Küs Olduğum Görümcem Evime Geliyor Nasıl Davranacağımı Bilmiyorum?

O zamanda sen soylersın. cocuk evı talan etmeye basladıgında sen sshhhttt otu bakayım annenın yanına , yaramazlık yapma tamamı de, bı oyuncak ver (al) onunla oynasın

üstüne düşeni yap..yemeğini hazırla ve geldiklerinde güleryüzlü ol..görümcenle konuşurken göz temasından sakın kaçma ve gayet rahat davran..onu umursamadığını kafana takmadığını düşünsün...eşinle mutlu olduğunuzu gözüne gözüne sok..kim tuvalet kağıdı bile olamıyomuş görsün...hep gülümse onlar sizdeyken..sakın ters cevap verirse yada laf vurursa umursama gül geç..bi kere daha diyorum canım ''umursama'' olgun davran..sinirlendircek bişey söylerse içinden kırka kadar say işe yarıyo...cevap verirsen haksız duruma düşersin....

Haklısın canım son derece rahat olmayı deniycem umarım başarabilirim
Bu arada içinden saymaolayında haklısın sürekli yaptığım şeydir :))
Derin bir nefesalırım tutarım içimden sayarım ve sonra bırakırım :)
O gün bol bol nefes alıcam

Güleryüzünü takin,hazirliklarini yap elinden geldigince iyi agirla digerleriyle muhabbet et onu umursama.ha koltuktaki kirlent ha o yani ha varligi ha yoklugu.

sana söylenen lafin daha cirkinini kayinvalidecim bana söylemisti bunca yil oldu aklimdan cikmiyor.

Evime geldigindede hizmetimi yapar cocugumla yada mutfakta islerimle ugrasirim,evinde böyle bi insanin varligina dayanmak cok zor.

Sana hakaret eden bi insanla ne konusabilirsinki ama iste oglumuzun -kardesimizin evi diye zorla giriyorlar istenmediklerini bilebile...

O gün icin bol sabir diliyorum sana..

Neden hep görümceler - ve erkek annesi Sorun çıkarır .. bır turlu anlıyamadım ben bunu ya ..
Daha duymadım yok yere nişanda - düğünde marazlık çıkaran gelini damadı zor duruma duşüren bir kız tarafı ..
kız anneleri hep alttan alır aman kızım uzulmesın dıye
ama erkek anaları amannn ortalıkta kudurmuşlar gb saldırırlar ..

paylaşılamayan evlat dıycem ama kız anasının ki evlat deılmı ..

ayh sınır oldum ya okuyunca ..
hele o mj .. ne kadar sevıyesız bır ınsan ya
tuvalet kağıdı olamazsın dedıgı kadının evıne gıdıp sofrasına oturup yemeğini yiycek ..
terbiyesiz insan ..

Ben senin yerinde olsaydım : başım dik , o gün çok mutlu heleki kocamla çok sıcak samimi bir hava yaratırdım
aynı samimi ve güleryüzlülüğü diğer misafirlerede gösterirdim ..
görümcenide sanki evimde yokmuş havası hissettrdim ..
Ne kadar Değersiz olduğunu hareketlerimde anlatmış olurdum ..

Kusura bakma ama siz evleniyorsunuz diye adam ne annasından nede kız kardeşinden vazgeçecek tamamen onları hayatınızdan silemezsiniz sadece araya mesafe koyarsınız evlilikte herkes birilerine tahamül etmek zorunda kalıyor sizin hayal ettikleriniz gibide asla olmuyor!

O gün ne hazırlyabilirim fikirleriniz?
Tarifleriniz var mı kızlar değişik bişeyler istiyorum...

brownim senin adına çok üzüldüm .bende senin gibiyim.ama sana edilen hakaretler çok çirkin.ne hakla yatak odasına girebilirsin izinsiz.yazarken bile sinir bastı.daha çocuk ruhlu görümcen galiba.anneciğinin dediği gibi sen bütün terbiyenle ve marifetinle misafirlerini ağırla.ama görümcenin dediği kelimede çok komik ve saçma(burası abimin evi istediğim yere girerim v.s)ben olsam çok daha beter ederdim sen iyi sabırlıymışsın.sana tavsiyem sürekli içli dışlı olursan daha çok yanar canın.bitmez tükenmez bu kısır döngü.barış küs barış küs..

