merhabalar
öncelikle ilişkinizde/evliliğinizde yaptığınız en büyük hata kendi evliliğinizi başkalarınınkiyle kıyaslamak.. her ne koşulda olursa olsun mutlaka onların evliliğinin sizin evliliğinizden bir farklılığı olacaktır.. ve böyle kıyaslamaya devam ederseniz mutsuzluk kaçınılmaz olur..
bilemiyorum belki de çok specific örnekler vermediğiniz için ben ortada bir sorun göremedim.. sadece sizin "ama başkalarının ki böyle değil" şeklindeki bakış açınıza bağlı olarak, bu evlilikten soğuduğunuzu görüyorum..
mesela; mutfağa katkı yapmak zaten tartışılacak bir konu değil ki.. eğer ki çalışıyorsanız, dışarı çıkıp ihtiyacınız olan meyve-sebzeyi almaz mısınız? bence bu bir bayan için gurur verici bir durumdur.. kendi evinizin alışverişini yapıyorsunuz ne güzel.. ayrıca bence, o bahsettiğiniz 2-3 kurşun hesabını (cimriliğe kaçmadan) siz de yapmak zorundasınız artık. Amerikada yaşamak ve iyi bir eğitim almak maalesef yeterince pahalı ve zor...
uzaklık gerçekten çok zordur. hele hele yeni bir ülkede birşeyleri rayına oturtmaya çalışmak kabus gibidir.. ben eşimle tanıştığımda o da Amerikadaydı ve inanın haftada 2 zor görüşüyorduk.. onun yaşadığı strese değinmeyeceğim bile...
eğer illa ki birşey düşünecekseniz o kadar uzak olan Amerikada, ailenizden ayrı yaşayıp-yaşayamayacağınızı düşünün.. çünkü gerçekten çok zor.. gerçi hangi eyalete gideceğinizi bilemiyorum ama tek vesaitle gidip gelmeye bile şükrediyor insan bir süre sonra..
evlilik kurumu maalesef kolay çözülebilecek bir mesele değil, ama düzeninizi oturtturduktan sonra çok keyif alacaksınız.. sadece biraz zaman tanımanız lazım..
iyi şanslar.. yerimseniben