• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kuşlar gezdirilir mi ?

egecell

Sokak hayvanları sahipsiz değildir #erosiçinadalet
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2014
6.347
14.359
498
37
Merhaba kuş besliyorum . Ve bir kaç gündür onlara baktikca içim acıyor .
Tüm gün evdeler .
Kafese sokmuyorum ama yine de sıkılıyorlar gibime geliyor .
Ben bunları nasıl gezirebilirim ?
Vahşiler tam evcil sayilmazlar.
Biz hariç eve biri gelince yabancı olduğunu ayırt edip sürekli otuyorlar rahatsızlık belli ediyorlar .
İnsanlardan korkarlar mi dışarıda . Ya bilmiyorum bunlar gezmeden anlar mi ?
Farklı bir şey yasasinlar istiyorum
Üstü kapalı bahçe gibi yerler var mıdır acaba?
İçime dert oldu . Çok üzülüyorum onlara baktıkça .
Saksidaki cicekleri ağaç sanıyorlar onlara gidiyorlar hep ona da izin veremiyorum çiçekler de can yiyorlar çiçekleri yapraklari filan bu sefer çiçekler ölüyor. Napıcam bilmiyorum hiç. Böyle balkondaki çiçeklere bakıp duruyor pencereden

Eklentiler

• 20160831_180503.webp
    20160831_180503.webp
    12,8 KB · Görüntüleme: 392
Gezdirmek için harnesslar var, yurt dışında satılıyor ama önce evin içinde harness eğitimi verilmeli.
Bir de martı, karga gibi daha büyük kuşlara dikkat etmeleri lazım.
Bizimkiler evde doğduklarından dışarıya alışkın değiller mesela. Bir sinek gelse gözleri kocaman olup korkuyorlar:D

Gezdirmek için harnesslar var, yurt dışında satılıyor ama önce evin içinde harness eğitimi verilmeli.
Bizimkiler evde doğduklarından dışarıya alışkın değiller mesela. Bir sinek gelse gözleri kocaman olup korkuyorlar:KK70:
Koalina benimkiler de öyle ya . Sinek karınca, poşet , saç her şeyden korkuyorlar . Keşke ucmasalar da boyunlarina ip takip sokakta dolaştırSam köpek gibi

Bizimkiler evde doğduklarından dışarıya alışkın değiller mesela. Bir sinek gelse gözleri kocaman olup korkuyorlar:KK70:
Ya ben bu harnesslere bayıldım hiç duymamistim. Türkiyede satılmiyor mu .

Fi tarihte bizde vardı bunlardan. 7 yaşında falandım herhalde, kafamda resimleri var, canayakınlardı. Dışarıda da uçmadıktan sonra gezseler nolur ki. :( eve yapay ağaç gibi bir şey alsan, balkona file çekip kuşları balkona salanlar var, öyle bir şey yapabilirsin. Balkona yapay veya gerçek uzun bitkiler koyabilirsin.

Koalina benimkiler de öyle ya . Sinek karınca, poşet , saç her şeyden korkuyorlar . Keşke ucmasalar da boyunlarina ip takip sokakta dolaştırSam köpek gibi
maxresdefault (1).webp
Bunlar var tasma gibi ama bizim sokaklar gezdirmeye müsait değil ki...Kedi mi atlar, martı mı kapar, bit mi bulaşır tedirgin olurum ben:D Ama istiyorsan denenebilir. Ben bizimkileri balkona, bahçeye çıkarınca bile ürküyorlar. Bazen camın önünde dışarıyı izletiyorum, bir kuş uçuyor hemen boynuma tırmanıp siniyorlar, korkaklar tam:D
Bir gün anavatanlarına Avustralya'ya götürcem kuşlarımı :D

Merhaba kuş besliyorum . Ve bir kaç gündür onlara baktikca içim acıyor .
Tüm gün evdeler .
Kafese sokmuyorum ama yine de sıkılıyorlar gibime geliyor .
Ben bunları nasıl gezirebilirim ?
Vahşiler tam evcil sayilmazlar.
Biz hariç eve biri gelince yabancı olduğunu ayırt edip sürekli otuyorlar rahatsızlık belli ediyorlar .
İnsanlardan korkarlar mi dışarıda . Ya bilmiyorum bunlar gezmeden anlar mi ?
Farklı bir şey yasasinlar istiyorum
Üstü kapalı bahçe gibi yerler var mıdır acaba?
İçime dert oldu . Çok üzülüyorum onlara baktıkça .
Saksidaki cicekleri ağaç sanıyorlar onlara gidiyorlar hep ona da izin veremiyorum çiçekler de can yiyorlar çiçekleri yapraklari filan bu sefer çiçekler ölüyor. Napıcam bilmiyorum hiç. Böyle balkondaki çiçeklere bakıp duruyor pencereden
Canım evin içinde salıyorsan yapabileceğin başka bi şey yok. Ben kuşumu kafes içinde veterinere götürmüştüm araç seslerinden çok korkmuştu yavrucak. 12 sene beraberdik Canım yavrumla muhabbet kuşuydu hep evde salık dururdu onun için hiç kapı pencere açmazdık yazın bile.

