Küs Olduğum Görümcem Evime Geliyor Nasıl Davranacağımı Bilmiyorum?

Merhaba baharcım kusura bakma mesajını yeni gördüm
Şuanda eskiye nazaran çok çok iyiyim canım
Eşimle aramda problem kalmadı yaralarımızı iyileştirdik
Ailesiyle hala aynı durumdayım,ama eşim değişti artık bana laf söyletmiyor
sen nasılsın tatlım?

iyi canım eşinle aranın iyi olmasına sevindim.Allah kötü insanlardan korusun.ailesi degişmezki beklemede degişecegini.benimde başımda bu olay var kayınvaldenin bana sogukolugu kayınbabayı kaynımı doldurması daha neler kafama çok taktım takmadım degil ama baktımki onların yüzünden eşim ve ben huzursuz oluyoruz saglımız bozuluyo takmamaya çalışıyorum.eşim ve ben onlarla görüşmüyoruz 2 haftadır.annesi ana olsaydı oglunu atıp komşusunu tutmazdı.oglunu benden kıskanıyor benim övünmek gibi olmasın evimi çekip çeviren bir insanım.oda bunu yediremiyor kendine.beni üzende ailemin uzakta olması brownim.burda pek çevrem yok herkezlede samimi olunmuyor.Allah herşeyin hayırlısını versin biz bunları hakedcek bişey yapmıyoruz ama Allahın bir sınavı inşllh bu kötü şeylerde geçer.ama şuan bana sahip çıkmayan beni sormayan kuyumu kazan o anası yarın bigün çocugum olunca beni hiç sormasın.insanları enayi yerine koyuyorlar.anlıcagın bende senin gibi dertliyim ve böylesileri Allaha havale ettim...

Ah canım benim duygularını anlaya biliyorum sorunlarımız farklı gibigörünsede kaynağı aynı...
Ailenden uzak olmana üzüldüm,özellikle bu tür sıkıntılarda insan ailesini yanında istiyor.
Haklısın herkeslede samimi olup,herşey anlatılamıyor...Ama sanırım Allah sabrını veriyordur canım.
Ailesinin değişmeyeceğini biliyorum,eşim artık yavaş yavaş görmeye başladı olanları
Bende değiştim tabii,artık eskisi gibi ailesi hakkında sürekli dır dır etmiyorum.
Beni üzseler bile konuşmuyorum o anda,daha sonradan konuyu kendisi açıyor ve düşüncelerimi söylüyorum...İnşallah bu sorunlardan kurtuluruz canım benim.
sende üzme kendini olur mu kendine iyi bak görüşmek üzere:70::70:

Ah canım benim duygularını anlaya biliyorum sorunlarımız farklı gibigörünsede kaynağı aynı...
Ailenden uzak olmana üzüldüm,özellikle bu tür sıkıntılarda insan ailesini yanında istiyor.
Haklısın herkeslede samimi olup,herşey anlatılamıyor...Ama sanırım Allah sabrını veriyordur canım.
Ailesinin değişmeyeceğini biliyorum,eşim artık yavaş yavaş görmeye başladı olanları
Bende değiştim tabii,artık eskisi gibi ailesi hakkında sürekli dır dır etmiyorum.
Beni üzseler bile konuşmuyorum o anda,daha sonradan konuyu kendisi açıyor ve düşüncelerimi söylüyorum...İnşallah bu sorunlardan kurtuluruz canım benim.
sende üzme kendini olur mu kendine iyi bak görüşmek üzere:70::70:

evet canım haklısın insan zor anında sevdiklerinin yanında olmasını onlarla detleşmeyi istiyor ama napalım her güzellik bir arada olmuyor brownim.İyi canım eşinde inşllh onların neoldugunu çözer ve anlar inşllh hep senin ynında olur.umarım kurtuluruz canım du etmekten başka çaremiz yok herşeyin çaresi Allah.sagol canım benim iyi dileklerin için teşk ederim sende takmamaya çalış görüşürüz:70::16:

