• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kuzenime aşık oldum, ne yapmalıyım?

Estrellla

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2017
45
6
36
Kızlar yardımınıza ihtiyacım var. Bazılarınız tasvip etmeyebilir biliyorum. Konu kuzenimle ilgili. Kuzenime aşığım. Ama öyle böyle değil. Yani çok seviyorum ama diğer taraftan bunun yanlış olduğunu biliyorum. Ailemde çok fazla akraba evliliği ve kuzen evliliği de var ama evlenmek için daha çok gencim yani 20 yaşındayım. Onun da benden hoşlandığını düşünüyorum ama daha birbirimize açılamadık. Eğer ilişkimiz olursa ailelerimizin öğrenmesinden korkuyorum ya da ayrılırsak daha kötü olacağını düşünüyorum. Başına benzer şeyler gelmiş tecrübeli kişilerden yardım bekliyorum. Ne yapmalıyım? Bazılarınızın hoş karşılamadığını biliyorum,anlıyorum. Aşık olduğunuz kişiyi seçemiyorsunuz maalesef. Şuna aşık olayım,evleneyim olmuyor yani. Ya da çok iyi diye tanıdığınız kişi o kadar da iyi çıkmıyor. Onu tanımak istiyorum dedim evet. Bunu derken onunla sevgili olmayı kastettim. Çünkü her ne kadar kuzen olsakta onu derinlemesine tanımıyorum. Beni rezil edeceğini ya da insanlara yayacağını düşünmüyorum çünkü kendisi de var işin içinde yapamaz. Benim durumuma yakın şeyler yaşayan, yargılamayan ablalarımdan mesaj bekliyorum mümkünse. Şimdiden yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ediyorum.

Kızlar yardımınıza ihtiyacım var. Bazılarınız tasvip etmeyebilir biliyorum. Konu kuzenimle ilgili. Kuzenime aşığım. Ama öyle böyle değil. Yani çok seviyorum ama diğer taraftan bunun yanlış olduğunu biliyorum. Ailemde çok fazla akraba evliliği ve kuzen evliliği de var ama evlenmek için daha çok gencim yani 20 yaşındayım. Onun da benden hoşlandığını düşünüyorum ama daha birbirimize açılamadık. Eğer ilişkimiz olursa ailelerimizin öğrenmesinden korkuyorum ya da ayrılırsak daha kötü olacağını düşünüyorum. Başına benzer şeyler gelmiş tecrübeli kişilerden yardım bekliyorum. Ne yapmalıyım? Bazılarınızın hoş karşılamadığını biliyorum,anlıyorum. Aşık olduğunuz kişiyi seçemiyorsunuz maalesef. Şuna aşık olayım,evleneyim olmuyor yani. Ya da çok iyi diye tanıdığınız kişi o kadar da iyi çıkmıyor. Onu tanımak istiyorum dedim evet. Bunu derken onunla sevgili olmayı kastettim. Çünkü her ne kadar kuzen olsakta onu derinlemesine tanımıyorum. Beni rezil edeceğini ya da insanlara yayacağını düşünmüyorum çünkü kendisi de var işin içinde yapamaz. Benim durumuma yakın şeyler yaşayan, yargılamayan ablalarımdan mesaj bekliyorum mümkünse. Şimdiden yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ediyorum.
saçmalama derim başkalarına bak

Her ailede ilişkiler farklıdır. Kimi kuzenine kardeş gözüyle bakar kimi aşık olur. Aileler arasındaki durumuna göre hareket edin bence ya da ilk adimi ondan bekleyin. Çünkü o size karşı birşey hissetmiyorsa kotu olur

kaç tane konu açacaksın bununla ilgili? diğerine yorum yaptık ya

Dünyada başka adam kalmadı zaten.
Ailesinde akraba evlilikleri ve bu evliliklerden hasta çocuklar olan biri olarak diyorum ki hiç girme o işlere. Engelli ya da hasta çocuklar istemiyorsan uzak dur. Kardeşsiniz siz.

Her ailede ilişkiler farklıdır. Kimi kuzenine kardeş gözüyle bakar kimi aşık olur. Aileler arasındaki durumuna göre hareket edin bence ya da ilk adimi ondan bekleyin. Çünkü o size karşı birşey hissetmiyorsa kotu olur
Ailemizde çok görülen bir şey zaten. Ama ben evlilik düşünmüyorum şu anda. İlk adımı ondan bekliyorum ama onun da korkuları var bence ve ben duygularımı çok iyi ifade edemiyorum çünkü çok yakınız.

Ya Allah aşkına başka adam mı kalmadı da kuzenine aşık oldun daha 20 yaşındasın ve öyle sanıyorsun daha seveceğin daha fazla aşık olacağın kimler çıkar önüne ve ailenizde bu tür evlilikler olması bunun doğru olduğunu göstermez o sizin kardeşiniz sayılır hayatta önce başka gayeleriniz olsun. Hem ne belli onun sizi sevdiği

Dünyada başka adam kalmadı zaten.
Ailesinde akraba evlilikleri ve bu evliliklerden hasta çocuklar olan biri olarak diyorum ki hiç girme o işlere. Engelli ya da hasta çocuklar istemiyorsan uzak dur. Kardeşsiniz siz.
evet korkularımdan biri o. Şu an evlilik düşünmediğim için o konuyu rafa kaldırdım ama inanın bende karşıyım akraba evliliklerine. İnsan sadece mantığıyla hareket eden bir varlık değil, duygular var hemde geçici değil uzun süreli. O yüzden uzak duramıyorum.

