Bundan sonra ben evimde onları nasıl ağırlıycam
Onların evine gidip yüzlerine nasıl bakacağımı
düşünüyorum şimdi kara kara
mutsuzluğumu dört gözle beklediklerini bildiğim
insanlara nasıl saygu duyucam,nasıl anne diyeceğim bilmiyorum
inşallah iyi haberler veririm canım inşallah...
canım madem görümcen ogün sana sarılıp ağlamış peki bu son gaza getirme olayında o da varmı sadece kaynana mı yaptı bunu görümcenle arayı düzelttin sanırım o yapmamıştır peşinden bunu heralde öle değilmi
eşinle güzel konuşmuşsunuz,sevindim.
her ailede tartışma,kavga olur.
önemli olan evin dışına aksettirmemek.
bazen siz barışır,düzelirsiniz aileler devam ettirir.
bir söz vardır''karı koca arasına giren yanar'' diye.
bak kayınvalidenin sözleri aklından çıkmıyor.
eşine güveniyor,seviyorsan günlük sorunlarınızı sadece içinizde yaşayın.
eşinle yaşadığın ev senin dünyan,annenin evine dönsen bile çok özlersin.
eşin hatalı olduğunda evi terk etmekle tehdit et,korksun ama sen bunu hiç düşünme bile.
seni kaybetmekten korksun ki onun bunun için üzmesin.
tecrübe edilmiştir.
canım mesajını baştan sona okudm ve yazmak istedim.öncelikle eşinin ailesini kınıyorum bukadar yüzsüzlük terbiyesizlik olmaz.sen yeni evlisin sizi rahat bırakacaklarına burnunuzdan getirmişler.bu olaylar çogu ailede ouyo belki ama seninkilerin ayarı biraz kaçmış.senin yatak odana özeline iznin olmadan girmeye hakkı yok o çok bilmiş görümcenin zaten görgülü anlayışlı insan olsalar bunları yaşatmazlardı sana.çok sinirlendim kusura bakma.sen insanlık edip belkide herkez yapamazdı senin yaptıgını agırlayıp el üstünde tutmuşsun Allah bunların hepsini görüyor canım senin ahını ve hakkını alıyolar üzülme sen.ayrılın demeleri hepten ipler koparmış zaten sen yine maşllh sabırlıymışsın.senin yapacagın şey hiçbiri umurunda olmasın eşin çok gitmek istiyosa görmeye gitsin ama sen gitme yine öle canla başla agırlama onları.herşey karşılıklıdır hep gelinden saygı bekleniyor karşındaki insn olmassa hakaetigi gibi davranıcan.çünkü hep iyilik yaptıgın zaman bilinmiyor naptıki oluyor.en iyisi huzurunu bozmadan kendi mutluguna bakmk çok mesafeli ol şahsen bana böle eşime ayrıl diye doldurucaklar eskisi gibi kesinlikle olamam.kendini saydır eşininde el kaldırmasını ayrıca çok yanlış buldum neolursa olsun başkası için konuşup tartışıp kavga etmeyin eşinide kendine çekmeye bak.umarım bu anacı huyları degişir eşininde ama sen asla kendini ezdirme kavga tartışma polemigine girme araya mesafe koy sinirini bozan insanlarla görüşmek zorunda degilsin kib biz burda arkadaşlar sana yanında olmasakta manevi olarak destek herzaman oluruz canımcım.eşinle mutlu ol düşmanlarını çatlat...
canım son olayları henüz okudum ve inan söyleyecek çok da bir şey bulamıyorum. yine de biraz toparlamam gerekirse
1) eşinin sana el kaldırmasının hiç bir özrü yok. bu ne ailesinin dolduruşu ile olabilecek bir şey ne de senin ona cevap vermenle. Bu direk kişilik ile orantılı o
yüzden lütfen bu olayı dış etkenlere bağlama.