takmamayı bu aralar kısmende olsa başarıyorum sanırım canım

Brownicim, eskiye nazaren iyi olmana cok sevindim..
soyle bir kaniya vardim hemencik belki yaniliyorum
hani dedin ya esin yeni yeni anliyor bazi seyleri diye
ve sen takmamayi ogreniyor
degistigini dusunuyorsun
bu evliliginizin yerine oturdugu anlamina geliyor
genelde evliligimizin ilk senesi boyle olur
tabii farkli sorunlarla..
benim ne gorumce ne kayinvalide sorunum var
hatta hic bir ucuncu sahis yok hazm edemeyecegim konular yasamam icin
buna ragmen bir senede oturdu evliligim
dusunuyorumda bir konuda icim rahat degildil evlilikte
inanirmisin gece onikiden sabah dokuza kadar konustuk bu konuyu esimle
isiklari acmadan gun isimis hala konusuyoruz
artik beynimiz zonkluyordu
yine bir sonuca varamamis konusmanin verdigi rahatlikla
uyuya kalmistik
simdi bir bucuk sene oldu evleneli
kendiliginden cozuldu sorunumuz oysa her hafta bunun tartismasini yasardik :)
hepimizin gonlune gore versin Allah

Brownicim, eskiye nazaren iyi olmana cok sevindim..
soyle bir kaniya vardim hemencik belki yaniliyorum
hani dedin ya esin yeni yeni anliyor bazi seyleri diye
ve sen takmamayi ogreniyor
degistigini dusunuyorsun
bu evliliginizin yerine oturdugu anlamina geliyor
genelde evliligimizin ilk senesi boyle olur
tabii farkli sorunlarla..
benim ne gorumce ne kayinvalide sorunum var
hatta hic bir ucuncu sahis yok hazm edemeyecegim konular yasamam icin
buna ragmen bir senede oturdu evliligim
dusunuyorumda bir konuda icim rahat degildil evlilikte
inanirmisin gece onikiden sabah dokuza kadar konustuk bu konuyu esimle
isiklari acmadan gun isimis hala konusuyoruz
artik beynimiz zonkluyordu
yine bir sonuca varamamis konusmanin verdigi rahatlikla
uyuya kalmistik
simdi bir bucuk sene oldu evleneli
kendiliginden cozuldu sorunumuz oysa her hafta bunun tartismasini yasardik :)
hepimizin gonlune gore versin Allah

Canım arkadaşım;

eskiye nazaran iyi olmak,artık mutluyum diye bilmek inanki son yaşadıklarımdan sonra
banada çok iyi geldi...Çünkü artık iyiyiz-mutluyuz kelimelerini hissetmeden cevreme
yansıtmamak adına kendime ve karşımdaki insanlara yalan söylemekten bende sıkılmıştım.
27 Aralık 2010 bizim evlilik yıldönümümüzdü,ogeceyi dışarda kutladık evde devam ettik.
Uzun uzadıya konuştuk,o güne kadar konuşmaktan kaçtığımız,içimizi acıtan hatta hiç hoşlanmadığımız
konuları bile gün yüzüne çıkarıp,birbirimizle yüzleşme yoluna gittik...
Belki ilk defa sesimizi yükseltmeden,tartışma-kavga-gürültü olmadan deyim yerindeyse insan gibi
Konuşmayı başardık...Konuşma bitmek üzereyken eşimde bende son sözlerimizi söyledik,
birbirimize söz verdik ve noktayı koyduk...
''Bizim bizden başka kimsemiz yok,bu yuvanın sağlığını ve huzurunu kimsenin bozmasına izin vermeyeceğiz...Biz ayrılmak için buyuvayı kurmadık ve ayrılmayacağızda Allah'ın izniyle''

Son sözlerimiz bunlar oldu...O günden sonra bizim için herşey değişti
Ben daha sakin olmayı öğrendim ve hatta daha saygılıyım,eşimde değişti saygılı sevgili ve anlayışlı.
Ailesine gelince;hala uğraşıyorlar ve art niyetli yaklaşıyorlar,ama başarısız olup kendi kazdıkları kuyununiçine kendileri düşüyor ve ben onları sadece izliyorum..

2011,bize bambaşka bir dünya açtı yepyeni bir sayfa huzur ve mutluluk getirdi
Hayatımız tamamen değişti..
Bir evimiz yoktu kiradaydık,kredi çektik ev aldık,taşındım yeni ev yeni biz olduk...
Atışmalarımız oluyor ama asla seviyeyi düşürmüyoruz.

Sanırım seninde dediğin gibi evliliğin ilk yılları çok zor ve biz bu ilk yılı çok zor geçirdik
Bir yılımızı doldurduk ve zorluğun yarısını atlattık...
En büyük etken zamanmış bunu öğrendim;
Bu zaman aşımını geçene kadar önemli olan sağlam ve sabırlı durabilmekmiş.
Umarım bundan sonra hep iyi haberlerimi verebilirim sizlere.

