Küs Olduğum Görümcem Evime Geliyor Nasıl Davranacağımı Bilmiyorum?

iyi edersin brownim bende senin gibiydim ve görüşmemeye başlayınca onlarla huzrlu oldum hep sende içinden gelmiyorsa görüşme görüşme gibi bir mecburiyetin yok sen eşinle huzuruna bak tavrını koy canım:70::71:

Baharcığım
Daha öncedende yazmıştım hatırlarsan eğer

Eşimin ailesiyle aram iyi olduğu zaman eşimlede aram iyi

Nezaman ki onlarla kötü olsam eşimlede kötüyüm...

Ama artık karar aldım eşimlede kötü olsam

Kendi istemediğim hiçbirşeyi eşimin hatrı için bile olsa yapmayacağım.

Görüşmek istemiyor muyum? Görüşmeyeceğim...

Ben nasıl onları böyle kabul ettiysem

eşimde dahil,onlarda beni böyle kabul etsinler diye düşünüyorum.

Nekadar başarılı olurum bilmiyorum ama şimdilik kararım bu yönde

Eşinizin ailesinin kültür ve görgü olarak sizden farklı olduğunu yazmışsınız.Unutmayın ki eşiniz nikah günü gökten zembille inmedi,o ailede yetişti,onların doğrularıyla büyüdü.Ailesini yerin dibine vururken eşinizi ayrı tutmanız bu açıdan mümkün değil.Ne onları kötüleyin ne eşinizi yüceltin,bence bakış açınızı değiştirmeli ve dengeyi bulmalısınız.
Yorumlarınızda sürekli ailesine karşı negatif düşünceler içinde olduğunuzu görüyorum.Onlar size yaklaşmak istediğinde dahi kötü niyet arıyorsunuz.İleride siz de anne ve kayınvalde olacaksınız.O zaman gelin bilir,gelin nasıl isterse öyle olsun,onlar mutlu olsun da bana laf düşmez diyebilecek misiniz merak ediyorum:)
Görümcenizle olan konuda da baştan negatif ve fevri davranmışsınız.Bazı ailelerde çeyiz bohçası göstermek adettendir.Size ters gelebilir,bana da ters ama bunu görümcenize usulünce söyleyebilirdiniz.Odada 15 kişi vardı dediğinize göre,görümcenizi 15 kişinin içinde azarlayıp kovmuşsunuz.Ne kadar haksız olsa da tanıdıklarının yanında bu şekilde davrandığınız için size hak vermesi beklenemez,elbette tepki gösterecekti.Yerinizde olsam odaya girdiğimde "bunlar özel eşyalarım,gelin ben size örtülerimi göstereyim" diyerek dolabı kapatır onları başka odaya buyur ederdim.Veya görümcemi çağırıp,böyle şeylerden hoşlanmıyorum,benim için yatak odam mahremdir,lütfen herkesi odamdan çıkarır mısın derdim.
Artık olan olmuş ama biraz daha ılımlı davranırsanız en azından eşinizi iki arada güç durumda bırakmamış olursunuz.

Eşinizin ailesinin kültür ve görgü olarak sizden farklı olduğunu yazmışsınız.Unutmayın ki eşiniz nikah günü gökten zembille inmedi,o ailede yetişti,onların doğrularıyla büyüdü.Ailesini yerin dibine vururken eşinizi ayrı tutmanız bu açıdan mümkün değil.Ne onları kötüleyin ne eşinizi yüceltin,bence bakış açınızı değiştirmeli ve dengeyi bulmalısınız.
Yorumlarınızda sürekli ailesine karşı negatif düşünceler içinde olduğunuzu görüyorum.Onlar size yaklaşmak istediğinde dahi kötü niyet arıyorsunuz.İleride siz de anne ve kayınvalde olacaksınız.O zaman gelin bilir,gelin nasıl isterse öyle olsun,onlar mutlu olsun da bana laf düşmez diyebilecek misiniz merak ediyorum:)
Görümcenizle olan konuda da baştan negatif ve fevri davranmışsınız.Bazı ailelerde çeyiz bohçası göstermek adettendir.Size ters gelebilir,bana da ters ama bunu görümcenize usulünce söyleyebilirdiniz.Odada 15 kişi vardı dediğinize göre,görümcenizi 15 kişinin içinde azarlayıp kovmuşsunuz.Ne kadar haksız olsa da tanıdıklarının yanında bu şekilde davrandığınız için size hak vermesi beklenemez,elbette tepki gösterecekti.Yerinizde olsam odaya girdiğimde "bunlar özel eşyalarım,gelin ben size örtülerimi göstereyim" diyerek dolabı kapatır onları başka odaya buyur ederdim.Veya görümcemi çağırıp,böyle şeylerden hoşlanmıyorum,benim için yatak odam mahremdir,lütfen herkesi odamdan çıkarır mısın derdim.
Artık olan olmuş ama biraz daha ılımlı davranırsanız en azından eşinizi iki arada güç durumda bırakmamış olursunuz.

