Kuşum öldü :(:(:(

muhabbet kuşumuz pencereden kaçtığında iki günde 4 kilo vermişti babam üzüntüden..ne ağlamıştım..şu an kedim ve muhabbet kuşum var..çok bağlandık ikisine de birşey olursa naparız bilmem..

Neden yenisini alsın ?
Kedi köpek değil ki kuş
Ucmasi gereken hayvanlar .
Pet shoptan kuş alıp hayvansever olunmaz .
Kölelik ticaretinin aynısı
Siz muhabbet kuslarinin hakkında bilgi sahibi olun ve öyle tepki verin bence. Onlar hassas hayvanlar ve dışarda yasayamaz ucamazlar bile normal kuşlar gibi. Dışarıya salarsan kediyi kopege yem olur . Belirli ısıda evde bakilacak hayvan bunlar. 1 metrenin üstünde ucamazlar ve diğer kuşlar gibi yırtıcı değildir kendini savunamaz. Kölelik ticaretiymis biraz bilgili olun öyle tepki verin. Ona bakarsan bende evlerinde köpek kedi besleyenleri anlamıyorum onların yeri dışarı . Onlar kendilerini koruyabilir demi ? Ama siz şimdi buna da hayvan dusmanisiniz dersiniz. Demi

Başınız sağolsun ama ben bişey duydum:
Eşiniz bu gelecek evlilik yıl dönümünde size yeni bi kuş alacakmış

K edi köpek ve Kuşlar arasındaki farkı bilmiyor musunuz :○
İnanmıyorum yıl 2016 biraz araştırın .
Kedi köpek domestik türlerdir .
Ne demek olduğunu biliyor musunuz ? biraz bilgili olun öyle yazın .
Bilmiyorsunuz tabi bilseniz bu kadar komik bir şey yazmazdiniz . kedi köpek binlerce yıl önce evcillestirilmis, insan olmayan yerde yasayamayan türler .insanlar sonra her şeye ihanet ettiği gibi bunlara da ihanet etti .
Sokak kedisi köpeği kavramı hayatimiza girdi .
Kuş öyle değil . muhabbet kuşlarını anavatani Avustralyadir .
Evcillesitirlmis türler değildir .
Erzurum'da karsta istanbulda havaya salin demiyorum . almayin ki bu hayvanlar uygun iklimi olmayan yerlerde yaşamasın diyorum. arz talep iliskisinden haberiniz var mı ? bir arada onu arastirin . Bakın ne kadar çok şey ogrendiniz sayemde ^^
Siz aldığınız için o hayvanlar kendi doğal ortamından uzaktalar .
Günde ortalama bilmem kaç metre uçması gereken kuşları evlere biblo gibi dikip yaşam ömrünü sırf uçmadigi için yarıya indirip ki yapay isik , gece gunduz suresi gibi kavramlari soylemiyorum bile hayvansever olamazsiniz . birisi soylemisti çok hoşuma gitmişti "bu kuş günde 2 saat bizle anahaber izlemek zorunda değil ya " demişti .
KÖLE TICARETININ TAMAMEN AYNISI .

Köle olarak çocuk alıp evin bir odasından dışarı çıkarmayip dışarıda yaşayamaz, dışarısi çok vahşi diyor musunuz ?
Neyse bilmemek ayıp değil .
Ama hayvanlar arası farkları bilmeden evcil - yabani türleri filan bilmeden başka yerde böyle şeyler soylemeyin çok komik olur .
Hadi burası anonim site ama reel hayatta benim gibi bilen kişilerin yanında soylerseniz baya komik olur.
Hahahaha bi de bilmeden konuşmayın yazmış kadın : d

Yazdıklarım agirina gitti heralde usenmeden uzun uzun yazmışsın eminim baya arastirdin bunu yazmak için :) sende haklısın disarida kendini ispatlayamayip burada artislik yapmak çok daha kolay. Sende biraz bilgi olsa b'si olsa catisir gibi konusmazsin

Yo 2 tane sultan papağanim var.
Ben hayvanları seven bir insan olduğum için sultan papağanlarimi aldığımda bunların hepsini arastirmistim . vatanlari aynı olduğu için muhabbet kuşlarını da okumuştum .