Desteğin ve ilgin için teşekkürler arkadaşım:70:

Son düzenleme:
Rica ederim guzel brownicim
hatalari gormek ve zamana birakmak
herseyi iyilestirir
2011'e guzel baslamaniz saglam adimlarla girmeniz
cok guzel oldu hepte oyle olun
goreceksin dahada iyi olacak..
Allah herkesin kalbine göre versin diyorum
''Bizim bizden başka kimsemiz yok,bu yuvanın sağlığını ve huzurunu kimsenin bozmasına izin vermeyeceğiz...Biz ayrılmak için buyuvayı kurmadık ve ayrılmayacağızda Allah'ın izniyle''
birbirini seven ve yuvasini ayakta tutmaya gonullu her ciftin vermesi gereken
sozleri verdiniz.. Allah mutlulugunuzu daim etsin..

Amin sağolasın canım Allah kimsenin yuvasının huzurunu bozmasın.

Canım arkadaşım;

eskiye nazaran iyi olmak,artık mutluyum diye bilmek inanki son yaşadıklarımdan sonra
banada çok iyi geldi...Çünkü artık iyiyiz-mutluyuz kelimelerini hissetmeden cevreme
yansıtmamak adına kendime ve karşımdaki insanlara yalan söylemekten bende sıkılmıştım.
27 Aralık 2010 bizim evlilik yıldönümümüzdü,ogeceyi dışarda kutladık evde devam ettik.
Uzun uzadıya konuştuk,o güne kadar konuşmaktan kaçtığımız,içimizi acıtan hatta hiç hoşlanmadığımız
konuları bile gün yüzüne çıkarıp,birbirimizle yüzleşme yoluna gittik...
Belki ilk defa sesimizi yükseltmeden,tartışma-kavga-gürültü olmadan deyim yerindeyse insan gibi
Konuşmayı başardık...Konuşma bitmek üzereyken eşimde bende son sözlerimizi söyledik,
birbirimize söz verdik ve noktayı koyduk...

Son sözlerimiz bunlar oldu...O günden sonra bizim için herşey değişti
Ben daha sakin olmayı öğrendim ve hatta daha saygılıyım,eşimde değişti saygılı sevgili ve anlayışlı.
Ailesine gelince;hala uğraşıyorlar ve art niyetli yaklaşıyorlar,ama başarısız olup kendi kazdıkları kuyununiçine kendileri düşüyor ve ben onları sadece izliyorum..

2011,bize bambaşka bir dünya açtı yepyeni bir sayfa huzur ve mutluluk getirdi
Hayatımız tamamen değişti..
Bir evimiz yoktu kiradaydık,kredi çektik ev aldık,taşındım yeni ev yeni biz olduk...
Atışmalarımız oluyor ama asla seviyeyi düşürmüyoruz.

Sanırım seninde dediğin gibi evliliğin ilk yılları çok zor ve biz bu ilk yılı çok zor geçirdik
Bir yılımızı doldurduk ve zorluğun yarısını atlattık...
En büyük etken zamanmış bunu öğrendim;
Bu zaman aşımını geçene kadar önemli olan sağlam ve sabırlı durabilmekmiş.
Umarım bundan sonra hep iyi haberlerimi verebilirim sizlere.

Desteğin ve ilgin için teşekkürler arkadaşım:70:

Brownim çok sevindim senin adına canım Allah dogrudan yanadır unutma.inşllh mutlulugunuz bir ömür boyu sürsün izin vermeyin huzurunuzu bozmalarına Allah mesut etsin inşllh:nazar:Yeni evinizdede güle güle oturmayı nasip etsin:16::71:

Brownim çok sevindim senin adına canım Allah dogrudan yanadır unutma.inşllh mutlulugunuz bir ömür boyu sürsün izin vermeyin huzurunuzu bozmalarına Allah mesut etsin inşllh:nazar:Yeni evinizdede güle güle oturmayı nasip etsin:16::71:

İyi dileklerin,ilgin ve desteğin için sanada çok teşekkür ederim canım benim.
Bende senin için iyi dileklerde bulunuyorum sende çok mutlu olursun inşallah.
Allah kimsenin yanına bırakmıyor evet...Zaten tek dayanağımda buydu ya.