Eşim elbetteki gökten zembille inmedi!

Ama şuda bir gerçekki her kötü art niyetli aileden,her ne kadar o ailenin çocuğu bile olsa
aynı kötülükte ve farklılıkta evlat yetişmiyor...

Ben ailesini yerden yere vurmuyorum olanları
yaşadıklarımı anlatıyorum...

Yaptıkları terbiyesizliği saygısızlığı kınıyorum kabullenmiyorum.

Yatak odası yalnız bana mahrem değil.herkese mahremdir...

Ayrıca bizde kapalı olan bir odaya izinsiz girilmez...

Görümcemin terbiyesizliğine karşı onu yatak odamdan sizin deyiminizle kovmakla az bile yaptım!!!

Hiç pişman değilim herkes haddini bilecek.

Ben öyle saçma sapan adetlere karsıyım...

Hiç kimseyi ilgilendirmez benim iç çamaşırlarım.

Evde bakılacak tonla başka şeyler varken onların bu merakını anlayamadım bana ve bize ters!

İyi dilden anlamayan insanlar olduğundan dolayı onlara hiçbirzaman imalı konuşmam net bir şekilde
düşüncelerimi anlatırım...

İlerde sizde kayınvelide olacaksınız demişsiniz...

Evet Allah izin verirse olucam.

İyi gelin olan kadınlar ilerde kayınvalide oldukları zaman iyi geline sahip olacaklarına dahi bir senet mi var?

ya da kötü gelin olupta ilerde kötü geline sahip olacağın anlamına mı geliyor...

Evet onlar mutlu olsun bana laf düşmez diyebilirim.

Çünkü bana göre evli çiftlerin mutluluğu daha önemli

kayınvalidelere laf düşmez ya da x kişilere.

Bizimde gelinimiz var hiçbirşeyine karışmayız

annem onlar mutlu olsunda istemezlerse bizlere selam vermesin diyebilen bir kayınvalide :)

Bende böyle gördüm böyle büyüdüm,o bakımdan gördüğümü yaparım bu konuda hiç kaygım yok.

Evet onların sözde iyi yaklaşımlarında bilehep art niyet arıyorum

çünkü bugüne kadar onlarla edindiğim tecrübe beni buna mecbur etti

İyi yaklaşımlarının altında herzaman art niyet çıktı!!!

Bunu benimle birlikte yaşamadığınız için bilemezsiniz.

Olan oldu evet...Şuan daha mutluyum mesela.

Allah eşime doğruyu gösteriyor ailesi fenalıklara devam ediyor

ve artık ben değil eşim görüyor gerekeni yapmaya başladı.

ve ben hep diyorum arkadaşım daha 22 yasındayım ama

eğerki ilerde ben gelinime yaparsam,gelinimde bana yapsın.

Eşim elbetteki gökten zembille inmedi!

Ama şuda bir gerçekki her kötü art niyetli aileden,her ne kadar o ailenin çocuğu bile olsa
aynı kötülükte ve farklılıkta evlat yetişmiyor...

Ben ailesini yerden yere vurmuyorum olanları
yaşadıklarımı anlatıyorum...

Yaptıkları terbiyesizliği saygısızlığı kınıyorum kabullenmiyorum.

Yatak odası yalnız bana mahrem değil.herkese mahremdir...

Ayrıca bizde kapalı olan bir odaya izinsiz girilmez...

