- 14 Temmuz 2023
- 4.549
- 5.662
- 78
- 23
- Konu Sahibi Bir Gul Bir Gonca
Suan amcamin 14 yaslarinda kiz torununun. Vefat haberini aldim. Annesinin durumunun nasil oldugunu. Tahmin bile edemiyorum. Çok uzgunum 

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Eklampsi öyle bir şey değil ki ! Tabi ki kontrolleri yapılmıştır bu sebeple farkedilmiş gebelik zehirlenmesi şeklinde açıklanmış ve acil sezaryene alınmış . Birilerini suçlamak niyeBaşınız sağolsun Allah sabır versin. Sizin nasıl bir suçunuz olabilir ki? Doktor farkedemedi mi gebelikte tansiyonu vs kontrol ediyorlar diye biliyorum
İlk aylarda düşük riski yaşayınca sonlarda erken doğum vs riskler de olurmus zaten,benim de oldu.Basiniz sağolsun.Bir canlının doğum ve ölüm gününe Allah karar verir,kimse müdahale edemez,yani o kadarmış ömrü, üzmeyin kendinizi, suçlamayın.Esiniz sizin için teselli ise buna da şükredin,ne hanzo kocalar var.İlk üç ayda kanama alanından düşük riski yaşadım atlattım diye sevinirken son üç aylık dönemde mide bulantısı, nefes darlığı gibi şeyler yaşadım. Çevrem çok ümitli konuştu belki de ondan dolayı hayal kırıklığına uğradım. Bir daha hamile kalmaya korkuyorum artık.
Basınız saolsun, ancak doktorlar doğrusunu yapmıslar, gecen sene bir tanıdıgımız bu sebeple hamilelikte bebekle beraber vefat etti. Nefes darlıgını hafife almayın.Önce çocuk yaşta annemi kaybettim şimdi ise evladımı kaybettim. Gebeliğimin son üç aylık döneminde şiddetli nefes darlığı çektim acil sezaryen dediler bebeğimi benden aldılar 30 haftalık olmasına rağmen yaşatamadılar. 12 gündür hastanedeyim nefes darlığım düzeldi ama sanki her şey üstüme üstüne geliyor. Sabretseydim diyorum nefes darlığına doktor gebelik zehirlenmesi teşhisi koydu. Ben bu acıya nasıl dayanacağım tek tesellim eşim. Bir de üzülme tekrar olur diyorlar 28 yaşındayım ama artık çocuk mocuk düşünmüyorum. Sürekli kendimi suçluyorum. Başka bebekler yaşarken benimki neden yaşayamadı keşke geç alsalardı diyorum ayrıca gelişim geriliği de varmış bebeğimde haftasından geri gidiyormuş. Önce anne sağlığı diyerek bebeğimi kopardılar benden.
Daha önceden ilacım vardı düzenli kullanıyordum kontrol altındaydı sonra kontrolden çıktı. Ayrıca katdiyolojiye gittim 2 ay önce kalbinde bir sorun yok dedi ne olduysa birden çıktı. Kontrole gidecektim yeni ama beni Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk ettiler durumum ağırlaşınca.Başınız sağolsun Allah sabır versin. Sizin nasıl bir suçunuz olabilir ki? Doktor farkedemedi mi gebelikte tansiyonu vs kontrol ediyorlar diye biliyorum
Oksijen seviyem çok düşmüş öleceğimi hissettim bir an zaten. Teşekkür ederim Allah razı olsun.Basınız saolsun, ancak doktorlar doğrusunu yapmıslar, gecen sene bir tanıdıgımız bu sebeple hamilelikte bebekle beraber vefat etti. Nefes darlıgını hafife almayın.
benim ilk bebeğimin kalbi durdu kürtaj oldum sonra doğal yolla yine hamile kaldım yaşım da 40 doktor bana bir kere kaldıysan bir kere daha kalırsın dedi siz de kalırsınız ama kafanız rahat olsun mutlu olmayı deneyin tam o anda oluyor stresle olmuyor ben de destek aldım ona devam edinbaşın sağolsun canım benim, seni en çok ben anlarım 8 ay önce aynı şeyleri yaşadım 28 haftlaık dogdu yavrum bir ay yaşayabildi, kanamam oldugu için özel den devlete sevk ettiler, ve ciğer geliştirici iğneyi ameliyatta vurdular hiç bir işe yaramadı.keşke diyorum kanamalarım geldiği haftalarda özel de vurdursaydın. yasın cok genç ama bana da dediler yine olur diye,en nefret ettiğim cümle oldu bu,yasım 39 ne bir daha olması artık. ama bende sana diyorum yine olur gercekten çok gençsin. psikolojik destek alabilirsin.ben belediyenin desteğine gidiyorum.biraz zaman lazım o yangın hiç geçmiyor ama biraz da olsa yeni ümitler için dik durmaya çalışıyorsun.
