Kuzenimin Düşmanca Davranışlarına Anlam Veremiyorum.

cesursincap

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2013
1.079
644
123
47
Konuya nereden başlayacağımı bilemiyorum. Bir rahatsızlığımdan dolayı raporluyum ve 1 ay kadar evde kalacağım. Bu sürede bütün komşular, akrabalar, şehrin öbür ucunda oturan arkadaşlarım bile geçmiş olsun demek için ziyaretime geldiler sağolsunlar. Ama üzüldüğüm şu ki aynı şehirde ve yürüme mesafesinde oturan bir amca kızım var. Ondan hiç ses çıkmadı. Bizim aileden nefret ettiğini düşünüyorum. Çünkü geçen yıl da 1.5 yıllık bir hastalık sürecinin arkasından abimi kaybettik. Ona da sadece ilk tanı konup ameliyat olduğunda bir kez geçmiş olsun demeye geldi, daha sonra da öldüğü zaman geldi. Daha önce de söylediğim gibi evi evimize çok yakın yürüyerek bile gelebilir. Dün de abimin senesi olduğu için Kur'an okutup yemek verdik. Yemeğe de davetliydi ve kalabalık olduğu için evin önüne sokağa masalar kuruldu ve yemek orada yendi. Kendisi de davetliydi ve gelmiş ama ben yataktan kalkamadığım için evden hiç çıkamadım. O da lütfedip yanıma çıkıp bir geçmiş olsun bile demedi. Takmamaya çalışıyorum ama çok üzülüyorum. Normal zamanda kendisi bilir ne yapacağını ama insan böyle günlerde daha duygusal oluyor ve bekliyor. Annemin de çok gücüne gidiyor bu olanlar ve yengemle konuşacağını, kızının neden böyle yaptığını soracağını söylüyor ama ben istemiyorum. Annem yengemle başedemez diye düşünüyorum. Ölüm döşeğindeki kuzenine gelmeyen benim yanıma neden gelsin anne boşver dedim ama bir yanımda inceldiği yerden kopsun diyor. Nasıl bir tavır takınacağımı bilemiyorum. Onun annesi ve babasının her bayram elini öpmeye gideriz, o hiç gelmez, amcam ve yengem hasta olsa ben hastanede çalıştığım için muayenesini, tahlilini, filmini ben organize ederim o geçmiş olsun bile demez bize. Bundan sonra onun gibi davranmak istiyorum ama vicdanım rahat etmez o durumda da eminim. Canım çok sıkkın :(

öncelikle abinizin vefatindan dolayi basiniz sagolsun..sizede gecmis olsun..size deger vermeyen insanlar icin kendinizi üzüp yipratmayin ve sizde onlara deger vermeyin..kuzen . yenge...kim olursa olsun..

boşver yaa muhatap olma sende elbet birgün farkeder uzak durduğunu o düşünmüyorda sen niye düşünüyorsun bazıları böyle işte umrunda olmaz hiçbirşey ama sen yapsan 7 düvele duyurur bencil

öncelikle abinizin vefatindan dolayi basiniz sagolsun..sizede gecmis olsun..size deger vermeyen insanlar icin kendinizi üzüp yipratmayin ve sizde onlara deger vermeyin..kuzen . yenge...kim olursa olsun..

Ben de sürekli aynı kararı alıyorum. Bana değer vermeyene ben de aynı şekilde davranacağım diye ama umarım bundan sonrasında başarılı olurum.

boşver yaa muhatap olma sende elbet birgün farkeder uzak durduğunu o düşünmüyorda sen niye düşünüyorsun bazıları böyle işte umrunda olmaz hiçbirşey ama sen yapsan 7 düvele duyurur bencil

Son derece haklısınız. O düşünmüyorsa bundan sonra ben de düşünmeyeceğim. Bütün kötü şeyler bizim başımıza gelecek değil ya. Dilemem ama dünyanın gerçeği bu, elbet onların da başına gelecek. O zaman da ben aynı şekilde uzaktan uzağa bakarım sadece.

gelmemesi çok yanlış ama yaptığına düşmanlık değil de vefasızlık vurdumduymazlık demek daha doğru gibi ;)

siz de kendinizi ona karşı doldurmayın ileride yaşlandığımızda kuzenlerimiz yoldaş olacak bize büyükler çekilince birbirinizin kıymetini bilin.

