- 15 Eylül 2015
- 3.242
- 5.175
- 73
- Konu Sahibi MightyPineapple
-
Arayıp ağzına geleni saydın mı kuzene?Şu an ellerim tir tir titreyerek yazıyorum yazım hatalarımı görmezden gelin lütfen. hafta sonu için kuzenimin yanına yurtdışıan gittim. dün bana bi poşet verdi bi de bi paket kahve, dedi bunu anneme götür türkiyeye dönünce bavuluna koy dedi tamam dedim. bavulumu hazırladım kendi aldıklarımı yerleştirince sıpmadı, onun verdiklerini kol çantama attım, şeffaf küçük bi market poşeti içinde 6-7 tane çikolata var. bi de kahve, ne zararı olabilir rahatça geçerim kontrolden.
havalanında gittim bugün, kontrolden geçtim zaten polisler uyuz size ingilizce vevap vermiyolar ya fransızca ya almanca. eğer almanca konuşsa anlicam ama fransızca konuştu kadın benle 2-3 kelime dışında bişey anlamıyorum bu kadını hiç anlamadım. en sonunda çantanıza bakabilir miyim dedi onu anladım, çantayı önüne döktü. arkadaşım da orda yaşıyo annesi çantanı ararlar herkesin ararlar dedi bişey beklemedim ben de. kadın dedi ki 'bunları götüremezsin'. Bi an kalakaldım çikolatanın nesini götüremem?
Poşetin içinden 1 düzine upuzun bıçak çıkardı kadın.
Hayatımda ne böyle şok oldum, ne kazık yediğimi hissettim. Ağzıma ne gelirse, benim bundan haberim yok, kuzenim bana çikolata poşeti diye verdi bilmiyordum, kadın atalım mı gibi bişeyler dedi ama ne alaka atacaklardı zaten, hemen atın istemiyorum benim haberim yok lütfen atın falan diye sayıklıyorum, gözlerim karardı.
Polis geldi, pasaportumu aldı götürdü, beni orada tuttular. zaten türklerden müslümanlardan nefet ediyolar, ateistim bile desem nolur kimliğimde kapı gibi islam yazıyo, mimliyiz zaten.
Neyse geri getirdi biletimi pasaportumu ben geçtim kontroldn yere yığılmak üzereyim. Babam gümrükçü, havaalanında dış hatlarda üstelik. Ağzına geleni saydı bana bu terör olayları yüzünden gübenlik önlemleri hat safhada her şeyden şüpheleniyolar, seni sorguya çekebilirlerdi, sen nası bakmadın poşete, ben seni uyarmadım mı dedi.
gerçekten sorguya çekebilirlermiş. orada ağlamaya başladım benim sicilime pasaportuma geçseler, ben abd vizesine başvurdum anında ret yerim. kırmızı pasaportum olsa vizeli gitsem bi daha vize vermezlerdi.
Kuzenime inanılmaz öfkeliyim sen nasıl bana 1 düzine bıçak verirsin bana söylemeden, insan kuzeninin verdiği poşetin içine tehlikeli eşya var mı diye bakar mı? Şeffaf küçük poşet çikolata, elimle yokladım üstelik nası sakladıysa artık.
babam diyo bi daha onların evine asla gitmiceksin görüşmiceksin. iki bıçak değil üç değil 12 tane, uçları tırtıklı uzunlar bi de.
yazım yanlışlarımı görmezden gelin şu an elim titriyor yazamıyorum, betim benzim attı yabancı pasaport memnuru bile iyi misiniz diye sordu gelirken. beni nası bi zor duruma soktu orada, aşırı derecede öfkeliyim.
yok bana mesaj attı diyo ki ben sana bagaja koy demedim mi. hiç muhatap olmadım o an zaten annem babam sinirden kudurdular annem arayıp saydırdı, o yetmiştir ben bi daha konuşmam.Arayıp ağzına geleni saydın mı kuzene?
Kuzenin açıklamasını almadınız mı yani? Bi sorsaydınız?Şu an ellerim tir tir titreyerek yazıyorum yazım hatalarımı görmezden gelin lütfen. hafta sonu için kuzenimin yanına yurtdışıan gittim. dün bana bi poşet verdi bi de bi paket kahve, dedi bunu anneme götür türkiyeye dönünce bavuluna koy dedi tamam dedim. bavulumu hazırladım kendi aldıklarımı yerleştirince sıpmadı, onun verdiklerini kol çantama attım, şeffaf küçük bi market poşeti içinde 6-7 tane çikolata var. bi de kahve, ne zararı olabilir rahatça geçerim kontrolden.
havalanında gittim bugün, kontrolden geçtim zaten polisler uyuz size ingilizce vevap vermiyolar ya fransızca ya almanca. eğer almanca konuşsa anlicam ama fransızca konuştu kadın benle 2-3 kelime dışında bişey anlamıyorum bu kadını hiç anlamadım. en sonunda çantanıza bakabilir miyim dedi onu anladım, çantayı önüne döktü. arkadaşım da orda yaşıyo annesi çantanı ararlar herkesin ararlar dedi bişey beklemedim ben de. kadın dedi ki 'bunları götüremezsin'. Bi an kalakaldım çikolatanın nesini götüremem?