Başınız sağ olsun ben de 30 yaşındayken bebeğimi doğumda kaybettim Malesef. Gelişim geriliği çıktı patoloji sonucunda. Yani iğne olarak hamileliğe devam etmem gerekiyormuş. Yavrum 37. Haftaya kadar dayandı ama yaşayamadı. Çok çok kötü günlerdi doktor 3 ay korunun hamile kalmayın vücut kendini toparlasın dedi, o kadar üzüldüm ve sinirlendim ki zaten bi daha düşünmem çok üzüldüm tekrar bu acıya katlanamam dedim. Sonra aylar geçti bende başladı bebek istekleri ama olmadı çocuğumuz hiç bir engel olmamasına rağmen. Tam tüp bebek düşünecekken yavrum bize gelmeye karar verdi öğrendiğim ilk günden doğuma kadar iğne oldum son iki ay şeker de çıktı insülin de oldum. Oğlum erken doğdu ama maşallah gelişimi güzeldi küveze girmedi. Bu hafta inşallah 4 yaşı bitiyo.Önce çocuk yaşta annemi kaybettim şimdi ise evladımı kaybettim. Gebeliğimin son üç aylık döneminde şiddetli nefes darlığı çektim acil sezaryen dediler bebeğimi benden aldılar 30 haftalık olmasına rağmen yaşatamadılar. 12 gündür hastanedeyim nefes darlığım düzeldi ama sanki her şey üstüme üstüne geliyor. Sabretseydim diyorum nefes darlığına doktor gebelik zehirlenmesi teşhisi koydu. Ben bu acıya nasıl dayanacağım tek tesellim eşim. Bir de üzülme tekrar olur diyorlar 28 yaşındayım ama artık çocuk mocuk düşünmüyorum. Sürekli kendimi suçluyorum. Başka bebekler yaşarken benimki neden yaşayamadı keşke geç alsalardı diyorum ayrıca gelişim geriliği de varmış bebeğimde haftasından geri gidiyormuş. Önce anne sağlığı diyerek bebeğimi kopardılar benden.
hayırlısı olsun canım .inşallah ama yaş gidince ümitlerde azalıyor. dogum yapalı 9 ay oldu. 6 aydır düzenli adet oluyorum,2 aşılama oldum ama maalesef tutmadı, ben bazı şeylerde stres yapıyorum maalesef.cocugumu kaybettim arkadasından 25 ğün sonra kayınvalidemi kaybettim.sonra görümceler,eltiler falan derken stresler bırakmadı peşimi.benim ilk bebeğimin kalbi durdu kürtaj oldum sonra doğal yolla yine hamile kaldım yaşım da 40 doktor bana bir kere kaldıysan bir kere daha kalırsın dedi siz de kalırsınız ama kafanız rahat olsun mutlu olmayı deneyin tam o anda oluyor stresle olmuyor ben de destek aldım ona devam edinçevremde bizim yaş grubumuzda hamile kalan çok var inanın olur
Beni de nadir görülen kalp iltihabı bulmuş bütün nefes darlığım, ödemlerim bu yüzdenmiş şimdi tedavimi görüyorum tansiyonlarım kontrol altında. Benim bebeğim de gelişmemiş iğne de vurdular ama olmadı 2 haftadır hastanedeyim artık hastane duvarları üstüme üstüme geliyor.Başınız sağ olsun ben de 30 yaşındayken bebeğimi doğumda kaybettim Malesef. Gelişim geriliği çıktı patoloji sonucunda. Yani iğne olarak hamileliğe devam etmem gerekiyormuş. Yavrum 37. Haftaya kadar dayandı ama yaşayamadı. Çok çok kötü günlerdi doktor 3 ay korunun hamile kalmayın vücut kendini toparlasın dedi, o kadar üzüldüm ve sinirlendim ki zaten bi daha düşünmem çok üzüldüm tekrar bu acıya katlanamam dedim. Sonra aylar geçti bende başladı bebek istekleri ama olmadı çocuğumuz hiç bir engel olmamasına rağmen. Tam tüp bebek düşünecekken yavrum bize gelmeye karar verdi öğrendiğim ilk günden doğuma kadar iğne oldum son iki ay şeker de çıktı insülin de oldum. Oğlum erken doğdu ama maşallah gelişimi güzeldi küveze girmedi. Bu hafta inşallah 4 yaşı bitiyo.
