• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küvözdeki Bebeğimi Kaybettim Kendimi Suçluyorum

Bekleseydiniz hem size hem bebeğinize olan yine olacaktı sizin bir suçunuz yok benim bebeğimde küvözde kalmıştı sanki tek benim başıma gelmiş gibi hissettim ama oraya gittiğimde o kadar çok bebek vardı ki orada insan üzülüyor neden tek benim başıma diyemeyeceğimiz gibi üzülüyoruz hastanede nereye gitsek bakıyorum ki herkes bi dertle sınanıyor, en önemli şey sağlık. Tabiki hemen bebek düşünmeyin toparlanın.
Belki bu bebeğiniz yaşasa sağlık konusunda çok sıkıntı çekecekti
inşallah ilerde Allah size ömür boyu sağlıklı ve mutlu olacak bir bebek nasip etsin
Basın saolsun canim🥺 ama doktorun haklı ben zumba yapmıştım büyük oğlumda spor yapmıştım ziplamali hoplamali ağırlık kaldırmalı . Tutunuyor kesinlikle sağlıklı gebelik. O anın psikolojisiyle suçlaman çok normal . Ben de küçük oğlumu 6 Şubat'ta depremde aşırı panik yaptım diye erken doğurdum kuvezde kaldı 5 gün ,aspire edildi . Nasıl sucluyordum kendimi nasıl.. o günleri düşünmek bile istemiyorum . Ama şuan daha mantıklı düşünebiliyor insan . Sonuçta Rabbim öyle bir gün yasanmasaydi da o gün doğum günü yazmıştı yavruma.

İnanıyorsanız İnşirah suresi açın dinleyin okuyun. Sonra Kenzül arş duası okuyun.

Tekrar olur vs diyenleri de susturun. Kendiniz iyi olun başta. Sonra fikriniz değişir yada değişmez o sonraki düşünce..

İnsanlar teselli etmeyi bilmiyor. Görümcemi kaybettiğimizde kvalideme ya depremde bir sürü çocuk enkazda öldü. Senin kızın öyle ölmedi şükret demişti geri zekalının biri. Onu duyunca astım krizi geçirdim. Eşim eve geri getirdi, duramadım.

Mümkünse Bi süre kimse ile görüşüp konuşmayın... Tedavinizi olun. Allah size şifa versin...

İnanıyorsanız İnşirah suresi açın dinleyin okuyun. Sonra Kenzül arş duası okuyun.

Tekrar olur vs diyenleri de susturun. Kendiniz iyi olun başta. Sonra fikriniz değişir yada değişmez o sonraki düşünce..

İnsanlar teselli etmeyi bilmiyor. Görümcemi kaybettiğimizde kvalideme ya depremde bir sürü çocuk enkazda öldü. Senin kızın öyle ölmedi şükret demişti geri zekalının biri. Onu duyunca astım krizi geçirdim. Eşim eve geri getirdi, duramadım.

Mümkünse Bi süre kimse ile görüşüp konuşmayın... Tedavinizi olun. Allah size şifa versin...
Çok doğru teselli etmeyi bilmiyor insanımız telefonum susmuyor insanlar çok meraklı benim telefonda konuşacak mecalim yok. Doktorum istirahat edeceksin, misafir kabul etmeyeceksin dedi. Ben de bu sürede evde kendimi dinliyorum. Görümcenize de Allah rahmet eylesin sabır versin inşallah.

Çok doğru teselli etmeyi bilmiyor insanımız telefonum susmuyor insanlar çok meraklı benim telefonda konuşacak mecalim yok. Doktorum istirahat edeceksin, misafir kabul etmeyeceksin dedi. Ben de bu sürede evde kendimi dinliyorum. Görümcenize de Allah rahmet eylesin sabır versin inşallah.
Belki insanlar hariç engelle. Sosyal medyayı WhatsAppı kaldır. Sadece seni sevenler ulaşsın

Ben kendimi beceriksiz gibi hissediyorum nefes darlığım, solunum yetmezliğim yüzünden bebeğime zarar verdiğimi düşünüyorum. Tüp bağlatmayı bile düşündüm ama sanırım eş izni gerekliymiş benim de eşim hayatta izin vermez. Hala göğsümden süt geliyor göğsüme bakmak bile istemiyorum.
Canım benim seni çok iyi anlıyorum biz elimizden geleni yaptık gerisi Allah'ın takdiri benim de sütüm çok gelmişti eczaneden bir ilaç aldım dostinex diye prolaktin hormonunu düşürdüğü için sütümü de anında kesti bence sen de al canım eczaneye sor

Canım benim seni çok iyi anlıyorum biz elimizden geleni yaptık gerisi Allah'ın takdiri benim de sütüm çok gelmişti eczaneden bir ilaç aldım dostinex diye prolaktin hormonunu düşürdüğü için sütümü de anında kesti bence sen de al canım eczaneye sor
Sağol canım ben kardiyoloji doktorlarına da sordum gebeyken tedaviye başlanamayacağını söylediler hamileliğim birinci ve ikinci trimesterı çok rahat geçmişti keşke diyorum kusmaktan tuvaletten çıkamasaydım da bunları yaşamasaydım. İlaçla bile kontrol altına alınamayan tansiyonum vardı günde 3 kez tansiyon ilacı içiyordum yine de yüksek çıkıyordu dedikleri gibi sessiz katilmiş hipertansiyon.

