Küsen Eş

siyahbeyazbilgisayar

Guru
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2010
873
184
323
38
Merhaba arkadaşlar,eşim aşırı inatçı, tartışmalardan sonra küsen mesafe koyan eşe nasıl davranılır? Gerçekten çok bunaldım, eşim her tartışmadan sonra büyük bi mesafe koyuyor aynı evin içinde küslük huzursuzluk olmasın diye adım atan hep ben oluyorum, tartışırken hı hı haklısın sensin deyip beni daha da sinirlendiriyor. İyiyken herşey iyi ama en ufak bir sorunda bunları yaşamaktan bunaldım. Ben de mesafeli olmayı denedim 3 5 gün sonra kendiliğinden geliyor hiçbirşey olmamış gibi davranıyor.Ömür boyu tartışmalardan sonra onu yok sayıp birşey yokmuş gibi mi davranacağım.Oyun oynar gibi.. 3 günlük dünya da sürekli strateji mi yapılır gerçekten anlayamıyorum
Sakinleştiğimizde güzelce konuşuyoruz, evde eğlence sohbet muhabbet ama bir tartışma çıksın aman Allahım yok saymalar küsmeler.
Defalarca konuştum konuşarak çözemedim.O beni yok saydıkça ben uzaklaşıyorum. Fikirleriniz benim için çok kıymetli, şimdiden herkese teşekkür ederim.

Yazdığınız herşeyde o kadar haklısınız ki...

Tartışmalar, evliliğin olmazsa olmaz bir parçası. Her tartışmada ve sonrasında tavırlarıyla sizi bunalttıkça, siz uzaklaştıkça; her tartışma esnasında ve sonunda karşınızda hiç hoşlanmadığınız kimlikte bir insan buldukça siz daha da uzaklaşacaksınız, zamanla bunlar 'güzel zamanlar'ın silemeyeceği kadar birikecek içinizde. Zamanla eşinizde beğendiğiniz, hoşlandığınız şeylerden eskisi kadar etkilenmiyor olacaksınız. Üstelik tartışırkenki o 'hı hı'lar da hiç sağlıklı değil ve hiç bir yapıcı katkısı olmaz tartışma konusuna da hayatınıza da.

Bu kadar uzattım, şunu söylemek için; Bu konuyu geçiştirmeyin, minimize etmeyin, alışmaya çalışmayın. Terapiye gitmesini talep edin. Talebinizde kesin ve ısrarcı olun. Sağlıklı tartışmanın da kuralları var, sağlıklı tartışamamak varsa, sağlıklı iletişim kuramıyorsunuzdur, bu ikisini ayırmak mümkün değil, biri ötekine dahil.

Son düzenleme:
Siz de küsün yok sayın o gelsin sizinle barışmaya baktınız gelmiyor, bu şekilde devam etmek istemiyorum deyin ama ciddi bir şekilde tepkinizi koyun bakalım o zaman ne yapacak.

Siz her defasında gittiğiniz için barışmaya bu kadar rahat davranıyor

Burada eşinin aynı küsme huyundan muzdarip olan üyelerin konularını okuyun, bununla tek bir şekilde baş edebilmişler. Bir üye şey yazmış; "O küstüyse ben daha uzun süre küstüm ve nazlanacak durumu kalmayınca ve onu umursamayınca sonunda bu huyunu mecburen bıraktı." İnanılmaz derecede iradeli olmak zorundasınız, çünkü böyle biriyle evlenmişsiniz.

Tartışmayın Niye sürekli tartışıyorsunuz?

Malesef can çıkar huy çıkmaz.
Değişeceğini pek sanmıyorum ama alttan alıp ortamı yumuşatan siz olmayın. O küsüyorsa siz daha çok küsün. ona bir ayna tutun. Umutsuzca ama belki faydası olur.

