Kuzenim işçiyle evlendi ve düğününe gittiğim için tepki aldım

evliligin en temel belirgeci fikir birligidir. insan elbette ki ask ile evlenir, ancak evliligin devamliligi asktan da ote fikirlerin bir kertede birlesmesine baglidir.
kuzeninizin ailesinin bir ogretmen ile bir isci mutlu olamaz onermesi bu acidan - ne yazik ki - dogrudur.
damadiniz elbette ki hayat sartlari yuzunden okuyamamis ama kendisini surekli olarak gelistirmeye acik biriyse sozlerimden tenzih ederim.
her seye ragmen siz dugune giderek dogruyu yapmissiniz, insallah kuzeniniz aldigi karardan pisman olmaz ve cok mutlu olur.

Dogru yapmissiniz. Kimsenin ayibina ortak olmamissiniz. 2 gun sonra herkes barisir siz vicdan azabinizi cektiginizle kalirsiniz.

Fabrika işçisi-öğretmen birlikteliğinin doğru yanlışlığına girmeyeceğim, ilkokuldayken branş öğretmenim servis şöförümüz ile evliydi şu an bilmiyorum akıbetlerini ama o zaman gayet mutluydular. İster doğru olsun ister yanlış, bu iki kişinin hür iradeleri var mı, var. Bu ikisi birbirlerini özgür iradeleriyle sevmişler mi, sevmişler. Annesi yaşamayacak kızının hayatını, sürdürürse kendi sürdürecek, sürdüremezse kendi ayrılacak. Her türlü kendisi yaşayacak bu durumu, ben belli bir yaştaki bireylerin ailelerinin hala onların hayatlarına karışmasını haklı bulmuyorum. Keza teyzem/halam olarak bana da karışamaz. Kız zaten buruktur ben yalnız bırakmamak için giderdim, siz de gitmekle iyi yapmışsınız.

Sizin yaptığınızı yapardım. Teyzeniz hızını alamamış belliki. Gönül sevmiş kimene bu karardan pisman da olacaksa bunu yaşayıp görmesi gerek. Ailesinin arkasını dönmesi hic doğru degil. Ailesine gore yanlış bir karar olabilir. Ama insanız sonuçta dogru ne kim bilir??? Her ne seçim tercih yaparsa yapsın aile dedigin arkasında durur. Heleki bir kız çocuğu...

En doğrusunu yapmışsınız, bu gibi durumlarda anne babaların tüm aileyi kısıtlama yoluna gitmesine kızıyorum, ne olursa olsun o sizin kuzeniniz, evlendiği adamın ailesine karşı boynu bükük kalmamalı.

Siz içinizden geldiği gibi davranmaya devam edin, teyzeniz şimdi kızıyor ama yakın gelecekte pişman olup kızıyla barışacaktır, aynısını bizim bir tanıdık yaptı, herkesi tembihledi gitmeyeceksiniz diye, yıllar sonra düğüne gitmediği için bin pişman olduğunu itiraf etti, kızgınlıklar bitiyor, o görüşmem, asla kabul etmem sözleri unutuluyor geriye pişmanlıklar kalıyor.

Hiç arada kalma. Senin fikrin kimseyi bağlamaz. Görüşmek istiyorsan görüşürüz

sonra affederler, gitmeyenler suçlu olur merak etmeyin. benzer bir durumda bir akrabamz vardı. kızın amcaları ailesi ne laflar ettiler. babam da o dolduruşla o kız benim evime gelemez artık dedi. olayın ilk olduğu vakitler. kız herkesle görüşüyor amcasının namusuna ettiği lafı bile unuttu da babamın lafını hala unutmadı.

gitmeseydiniz de ilerde suçlu olurdunuz yani özetle. iyi yapmışssınız boşverin.

Hayat kendi hayatı kendi tercihi.
Ben de giderdim yalnız bırakmazdım. İlerde ailesiyle araları düzelecektir çocuk olunca filan.
Sonra siz arada kalırsınız. Doğrusunu yapmışsınız.

Adam delikanlida gidip calisiyor az ya da cok kazanci var 30yasinda hala babadan harclik alan erkek bozuntulari var siz dogru olani yapmissiniz ogretmen olup muhendis asker polis ogretmenle evlenip bir suru bosanan var yeterki mutlu olsunlar is cokta onemli degil adam caliskansa az yada cok evine ekmek getiriyorsa tabiki

Şimdi olmadık bir şey yazıcam diye 50 kere yazdım sildim şu yorumumu...

Birincisi işçi tabiri ve küçümsenerek yazıldığını da düşününce bu bana çok itici geliyor, ayrıca bende başlıktan öyle zannetim ki sayılı bir zengin ailenin sosyetede tanınmış kızı ile fakir ama gururlu genç evlenmiş...

Bazı aileler kendilerini neden bu kadar kaf dağında görürler ki? İşçi diye küçümsedikleri çocuk belki kızını çok mutlu ediyor, onu gerçekten çok seviyor...

Onların istediği gibi doktor yada mühendisle evlenseydi belki sevemeyecekti kiz mutlu olamayacaktı belki boşanmaya kadar gidecekti mevzu o zaman ne olacaktı...

Sırf işçi diye mi kızın ailesi istememiş. Doğru mu anladım ?
Adam var taşı sıksa suyunu çıkarır her iş elinden gelir , parasını kazanır kimseden bişey beklemez yeri gelir herkesten çok kazanır .
Adam var yaş olmuş 30 40 hala baba parası yer içer , elde avuçta ne varsa tüketir ..

Insan olsun ,iyi olsun huzurlari olsun ,
Burada ne konular var ,kocasi egitimli ,akademisyen hatta cok zengin esi olanlar var ,para ya da parasizlik bunlari engellemiyor,
Aldatma ,siddet ,dayak kufur ,eziyet gorenlerin konusu var ,
Teyzen kizina darilmis ,seni ilgilendiren konu yok,kuzeninle iyiysen gorus tabi ki
Onemli olan huzur ,az bulur az yerler cok bulur cok yerler ,
Kuzenin cok kisilikliymis kendi kararini vermus tebrikler mutlu olur insallah

Benim babamda işçiydi. .mutlu huzurlu büyüdük. .bizi okuttu kimseye muhtaç etmedi..allah ona uzun ömür versin..ailemiz çok huzurluydu. .babamın ağzından bir küfür,bir kötü söz duymadık. .
Bakın yurtdışı böyle değil ..burda her mesleğe saygı var..önemli olan mutlu olmak..çalışınca elbette birşeyler olur zamanla..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…