Kuzencigin sorunlari

elaide

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2014
4.277
12.428
Kizlar,
Ilgilensemmi ilgilenmesemmi arada kaldim. Gectigimiz haftasonu (babamin amcasinin kizi) kuzenimi gordum (16 yasinda). Kisa kollu bir tshort vardi uzerinde. Ust kolunun ic kismina bir dovme yaptirmis bizim kiz, icinizdeki seytanlardan arinin yaziyor (ingilizce). Bu ne kiz diye sasirdim. Herkese sahte dovme oldugunu, 6 ay sonra cikacagini soylemis (banada soyledi tabi). Kesinlikle inanmadim, kasimla gozumle 'ah seni ahhh' diyerek baktim oda utandi gulumsedi. Herneyse genctir heves etmis hadi neyse. Dovmesini bakarken ne goreyim, kollarinin tamami kucuk kucuk ciziklerle dolu! Kendi kendini cizmis, kesikler yapmis kollarina, ama gercekten cok! Cok korktum birden, bu ne kiz diye tepki gosterdim, ayak ustu kalabalik icerisindeydik usteleyemedim. 'Yapmiyosun artik degilmi' diye fisildadim kulagina, yapmiyorum dedi. Saskinlik icerisinde 'hadi gorusuruz' diye ilerlemek zorunda kaldim (aileden bisuru insan vardi etrafta, dikkat cekmek istemedim).
Iki olgun ablasi var kizin, lakin bizim ufaklik hic yuzlerine bakmazmis, konusmazmis, biseyini anlatmazmis. Annesini cektim kenara 'yenge doktora goturdunmu' dedim, 'gitti, ama artik yapmiyor' dedi. Emin olup olmadigini sordum, yapmiyormus.
Twitterda Insta'da fln biraz bakindim, garip garip fotolar, yazilar...

Kendine zarar veren ergenler bunu ilgi cekmek icin, kendinden nefret ettikleri icin, hayatlarindan nefret ettikleri icin filan yapabiliyorlarmis bunu. Ama etrafinda konusabilecegi, guvendigi birileri sanki yok gibi..baba cok yasli (amcamin ikinci evliligi, yenge genc, amcam 70 yaslarinda), anne Turkiye'den gelme yani buradaki hayati tam kavrayabildimi bilmiyorum ama yinede oldukca disiplinli bir anne. Dedigim gibi ablalardan kiz uzak duruyor, hos cok duygusal yaklasir oturur aglar zaten ablalar ne diyeceklerini bilmediklerinden.

Kiz beni sever. Alip bir gun onunla gezmeye ciksam, uygun bir dille konusmaya calissam, dertlerini anlatir mi acaba. Diyelim ki anlatti, amcamlar biraz kapali insanlar, dert ve sikintilarini anlatmazlar asla. Karisma diye bir tepki gorur muyum acaba bilemedim.
Tavsiyelerinizi merak ediyorum.

öncelikle tebrik ediyorum sizi
bu kadar duyarlı olduğunuz için
gerçekten içinizden geliyorsa elinizden geleni yapın derim
en fazla ne derler merakından soruyo derler
ailesi tarafı.. bence ne derlerse desinler başka türlü rahat edemezsiniz

öncelikle tebrik ediyorum sizi
bu kadar duyarlı olduğunuz için
gerçekten içinizden geliyorsa elinizden geleni yapın derim
en fazla ne derler merakından soruyo derler
ailesi tarafı.. bence ne derlerse desinler başka türlü rahat edemezsiniz
bukadarcik insanlikta yapmiicaksak...maalesef zor bir kulturde yetisiyor kiz, arada derede kaliyor. Avrupada dogup buyumek, kimlik catismasi yasamak filan...her genc rahat atlatamiyor. kendine ciddi zarar verir diye korkuyorum, yada alkole hatta dahada kotusu uyusturucuya bulasir diye korkuyorum. Instadan twitterdan bunlara ozenti yazilar fotolar gordum.

Bana basit bir sorunmuş gibi gelmedi. Hani ergenlik dönemi bunalımı diyip geçilecek bir durum yok bence. Hepimiz ergen olduk belki basit şeyleri kafamıza takıp büyüttük ama bu şekilde davranmak bambaşka bir şey. Böyle küçük küçük de olsa kendini kesip zarar vermesi beni korkuttu açıkçası. Dediğiniz gibi sizi seviyorsa konuşabilirsiniz ama her şeyi hemen pat diye anlatacağını sanmıyorum. Yine de ne öğrenirseniz kar olur. Bir şansınızı deneyin. İleride kendine daha büyük zararlar vermek istemeyeceğini bilemezsiniz. İlgilenmediğiniz ve öyle bir durum oluştuğu takdirde keşke dememek için elinizden geleni yapmalısınız.