Konuya nereden başlayacağımı bilemiyorum. Bir rahatsızlığımdan dolayı raporluyum ve 1 ay kadar evde kalacağım. Bu sürede bütün komşular, akrabalar, şehrin öbür ucunda oturan arkadaşlarım bile geçmiş olsun demek için ziyaretime geldiler sağolsunlar. Ama üzüldüğüm şu ki aynı şehirde ve yürüme mesafesinde oturan bir amca kızım var. Ondan hiç ses çıkmadı. Bizim aileden nefret ettiğini düşünüyorum. Çünkü geçen yıl da 1.5 yıllık bir hastalık sürecinin arkasından abimi kaybettik. Ona da sadece ilk tanı konup ameliyat olduğunda bir kez geçmiş olsun demeye geldi, daha sonra da öldüğü zaman geldi. Daha önce de söylediğim gibi evi evimize çok yakın yürüyerek bile gelebilir. Dün de abimin senesi olduğu için Kur'an okutup yemek verdik. Yemeğe de davetliydi ve kalabalık olduğu için evin önüne sokağa masalar kuruldu ve yemek orada yendi. Kendisi de davetliydi ve gelmiş ama ben yataktan kalkamadığım için evden hiç çıkamadım. O da lütfedip yanıma çıkıp bir geçmiş olsun bile demedi. Takmamaya çalışıyorum ama çok üzülüyorum. Normal zamanda kendisi bilir ne yapacağını ama insan böyle günlerde daha duygusal oluyor ve bekliyor. Annemin de çok gücüne gidiyor bu olanlar ve yengemle konuşacağını, kızının neden böyle yaptığını soracağını söylüyor ama ben istemiyorum. Annem yengemle başedemez diye düşünüyorum. Ölüm döşeğindeki kuzenine gelmeyen benim yanıma neden gelsin anne boşver dedim ama bir yanımda inceldiği yerden kopsun diyor. Nasıl bir tavır takınacağımı bilemiyorum. Onun annesi ve babasının her bayram elini öpmeye gideriz, o hiç gelmez, amcam ve yengem hasta olsa ben hastanede çalıştığım için muayenesini, tahlilini, filmini ben organize ederim o geçmiş olsun bile demez bize. Bundan sonra onun gibi davranmak istiyorum ama vicdanım rahat etmez o durumda da eminim. Canım çok sıkkın :(

iyi niyetli insanlar karsılarındakı kısıyıde öyle görmek ısterler sende onu kendın gıbı görmek ıstıyorsun ama maalesef herkes aynı degıl..o yusdenn akrabalık baglarını zorla benımsetemessın kuzenıne..cunku o böyle alısmıs ve ona normal gelen bu o yuzden uzulme herkes kendı yaptıgıyla kalır gun gelır o da yanlız kalır gözu kapıya bakar acaba bırı de ckıp gelecek mı dıe hayat bu ölumde hastalıkta bızım ıcın uzulme bosver...kötu zamanlardan gecmıssın daha hassas oluyor ınsan tabıkıen yakınını beklıyor arasın sorsun dıe ama bunu yapmayan bırı ıcın uzulmeye ne gerek var ki?

Normalde nasil araniz? Samimiyken boyle olduysa ayip etmis. Ama zaten araniz hep soguksa fazla birsey beklemezdim ben o kisiden. Bu kadar ilgilenmesi yeter. O kadar kisi icinde tek bir kisiye odaklanip, o niye bu kadar ilgili degil diye dusunme bence.

gelmemesi çok yanlış ama yaptığına düşmanlık değil de vefasızlık vurdumduymazlık demek daha doğru gibi ;)

siz de kendinizi ona karşı doldurmayın ileride yaşlandığımızda kuzenlerimiz yoldaş olacak bize büyükler çekilince birbirinizin kıymetini bilin.

