• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küvözdeki Bebeğimi Kaybettim Kendimi Suçluyorum

Benim bebeğimde de gelişme geriliği varmış haftasından geride geliyormuş. Bilmiyorum neden ama hastalığıma bağlıyorum. Zamanla buna da alışıyor insan maalesef. Ben ilk zamanlar markette bebeklerle ilgili şeyler gördüğüm zaman gözyaşı döküyordum. Hastanede yatarken hemşire beni teselli etmek için mi söyledi yoksa doğru mu söylesi Bilmiyorum ama sağlıklı bebek her şekilde hayata tutunur demişti.
Benim de bebeklerimde gelişim geriliği mevcuttu, doktorum elinden geleni yaptı, hatta ilk doğduklarında iyilerdi ama sonra anne karnında yaşadıkları oksijensizlik ve stres sebepli sıkıntılar yaşadılar. Bazen yaşadıklarımıza sebep bulmak imkansız, ben artık onlara bu dünyada sağlıkla yaşayacak bir kardeş borçluyum. Onlar bana hiç tadamayacağımı düşündüğüm duyguları armağan ettiler, ve inanıyorum ki gün gelecek kabirlerine kardeşleri ile gideceğim. Mutlaka destek alın

Başınız sağolsun üzüldüm ama bunda sizin bir suçunuz Yok , sağlıksız bir gebelik geçirmişsiniz doktorlar hiç bir probleminizi anlamamış bebeğinizin sıkıntılarını görememiş hayırlısı buymuş demek ki Belkide çok zorlanacaktınız herşey Allahtan canım uzun süre çocuk düşünmek istememen normal ama bunda senin bir suçun yok doktor kurbanı olmuşsun sen resmen başta bebeğin böyle bir sağlık problemi var deselerdi ve senin zehirlenmeni başta anlasalardı uyarsalardı olacakları böyle olmazdı herhalde en azından hazırlıklı olucaktım rabbim birdaha göstermesin kimseye de göstermesin 🙏🏼
Tansiyon için verilen ilaç eksikmiş zaten sonradan öğrendim ilçede yaşıyorum sağlık sistemi BERBAT şimdiki aklım olsa uzak demem ile gider eğitim ve araştırma hastanesinde muayene olurdum. İlaca rağmen düşmeyen tansiyonum vardı maalesef amin Allah düşmanıma bile vermesin.

İnan öyle olmuyor şimdi yeni diye sana öyle geliyor,bana neler dmediler ki yok beyin kanamasi geçirirsin yok ölursun illa alacagiz bu çocuğu ama yapamadım canlı bir çocuk doğunca öleceğini bilsemde yapmadım birde vicdan azabı cekmeyeyim diye,öylede oldu doğdu an öldü ama vicdanım rahat hiç değilse dedim hep,ondan öncede 3 aylikken karnımda öldu bir tane bebeğim ama sonunda Allah yeni bir melek verdi çok şükür şimdi 3 yaşında Allah gönlüne ferahlık versin birde istediğin kadar çocuk🫶 benim 3 tane erkek kafayı yiyoruz erkek koğuşunda gibiyim ama bunada şükür çok şükür🙏
Daha önce kalbinde sorun olmayan, tansiyonu normal olan ben gebelikte bunları yaşayınca gebelikten dehşet bir biçimde korkmaya başladım. Ben kız evlat isterdim meğer hayırlı ve sağlıklı evlat çok daha önemliymiş cinsiyetten maalesef bunu acı bir şekilde tecrübe ettim. Hamileliğe karşı bir fobi hatta nefret oluştu bende. Bunu da asla yenemiyorum Allah çocuklarınızla birlikte sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir hayat nasip etsin.

Tansiyon için verilen ilaç eksikmiş zaten sonradan öğrendim ilçede yaşıyorum sağlık sistemi BERBAT şimdiki aklım olsa uzak demem ile gider eğitim ve araştırma hastanesinde muayene olurdum. İlaca rağmen düşmeyen tansiyonum vardı maalesef amin Allah düşmanıma bile vermesin.
Amin canım farkındayım doktorun ihmalkarlığı yüzünden çok şey oluyor Allah bidaha yaşatmasın kimseye vermesin

Amin canım farkındayım doktorun ihmalkarlığı yüzünden çok şey oluyor Allah bidaha yaşatmasın kimseye vermesin
Amin canım kendimi de suçluyorum ama artık ne yapılabilir ki. Onu bana Allah verdi yine Allah aldı. Benim kaderimi yaşamadı Allahtan yavrum ben ölseydim hayat onun için çok zor olurdu.

Önce çocuk yaşta annemi kaybettim şimdi ise evladımı kaybettim. Gebeliğimin son üç aylık döneminde şiddetli nefes darlığı çektim acil sezaryen dediler bebeğimi benden aldılar 30 haftalık olmasına rağmen yaşatamadılar. 12 gündür hastanedeyim nefes darlığım düzeldi ama sanki her şey üstüme üstüne geliyor. Sabretseydim diyorum nefes darlığına doktor gebelik zehirlenmesi teşhisi koydu. Ben bu acıya nasıl dayanacağım tek tesellim eşim. Bir de üzülme tekrar olur diyorlar 28 yaşındayım ama artık çocuk mocuk düşünmüyorum. Sürekli kendimi suçluyorum. Başka bebekler yaşarken benimki neden yaşayamadı keşke geç alsalardı diyorum ayrıca gelişim geriliği de varmış bebeğimde haftasından geri gidiyormuş. Önce anne sağlığı diyerek bebeğimi kopardılar benden.
Öncelikle Allah sabır versin. Kolay birşey değil yaşadığınız… ama unutmayın ki veren allah alan allah. Evladımız diyoruz ama o evlat da Allah’ın. Hatta kendi canımız, bedenimiz o da Allah’ın. Kendinizi başkaları ile kıyaslamayın. O zaman taşıdığınız yük daha da ağır gelir ve sabrınız azalır. Rabbim diyor ki “fe inne meal usri yüsra” yani elbette her zorlukla beraber bir kolaylık vardır. Bu durumda Allah’tan bol bol sabır dileyin. Bol bol dua edin. Rabbim bu dünyada kavuşmayı nasip etmemiş ama ahirette evladınızla beraber olacaksınız inşallah. Şu mübarek ramazan günü size ve ailenize sabır diliyorum. Rabbim hayırlısıyla sağlıkla tekrardan evlat sahibi olmayı nasip etsin sizlere. Unutmayın her şerde bir hayır vardır. Rabbim daha beterinden korusun.

Back
X