3 yıllık mücadelemin meyveleri kızım Mavi, oğlum Denizi kaybedeli 77 gün oldu. Plasental yetersizlik sebebiyle onları kurtarabilmek için 28 haftada doğum planlandı, anne karnında daha iyi olduğunu düşündüğümüz kızım 2 saat, oğlum 3 gün dayanabildi. Çok canım acıyor, bazen kendimi suçluyorum ama iki evladımı da güzellikle hatırlamak boynumun borcu. Lütfen kendinizi hırpalamayın, bu acı geçmeyecek ama başka bir şeye evrilecek.

Başıniz sağolsun ama acıdan burnunuzun ucunu goremezken bu kadar büyük büyük konuşmayın nacizane .......Allah verir Allah alır .....Allah evlat acısı kimseye vermesin .Sağlığınız içinde şunu dusunmelisiniz oda saglik olarak annesiz dünyaya gelmesi daha iyimi olurdu size birşey olabilirdi nefes olayındansizin beyinde pıhtı atabilirdi hickimseyi tanımayacak halde olabilirdiniz yada gözlerinizin önünde eriyen bir rahatsızlığı olsa çocuğunuzun gelişim geriliğine bağlı olarak ........Allah sabır versin çeken kim varsa . Uzun süre acı çekenlere ve elinden birşey gelmeyenlere ...dünyada acı çeşit çeşit ateş düştüğü yeri yaksada kendinizi ve hatta kimseyi suçlamayın çünkü her şerde hayır var diyoruz....Şu an bunu anlayamayacak olsanizda bu böyle işte ....Tekrar başınız sağolsun Allah sabır ve şifa versin size ......

3 yıllık mücadelemin meyveleri kızım Mavi, oğlum Denizi kaybedeli 77 gün oldu. Plasental yetersizlik sebebiyle onları kurtarabilmek için 28 haftada doğum planlandı, anne karnında daha iyi olduğunu düşündüğümüz kızım 2 saat, oğlum 3 gün dayanabildi. Çok canım acıyor, bazen kendimi suçluyorum ama iki evladımı da güzellikle hatırlamak boynumun borcu. Lütfen kendinizi hırpalamayın, bu acı geçmeyecek ama başka bir şeye evrilecek.
Allah sizede sabir versin çok zor bir şey. henuz çok yeni ama zamanla insan alisiyor. Bende 4 kl bebegimi normal dogumda oksijensiz kaldigi için 2 gun sonra kaybettim 😔 önumuzdeki ay 1 bucuk sene olucak. O benim ilk bebegimdi. 20 gun once dogum yaptim çok şükür yine nasip oldu. Ama her an acaba canlimi diye korkmaktan geçiyor günlerim. Rabbim olmayanada nasip olsun

Önce çocuk yaşta annemi kaybettim şimdi ise evladımı kaybettim. Gebeliğimin son üç aylık döneminde şiddetli nefes darlığı çektim acil sezaryen dediler bebeğimi benden aldılar 30 haftalık olmasına rağmen yaşatamadılar. 12 gündür hastanedeyim nefes darlığım düzeldi ama sanki her şey üstüme üstüne geliyor. Sabretseydim diyorum nefes darlığına doktor gebelik zehirlenmesi teşhisi koydu. Ben bu acıya nasıl dayanacağım tek tesellim eşim. Bir de üzülme tekrar olur diyorlar 28 yaşındayım ama artık çocuk mocuk düşünmüyorum. Sürekli kendimi suçluyorum. Başka bebekler yaşarken benimki neden yaşayamadı keşke geç alsalardı diyorum ayrıca gelişim geriliği de varmış bebeğimde haftasından geri gidiyormuş. Önce anne sağlığı diyerek bebeğimi kopardılar benden.
Canim başın sagolsun,kendini suçlama,birdaha yapmam deme Allah verdimi veriyor kader hepsi,bende 2 sağlıklı çocuktan sonra 2 bebek kaybettim ayrı ayrı ama çok şükür Allah birtane daha verdi,sanada hakkında hayırlısı ne ise onu versin insAllah,yaşın genç neden olmasın bir tane daha🙏

Canim başın sagolsun,kendini suçlama,birdaha yapmam deme Allah verdimi veriyor kader hepsi,bende 2 sağlıklı çocuktan sonra 2 bebek kaybettim ayrı ayrı ama çok şükür Allah birtane daha verdi,sanada hakkında hayırlısı ne ise onu versin insAllah,yaşın genç neden olmasın bir tane daha🙏
Hamilelikten çok korkuyorum sanki işkence gibi geliyor hele bu yaşadıklarımdan sonra neredeyse canımdan oluyordum.