Haklısınız umursamamazlık demek daha doğru olabilir. Ama ileride birbirimize yoldaş olacağımıza dair en ufak bir duygu yok içimde. Kötü günümde yanımda olmadıktan sonra :((

Normalde nasil araniz? Samimiyken boyle olduysa ayip etmis. Ama zaten araniz hep soguksa fazla birsey beklemezdim ben o kisiden. Bu kadar ilgilenmesi yeter. O kadar kisi icinde tek bir kisiye odaklanip, o niye bu kadar ilgili degil diye dusunme bence.

Kuzenim evlenene kadar aramız çok iyiydi. Evlendikten sonra bıçak gibi kesildi ilişkimiz. Yeni değil evliliği de bu arada 9-10 yıl olmuştur. Ama şimdi daha iyiyim. Sanırım ilk gün duygusal bir yoğunluk oldu bende :(((

Eşinin karıştığını sanmıyorum dediğim gibi. Ki karışsa bile zaten amcamlarla biz bitişik oturuyoruz ve kuzenim eşi olmadan da gelip gidiyor. Yani istese 5 dakika uğrayabilir. Bence bir şekilde bizi sevmiyor. Ama tabi zorla da sevdiremeyiz. Benim gücüme giden ben onun ailesine saygıda kusur etmezken onun bizi umursamaması. O da benim aptallığım işte.

hastalıklar gerçek dostları tanıtıyor benim sürekli evime gelen yiyen için durmadan tel.le arayıp sohbet eden bir akrabam vardı ameliya toalcagım gün ve sonrasında 5 gün bildiği halde aramadı sanırım çorba yapmak zorunda kalır ya da bir şey isterim diye zatn kendisi altkatındaki ölüm döşeğindeki ablasına ne eziyetler etmişti ne laflar söylemişti ben de def ettim hayatımdan yüzüne de vurdum ne hakaretler işittim karşılığında tüm kinini kustu kadın halbuki daha 10gün öncesinde bende yiyip içen insan çok iyi oldu hayatımdan eksikliği belli olmayan bir insaniyetsiz çıktı..takmayın o yüzden bırakın ne düşünüyorsa düşündüğü ona döner..

Gerçekten hastalıkların dostlarımızı tanıtmak gibi bir vazifesi var. Son 3 yıldır önce babamı, babamdan 1 yıl sonra da abimi kaybettik ve bu süreçte o kadar çok insanı tanıdım ki anlatamam. Tabi herkes vefasız değil. Kendilerinden beklemediğim şekilde bize destek olan, elinden gelenden fazlasını yapan insanlar da tanıdım. İyi ki maddi olarak kimseye muhtaç olmadık. Bir "nasılsın"ı bizden esirgeyen yakın akrabalara maddi olarak muhtaç olsaydım bu beni bir kat daha yaralardı. Boşuna dememişler akrabanın akrabaya akrep etmez ettiğini. Allah kimseye dermansız dert vermesin ve kimseyi kimseye muhtaç etmesin. Benim en büyük duam hep bu.

Eşinin karıştığını sanmıyorum dediğim gibi. Ki karışsa bile zaten amcamlarla biz bitişik oturuyoruz ve kuzenim eşi olmadan da gelip gidiyor. Yani istese 5 dakika uğrayabilir. Bence bir şekilde bizi sevmiyor. Ama tabi zorla da sevdiremeyiz. Benim gücüme giden ben onun ailesine saygıda kusur etmezken onun bizi umursamaması. O da benim aptallığım işte.

canım kesinlikle bu aptallık değil. senin insanlara olan saygından kaynaklanıyor. Alınan aile terbiyesinden kaynaklanıyor.

Kendimle ilgili böyle düşünmek beni utandırır ama benim de aklıma başka birşey gelmiyor artık. Allah yolunu açık etsin ne diyeyim.

Back
X