2) Ben bu güne kadar "aman oğlum canım gelinim boşanmayın ne yapıyorsunuz siz kendinize gelin" diyen bir erkek annesi görmedim. Onlara göre 1i gider öbürü
gelir. Ekmeklerine yağ sürülür o yüzden kayınvalidenin tepkisi olağan bir erkek annesi tepkisi.
3) şu anda evinde olduğuna göre sen de benim gibi inat edenlerdensin demektir. Bence şu andaki en önemli gündem BEBEK. Sakın ama sakın şu anda bebek
yapmayı düşünme derim ben. Eşine de bebeği istememe sebebinin yaşanan tartışmalar olduğunu değil, kendini hazır hissetmemenle alakalı olduğu söyle
canım. Benim kuzenim ve arkadaşım 34-35 yaşlarında baba oldular. Bİr arkadaşımız gene o yaşta ve henüz yok bebekleri. Bebek olayı yaş ile iligli değil,
kendini hazır hissetmekle alakalıdır. Hele ki bunca problem varken sakın diyorum bitanem.
Dularım seninle...
Brownicim , kocanı çok seviyorsun ama ailesini sevmek zorunda değilsin..... hele kayınvalideni hiçççççç .Malesef yaşamadan öğrenilmiyor canım , sahtekar görümcene de hürmetlerimizi sunuyoruz burdan.B][/B][/B][/I][/B]
Senin için ne düşünüyorlarsa Allah onlara versin demek en doğru söz olur sanırım , boşver. Bu arada güzel konuşmuşsun kayınvalidene...
son on sayfayi okudum
son on sayfada yeni gelismeyi ogrendim
ve inan cok uzuldum.. gercekten burkuldum
cunku bir insan kendini az veya cok yazilarinda tanitiyor
ve senin yorumlarindan canlandirdigim zaman o kadar sevimli
ve olgun bir kadin canlaniyorki gozumde. keske yasamasaydin bunlari..
ama 22' yasina ragmen olgun dusuncelere sahipsin..
belki cocukluk yapiyorsun ama sonucta öz dusuncelerin kayda deger..
Dayak olayini bir daha tekrarlanmamasi adina umarim net bir konusma
ve tavir gostermissindir! en onemlisi bu..
bunun disinda kaynananla bir araya gelmek zorunda kaldigin zaman
kendini kasma.. onlarla bir sey paylasamayacagini anladin
iyi niyetini hak etmediklerinide zaten biliyorsun!
bu yuzden hadlerini asmadiklari surece ('ki baya asmislar)
saygili, yalandanda olsa bir gulumseme ama soguk bir iletisimin olsun..
sana evliliginiz konusunda herhangi bir sey soracak olursa
eh artik nasil cevap verecegini biliyorsun..
mesela cocuk konusunu dile getirirse (yuzsuz kadin)
"hazi degilim, evliligim otursun, erteliyoruz, istemiyorum, istiyorum" hic bir sey soyleme
anlayacagi tarzda "kismet" dersin ve yorum getirecegi zaman dinlemiyormus gibi yap..
ama canim madem esine sarilmaya karar verdin bu hadiselerden sonra..
mutlu olmaya bak. keyfine bak! esine her zaman sevgili davran ama bir yerde
agirligin olsun! o 30 yasinda oldugu icin baba olmak isteyebilir onemli olan senin
hazir olman..
umarim bir daha boyle kabuslari yasamazsin.. ve evliligin her daim mutlu huzurlu surer..
en guzel temennim budur!
Brownicim , kocanı çok seviyorsun ama ailesini sevmek zorunda değilsin..... hele kayınvalideni hiçççççç .Malesef yaşamadan öğrenilmiyor canım , sahtekar görümcene de hürmetlerimizi sunuyoruz burdan.B][/B][/B][/I][/B]
Teşekkür ederim tatlım daha iyiyim şuanda
Eşimle aramızdaki kırgınlıkları gidermeye çalışıyoruz.
Sen nasılsın canım herşey yolunda mı?
Bu arada nerede yaşıyorsun Kurdela'cım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?