Eşinizin ailesinin kültür ve görgü olarak sizden farklı olduğunu yazmışsınız.Unutmayın ki eşiniz nikah günü gökten zembille inmedi,o ailede yetişti,onların doğrularıyla büyüdü.Ailesini yerin dibine vururken eşinizi ayrı tutmanız bu açıdan mümkün değil.Ne onları kötüleyin ne eşinizi yüceltin,bence bakış açınızı değiştirmeli ve dengeyi bulmalısınız.
Yorumlarınızda sürekli ailesine karşı negatif düşünceler içinde olduğunuzu görüyorum.Onlar size yaklaşmak istediğinde dahi kötü niyet arıyorsunuz.İleride siz de anne ve kayınvalde olacaksınız.O zaman gelin bilir,gelin nasıl isterse öyle olsun,onlar mutlu olsun da bana laf düşmez diyebilecek misiniz merak ediyorum:)
Görümcenizle olan konuda da baştan negatif ve fevri davranmışsınız.Bazı ailelerde çeyiz bohçası göstermek adettendir.Size ters gelebilir,bana da ters ama bunu görümcenize usulünce söyleyebilirdiniz.Odada 15 kişi vardı dediğinize göre,görümcenizi 15 kişinin içinde azarlayıp kovmuşsunuz.Ne kadar haksız olsa da tanıdıklarının yanında bu şekilde davrandığınız için size hak vermesi beklenemez,elbette tepki gösterecekti.Yerinizde olsam odaya girdiğimde "bunlar özel eşyalarım,gelin ben size örtülerimi göstereyim" diyerek dolabı kapatır onları başka odaya buyur ederdim.Veya görümcemi çağırıp,böyle şeylerden hoşlanmıyorum,benim için yatak odam mahremdir,lütfen herkesi odamdan çıkarır mısın derdim.
Artık olan olmuş ama biraz daha ılımlı davranırsanız en azından eşinizi iki arada güç durumda bırakmamış olursunuz.