• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küvözdeki Bebeğimi Kaybettim Kendimi Suçluyorum

Ben bu yine olur lafına aşırı sinirleniyorum. Bir kaybınız var acınızı bir süre sakince yaşamanız gerekiyo sadece. Boş konuşan tiplerden uzak durun. Hadsizlik edene haddini bildirin. Olgun davranıp her teselliyi telkini dinlemek zorunda değilsiniz. Susturun konuşanları. Daha sonra tekrar bir hamilelik isterseniz istersiniz o ayrı. Ama aa bu olmadı başaramadın hadi bi daha dene demek gibi geliyo bana yine olur denmesi.
Çok haklısınız artık istediğimi düşünmüyorum kaldı ki bunu düşünmek için zaten çok erken.

Önce çocuk yaşta annemi kaybettim şimdi ise evladımı kaybettim. Gebeliğimin son üç aylık döneminde şiddetli nefes darlığı çektim acil sezaryen dediler bebeğimi benden aldılar 30 haftalık olmasına rağmen yaşatamadılar. 12 gündür hastanedeyim nefes darlığım düzeldi ama sanki her şey üstüme üstüne geliyor. Sabretseydim diyorum nefes darlığına doktor gebelik zehirlenmesi teşhisi koydu. Ben bu acıya nasıl dayanacağım tek tesellim eşim. Bir de üzülme tekrar olur diyorlar 28 yaşındayım ama artık çocuk mocuk düşünmüyorum. Sürekli kendimi suçluyorum. Başka bebekler yaşarken benimki neden yaşayamadı keşke geç alsalardı diyorum ayrıca gelişim geriliği de varmış bebeğimde haftasından geri gidiyormuş. Önce anne sağlığı diyerek bebeğimi kopardılar benden.
Hamilelik sonlandırılmasaydı gebelik zehirlenmesinden her ikinizde ölebilirdiniz. Sizin hiç bir suçunuz yok, bebeğinizin ömrü bu kadarmış. Başınız sağolsun allah sabır versin.

Önce çocuk yaşta annemi kaybettim şimdi ise evladımı kaybettim. Gebeliğimin son üç aylık döneminde şiddetli nefes darlığı çektim acil sezaryen dediler bebeğimi benden aldılar 30 haftalık olmasına rağmen yaşatamadılar. 12 gündür hastanedeyim nefes darlığım düzeldi ama sanki her şey üstüme üstüne geliyor. Sabretseydim diyorum nefes darlığına doktor gebelik zehirlenmesi teşhisi koydu. Ben bu acıya nasıl dayanacağım tek tesellim eşim. Bir de üzülme tekrar olur diyorlar 28 yaşındayım ama artık çocuk mocuk düşünmüyorum. Sürekli kendimi suçluyorum. Başka bebekler yaşarken benimki neden yaşayamadı keşke geç alsalardı diyorum ayrıca gelişim geriliği de varmış bebeğimde haftasından geri gidiyormuş. Önce anne sağlığı diyerek bebeğimi kopardılar benden.
Allah sabır versin inşallah.
Şu an bunları düşünmeniz, kendinizi suçlamanız çok normal. Yeni yaşanmış bir acı var.
Gelecek planına çok odaklanmayın, yeni çocuk vb gibi... Akışa teslim olun.
Kendinizi oyalayacak bir iş, hobi edinin.
Zamanla geçecek inşallah. Hangi acı ilk gün ki gibi kalıyor ki?

Basiniz sag olsun. Ben de yaklasik 1 yil once 5 aylik hamileyken olu dogum yaptim. Bu surecte uzulup şok olmaniz, haksizliga ugradiginizi dusunmeniz, kendinizde hata aramaniz, bir baska gebelikten korkmaniz, bir hamileligin saglikla tamamlanabilecegine olan inancinizi kaybetmis olmaniz cok dogal once bu duygularin normal oldugunu soylemek isterim. Ben 35 yasindayim. Bana gencsin tekrar olur, zaten kucagina almadigin cocukla bag kuramiyorsun gibi seyler de duydum. Bunlara bilenmeyin mumkunse duymayin. Sizin su an kendinizle ilgilenmeniz, iyilesmeniz ve yasinizi tutmaniz lazim. Zaman her seyin ilaci evet ama zaman zaman iyi olacaksiniz zaman zaman dipte olacaksiniz iyilesme sureci bu sekilde. Ben bir terapistle EMDR calistim ve cok faydasini gordum. Imkaniniz varsa oneririm. Allah sabir ve ic ferahligi versin🙏

başın sağolsun çok zor bir durum. İsya etme imtihan dünyasındayız. Allah hayırlı evlat nasip etsin hazır olduğunuz zaman inşallah. Kendini üzme, psikolojini toparlamaya çalış

