Kuzenim işçiyle evlendi ve düğününe gittiğim için tepki aldım

Konu içeriğindne sonra bu baslıgı atmıs olmanız cokta farklı olmadıgınızı gosterıyor

inadına mutlu olsunlar.küçümseyenler de ibret olsun.
kasmalı konak dizisi çekiyorlar sanki.
bende 4 yıllık örgün öğretim mezunuyum eşim 2 yıl önlisanstan sektirmeden 2 işletme okuyup aöf de 4 yıla tamamladı.asgarı ücretle bi yerde çalışıyor.
ailemde de böyle yapacak insanlar oldu fakat öyle diyenler tükaka diyip ordinaryus koca adayı ile filan mı tanıştıracaklardı,tabi ki hayır.koca bu, gönül kime sinerse onu ister. pazardan parçacıdan tişört alır gıbı ne öyle
kendi evlatlarını o zihniyetle yetiştiriyorlar.tabi kimin kimle mutlu olacağını kimse bilemez

Herkesin Özgür iradesi var.
fabrikada çalışan işçi ile evlenmek suç mu?
adam namusuyla ekmek kazanıyor gerçekten o kızın ailesi adına çok çok üzüldüm Çünkü adam çalıp çırpıp hırsızlık yapmıyor namusuyla ekmeğini kazanıyor yine de kınanıyor çok yazık Bu insanların zihniyetine

Kendileri gitmeyebilir gorusmeyebilir
Ama bir baskasinin gorusmesine karisamazlar. Herkes dogru bildigini yapsin.

Bu ne saçmalık yahu ! Ben de öğretmenim hemde kadroluyum çok şükür. Eşim de belediye işçisi. 8 yıl görüştük şu an evliyiz gayet mutluyuz. Bunu kendi aramızda asla sorun etmedik. Kimse de etmedi. Onlar anlaşıyor mu oldu bitti. Millete ne oluryo da

öğretmen sabancı ailesine mi mensup? bildiğim kadarıyla eskiden işçiler öğretmenlerden kaç kat fazla kazanırdı bu neyin böbürlenmesi? iki meslek grubu da üst düzey değildir, maaşları belli insanların. ben de öğretmen çocuğuyum. abartacak neyi var anlamadım sahiden.

Isci cocuk adam gibi adam olabilir peki ask bittikten sonra ne olacak aile maddiyattan cok biraz da bu kultur farkini gozetmistir mutlaka sonucta ogretmen eften puften bir meslek degil burada cok konu okuduk ailesine yuz cevirenlerle ilgili madem asik oldu onlarin gonlunu etmeden evlenmeseydi bekleseydi

Isciyse ne olmuş namussuz, hirsiz,ahlaksız sanki..İnsanları böyle sınıflandırmak nasıl bir adiliktir aklım almıyor. Sevmisler aşık olmuşlar gerisi hikaye. Sanki her üniversite mezunu adam çok mukemmelmis gibi nedir bu saçmalık. Ben üniversite mezunuyum ama bu okumamis insanlardan üstün yapmaz beni. İşinde gücünde namuslu her insan birdir.
Geçen gün çok yakın bir arkadaşımı kaybettim mezarlıkta yan yana tonla insan.. Mühendismis ogretmenmis doktormus ne kadar boş. Kimin yanında huzur mutluluk buluyorsan onunla olacaksın. Yeni Evli çifte mutluluklar dilerim. Allahım yollarını açık etsin.

Üniversitede öğretim görevlisiyim, eşim ise '' İşçi '' dir.