O ne oyle aynı ev ıcınde gunlerce küs mu kalınır. Adım atmayın hatta varlıgını bıle gormezden gelın. Bu huyunu bırakmaya baslar. Baktınız daha da ınatcı ayağınıza kuvvet. Bı tekme atın

Küsmek çocuk davranışıdır, yetişkinler sorunlarını iletişim kurarak çözer.
Muhtemelen aileden böyle görmüştür. Çocukken ihmal edilmiştir, yoksayılmıştır, anne ile baba da küserek pasif agresif tavırlarla iletişim kurmaya çalışmıştır.

Ben de küserdim eskiden. Karşı taraf zihnimi okusun isterdim. Ama kimse zihin okuyamaz.
İçimden geçenleri söylediğimde anlaşılmamaktan korktuğum için küser, surat asar, içime kapanırdım.
Bir de çok yoğun terk edilme kaygım vardı bu yüzden kapatırdım kendimi, bir çeşit savunma aslında.

Zamanla kendi kendime aştım ve çok rahatladım.
Sizin yapabileceğiniz pek bi şey yok.
Çünkü sevgilimize, eşimize ebeveynlik yapamayız.
Bunu yapmaya başladığımızda aramızdaki cinsel çekim erimeye başlar zaten.

En fazla o küstüğünde bunu beslemeyerek, adım atmayarak, küserek değil ama küsmesini "takmayarak" tepkiler verebilirsiniz. Artık ne kadar mümkünse normal hayatınıza devam edip onu kendiyle baş başa bırakmalısınız.

Herkes kendi duygusal dalgalanmalarını kendisi regüle etmekle sorumlu.
Siz başka bi şey yapamazsınız.
Ama katlanmak zorunda da değilsiniz elbette.

Huylu huyundan vazgeçmez Rabbim kolaylık versin size. Küsen bir erkek- veya kadınla ömür nasıl geçer bilemiyorum… 3 yıllık evliyim, her evlilikteki gibi bizde tartışıyoruz ama ne eşim ne ben 12 saat bile küs kaldığımızı bilmem. Bir şekilde birimiz adım atarız. Uzaklaşmanız çok normal herkesin bir sabrı gururu var hep siz hep size nereye kadar…

Kocam bana küserse ona diyorum ki , bebeğim prenseslik rolümü sen çalıyorsun şu an kendine gel , ha baktım devam ediyor ağzımı bile açmam susarım ta ki hatasını anlayıp gelip konuşana kadar , maalesef eşiniz alışmış

Erkeğin küsmesi kadar itici bir şey yok alınır kırılır anlarım da küsüp kenara geçmek ne .

Eşiniz tartışmayı bilmiyor. O küstüğünde siz daha çok küserseniz konuyu çözemezsiniz. Kısasa kısas mantığıyla ilişki yürütülmez. Küsmek olgun insan davranışı değildir. Olgun insan kendine alan yaratır, uzaklaşır ve sonrasında gelip ne konuda rahatsızlık duyduğunu söyler ve çözüm arar. Alan yaratma sebebi de sakinleşmek amacıyladır. Sizde çözüm yok, olayların üstünü örtüyorsunuz. Terapiye ikna edin eşinizi. Ayrıca umursamamayı ve kendi hayatınıza devam etmeyi öğrenmelisiniz.

Küsen kişi ile evli kalkınmaz. Boşanılır. Gitsin duvarlara küssün.

Herkese ayrı ayrı teşekkür ederim alıntı yaptım ama cevaplamayı yanlış yapmışım sanırım, toplu cevap vereyim psikoloğa yanaşmıyor benim tartışma çıkardığımı düşünüyor. Konuşmayınca ne çözülecek bilmiyorum artık yoruldum çocuk gibi küsmelerinden araya mesafe giriyor konunun üstü kapanıyor.kısasa kısas doğru gelmiyor ama başka çare bulamıyorum kendimi yıprattığımla kalıyorum ve çok saçma ama gerçekten evlenmeden önce böyle değildi iletişim çözüm diye yırtınan adam gitti küsen mesafeli adam geldi

Umursama nasıl olunur gerçekten merak ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…