Kuzenim işçiyle evlendi ve düğününe gittiğim için tepki aldım

Allah Allah neden işçi ya da öğretmen diye belirtme gereği duydun ki diyorsunuz da
bu detaylar sayesinde ailenin bakış açısını ve sorunu anlamlandırabiliyoruz değil mi?

Bazen çok gereksiz yerlere takılıyorsunuz bayanlar kusura bakmayın.
Hani nereden bulsam da laf sokuştursam derdinde gibi..

Konu sahibi iyi yapmışsınız.

İnşallah çok mutlu olurlar da utandırırlar bu sözde yetişkinleri..

Sevdigi kadin/erkek icin tahttaki haklarindan feragat eden hanedan mensuplari varken kizin ailesinin tepkisi sacma olmus bence. Tamam mantik olarak bana gore de uyumsuzlar ama en fazla bu sekilde dusunurum biter. Dugune giden herkesi silecek kadar abartmasinlar.

Hersey maddiyat mı yahu ?
Siz en doğrusunu yapmışsınız size kızmaya hakları yok bi daha yaparlarsa verin cevabını

Ayy madem kalbur üstü sayılabilevek paraları var, bari kendilerine biraz karakter biraz saygı biraz da sağduyu alsalar.

Neyseki böyle ici boş insanlardan kuzeniniz gibi bir insan dünyaya gelmiş. Tebrik ediyorum genç çifti :)

Hayır bi de sanki ne oluyosa hayat kızın hayatı istedigi tercihi yapar, beden kızın bedeni istedigiyle sevisir, kalp kızım kalbi istedigini sever..

Bir de yani öğretmen.. maaşlarını da biliyoruz. Benim öğretmenden daha cok kazanan işçi tanıdıklarım var, eh emekli maasları da daha çok tabi..

Insallah çiçek gibi geçinirler de herkes morarır

Başlık beni çok rahatsız etti. İşçi insan, alın teriyle kazanıyor hani. Onun da yaşantısı herkes gibi gerçek. Neyse. Ben senin yerinde olsam görüşürüm kuzenimle ama ailem çoktan tepki veriyorsa söylemem muhtemelen onlara. Zamanla onlar da kabul edeceklertir. Kızlarından önemli değil ya.

"Zengin kiz fakir oglan" Cok sıg bir düşünce erkek ogretmense işci bir kizla evlenebilir ya da kiz calismiyor da olabilir ; fakat kiz ögtetmense erkek işci kesiminden olamaz sinifsal bir fark olusur.Halbuki yapilan isin mahiyeti uygun gorülen maddi karsiligla ölcülseydi emek vermeden ter dokmeden dirsek curutmeden kafa yormadan yapilan bir cok meslek daha saygideger işler olarak adledilirdi.Hala ilkel dönem mantigindan kopamadik sanki baya baya bi kast sistemi var da kastlar arasi bir suc islenmis neyse ...bence siz gayet suh bir harekette bulunmussunuz kuzeniniz cok mutlu olmustur ailesinden birinin orda olmasi kararinin felaket bisey olmadigi fikrinini desteklemis az da olsa rahatlatmistir onu.sizi tebrik ediyorum.cifte de mutluluklar diliyorum.

Kuzenin ailesi işçi ile evlendiği için mi yoksa gizli evlendiği için mi bu kadar tepkili?

İşçi yada değil önemli olan adam olmaktır. Adam doktor olur ama eşini aldatır, üzüp ağlatır. Ama adam işçi olur eşinin bir dediğini iki etmez ve o eş çok mutlu olur. Hangisi daha dogru bir estir sizce.

Neden maddiyata önem veren kisilikler vardır ki. Ben kendimden örnek vereyim.kucuklugumden beri hiç maddiyata önem vermedim. Karakteri düzgün biri buldum evlendim. Maşallah iyi de para kazanan biri oldu ama para nereye kadar seni mutlu eder ki evde kavga varsa. Şükürler olsun iyi anlasiyoruz. Kız kardeşim kucuklukten beri paraya düşgundü. Kendince zengin dediği aileye gelin oldu. Evleneli 1 yıl olmadı ama su anda yasadiklaridan dolayi evlendigine pişman. Şimdi o zenginliğinin ne anlamı var ki o evde sürekli agladiktan sonra. Yazık değil mi genç yaşta bu kadar canı yanıyor.

Siz doğru olanı yapmissiniz. Ben olsam ben de kesinlikle giderdim.