Allah sizede sabir versin çok zor bir şey. henuz çok yeni ama zamanla insan alisiyor. Bende 4 kl bebegimi normal dogumda oksijensiz kaldigi için 2 gun sonra kaybettim 😔 önumuzdeki ay 1 bucuk sene olucak. O benim ilk bebegimdi. 20 gun once dogum yaptim çok şükür yine nasip oldu. Ama her an acaba canlimi diye korkmaktan geçiyor günlerim. Rabbim olmayanada nasip olsun
Hamileliğimde bende öyleydim sürekli canlı mı diye düşünüyordum ama ne olduysa doğumdan sonra oldu benim de bebeğim gelişememiş doktorlar geriden geliyor dedi. 😔

Üzüldüm. Başınız sağolsun.

Hayvanları sever misiniz ? Doktorum bana kedi önermişti. 3 kedim var. Kediler terapi gibi geliyor. Birlikte uyuyoruz.

Yavru kedi alın. İyi gelecek.

Hakkınızda hayırlısı ne ise öyle olsun
Evet çok severim özellikle de kedileri. Hamilelik süreci bende fobi oluşturdu zaten. Bebektense evcil hayvanlara bakmayı tercih ederim. Aklımda o fikir.

Başıniz sağolsun ama acıdan burnunuzun ucunu goremezken bu kadar büyük büyük konuşmayın nacizane .......Allah verir Allah alır .....Allah evlat acısı kimseye vermesin .Sağlığınız içinde şunu dusunmelisiniz oda saglik olarak annesiz dünyaya gelmesi daha iyimi olurdu size birşey olabilirdi nefes olayındansizin beyinde pıhtı atabilirdi hickimseyi tanımayacak halde olabilirdiniz yada gözlerinizin önünde eriyen bir rahatsızlığı olsa çocuğunuzun gelişim geriliğine bağlı olarak ........Allah sabır versin çeken kim varsa . Uzun süre acı çekenlere ve elinden birşey gelmeyenlere ...dünyada acı çeşit çeşit ateş düştüğü yeri yaksada kendinizi ve hatta kimseyi suçlamayın çünkü her şerde hayır var diyoruz....Şu an bunu anlayamayacak olsanizda bu böyle işte ....Tekrar başınız sağolsun Allah sabır ve şifa versin size ......
Annesini küçük yaşta kaybeden biri olarak annesiz çocuk hayata hep geriden başlar babası sağ olsa bile. Dediğinizde haklısınız. Belki de bebeğim gelişmediği için bunlar oldu çünkü haftası geriden geliyormuş. Ben ölseydim eğer kızımın yaşamasını istemezdim çünkü çocukken annesiz yaşamak çok ama çok zor buna bağlı hala aşamadığım travmalarım var.

Benim bebeğimde de gelişme geriliği varmış haftasından geride geliyormuş. Bilmiyorum neden ama hastalığıma bağlıyorum. Zamanla buna da alışıyor insan maalesef. Ben ilk zamanlar markette bebeklerle ilgili şeyler gördüğüm zaman gözyaşı döküyordum. Hastanede yatarken hemşire beni teselli etmek için mi söyledi yoksa doğru mu söylesi Bilmiyorum ama sağlıklı bebek her şekilde hayata tutunur demişti.

Hamilelikten çok korkuyorum sanki işkence gibi geliyor hele bu yaşadıklarımdan sonra neredeyse canımdan oluyordum.
İnan öyle olmuyor şimdi yeni diye sana öyle geliyor,bana neler dmediler ki yok beyin kanamasi geçirirsin yok ölursun illa alacagiz bu çocuğu ama yapamadım canlı bir çocuk doğunca öleceğini bilsemde yapmadım birde vicdan azabı cekmeyeyim diye,öylede oldu doğdu an öldü ama vicdanım rahat hiç değilse dedim hep,ondan öncede 3 aylikken karnımda öldu bir tane bebeğim ama sonunda Allah yeni bir melek verdi çok şükür şimdi 3 yaşında Allah gönlüne ferahlık versin birde istediğin kadar çocuk🫶 benim 3 tane erkek kafayı yiyoruz erkek koğuşunda gibiyim ama bunada şükür çok şükür🙏

Başınız sağolsun üzüldüm ama bunda sizin bir suçunuz Yok , sağlıksız bir gebelik geçirmişsiniz doktorlar hiç bir probleminizi anlamamış bebeğinizin sıkıntılarını görememiş hayırlısı buymuş demek ki Belkide çok zorlanacaktınız herşey Allahtan canım uzun süre çocuk düşünmek istememen normal ama bunda senin bir suçun yok doktor kurbanı olmuşsun sen resmen başta bebeğin böyle bir sağlık problemi var deselerdi ve senin zehirlenmeni başta anlasalardı uyarsalardı olacakları böyle olmazdı herhalde en azından hazırlıklı olucaktım rabbim birdaha göstermesin kimseye de göstermesin 🙏🏼

Back
X