Görümcemin terbiyesizliğine karşı onu yatak odamdan sizin deyiminizle kovmakla az bile yaptım!!!

Hiç pişman değilim herkes haddini bilecek.

Ben öyle saçma sapan adetlere karsıyım...

Hiç kimseyi ilgilendirmez benim iç çamaşırlarım.

Evde bakılacak tonla başka şeyler varken onların bu merakını anlayamadım bana ve bize ters!

İyi dilden anlamayan insanlar olduğundan dolayı onlara hiçbirzaman imalı konuşmam net bir şekilde
düşüncelerimi anlatırım...

İlerde sizde kayınvelide olacaksınız demişsiniz...

Evet Allah izin verirse olucam.

İyi gelin olan kadınlar ilerde kayınvalide oldukları zaman iyi geline sahip olacaklarına dahi bir senet mi var?

ya da kötü gelin olupta ilerde kötü geline sahip olacağın anlamına mı geliyor...

Evet onlar mutlu olsun bana laf düşmez diyebilirim.

Çünkü bana göre evli çiftlerin mutluluğu daha önemli

kayınvalidelere laf düşmez ya da x kişilere.

Bizimde gelinimiz var hiçbirşeyine karışmayız

annem onlar mutlu olsunda istemezlerse bizlere selam vermesin diyebilen bir kayınvalide :)

Bende böyle gördüm böyle büyüdüm,o bakımdan gördüğümü yaparım bu konuda hiç kaygım yok.

Evet onların sözde iyi yaklaşımlarında bilehep art niyet arıyorum

çünkü bugüne kadar onlarla edindiğim tecrübe beni buna mecbur etti

İyi yaklaşımlarının altında herzaman art niyet çıktı!!!

Bunu benimle birlikte yaşamadığınız için bilemezsiniz.

Olan oldu evet...Şuan daha mutluyum mesela.

Allah eşime doğruyu gösteriyor ailesi fenalıklara devam ediyor

ve artık ben değil eşim görüyor gerekeni yapmaya başladı.

ve ben hep diyorum arkadaşım daha 22 yasındayım ama

eğerki ilerde ben gelinime yaparsam,gelinimde bana yapsın.

canım benim okadar güzel anlatmışsınki düşüncelerini seninle aynı şeyleri yaşıyan seni anlıyabilir anca seni kınayan arkadaş sanırım ya kayınvaldenlerin akrabası yada onların kişiliginde biri :) boşver canım kimseye hesap vermek zorunda degilsin Alllah biliyor görüyor herşeyi her kötünün cezasını Allah birgün elbet verir sen haklısın anlattıklarında senin özeline karışmaya kimsenin hakkı yok sen kendini bildikten sonra için rahat olsun başkaları sana kötüde dese kafana takma yaptıgın dogruysa yoluna devam et arkadaşım kib öpüyorum seni.sana yapılan kötülüklerin mazareti olamaz boşver kendi bildini yap:16::70:

bahar27 hayır arkadaşının kayınvaldesinin akrabası veya onun kişiliğinde değilim.Anladığım kadarıyla senin de eşinin ailesiyle sorunların var.Tanımadığın halde bana bile sataştığına göre ilişkilerinde agresifsin,şaşırmamak gerek.
Eşimle arkadaşlık dönemimi de sayarsak Brownimin yaşı kadar kayınvaldeme gelinlik yaptım.Bir kez olsun ne ondan kötülük gördüm ne de ben saygısızlık ettim.Eh müsaadenle bu da bana yapıcı tavsiyelerde bulunma hakkı veriyor.
Elbette kimse kimsenin özeline karışamaz ama o özel buraya yazıldığına göre ben de bir üye olarak yorumumu yapabilirim.Hoşunuza gitsin veya gitmesin farklı bakış açıları olduğunu bilmelisiniz.