Cennete bir kus ucurdun o seni orda bekliyecek benimde 14 haftalik bebegim kalbi durdu seni cok iyi anliyorum cok zor bir durum ama inan ki gecicek benim ondan sonra bir oglum oldu simdi ikinci kez anne olmayi planliyorum hayat bize ne getirir bilemeyiz yasiyorsak acisiyla tatlisiyla herseyi göreceğiz sabirli olun kendinizi harap etmeyin ne olur getirisi yok cunkü esinize sarilin allahtan sabir dileyin

Güzel kadın, güzel anne. Senin yüzünden olmadı. Aksine, yavrun eminim ki sana minnettardır onu karnında şefkatle, nefes darlığına rağmen 30 hafta taşıyıp sevgiyle büyüttüğün için.
Acını yaşa, doya doya yaşa. Sonra toparlanacaksın zaten ama şimdi ağlıyorsan ağla içinde tutma. Gebelik zehirlenmesinde ya sen vefat etseydin? Bebeğin sensiz ne yapardı ki?
İyi düşün diyemem acını derinden hissetsem de anlayamam. Kimse anlayamaz. Sadece destek olmak için yazıyorum. Allahım sana sabır versin.

Bir de günümüzde her hamilelik başarılı olmalı, her doğan çocuk yaşamalı diye bir anlayış var ama aslında doğanın işleyişi böyle değil. Yeni doğmuş bebeklerin ölmesi çok normal. Örneğin Atatürk'ün kaç kardeşi ölmüş bakın. Bu sizin suçunuz olan anormal bir şey değil. Her canlı türünde hayatın ilk dönemi kritiktir, birçok yavru ölür. Bu yüzden doğum günü kutlama geleneği çıkmış yanlış hatırlamıyorsam .

Ahh canım seni çok çok iyi anlıyorum. Bende geçen sene ocak ayında 28 haftalık ikizlerimi doğurdum kızım 4 oğlum 56 gün yaşadı. İkiside ellerimden kayıp gittiler. Herkes oğlum vefat ettikten sonra hemen olur merak etme falan dediler ama ben daha iki tane evladımın acısıyla yanıp tutşuyordum. Şimdi yeni yeni toparlanıyorum hala arada ağlama krizleri geliyor. Bu günümüzede şükür

Cennete bir kus ucurdun o seni orda bekliyecek benimde 14 haftalik bebegim kalbi durdu seni cok iyi anliyorum cok zor bir durum ama inan ki gecicek benim ondan sonra bir oglum oldu simdi ikinci kez anne olmayi planliyorum hayat bize ne getirir bilemeyiz yasiyorsak acisiyla tatlisiyla herseyi göreceğiz sabirli olun kendinizi harap etmeyin ne olur getirisi yok cunkü esinize sarilin allahtan sabir dileyin
Eşim de olmasa belki daha kötü olurdum ben hamileliğimde düşük riski atlattım keşke bir şey olacaksa o zaman olsaydı diyorum. Bebeğimi küvözde ilk ve son kez gördüm o canımı çok yakıyor.

Ahh canım seni çok çok iyi anlıyorum. Bende geçen sene ocak ayında 28 haftalık ikizlerimi doğurdum kızım 4 oğlum 56 gün yaşadı. İkiside ellerimden kayıp gittiler. Herkes oğlum vefat ettikten sonra hemen olur merak etme falan dediler ama ben daha iki tane evladımın acısıyla yanıp tutşuyordum. Şimdi yeni yeni toparlanıyorum hala arada ağlama krizleri geliyor. Bu günümüzede şükür
Benim de 1 hafta yaşayabildi maalesef çevrem bana toksik pozitif telkinlerde bulundu ama bunun öyle olacağı belliydi. Bebeğimde gelişim geriliği vardı ne kadar iğne yapılırsa yapılsın o dünyaya gelmek için hazır değildi.

