mi kusura bakmayin diye.
Yani boyle durumlarda susmayin arkadaşım sikayet edin. Bizimki yanlisliktan olmus ama sizinki dupeduz terbiyesizlik. Ben susmazdim

Herkese iyi günler. Bugün yaşadığım canımı sıkan bir durumu paylaşıp fikirlerinizi almak istedim. Kargo siparişim vardı evime yakın olduğu için genelde aynı kargo şirketini(aras kargo) seçerim ve bu ay içindeki 3. Siparişimdi. Kurye geldi zaten daha ilk başta ben kim o deyince "kargon var" diye seslendi sanki amcamın oğlu bu ne samimiyet? Neyse. Kargoyu almaya indim bu sefer demez mi "buraya 3. Gelişim bir kerede verin şu siparişlerinizi. Sürekli buraya mı gelicez?" Daha önce ben evde yoktum kardeşim almıştı kargomu. Daha önce siparişini bir oğlan çocuğuna vermiştim sen yoktun falan dedi. Ben de omuz silkip tamam deyip bir şey demeden kapadım kapıyı. Siz olsanız bir tepki verir miydiniz? Hayır adamın işi bu zaten her gün de olsa getirmek zorunda değil mi anlamadım ki ben çocuk azarlıyor sanki. Arabayla getiriyorlar bir de. Ne yapsam şikayet mi etsem sizce şubeye veya müşteri hizmetlerine? Ay sabahtan beri içime oturdu çocuk gibi azarlandım ya. :KK43:
Ben olsam aynen sizin gibi yapar yüzüne bir şey söylemezdim. Çünkü tehlikeli olabilir. Ama arkasından şikayet ederdim müşteri temsilcisine. Onlar bir şey yapmazsa internetteki şikayetimvar gibi yerlere.

Sana mı sorcam derdim. Kimseyi ezmem ama böyle hadsizlere de acimam. Sanki babasının hayrına maaş veriyorlar şikayet edin. Bir defasında PTT deki çalışan bana hadsizlik yapmıştı da yikmistim orayı, herkes yerini bilecek

Biz de kimlikleri değiştirdik esimle. Kargodan mesaj geldi dagiticiya verildi diye. O gun de hep evdeyiz kargo gelmedi kimlik olmasa belki sinirlenmicektik. Aksam takibe baktik alici adreste yok kapiya haber kagidi birakildi yazmislar. Tabi biz cok sinirlendik o gun arayabilecehimiz her yeri aradik hiçbiri acmadi. Ertesi gun takibe yine baktik tekrar dagiticida yazmislar. Neyse bekledik yine gelmdi yine haber kagidi birakildi yazılmış. Biz bu kez bu kargodaki en ust neresi varsa aradik actilar adam hemen dagiticiya ulasti ve eve gonderdi. Dagiticida megerse adresi karıştırmış. Sonra adam tekrar aradi aldiniz mi kusura bakmayin diye.
Yani boyle durumlarda susmayin arkadaşım sikayet edin. Bizimki yanlisliktan olmus ama sizinki dupeduz terbiyesizlik. Ben susmazdim
Valla şikayetvar'a ve müşteri hizmetlerine yazdım. Acaba diyorum taşlanmak pahasına ekşiye de mi yazsam daha çok dikkate alırlar belki

sikayet et. ne bu lakaytlik. yuh. millet para kazanmak icin degil hobi olarak yapiyo sanki iş. ona mi kalmis sorgulamak verdigin siparisi. istersen her gun bi tane istersen toplu soylersin. bidakine ne alacagima da beraber karar verelim deseydin. tobe yaa

biz de internetten alışveriş yaparız, bize de bir ay içerisinde bazen çok seyrek bazen de sık sık kargo gelir. bazen aynı firma hatta aynı eleman ay içerisinde belki 5-6 kere gelir farklı günlerde, farklı siparişler için. hiç böyle saçma sapan bir tavır görmedik. tek gördüğümüz saçmalık şuydu, bizim ev 3. katta, birkaç kez yukarı çıkarma konusunda mırın kırın ettiler işte aşağı gelip alır mısınız falan diye. biz buna da itiraz ettik, siz neden çıkarmıyorsunuz, bu sizin işiniz falan diye. baktık, öyle bir mecburiyetimiz yok gibi cevaplar alıyoruz... araştırdık hani gerçekten çıkarmak zorunda mı yoksa değil mi diye. çıkarmak zorundaymış, sadece beyaz eşya falan gibi çok ağır şeyleri çıkarma mecburiyeti yokmuş e biz de hep küçük, hafif şeyler alıyoruz. kaldı ki vicdanlı insanlarız adamın elindeki ağır olsa iner yardım da ederiz yani onun işi bile olsa. sonra şikayet ettik, pek işe yaramadı. baktık kuryeler de iflah olmuyorlar, evde annennem var genelde hep evdedir dışarı pek çıkmaz. kargoların kapısını o açmaya başladı :) adam aşağıdan "kargo" diye seslenince anneannem "gel oğlum gel, 3. kattayım" diye cevap verdi. bu defa anneanneme gelin alın gibisinden birşeyler zırvaladı, anneannem tabi hiç altta kalmaz. "sen gel sen, yaşlıyım ben, bekliyorum" dedi. adam gelince de "biliyorum işiniz yorucu, kim bilir kaçıncı katlara çıkıyorsunuz ama para kolay kazanılmıyor. sağol evladım, bacaklarım ağrıyordu" dedi. adam "estağfurullah teyze, öyle şey mi olur" falan demeye başladı. :) bir daha da hiçbir kargo firmasından aşağı gelin alın gibi laflar duymadık. şimdi böyle bir taktik yapıyoruz çünkü kavga etsek sonuç değişmeyecek, zaten çirkef oluyorlar genelde. ama ben sizin yerinizde olsaydım haddini bildirirdim. nasıl altta kaldınız anlamıyorum, bir daha yaparsa "sizin işiniz bu tabi yapacaksınız, bütün siparişlerimi getireceksiniz, para kolay kazanılmıyor" deyin dönün gidin. ya da kapıyı kapatın, her neyse. terslemek lazım terslendikleri zaman birşey yapamıyorlar. şikayet de edin ama işe yarar mı bilmiyorum. kimseyi "senin işin bu" deyin ezme potansiyelinde olan bir insan değilimdir ama herkes işi neyse onu yapmalı, düzgün çalışmalı. e bu kargocuların ne kadar rezil çalıştığını herkes biliyor. kutuları atmalar, fırlatmalar, saygısız tavırlar, yalanlar vs.. acımıyorum o yüzden.

Bana da postacı yapmıştı böyle. Sürekli trafik cezası getiriyorum, şu arabayı düzgün kullanın zaten asansör de yok, 3 katı yürüyerek çıkıyorum demişti. Halbuki 3 yıl içindeki cezaları arka arkaya göndermişler. Güldüm geçtim.

Adam herhalde döverdi bunu söyleseydim. Bunları diyen insanlara cevap vermeye korkuyorum ben.

Haklısınız, ben de çok kişiye haddini bildireceğim, dayak yemekten korkuyorum :sopa::KK17: orman kanunları geçiyo bu devirde, yeterli ceza da almıyorlar hatta hiç almıyorlar, sonra başa bela işte.

Back
X