O gün ne hazırlyabilirim fikirleriniz?
Tarifleriniz var mı kızlar değişik bişeyler istiyorum...

cnm ara sıcak olarak tavuklu krep hazırlayabilirsin ilk aklıma gelen bu.kuş başı tavuk göğsünü güzel damak zevkine göre kavurup baharatını ekle yaptığın kreplerin içine koyup sar rulo şeklinde.üstünede kaşar rendele.borcamda beklet misafirlerin geldiğinde fırına at sıcak sıcak süper olur.gene masada çeşit olarak pırasalı börek yapabilirsin.pırasaları incecik kıyıp kavurup tepsi böreği şeklinde yada rulo.mücver yapabilirsin.kaşarlı peynirli.valla aklıma gelenler bunlar ana yemekte lazım şimdi sana:)

görümcen geldiğinde kendisine bi rulo tuvalet kağıdı ikram et bence
şakası bi yana evime bile sokmazdım
eşimde alınacak kırılılacak olursa canına okurdum

Canınada okudum, küsde kaldım,evi ayağa kaldırdım,boşanma kararı aldımvs...herşeyi denedim
Huzursuzluktan yoruldum artık...Deniycem herseyi yoluna koymayı,iyi niyetimi su istimal ederse
işte ozaman benden korksunlar eşimde-aileside...

Kurdelam görümcem 26 yaşında yeri geldiğinde 40 yıllık evli gibi laflar eder
Bazende böyle aptalca konuşur...evin en küçüğü olduğu için şımartılmış
1 çocuk annesi 7 yıllık evli,ortamda dikkat çekmeyiçok sever bütün ilgi onun üzerinde olsun ister
ben 22 yaşındayım,bendeki olgunluk onda yok maalesef...birde abisini benden kıskanır
evin tek geliniyim...Çok sabrettim ama işte sonunda bende patladım.
İçli dışlı olmayı hiç mi hiç düşünmüyorum,çünkü ben soğuduğum insana tekrardan sıcaklık duyamam
ona güvenmiyorum,hoşlanmıyorum,samimiyetsiz buluyorum.
Birde aklımdan hiç çıkmıyor bugüne kadar yaptıkları beni defalarca ağlattığı falan
tarifin içinde teşekkür ederim:)

Son düzenleme:
rica ederim brownim.aklıma gelenleri yazdım:)sen son kez daha şansını dene dediğin gibi bir kere daha olursa o zaman alırsın son kararını.eşinde son birkez daha görmüş olur kim haklı kim haksız.allah yardım etsin sana o gün:)bol şanss

eskiler tabi ki insanın aklından çıkmıyor hele ki en özel günleri ama düşününce insanın sevdiğiyle geçen her anı özel bundan sonrasını huzurlu ve mutlu geçirmeye saygınızı korumaya yuvanızı bütün tutmaya özen göstererek daha da güzelleştirebilirsiniz!
görümcen gerçekten edepsizliğin alasını yapmış ama annenin de dediği gibi sadece iyiye iyilik gösterme edepsizlere de göster ki görgü görsünler!
eşin için de çok zor düşünsene Allah korusun kardeşin bugün kötü yola düşse ya da evdenkaçsa kızarsın ama kıyamazsın hep iyi olmayı dilersin.
eşin için cidden zor onun da çok üstüne gitme

Annen doğru söylemiş. Güzel ağırla ki büyüklük sen de kalsın. Yalnız kusura bakma ama görümcen çok terbiyesiz bir insanmış. Kullandığı cümleler çok çirkin

bu arada o gece için öneriler:
1 gün önceden mücver yapıp dolaba koyar o gün yoğurtlayabilirsin; en sevdiğim meze tercihimdir
patlıcan közleyip yanına soğan domates maydanoz falan doğrayıp bi de üzerine zeytinyağı döküp soğanlı bir salata alternatifi olabilir
soğansız salata olarak da yeşilliği bol vitaminli mısırlı bi salata yapıp "soğan sevmezseniz diye yaptım" gibisinden not düşebilirsin :)
yine çoook sevdiğim hem kolay hem masayı zenginleştiren bir meze olarak hellim peyniri kızartabilirsin
yemeklerde çok riskli şeylere kalkışma bence; özendikçe zorlaşır tutmaz falan;
mercimek çorbası güzel olabilir içine patates havuç falan atarsın
ya da sadece salçalı olmayan domatesli bir şehriye çorbası
ayy çok heyecan yaptığımdan kaynana gibi akıl vermişim yaa kusura bakma :S

fecstasy güzel önerilerde bulunmuşsun.bende bayılıyorum mücvere çok güzel tadıda görünüşüd kokusuda.kesinlikle yap brownimm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…