Olan olmus onlar yapicagini yapmis sen de gittin bir kere mutluluklarina da sahit oldun.Onlar yarin obur gun barisirlar bosver sen kuzeninle mesafe koyma.Sonra sen kotu oluverirsin..p

Adamların derdi çocuğun maaşı değil bence bu çocuk 10 binlira da maaş alsa fabrikada işçi statüsünde olduğu için aile tarafından itibar görmüyor...

Mantık şu "biz ele güne ne deriz öğretmen kızımız işçiyle evlendi diyemeyiz" diye kompleks yapıyorlar...

Kendileri 1 adım öndeler 12 aylık geldiler çünkü bu dünyaya...
Hatalarını anlarlar anlamasına ama çok geç olur, kızlarını en mutlu gününde bembeyaz gelinlik içinde göremediklerine yansınlar bence...

Bu insanlar neden böyle bilmiyorum ki...kuzeninle görüşmelisin bence..namussuzluk yapmamış hırsızlık yapmamış genel evde çaĺışmıyo sadece sevdiğiyle evlenmiş

Bir öğretmen tanıdığım ilkokul mezunu bir tamirciyle evli nerdeyse 20 yıldır..Başta çok tereddüt etmiş ama bazı arkadaşlarının başlarına gelen üzücü durumlara şahitlik ettikçe mutluluğu diplomada ve statüde değil ,kişinin kendisinde aramak gerektiğini anlamış ve tabiri caizse prenses gibi yaşıyor...Bu sadece bir örnek tabi bilinmez ne olacağı..

Önlisans mezunuyum vasfımda muhasebeci. Eşimle liseye giderken tanıştım liseyi ite kaka bitirmiş daha önce jant çizimi yapıyordu ama askere gitti elinde belge olmayışından aynı pozisyonda iş bulamadı. ve şuan altın sektöründe üretimde çalışıyor. Bense o askerde diye puanım yettiği halde 4 yıllık okumadım il dışı gitmek istemedim. Ailemden bu konuda biraz baskı gördüm onu da okusun istediler em azından açıktan ama istemiyorsa bir insan okuması neye yarar. Ben sadece daha iyi ortamlarda çalışıyo olması için diploması olmasını isterdim. Ama lise mezunu deyipte evliliği bununla örtüştürmedim. Aileler anlamıyor sanırım. Memur çiftlerde boşanan yokmu, dayak atan eşler bile duyduk. Siz vicdanınızı dinleyin inşallah ki onlarda çok mutlu olup ailesini utandırırlar

Her insan her isi yapabilir fakat ben cabasiz insan sevmiyorum. Her daim kendimize yatirim yapmali kendimizi gelistirmeliyiz. Yillardir gorusuyorlarmis çocuk disaridan okuyabilirdi. Cabalayabilirdi. En adindan sevdiği kadini bu kadar arada birakmamis olurdu.

İstedikleri kadar kızsınlar kuzenime hak veriyorsam görüşürüm hiç umrumda olmazdı
Kavgasını veririm ben bçyle şeylerin başkası dedi diye bir doğruyu bir yanlışı kabul etmezdim

Çoğu istisnalar hariç işçi statüsünde olanlar öğretmenlerden daha fazla gelire sahip olabılıyor bakıs acılarına ıstınaden söyluyorum...Bu kızın aılesı hıc gazete dergı ne bılım haberde ızlemıyor galıba ortalıkta öğrencısıne sarkan tecavuzcu öğretmen kaynıyor bumudur yanı onların kızlarına uygun görürken aradıkları vasıf? Önce bı baksın kızımı sevıyor mu deger verıyor mu? Ahlaklımıdır dıyecegıne şu dunyalık egoya bakarmısın Allah ıslah etsın... Onların yolu yol değil arkadasım ıstedıklerını solesınler... Kuzenınle gorusmeye devam et hatta yanında ol aılesı cekmıs elını ayagını... Sen annesı babası kardesı ol.. ALLAHDA senın yanında olsun her daim... Ve şunu da belırteyım... Bir tanıdıgımız var şuan güvenlik görevlılıgı yapıyor ve nişanlısıda şuan yenı mezun oldu ve ızmırde yenı doktorluga basladı .. Masallah cokda guzel bı ılıskılerı var ... Cunku kımse çıkarına egosuna bakmıyor ... Bırbırlerıne verdıklerı degere bakıyorlar ..!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…