Bana basit bir sorunmuş gibi gelmedi. Hani ergenlik dönemi bunalımı diyip geçilecek bir durum yok bence. Hepimiz ergen olduk belki basit şeyleri kafamıza takıp büyüttük ama bu şekilde davranmak bambaşka bir şey. Böyle küçük küçük de olsa kendini kesip zarar vermesi beni korkuttu açıkçası. Dediğiniz gibi sizi seviyorsa konuşabilirsiniz ama her şeyi hemen pat diye anlatacağını sanmıyorum. Yine de ne öğrenirseniz kar olur. Bir şansınızı deneyin. İleride kendine daha büyük zararlar vermek istemeyeceğini bilemezsiniz. İlgilenmediğiniz ve öyle bir durum oluştuğu takdirde keşke dememek için elinizden geleni yapmalısınız.

Haklisiniz. Ilgilenmeliyim. Ama nasil yaklasmaliyim, ters tepmesin kizda..o konuda birazda arayis icerisindeyim.

Oncelikle sizi tebrik ederim.

Bence yavasca , dostca ablaca yaklasin once. Ben alisverise gidiyorum hadi sen de gel diyin mesela. Ya da canim sikildi ogle yemegibe gidelim diyin. Siz yakinlik gosterjn ama bir sey sormayin, o zaten size yaklastikca anlatir diye dusunuyorum, madem etrafinda ilgilenen kimse yok.

Bence ola bilicek en guzel fikir.
Cokta ornek bi davranis.
Ailesinin Bisey diyceklerini sanmiyorum.
Hem zaten sizle konstuktan sonra: eeyla_ sana ne dedi ne dedi ne dedi??? die kizin basina ususmezler kanimca.

Yavas yavas konuya girin disari ciktiginizda, ama dikkatli olun ergenlik caglari bunlar.
Ters tepe bilir.
Ilk once eglenin alis veris yapin mesela bi kac sey alin kizin begendiklerinden.
Gonlunu kazanin.

Yani aslında altında buyuk bir sorunda yatmıyor olabilir.
Lisede bende o salaklığı yaptım. Kolumda 4 faça izimle yaşıyorum hala. Ama derdim yoktu. Sırf ergenlikten, meraktan, aşktan falandı. O ergen aklımla sigarada içiyordum sonra bıraktım tabi.
Düşünüyorum o zamanlar bana bir akrabam gelse konusmaya calıssa sinir olurdum. Ters tepki verirdim ya da geçiştirir ve bildiğimi okumaya devam ederdim.
Zaten doktora da gitmiş.
Ben istemezdim benimle konusulmasını.

Yani aslında altında buyuk bir sorunda yatmıyor olabilir.
Lisede bende o salaklığı yaptım. Kolumda 4 faça izimle yaşıyorum hala. Ama derdim yoktu. Sırf ergenlikten, meraktan, aşktan falandı. O ergen aklımla sigarada içiyordum sonra bıraktım tabi.
Düşünüyorum o zamanlar bana bir akrabam gelse konusmaya calıssa sinir olurdum. Ters tepki verirdim ya da geçiştirir ve bildiğimi okumaya devam ederdim.
Zaten doktora da gitmiş.
Ben istemezdim benimle konusulmasını.
Iste bundan biraz cekiniyorum. Ne malum konusmak istedigi? Kollarindaki cizikler izdi, yani taze kesikler degildi. Belki coktan birakmistir kesmeleri? Ama nette bacaklarini karinlarini filanda kestikleri yaziyor. Dikkat cekmesin diye oyle seyler yapiyordur belki? Konusmaz anlatmazsa baska elimden ne gelir onuda bilmiyorum. Maalesef cok yogun bir yasantim var, bos vaktim oldukca az. Cok yakinimdada degilki iki dk ugrayip goreyim, yoklayayim (25 km var aramizda, pek uzakta degil ama).

Yinede yukarida yazan arkadaslarinda tavsiyesine uyacagim, kilik kiyafete duskun, alip guzel bir yaz gununde biraz alisverise cikaracagim onu. Hem konusuruz, guleriz biraz, egleniriz, guvenini kazanmaya calisirim.

yardımcı olabilirsiniz belki
denemekte fayda var
banane diyerek geçmektense konuşmayı denemeniz düşünmeniz çok güzel

Hemen bir günde içini açmayabilir. Zamanla, güvenini kazanarak, acele etmeden ilerletirseniz ilişkinizi, daha kolay olur size açılması.

Psikolojisi pek sağlıklı görünmüyor. Aile/arkadaş ortamında bir sıkıntısı mı var acaba? Problemin kaynağına inmeden tamamen çözülmez gibi. Belki de ikna ederek bir psikologla görüşmesini sağlayabilirsiniz yada kendisini meşgul edecek bir hobi edinmesine yardımcı olabilirsiniz. Kolay gelsin umarım tekrar kendisine zarar vermez.

X