Oyun alanı yaptınız mı kuslariniza?
Bir kaç oyuncakları var. Balkona tunek kurdum saksı filan da verdim ama bi süre sonra ondan da sıkılıyorlar :( uçmak istiyorlar sürekli durdukları yerde kanatlarını açıp duruyorlar

bi odayı onlara ayırıp oyun alanı yapın
mesela tahtadan tünekler
konacakları ağaçlar bitkiler
tırmanabilecekleri yerler falan

ben kedim için 1 odamı böyle ayırmıştım 3 +1 evimde

Eki Görüntüle 1879073 Bunlar var tasma gibi ama bizim sokaklar gezdirmeye müsait değil ki...Kedi mi atlar, martı mı kapar, bit mi bulaşır tedirgin olurum ben:KK70: Ama istiyorsan denenebilir. Ben bizimkileri balkona, bahçeye çıkarınca bile ürküyorlar. Bazen camın önünde dışarıyı izletiyorum, bir kuş uçuyor hemen boynuma tırmanıp siniyorlar, korkaklar tam:KK70:
Bir gün anavatanlarına Avustralya'ya götürcem kuşlarımı :KK70:
Ya sunun tipineeee bak ya :D

Annemle hep aynı şeyi konuşuyoruz bir gün avustralyaya götürelim diye . Hep beraber gidelim o zaman daha ucuz olur . :D

Canım evin içinde salıyorsan yapabileceğin başka bi şey yok. Ben kuşumu kafes içinde veterinere götürmüştüm araç seslerinden çok korkmuştu yavrucak. 12 sene beraberdik Canım yavrumla muhabbet kuşuydu hep evde salık dururdu onun için hiç kapı pencere açmazdık yazın bile.
Öldü mü

Ya siz ne tatlısınız öyle, sarılasım geldi öyle böyle değil.

Evşn içinde kafeste değillermiş ne güzel, elbette açık havada uçmak gibi olmaz ama açık alanda maazallah kaçarlarsa hayatlarına devam edemezler.

Fotosu paylaşılan kuş tasmasına bayıldım. Aliexpress miydi neydi öyle bir site var, belki orada bulup alırsınız.

Gelişmelerden de haberdar edin.

Biz bilumum hayvan bekleriz dönem dönem. Kuslarimizda oldu. Kafsleriyle pikniğe gotururduk.

Sultanlar öyle çok fazla uçup kaçan kuşlar değiller. Daha sakin ama kemirmeyi severler. Doğal ipler ve halatlarla tüneyebilecekleri alanlar, kemirebilecekleri oyuncaklar yaparsan en azından için daha rahat eder. Doğal ortamlarını sağlamamız mümkün değil çünkü doğallık diye bir şey kalmadı burada. Benim sigara içilmeyen, sirkeyle temizlenen evim dışarıdan daha güvenli onlar için:D
Bizimkiler kapı arkasına konmaya bayılırlardı mesela. Ben de korkardım kapıyı biri çekecek ayakları sıkışacak diye, çok uyduruk bir çamaşır askılığından onlara tünek yapmıştım o zamanın şartlarıyla.
tünek.webp

Bir de günlük hayatta sürekli etraftalar, yemek yerken, tv izlerken, etkinlik yaparken, sınav okurken:D
11666292_907735105975989_7136574646938472410_n.webp
12208864_909318082484358_629388516196909908_n.webp
sebeklerim.webp
tv.webp

Sultanlar öyle çok fazla uçup kaçan kuşlar değiller. Daha sakin ama kemirmeyi severler. Doğal ipler ve halatlarla tüneyebilecekleri alanlar, kemirebilecekleri oyuncaklar yaparsan en azından için daha rahat eder. Doğal ortamlarını sağlamamız mümkün değil çünkü doğallık diye bir şey kalmadı burada. Benim sigara içilmeyen, sirkeyle temizlenen evim dışarıdan daha güvenli onlar için:KK70:
Bizimkiler kapı arkasına konmaya bayılırlardı mesela. Ben de korkardım kapıyı biri çekecek ayakları sıkışacak diye, çok uyduruk bir çamaşır askılığından onlara tünek yapmıştım o zamanın şartlarıyla. Eki Görüntüle 1879113
Bir de günlük hayatta sürekli etraftalar, yemek yerken, tv izlerken, etkinlik yaparken, sınav okurken:KK70:Eki Görüntüle 1879116 Eki Görüntüle 1879117 Eki Görüntüle 1879118 Eki Görüntüle 1879119

Allah'ım şekerim yükseliyor sanırım bu kadar şekerlik olabilir miiii ? ..:KK200::KK200::KK200::KK200:
Aklımı kaybedebilirim şu annn :KK51:

Konu sahibesi bende bir oda ayırmanız ya da bir balkonu kapattırmanız taraftarıyım.

Allah'ım şekerim yükseliyor sanırım bu kadar şekerlik olabilir miiii ? ..:KK200::KK200::KK200::KK200:
Aklımı kaybedebilirim şu annn :KK51:

Konu sahibesi bende bir oda ayırmanız ya da bir balkonu kapattırmanız taraftarıyım.
Bir de şunların gurura bak... Anne babanın gururu, ilk yavru :D
13072011-3.webp

Back
X