Poşetin içinden 1 düzine upuzun bıçak çıkardı kadın.
Hayatımda ne böyle şok oldum, ne kazık yediğimi hissettim. Ağzıma ne gelirse, benim bundan haberim yok, kuzenim bana çikolata poşeti diye verdi bilmiyordum, kadın atalım mı gibi bişeyler dedi ama ne alaka atacaklardı zaten, hemen atın istemiyorum benim haberim yok lütfen atın falan diye sayıklıyorum, gözlerim karardı.
Polis geldi, pasaportumu aldı götürdü, beni orada tuttular. zaten türklerden müslümanlardan nefet ediyolar, ateistim bile desem nolur kimliğimde kapı gibi islam yazıyo, mimliyiz zaten.
Neyse geri getirdi biletimi pasaportumu ben geçtim kontroldn yere yığılmak üzereyim. Babam gümrükçü, havaalanında dış hatlarda üstelik. Ağzına geleni saydı bana bu terör olayları yüzünden gübenlik önlemleri hat safhada her şeyden şüpheleniyolar, seni sorguya çekebilirlerdi, sen nası bakmadın poşete, ben seni uyarmadım mı dedi.
gerçekten sorguya çekebilirlermiş. orada ağlamaya başladım benim sicilime pasaportuma geçseler, ben abd vizesine başvurdum anında ret yerim. kırmızı pasaportum olsa vizeli gitsem bi daha vize vermezlerdi.
Kuzenime inanılmaz öfkeliyim sen nasıl bana 1 düzine bıçak verirsin bana söylemeden, insan kuzeninin verdiği poşetin içine tehlikeli eşya var mı diye bakar mı? Şeffaf küçük poşet çikolata, elimle yokladım üstelik nası sakladıysa artık.
babam diyo bi daha onların evine asla gitmiceksin görüşmiceksin. iki bıçak değil üç değil 12 tane, uçları tırtıklı uzunlar bi de.
yazım yanlışlarımı görmezden gelin şu an elim titriyor yazamıyorum, betim benzim attı yabancı pasaport memnuru bile iyi misiniz diye sordu gelirken. beni nası bi zor duruma soktu orada, aşırı derecede öfkeliyim.
El bagajında kesici aletler yasak, bavulda serbest.ya benim arkadaşım bıçak seti getirdi yurt dışından aslında izin veriyorlar getirmeye anlamadım şimdi mi yasaklandı.
aynen demek ki elde tutulan bavulda sıkıntı var çünkü koca bir set getirdi yani , geçmiş olsun diyorum bende.El bagajında kesici aletler yasak, bavulda serbest.
Konu sahibi, geçmiş olsun canım...
Orada tesadüfen Türk bi polis gördüm derdimi anlattım, sadece adına soyadına bakmışlardır bir yerde çıkmaz korkma dedi ama bakalım işte.Büyük ihtimalle işleme alınmıştır, artık seyahat ettikçe sistemde göründüğü için aranırsın diye tahmin ediyorum.
aynen demek ki elde tutulan bavulda sıkıntı var çünkü koca bir set getirdi yani , geçmiş olsun diyorum bende.
İsviçre'nin bıçakları çakıları çok meşhur, çok keskin.ne bıçağı, ne alaka bıçak ?
Hiç konuşmadım annem konuştu yarın anneme sorucam ne konuşmuşlar.Kuzenin açıklamasını almadınız mı yani? Bi sorsaydınız?
Sormadım işte hatam orada, koskoca kadına açıp saydıramadım yaşıtım olsa ağzına tükürürdüm.Neden böyle bir embesillik yaptığını sordunuz mu?
İsviçre'nin bıçakları çakıları çok meşhur.Niye bicak yolladiki benim annemde koye giderken keskin bicak goturur teyzemlere vs vermek icin cok garip odami oyle dusundumhusumeti varmiydiki size boyle yapti
Sinirlendiğim kısım bu, söylemiyo daÖh yani, sanki memlekette bıçak kıtlığı var, demiyor da bak böyle böyle istersen götür, dikkatli ol diye!
İnanın mahvoldum sicilime işlerse ret yerim abd vize başvurumdan.Kuzen sizi zor duruma sokmak istememistir bavuluna koyacaginizi zanetdigi icin sorun olmaz diye düsünmüstür. Ama posetin icinde ne oldugunu söylemesi gerekirdi kizmakla cok haklisiniz
Bavulumu tek başıma hazırladım bana bıçak olduğunu söylemedi görmedi el çantama koydupumu. Bi de bana sana bavula koy dedim diyo ya ben kahve ve çikolatayı niye bavuluma koyayım emanet, attım işte çantama ne sakıncası olabilirdi.1. kuzenin sana neden içinde bıçak olduğunu söylememiş? neden gizleme gereği duymuş senden?
2.sen bunu bavula değil el çantana koyarken seni uyarmadı mı? hayır bavula koy demedi mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?