Acınız çok taze ama yaşınız genç, iyi bir riskli gebelik uzmanı ile gebelik planlayın. Rabbim kucağınızı doldursun acınızı azaltsın inşallah. Size de çok geçmiş olsun
Benim bebeğimin gelmeye niyeti yoktu ama şu hastalığım rahat ettirmiyordu beni son aylara doğru ilaca rağmen devamlı yüksek tansiyon, davul gibi şişmiş ayak ve en ufak bir işte bile nefes nefese kalan ben vardım benim de bebeğimin 1-2 haftalık gelişim geriliği varmış. Artık hamile kalmaya korkuyorum ben. Gerçekten insanın başına gelince anlıyor bu acıyı. Hepimizin başı sağolsun.başın sağolsun canım benim, seni en çok ben anlarım 8 ay önce aynı şeyleri yaşadım 28 haftlaık dogdu yavrum bir ay yaşayabildi, kanamam oldugu için özel den devlete sevk ettiler, ve ciğer geliştirici iğneyi ameliyatta vurdular hiç bir işe yaramadı.keşke diyorum kanamalarım geldiği haftalarda özel de vurdursaydın. yasın cok genç ama bana da dediler yine olur diye,en nefret ettiğim cümle oldu bu,yasım 39 ne bir daha olması artık. ama bende sana diyorum yine olur gercekten çok gençsin. psikolojik destek alabilirsin.ben belediyenin desteğine gidiyorum.biraz zaman lazım o yangın hiç geçmiyor ama biraz da olsa yeni ümitler için dik durmaya çalışıyorsun.
amin canım, bende cok korkuyorum bir okadar da istiyorum. allahım acımızı dindirecek hayırlı,sağlıklı evlatlar versin bize inşallahBenim bebeğimin gelmeye niyeti yoktu ama şu hastalığım rahat ettirmiyordu beni son aylara doğru ilaca rağmen devamlı yüksek tansiyon, davul gibi şişmiş ayak ve en ufak bir işte bile nefes nefese kalan ben vardım benim de bebeğimin 1-2 haftalık gelişim geriliği varmış. Artık hamile kalmaya korkuyorum ben. Gerçekten insanın başına gelince anlıyor bu acıyı. Hepimizin başı sağolsun.
Şimdi hastaneden çıkıp evime geldim ama çok boş hissediyorum halbuki bebeğimizle geleceğiz diye ne hayaller kurmuştuk nefes darlığı, solunum yetmezliğim yok artık çok şükür ama kendimi bebeğimin katiliymiş gibi hissediyorum tek tesellim bu olayın birbirimize bağlanmadan gerçekleşmiş olması annemi de o şekilde kaybetmiştim 3 ya da 4 yaşında nadir görülen kansere yakalanmıştı acaba diyorum çocuk yapmamam benim için daha hayırlı olacak sanki.Geçmiş olsun Allah sabırlar versin.
Gebelik zehirlenmesi ile erken doğum yaptım ben de.
Çok tehlikeli bir durum. Doktorlar doğru kararı vermiştir.
Lütfen kendinizi suçlamayın, ne yapabilirdiniz ki.
Acınızın tesellisi zor. Destek alırsanız, eşinizle de kenetlenirseniz ferahlarsınız.
Çok gençsiniz, hayat neler gösterir bilinmez.
Şimdi kendinize iyi bakın, iyileşmeye çalışın.
Cennet çiçeğiniz de sizi orada bekleyecek, böyle inanın.
Sabırların en güzeli sizin olsun.
Ben kendimi beceriksiz gibi hissediyorum nefes darlığım, solunum yetmezliğim yüzünden bebeğime zarar verdiğimi düşünüyorum. Tüp bağlatmayı bile düşündüm ama sanırım eş izni gerekliymiş benim de eşim hayatta izin vermez. Hala göğsümden süt geliyor göğsüme bakmak bile istemiyorum.amin canım, bende cok korkuyorum bir okadar da istiyorum. allahım acımızı dindirecek hayırlı,sağlıklı evlatlar versin bize inşallah
Allah kalbinize ferahlık ve sabır versin.Şimdi hastaneden çıkıp evime geldim ama çok boş hissediyorum halbuki bebeğimizle geleceğiz diye ne hayaller kurmuştuk nefes darlığı, solunum yetmezliğim yok artık çok şükür ama kendimi bebeğimin katiliymiş gibi hissediyorum tek tesellim bu olayın birbirimize bağlanmadan gerçekleşmiş olması annemi de o şekilde kaybetmiştim 3 ya da 4 yaşında nadir görülen kansere yakalanmıştı acaba diyorum çocuk yapmamam benim için daha hayırlı olacak sanki.
Amin inşallah Allah razı olsun. En zoru da bu acıymış derlerdi de inanmazdım. Allah bu acıyı yaşayan herkese sabır versin inşallah.Allah kalbinize ferahlık ve sabır versin.
Anneciğinizin de evladınızın da cennet olsun mekanı.
Son yazdığınız cümlenin üzerine düşünmeyin lütfen, çıkarın o düşünceyi kafanızdan. Doğru değil bu.
Gerçekten....
Teselli diye falan demiyorum.
Olaylar birbiriyle bağlantılı olmak zorunda değil.
Yeniden ayaklanacaksınız
Destek alın![]()