Mezun olduktan kısa süre sonra evlenmiştim ve o sıralarda kıt kanaat geçiniyorduk. Ailem bu durumu hiç bir zaman önemsemedi çünkü hem kendileri de işçi emeklisi insanlardı ve hem de damat adayı olarak onlara tanıştırdığım kişinin içindeki gayret ve pırıltıyı, tıpkı benim gördüğüm gibi görmüşlerdi. Çevremizden yükselen sınıflandırıcı çatlak seslere rağmen sürekli birbirimize sahip çıktık. Diplomamda '' öğretmen '' olarak görünen ve çok uzun süreler atama bekleyerek evde oturan bana karşılık, lise mezunu olan işçi eşim canını dişine takıp resmen tırnaklarıyla kazıyarak maddi yönden sıkıntı yaşamamamız için elinden gelen gayreti her daim gösterdi. 19 sene boyunca çalıştığı kurumda, üzerine sorumlulukları alarak adım adım yükseldi. 3 sene önce yatırım amaçlı ev almayı düşünüyorduk mesela, 200.000 tl gibi kredi çekmemiz gerekiyordu. Firma sahibi demiş '' Bankayla faizle uğraşma şirketten biz verelim, maaşından belli bir miktar kesinti şeklinde ödersin.'' O rakamın 45.000 tl civarında bir kısmını maaş kesintisi şeklinde ödedik, kalan kısım için işvereni şöyle demiş '' Borcun bitmiştir, kalan bakiye bunca senelik emeğine karşılık prim niteliğinde ikramımızdır ''. İlave olarak işçi statüsünde görünen eşim, ortalama bir öğretmen maaşından 2.5 kat civarında fazla aylık gelir ile çalışıyor. ( kendi maaşıma göre ). Buraya kadar olan kısım maddiyatla ilgili, önce bunu yazdım çünkü çağımızda artık her şey maalesef buna göre sınıflandırılıyor, aksini düşünen benim gibi insanlar maalesef sayıca az, bunu kendi yaşadıklarımdan da biliyorum. Beraber öğretmenlik yaptığım arkadaşlarımın bazıları, eşimin işçi olduğunu duyduklarında yüzleri değişir mesela. Onların yüzlerindeki garip ifade ise bende genelde komik ve eğlenceli bir his uyandırır. Bir vesileyle evime geldiklerinde veya tanıştıklarında ise kocamın özellikle ne iş yaptığını sorarlar. İşçi işte kardeşim, neden hala anlamak istemeyip özellikle detay istersiniz ki. Maddiyatı görüp kafanızda bazı şeyleri oturtamamanızın sorumlusu ben değilim, bakış açınız.

Maneviyat ise, işte asıl önemli olan o. Herşeyden önce hayata bakış açısının evli bireylerde aynı doğrultuda olması gerekiyor. Mevcut konuların tamamında gösterilecek azim, gayret, fedakarlık, özveri, bağlılık v.s. gibi unsurlar bize zaten okullarda öğretilmiyor. Erdemli diye nitelendirilmiş herhangi bir birey elinde diploması olmasa dahi, sosyolojik anlamda kendini daha farklı yerlere yükseltebiliyor. Aslında bütün mesele de bu zaten, başarıya ulaşmanın yolu çaba göstermekle ilgili. Yüz defa dünyaya gelsem tereddütsüz aynı adamla evlenirim, o kadar da seviyorum eşimi.

Yazı biraz uzun oldu ama konuyla ilgili iyi bir örnek olacağını düşündüğümden yazmam gerektiğini düşündüm. Sınıflandırmaların ve ayrıştırmaların tamamına karşı bir duruşum vardır hep, insanları yaftalamanın aslında ne kadar saçma ve anlamsız olacağını düşünürüm. Mesele işçi olmak değil, aslolan adamın adam gibi olması, lafın gelişi değil yani. Yoksa üst mesajlarda diğer arkadaşlar da yazmış, çok merak eden ilgili mevzuatın 4857' sine baksın ve kendilerini 657 konusunda çok kasmasınlar.

Yeni evlenen kardeşlerimize bir ömür mutluluk diliyorum. Umarım her daim birbirlerine sahip çıkarak düğünlerine gelmeyenlerin pişmanlık duymasını sağlarlar. Siz ise gitmekle zaten doğru olanı yapmışsınız.

kendi doğru bildiğimi yaparadım
ve doğru yapmışsınız vicdanınız rahat en azından
teyzenizin elbet bir gün öfkesi dinecek
sonra siz kalacaksınız pişmanlıklarınızla.

Öğretmen işci olmuyormuymuş??
Calisan herkes işcidir.Kendi işletmen bile olsa gelen müsterilerinin işcisisin.bu anlayisi anlamıyorum ve gorgusuzluk olarak görüyorum.iyiki gitmissiniz düğüne.

Konuşmasınlar, siz bir bireysiniz sizin fikirlerinizi yönetebileceklerini mi düşünüyorlar? Kaldı ki kızını da yönetememiş. İşçi ise ne? Maaşını kazanmıyor mu? Kimse bulunduğu yere güvenmesin Allah bir tepetaklak eder görür teyzeniz. Ne üni. mezunu kızlar ne üni. mezunu kocaları tarafından dayak yiyor ihanete uğruyor? Mevki sahibi olsa ne, insan olsun. Teyzenizin başına gelecek var, o işçiye muhtaç olursa elden ayaktan kesilip görür döngüyü.

Bu arada aile ailelik mi yapmış, annesi kızının arkasında mı durmuş da kız ailesinin gönlünü almak için uğraşacak? İşçi diye kızlarını vermemişler bu aile çok normal değil ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…