bahar27 hayır arkadaşının kayınvaldesinin akrabası veya onun kişiliğinde değilim.Anladığım kadarıyla senin de eşinin ailesiyle sorunların var.Tanımadığın halde bana bile sataştığına göre ilişkilerinde agresifsin,şaşırmamak gerek.
Eşimle arkadaşlık dönemimi de sayarsak Brownimin yaşı kadar kayınvaldeme gelinlik yaptım.Bir kez olsun ne ondan kötülük gördüm ne de ben saygısızlık ettim.Eh müsaadenle bu da bana yapıcı tavsiyelerde bulunma hakkı veriyor.
Elbette kimse kimsenin özeline karışamaz ama o özel buraya yazıldığına göre ben de bir üye olarak yorumumu yapabilirim.Hoşunuza gitsin veya gitmesin farklı bakış açıları olduğunu bilmelisiniz.

hayal43 ben hiçbirşey yokken kimseye sataşmadım sen benim yanımda degildin hareketlerime karar verecek kadarda beni tanımıyorsun.sen gelinlik yapmış olabilirsin karşındaki kayınvalde kaynana degilde anne gibi davranmışsa gelinlik yaparsın tabiki seninde karşında sorunlu bi kayınvalde adayı olsaydı ozaman görürdük senin gelinliginide.biz kırıcı ol eşinden boşan demiyoruz brownim yaşadıklarını anlatıyor ve onunla yaşadıklarımız benzedigi için aynı fikirde olarak konuşuyoruz.bizde kayınvaldemize saygısızlık etmedik ama karşımızdaki sevgi göstermesse bizde soguk oluruz dogal olarak.yorumunu yapabilirsin ama banada agresifsin deme hakkını vermiyor bu konu.

bahar27 : "canım benim okadar güzel anlatmışsınki düşüncelerini seninle aynı şeyleri yaşıyan seni anlıyabilir anca seni kınayan arkadaş sanırım ya kayınvaldenlerin akrabası yada onların kişiliginde biri :)"

-----------------
Ben arkadaşını kırmadan (sana değil,ona) kendi fikrimi yazmışım,sen bana böyle demişsin.Bu durumda benim sana agresif demem gayet normal.Sonuç itibariyle yazdıklarından çıkan sonuç bu:)
Benden sana tavsiye,hayata ve insanlara iyi gözle bakarsan onlardan da iyilik görürsün.

bahar27 : "canım benim okadar güzel anlatmışsınki düşüncelerini seninle aynı şeyleri yaşıyan seni anlıyabilir anca seni kınayan arkadaş sanırım ya kayınvaldenlerin akrabası yada onların kişiliginde biri :)"

-----------------
Ben arkadaşını kırmadan (sana değil,ona) kendi fikrimi yazmışım,sen bana böyle demişsin.Bu durumda benim sana agresif demem gayet normal.Sonuç itibariyle yazdıklarından çıkan sonuç bu:)
Benden sana tavsiye,hayata ve insanlara iyi gözle bakarsan onlardan da iyilik görürsün.

ben kırıcı olarak konuşmadım sana karşı sende böle alıngan olma bence.Ayrıca karşımdaki bakan gözler bazen iyi bakmıyor dogal olarak benimde iyi bakmamı engelliyorlar öleleri.Ben insanına göre davranıyorum artık iyilik ettim iyisinede kötsünede ama karşındakinden kötülük gördügün zaman bazı şeyler ders oluyor insana.sanırım sen hayatın acısını pek tatmayanlardansın oyüzde bizi anlaman biraz zor.insanına göre davranmaya karar verdim bu kimseyide ilgilendirmez.sende dar çerçeveden bakma ve insanları tanımadan ön yargılı olmamayı dene olurmu:31:

canım benim okadar güzel anlatmışsınki düşüncelerini seninle aynı şeyleri yaşıyan seni anlıyabilir anca seni kınayan arkadaş sanırım ya kayınvaldenlerin akrabası yada onların kişiliginde biri :) boşver canım kimseye hesap vermek zorunda degilsin Alllah biliyor görüyor herşeyi her kötünün cezasını Allah birgün elbet verir sen haklısın anlattıklarında senin özeline karışmaya kimsenin hakkı yok sen kendini bildikten sonra için rahat olsun başkaları sana kötüde dese kafana takma yaptıgın dogruysa yoluna devam et arkadaşım kib öpüyorum seni.sana yapılan kötülüklerin mazareti olamaz boşver kendi bildini yap:16::70:

Zıt düşüncelerde olabilir baharcım

beni anlayanda olabilir anlamayanda

sayfa çoğaldıkça insanlar yalnız konuyu actığım ilk sayfayı okuyor

ona göre değerlendiriyor çoğu...

