- 11 Ağustos 2017
- 141
- 62
- 13
- Konu Sahibi Simerenyaas
-
Kuş değil kafes alıNGünaydın kızlar,
Kardeşim hayvanları çok sever nerde kedi köpek görse sevmeden bırakmaz diyebilirim 2 ay önce de kuş almak istiyordu baya hevesliydi gittik birlikte kuş aldık daha alır almaz yüzünü görmeniz lazımdı aşırı sevinmişti sürekli kuşla ilgileniyordu evde aynaları kapattırmıştı kuşlar etkileniyormuş diye bir de beslediği ilk hayvandı. kuş da direkt alışmıştı bize hiç öyle kaçmadı daha ilk zamanlardan eve de bize de alıştı. dün kardeşim salmış sabah (zaten sadece akşam yatacağımız zaman kafese koyuyorduk) sonra spora gidecekti kafese koymak için kuşu almış tam kapıyı kapatırken kuş kapıya sıkışmış; ölmüş. kardeşim şim sürekli kendini suçlayıp ağlıyor teselli de edemiyorum ben de çok kötü oldum ben başta korkmama rağmen 2 ayda baya alışmıştım akşam evin içinde sesini aradım resmen. Kardeşimi tanıyorsam bir süre daha böyle ağlar durur.
Sizce şimdi yeni bir kuş alsam az da olsa neşesi yerine gelmez mi?
aslında almak istemiyorum ama ağladıkça üzülüyorum napacağımı da bilemedim.
Kuş değil kafes alıN
Hagen vision s01 marka olanı tavsiye ederim
Kapısı otomatik kapanmıyor
Yani sıkışma riski yok
Kuşu da o hazır olduğunda kendi alsın siz kafesi değiştirin muhakkak
Başınız sağolsun
Bi kuş daha alın.
Çok yazık ya kardeşiniz araştırmış belli ki çok heveslenmiş. Doğrudur ayna varsa kuş ilgiyi keser sizinle.. Ayna da devamlı kendini izler bir kuş daha var gibi olur onun için.
Çok iyi hatırlıyorum 6 sene öncesi bir kuş almıştık yazın. Malesef sıcaktan mıdır bilmiyorum kuş aldıgımız gün öldü arabada kısa süre gittik geldik ama çarpıldı heralde. Benim moralim çok bozuldu tabii. 3 4 gün sonra yenisini aldık şimdi onu çok seviyorum hala yaşıyor korkuyorum ölücek diye çok yaşlı kuşum
Ama sizinki biraz daha farklı. Bilmeden de olsa kusun ölümüne neden olmus bundan sonra bir kuş alırsanız üzerine titrer ekstra önem verir kardeşiniz.
Kuşlar böyledir açıksa eğer kapısı kafesin. Siz diyelim ki kapıyı açtınız cıkacaksınız odadan veya evden sizi gördügü an yanınıza ucar. Amacı kacmak degil amacı yanınıza gelmek
Acısını bir nebze olsun bastırır. Geçen ay benim küçük kız kardeşimin de kuşu öldü ama kendiliğinden. Kardeşimde çok ağladı hatta ona mezar yapmayı bile düşündü şu an yeni bir kuşu var ve ölen kuşuna benziyor. Üzüntüsü gitti
Bence hemen almayıN biraz yasını tutsuncidden çok seviyordu sürekli vitamin çeşit olsun diye yemler alıp duruyordu zaten tum yaz boyu spor, bilgisayar ve kuşla ilgilendi son zamanlarda da kuş gelip sürekli kardeşimi öpüyordu. (gagasını değdirip gidiyordu) ama şimdi hemen alsam içi garip olmaz mı?
cidden çok seviyordu sürekli vitamin çeşit olsun diye yemler alıp duruyordu zaten tum yaz boyu spor, bilgisayar ve kuşla ilgilendi son zamanlarda da kuş gelip sürekli kardeşimi öpüyordu. (gagasını değdirip gidiyordu) ama şimdi hemen alsam içi garip olmaz mı?
Ben de kaplumbağam öldüğünde deli gibi ağlamıştım. Kaldı ki kuşa alışmanız için sebepler var. Ses çıkarıyor eline kafana gözüne konuyor tepki veriyor falan. Bizim mahmud şu tipte dolanıp durduğu halde: ''
O günden sonra hayvan almayacağıma yemin ettim. Evde hayvan beslemek hayvanın fıtratına aykırı. Bazı kedi ve köpekleri istisna tutuyorum zira sokaklar artık hayvanlar için bile çok tehlikeli. Bence almayın, almamasını sağlayın. Kapıya sıkıştırdım öldürdüm üzüntüsünden ziyade uçmaya programlanmış hayvanın g.t kadar kafeste ne işi var diye üzülmesini sağlamaya çalışın.
Minnoş ve coolSokaktan kedi alsın kedi herkes kedi alsın hepiniz kedilenin
Kedi kadar minnoşu yok
Hem sokaktan bi can kurtulur
Hem de bi insanın sahip olabileceği en yumuşak en pamuk arkadaşı olur :)
O amaçla aldık zatenyerine koymuş gibi olmaz mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?