kusmaktan korkuyorum

Benım de hastalıklar arasında en nefret ettıgım kusma refleksıdır.. Bırının ogurdugunu duysam kusmaya baslarım.. Cok utandıgım ve bogazımı fazla yaktıgı gerekcesıyle daha bı kotu hıssettırıyor.. İnsanların onunde gaz cıkarsam yada üstüme tuvaletımı yapsam ınan kustugum kadar utanmam yanı.. Psikolojik bir olay sanırım.. Sizinki kadar degıldı en azından benım durumum.. Cok gecmıs olsun Mutlaka doktora gidin.

Bir kere cok sevdiğim erkek arkadasımın onunde kustum.. O günden bu yana boyle bı fobi kalmadı bende..

Aynı şey bende ya çarpıntım olursa ya dışarıda yalnızken veya evde çarpıntıdan bayılırsam biri ambulans çağırır mı ah vah çok genç derler mi aileme haber verirler mi diye düşünce aklıma bir girdi mi bir anda sıcak basma terleme ve akabinde çarpıntım başlardı ve bunun sonu hep acilde biterdi genelde anksiyete ve panik atak diyorlardı ben çocuk istediğim için ilaç vermiyorlardı bu genelde bana toplu taşımalarda oluyordu yada kalabalık yerlerde özellikle sıcak havalarda kaygı bozukluğu diyen doktorda oldu o zaman ist da yaşıyordum neyse bu 4 yıl devam etti sonRa küçük bir şehre taşındım bana burda bir şey olsa nasılsa hastaneler çok yakın giderim hemen rahatlığı bu endişelerime son verdi sanırım aynı durum yengemde oldu 1 yıl ilaç kullandı geçti psikiyatri derdinize çözüm olacaktır bu Arada ben daha sonra bu durumu tetikleyen şeyin ağır yağlı ve çok yemek sonrası olduğunu keşfettim sabahları çörek otu bal yedim midemde düzelme olunca çarpıntılar geçme başladı az ve sık beslenmenizi öneririm ve yemekten sonra rahatsız olduğunuz Zaman çiğneme tabletleri var mide için oda rahatlatıyor ben bunu farkedince endoskopi yapıldı reflü çıktı doktor reflü anksiyeteyi anksiyete reflüyü tetikler dedi biraz fazla uzun yazdım öncelikle dahiliyede midenizi geçmezse psikiyatriye gitmenizi tavsiye ederim Allah şifa versin

bikaç yıldır bazı problemlerim var. hiç birine kesin olarak çözüm bulabilmiş değilim.
panik atak olduğumu sanıyordum
sonra üstüne huzursuz bağırsak sendromu teşhisi koydum. belirtilerin tamamı benimle uyumlu.
fakat ne olursa olsun bıktım artık.

bi yerde oturuyorum. birden aklıma ya midem bulanırsa diye geliyor, saniyesinde midem bulanıyor ateş basıyor, içimi korku kaplıyor. hoop tuvalete gidip büyük abdestimi yapıyorum. birden rahatlıyorum.

gerçekten anlamıyorum bunu. ve inatla beynim bunu söylüyor. taksiye biniyorum durduk yere birden aklıma bu geliyor fenalık geçircek gibi oluyorum.
bide özellikle sıcak havalarda çok sık oluyor. bunaltıcı, terleten sıcak havalarda ölüyorum sanıyorum.

gerçekten aynı zamanda kusmaktan ve mide bulantısından çok korkuyorum. aslında tüm problemim bu. tek korkum da bu. belki de bu mide bulantısı sorunumu çözersem iyileşirim. aranızda benim gibi olan var mı?
panik atak. kendi kendine bunun olmayacağını bunun hüsnü kuruntu olduğunu söyle. nefes al ver. ve baktın olay aklına büyüyor birileri ile konuş, sokağa cık mutlaka atlatmanı sağlayacak bir uğraş yol vardır..
tabi en iyisi bilir kişiden yardım almak.

Back
X