Benim de 1 hafta yaşayabildi maalesef çevrem bana toksik pozitif telkinlerde bulundu ama bunun öyle olacağı belliydi. Bebeğimde gelişim geriliği vardı ne kadar iğne yapılırsa yapılsın o dünyaya gelmek için hazır değildi.
Kötü niyetle yapıldığını sanmıyorum küvöz süreci zor bir süreç size moral motivasyon vermek istemişlerdir çevreniz. Başınız sağ olsun, maalesef gebelik zehirlenmesi annenin ölümüne kadar gidebilen bir şey o yüzden doktorların verdiği karar doğru, umarım bu süreci atlatırsınız. Allah sabır versin

Benimkilere son anda ciğer geliştirici yapıldı ama bir yararı olmadı ne diyim inşallah daha güzel günlerimiz olur Rabbim hepimize sabır versin

Kesinlikle kendini suçlama bu tamamen fizyolojik gelişen bir durum. Şuan çok acılısın acını yaşayıp tüketmen gerek başka bir şey düsünme. Tıbbi açıdan bakarsak en doğru olan müdahale bu malesef ki bebegin gelisim geriligide bunu doğruluyor haftasinin bir önemi yok 40 haftadada bu komplikasyonlar olabilirdi sakin kendinde hata arama. İsyan etme, Allah sana cennet kuşu vermiş. Eğer istersen yine anne olabilirsin şuan bunu düsünmek icin erken. Ben saglikci gözü ile şunu diyebilirim sana 28 yasindasin rahmin zarar görmemiş iyi bir takiple saglikli gebelik dogum elde edilir, rahmini kaybedebilirdin hayatini kaybedebilirdin kalici hasar olabilirdi tüm bunlar cok ciddi seyler fakat hicbiri olmadi yine hazir olacaksin yine iyi hissedeceksin bu zamanlarin geçicek. Bazen kayip yaşayan kadinlar hemen tekrar bebek isterken bazende tam tersi duygusuna itilir bu çok çok normal. Kendine zaman vermen gerek

Ilk önce basiniz sagolsun evet ne desekte sizin acinizi dindiremez ama lütfen kendinizi suclamayin yüce Rabbim sizi böyle imtihan edicekmis demek verende o alanda o sizi cok iyi anliyorum cünki bende bebegimi kayip ettim lütfen insanlarin lafina takilmayin suanda sizin zamana ihtiyaciniz var yazinizi tutun ve destek alin mümkünse size Rabbimden sabir diliyorum evlatlarini kayip etmis bütün annelerinizede Rabbim sabir versin

Başınız sagolsun. Ama saglikli düşünemiyorsunuz cok belli bu. Acınız taze oldugu icin cok normal, bu dusuncelerden kurtulmaya çalışıp önünüze bakmaniz gerek. Uzun surerse tedavi/terapiye basvurmaniz gerek. Gelisimini tamamlamamis bir bebek soz konusuyken tabi ki anne sağlığını önceleyecekler, doktorlar düşmanınız değil.

Ben de gebelik zehirlenmesi ile erken doğum yaptım. Ama bebegimiz kronik ve genetik bir akciğer hastalığı teşhisi koyuldu.

Hayatı boyunca ilac kullanacak ve ankaradan takip altında olacak.

Neyin hayırlı ya da hayırsız olduğunu bilmiyoruz. Lütfen kötünün kötüsüne bakın
. Neler yaşıyor insanlar.

Çocuğu sma olan neyapsın mesela. Ne kadar zor değil mi kilo almasin diye ac bırakmak zorunda kalmak?

Imtihan dünyası bu. Kimse bugününe ve yarınına güvenmesin. Ne olacağımız belli değil.

Siz Şu an lohusasınız. Lohusanin duası kabul olur. Ruh sağlığınızı Allahtan geri isteyin. Ruh sağlığı yoksa hiçbir şey yok. Ve ben ruh sagligimi kaybettim.

Eger guç bulursaniz benim icin de dua edin. Buna çok ihtiyacım var.

Allah yardımcınız olsun. Size kalpten sarılıyorum.

Ben de gebelik zehirlenmesi ile erken doğum yaptım. Ama bebegimiz kronik ve genetik bir akciğer hastalığı teşhisi koyuldu.

Hayatı boyunca ilac kullanacak ve ankaradan takip altında olacak.

Neyin hayırlı ya da hayırsız olduğunu bilmiyoruz. Lütfen kötünün kötüsüne bakın
. Neler yaşıyor insanlar.

Çocuğu sma olan neyapsın mesela. Ne kadar zor değil mi kilo almasin diye ac bırakmak zorunda kalmak?

Imtihan dünyası bu. Kimse bugününe ve yarınına güvenmesin. Ne olacağımız belli değil.

Siz Şu an lohusasınız. Lohusanin duası kabul olur. Ruh sağlığınızı Allahtan geri isteyin. Ruh sağlığı yoksa hiçbir şey yok. Ve ben ruh sagligimi kaybettim.

Eger guç bulursaniz benim icin de dua edin. Buna çok ihtiyacım var.

Allah yardımcınız olsun. Size kalpten sarılıyorum.
Çok üzüldüm, kistik fibrozis tanısı mı kondu?

Back
X