Burda bana yapılanların sadece %50 'sini anlattım

O bakımdan beni suclar tavırlardaki yorumları sadece okuyorum

Yaşamayan bilemez evet...Herkes yaşadığını anlatır ona göre yorumlar.

Ben kim ne derse desin suçlu olduğumu düşünmüyorum arkadaşım

Dediğim gibi,herşey burda anlatılanlardan ibaret değil

ve ben doğru tavır sergilediğimi düşünüyorum böylede devam edicem.

Konu açarken iyi-kötü her yoruma açık olduğumuzun bilincinde olarak açıyoruz.

Ama her yorumu kabul etme zorunluluğumuzda yok...

Benim yaşım kadar kayınvalidenize gelinlik yaptığınızı söylemişsiniz.

Böylelikle aramızdaki yaş farkını anlamış bulunmaktayım...

muhtemelen annem sizden bir kaç yaş büyük.

Sizinle aynı açıdan bakmamızı beklemeyin

sizin yaşam tecrübeniz bizlerden daha fazla

bizler yolun başındayız,daha okadar tecrübe sahibi olamadık!

Sizde benim yaşımdayken eminim ki şuan ki düşüncelerinizle ilerlemiyordunuz.

Bir başka yorumunuzda insanlara iyi gözlerle bakarsanız iyilik görürsünüz

tarzında bir cümlenize takıldım...

Polyanacılık oynamayalım lütfen.

Herzaman insanlara gösterdiğimiz tavrın karşılığını alsaydık

iyilik -kötülük diye kavramlar olmazdı diye düşünüyorum.

Emin olun iyi gözlerle bakmak fayda etseydi

karşılığını iyilik olarak alacağımızı bilsek herkes etrafına

pozitif iyi gözlerle bakardı...mutlu olurdu!

İyiliğe karşı sürekli kötülük gören bir kişi

nekadar zaman karşısında ki insana sevgi dolu olur

ya da iyimser tavırlarla yaklaşır...

Bu tamamen hayel....

Son düzenleme:
Brownim farkındaysan,ilk cevabında yaşını öğrendikten sonra sana cevap yazmadım.Ama ben de evlendiğimde 23 yaşındaydım canım.
Bu sayfadan bile anlaşılıyor ki gelin hanımlara bir söyle bin ah işit :)
Her lafa haklı haksız çataçat cevap yetiştirmek marifet değil.Bu doğru bir iletişim şekli olsaydı, yazdığınız sorunların yarısını yaşamazdınız diye düşünüyorum.Biraz dilinizi tutmadıkça burada daha çoook sorun yazarsınız.
Ne diyeyim Allah selamet versin.Sevgilerimle,sizi dertlerinizle başbaşa bırakıyorum:)

Madem yaşımı öğrendikten sonra cevap yazmadınız

Keşke ilk mesajı yazmadan öncede profil bilgilerime girip

yaşımı öğrenip hiç yorum yazmasaydınız :))

size önerim bundan sonra yorum yazacağınız konu sahibesinin

yaşını profil bilgilerinden öğrenin ondan sonra cevap yazın

Malum yenisiniz ya , yaşınızda büyük ya şimdiki zamanı

anlamakta zorluk çekiyorsunuz anlaşılan...

Bana cevap yazmamanızın sebebi yaşımın küçük oluşu değil

Kelimelerinizin olmayışı :))

Akıl yaşta olsaydı eğer eminim sizde bu şekilde bir bakış açısıyla

hayel dünyasında yaşamazdınız:1:

Yaşınızın kadını olmanız dileğimle ...

İşte toplumda basit diye adlandırdığımız insan tavrı

Baktın ki;karşı taraf kendini en iyi şekilde savunuyor

ve sen işin içinden çıkamıyorsun

ne yapmak lazım? Çamur atmak...

Şimdi görümcen haklıymış yazmakla

beni mi yerdiniz? Yoksa kendinizi küçük mü düşürdünüz?

Tabii ki küçük düştünüz :))

Son düzenleme:
Back
X