İyi dileklerin,ilgin ve desteğin için sanada çok teşekkür ederim canım benim.
Bende senin için iyi dileklerde bulunuyorum sende çok mutlu olursun inşallah.
Allah kimsenin yanına bırakmıyor evet...Zaten tek dayanağımda buydu ya.

Amin canım benim çok teşekkür ederim :16::71:

:))) nedemek canım benim

Brownicim konuyu sonuna kadar dikkatli bir flim izler gibi soluksuz okudum..Sonunda mutlu bir son gördüm. Allah bir daha yaşatmasın ve kimseye yaşattırmasın.. Ben her zaman derdim insan iyi oldukdan sonra gerisi boş. Ama öyle değilmiş önemli olan karşıdaki insanın da ne olduğu imiş. Bende yeni evliliğe adım atanlardanım. Benim de az buçuk sorunlarım oluyor.. Allah sabırlar versin. Bende umursama önemsememe ilgili alakalı olmama takdiğini uyguluyorum. İşe yaradı. Ama bazen damarıma basıyorlar. Allaha havale ediyorum. Merak ettiğim son durumun ne..

Son düzenleme:
Merhaba canım konumu üşenmeyip okuduğun ve bilinçli yorum yaptığın için teşekkür ederim :))

Öncelikle senide kutluyorum evliliğe adım atmışsın dilerim mutlu olursun.

Son durum olarak canım aslında değişen birşey yok yukarda yazdıklarımdan farksız.

Ama 2 gündür yine kayınvalidemler yüzünden birbirimizi yiyoruz

Bunları anlatmaktan okadar çok yoruldum ki...Hep aynı sorun hep aynı dert!

Ama pes etmiycem eskisi kadar güçsüz değilim bu defa kendimi daha güçlü hissediyorum

Sonuna kadar mücadelemi veriicem.

Merhaba canım konumu üşenmeyip okuduğun ve bilinçli yorum yaptığın için teşekkür ederim :))

Son durum olarak canım aslında değişen birşey yok yukarda yazdıklarımdan farksız.

Ama pes etmiycem eskisi kadar güçsüz değilim bu defa kendimi daha güçlü hissediyorum

iyi edersin brownim bende senin gibiydim ve görüşmemeye başlayınca onlarla huzrlu oldum hep sende içinden gelmiyorsa görüşme görüşme gibi bir mecburiyetin yok sen eşinle huzuruna bak tavrını koy canım:70::71:

iyi edersin brownim bende senin gibiydim ve görüşmemeye başlayınca onlarla huzrlu oldum hep sende içinden gelmiyorsa görüşme görüşme gibi bir mecburiyetin yok sen eşinle huzuruna bak tavrını koy canım:70::71:

Üzülüyorum.. Bilmiyorum..Kocan tarafından bakarsak ailesi onların gözünde kötü olmak istemez.. Sonuçta bu yaşına kadar onlar getirmiş. Hepsini bir tartışmada bir kenara atamaz.. Onlarla anıları yaşanmışlıkları var.. Saygıdan sevgiden gerektiği gibi konuşamaz. Güzelim sabret. Onun gözünde fazla dırdırcı herşeyi sorun eden kinci bir insan olma.. Unutma herşey sende bitiyor.O onu demiş şu şunu demiş boşver eşine bak.

Üzülüyorum.. Bilmiyorum..Kocan tarafından bakarsak ailesi onların gözünde kötü olmak istemez.. Sonuçta bu yaşına kadar onlar getirmiş. Hepsini bir tartışmada bir kenara atamaz.. Onlarla anıları yaşanmışlıkları var.. Saygıdan sevgiden gerektiği gibi konuşamaz. Güzelim sabret. Onun gözünde fazla dırdırcı herşeyi sorun eden kinci bir insan olma.. Unutma herşey sende bitiyor.O onu demiş şu şunu demiş boşver eşine bak.

Aslında sürekli dır dır eden bir kadın değildim...

Nezaman ki baktım susmakla olmuyor

bende artık konuşmaya başladım.

Eşimden hiçbirzaman ailesini atmasını istemedim.

Çünkü benimde bir ailem var ve bende onları atamam.

Bana yapılan terbiyesizliğin,saygısızlığın,kötülüğün

haddi hesabı yokken eşimin hala ailesine toz kondurmaması

haksız konumuna sürekli düşen ben olmak...

Bütün üzüntüm aslında bu.

Eşime sürekli anlatmak ve görmesini istediğimde bu.

Herşey bende bitmiyor maalesef...

Herşey eşimde bitiyor!

Back
X