Ailemizde çok görülen bir şey zaten. Ama ben evlilik düşünmüyorum şu anda. İlk adımı ondan bekliyorum ama onun da korkuları var bence ve ben duygularımı çok iyi ifade edemiyorum çünkü çok yakınız.
Yani kuzenler arasi böyle bisey bana da hos gelmiyor yine de bekleyin derim. Hayirlisi olsun hakkinizda

Ailede sık görülen bir durumsa zaten kardes gözüyle bakamazsin bence hoş değil akraba evliliği sakat doğan cocuklar olabiliyor ve boşanma da zor olur sürekli heryerde karsina cikar akraban oldugu icin uzak dur derim

Bende küçükken kuzenime aşık olduğumu sanırdım :KK48:
Şimdi bakıyorum aşk değilmiş tabiiki.. hala severim kuzenimi iyi bir dosttur sağolsun...

evet korkularımdan biri o. Şu an evlilik düşünmediğim için o konuyu rafa kaldırdım ama inanın bende karşıyım akraba evliliklerine. İnsan sadece mantığıyla hareket eden bir varlık değil, duygular var hemde geçici değil uzun süreli. O yüzden uzak duramıyorum.

Zeki insanlar duygularını kontrol edebilirler.
İlişkiye başladığın anda evlilik yoluna girmiş olacaksın, başka çaren yok. Çünkü yaşayacağın şey aile içinde.
20 yaşında da o duyguları önüne gelen her yakışıklıya hissedebilirsin zaten. Muhtemelen kapalı bir hayatın var, çevrende başka erkekler yok, ailen baskıcı, arkadaş ortamın doğru düzgün yok, sosyal değilsin. Bu şartlarda aşık olacağın tek insan kuzenlerin arasından çıkıyor. Yoksa sosyal bir genç kadının kuzenine aşık olması pek mümkün değil.
Okumuyorsan oku, sosyalleş, arkadaşlar edin. Hissettiğin şeyin aşk olmadığını anlayacaksın.

Zeki insanlar duygularını kontrol edebilirler.
İlişkiye başladığın anda evlilik yoluna girmiş olacaksın, başka çaren yok. Çünkü yaşayacağın şey aile içinde.
20 yaşında da o duyguları önüne gelen her yakışıklıya hissedebilirsin zaten. Muhtemelen kapalı bir hayatın var, çevrende başka erkekler yok, ailen baskıcı, arkadaş ortamın doğru düzgün yok, sosyal değilsin. Bu şartlarda aşık olacağın tek insan kuzenlerin arasından çıkıyor. Yoksa sosyal bir genç kadının kuzenine aşık olması pek mümkün değil.
Okumuyorsan oku, sosyalleş, arkadaşlar edin. Hissettiğin şeyin aşk olmadığını anlayacaksın.
Yo, arkadaşlarım var, sosyalim. Üniversitedeyim.Sadece doğru erkeği bulamadım ya da onun kadar hoşlandığım kişiler olmadı. Zaten bunu da çok istedim. Yani başka kişilere aşık olayım ona olan ilgim azalsın ama olmadı. Bende evlilik yoluna girmekten korkuyorum çünkü onu doğru düzgün tanımıyorum belki dışardan iyi görünüyor? Yani, yukarı tükürsem bıyık aşağısı sakal malumunuz napıcam bilmiyorum.

Kuzenle evlenmek yada sevgili cok sacma.
Benim ablam evli kuzenle,evlendi gine bin pisman oldu.
Ben yabanci biri ile evliyim memlekwtler cok uzak bir birine cok sukur mutluyum.
Ablam hala derki keske bende yabanci biri ile evlenseydim.
Ayrica cocuklar engelli olabiliyo.
Keskeler dememek icin birak o kuzenini.

Aşık olacağın insanı seçemiyorsun gibi bir bahanenin arkasına saklanmamak lazım. Aşık olacağım kişiyi seçemiyorum diye kalkıp da kardeşime, dayıma, kuzenlerime, evli barklı yani kısacası "olmaz bu iş" diyeceğim kimseye de aşık olmam mesela. Aşık olacağın kişiyi seçemiyorsun lafını yanlış anlamışsın, o laf yabancılar için geçerli, akrabalar ve ailedekiler için değil. Diyelim ki serseri birine aşık oldun, diyelim ki seni sevmeyen birine aşık oldun falan o laf bu örnekler için geçerli, kuzen için değil.

Anlamsız bir bahane.
İnsan sadece duygularıyla da hareket eden bir varlık değil burada size sağlık konusundaki sakıncalardan bahsediyoruz,hangi duygu bundan daha önemli olabilir ki kendinize gelin lütfen.

Back
X