Önemsiz bir insansın benim için niye senin için araştırma yapayım .
Hahaha verecek cevap bulamadı yok araştırıp yazdın yok bilmem ne .
Velevki öyle olsun sonuç olarak söylediğin şeyler yanlışmis değil mi ?
Ev kuşun yaşam alanı değilmiş

Hadi iyisin yine . kulturlendin
Bu arada sultan papağanlarimi pet shoptan almadım .
İkiside eziyet görüyorlardui sahiplerinden aldım

alışırsın ama unutamazsın.. eşimin 20 sene önce beslediği miniği öldüğünde çok üzülmüş, bugün konu açılsa gözleri doluyor.. insan alışıyor bir şekilde ama çok üzüldüm, başınız sağolsun.. bence bir süre yeni hayvan almayın..

İlla ki petshoptan alınması gerekmiyor. Benim arkadaşım 1 senedir benden yavru bekliyor mesela, almadı petshoptan.
Benim için de şöyle bir artısı var mesela: Bir gözleri görmeyen bir de gagası kırık papağanım var. Doğal ortamlarında olsa yaşayamazlardı ama bizler ev ortamında tehlikelerden uzak bir şekilde yaşama imkanı sunuyoruz.
Onun dışında evde sürekli açıktalar ama iki süpürge sopasından tünekle vatanlarındaki gibi gerçek bir ağaç bir olmuyor. Doğal malzemelerle mama hazırlıyoruz ama kim bilir orada daha başka neler yiyorlar.

çok üzüldüm (( benim de aklıma hep kuşumun bir gün öleceği geliyor, çok fena oluyorum hemen bir kuş alin bence, o sessizlik sizi daha kötü yapar ararsınız

Bak yemin ederim çok üzüldüm, benim de evcilim var.

Evini yenisine aç, İnan iyi gelecek :)

Ya hani artık dönüşü yok . keşke ilk kuş geldiğinde onu kesilseydi bu durumun .
Alinacaksa keskeee birilerinden alsalar.
Hatta bana kalsa birilerinden de alinmasa herkesin yavrusu elinde kalsa . sonra üremeye engel olur insanlar .
Elinde kalıyor kuşlar diye .
Yumurtayı atarlar filan .
Bitsin istiyorum koalina ya .
Ne kadar iyi şartlarda olsa bile .
Ben her sabah kafesten dışarı çıkarıyorum .
Akşam girme seanslarimiz felaket. istemiyorlar içim acıyor .
İstemez tabi .
Hücreye tıklamak .
Tüm hayatı ayni ev içinde geçiyor bu kuşların .
Çok acı bir şey .

Sen ergenlik dönemini pek iyi atlatamamişsin sanırım 9 yaşında gibi davraniyosun :) bilgin sana göre doğru kapasiten hayata bakış açın sana göre genel geçer. Neye göre kime göre burda düşünceni daha doğrusu ortaya attığın saçma tabunu kabul ettirmeye calisiyosun anlamıyorum . Senin sorunun bence muhabbet kusunun evde yada doğal ortamında olup olmaması değil , bildiğin sandığın şeyleri herkesin kabul etmesi gerektiği gibi bır bakış açısına sahip olman. İnan tatlım sende benim için onemli değilsin. Ev kuşun yaşam alanı değilse papağan niye aldın? :) ne kadar çelişkili bi insansın yaa :) ha pet shop ha başkası. Kültür den bahsedip hava atcagin yer burası değil. Çok kültürlü olsan tabularini tek doğru olarak gormezsin. Gorusmemek üzere :)

Hahahahqhqhqhhahajajajajaja ÖZELLİKLE yazmisim ki işkence gördükleri evden kurtardım niye aldın demiş .
Bildiğim kadarıyla genel olarak Küçüklerden hoslaniyorsun zaten =)
Neyse hadi byess

Bence seninki asi
Biz gece çok az ışık kullanırız, 9'dan sonra da tamamen kapatırız. Bizimkiler şu an dışarıda 20.30 gibi kafese giriyorlar kendi kendilerine. Herkes yerini alıp uyuklamaya başlıyor
Ben benim gibi bakacak olmaz diye vermeye kıyamadım ve 7 papağan oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…