Kuzenimin yaptığı, tansiyonum düştü

12 tane bıçağı yanlışlıkla el bagajına attım deyin bakalım hangi ülkenin polisi inanacak. Ben şeffaf poşeti elimle yokladım sadece çikolata vardı. Kendi kuzenimden de şüphelenmedim haliyle
tamam bakmalıydım ama nereden bileyim ? içinde bıçak var bavuluna koy deseydi tamam dicem de sadece bavuluna koy demesi 'unutma götürmeyi' anlamına gelir.
Artık eskisi gibi bir yerde yaşamıyoruz benim babam 25 yıllık gümrük memuru üstelik dış hatlarda, beni özellikle tembihledi artık fazlasıyla dikkat ediyolar böyle şeylere her şeyi sorun yapıyolar kızım diye. o yüzden abartılacak bi durum var pasaportumu işleme koyabilirlerdi. belki de koydular. 30 yıldır orada yaşayan teyzem 'bu ülkeye bi daha geldiğinde büyük ihtimalle seni tekrar tekrar arayacaklar girerken' dedi.

Son düzenleme:
Pof ne bıçakmış tanesi 100 lira. Hiç haberim yok. İyi birgün İsviçre'ye gidersem ( ki gitmem ) orada da uygunsa alırım bi dal

Kuzeniniz size bagaja koymanız gerektiğini söylemiş zaten. Bıçak deyince aklınıza illa ki niye havalimanında durdurulmak, mimlenmek geliyor ki? Bıçağın mutfakta kullanmak gibi masum amaçları da var zira. Belki annesinin memnun kaldığı için oradan göndermek istedi. Ha içinde bıçak olduğunu söyleseydi iyi olurmuş ama belki aklına gelmedi, bagaja koymaktan başka uyarıyı gerekli görmedi, ki dediğini yapsaydınız zaten havalimanında bunları yaşamazdınız. Yeterli bir uyarı yapmış, size kasten yapılan bir şey yok. Kuzenle ilişkiyi koparmak, havalimanında ayılıp bayılmak, bunlar bana aşırı tepkiler gibi geldi.
Garip gelen bir başka husussa sizin bir düzine bıçakla, çikolatanın farkını ayırt edememeniz. Kim olsa eline aldığı an bir düzine bıçağı çikolata sanmaz. Garip yani. Açıp bakabilirdiniz de.

Son düzenleme:
Yasadiklarinizla ateistlik mevzusunu bagdastiramadim ben.. yani bu kadar ayilip bayilacak birsey de goremedim.. sicilinize islemez merak etmeyin.. ayilip bayilacak biri varsa oda kardesimin bir bicak yuzunden, polisler tarafindan gumrukte yemis oldugu 3000 tl cezaydi.. oda arabayla yolculuk ederken .. o bicak tehlikeli kategorisindeymis.. kardesiminde bundan haberi yokmus.. polisler arabayi ararken bicaga el koymuslar, bi guzelde ceza.. yani siciline filanda islenmedi.. ama guvenlik tedbirlerine sonuna kadar destek veriyorum.. O kadar olay oluyorki, guvenlik olmazsa olmazlardan.. benim kas makasimi, birde hic kullanmadigim 100ml gul suyunu firlattilar cope .. agzimi bile acmadim..

Benim göz kremime el koyup, bir sürü soru soran gümrük memurlarının, 12 tane bıçak için biraz uğraştırması ve müsade etmemesi çok normal.
O sebeple, dış hat yolculuklarda el çantanızda cüzdan ve gerekli evraklar hariç hiçbir şey taşımamanızı öneririm.
Bu arada çikolataya da izin vermeleri enteresan çünkü birçok avrupa ülkesi kapalı ambalajlı yiyecekleri bile (duty free hariç) kabul etmiyor.
Kuzeninizle bir daha görüşmemeyi düşünmeniz bence doğru bir karar, sizden saklayarak bir şey istemiş sonuçta.
Ama bu kadar abartıp, korkmanız da olayı iyice büyütmeye çalışmaktan başka bir şey değil.

yok bana mesaj attı diyo ki ben sana bagaja koy demedim mi. hiç muhatap olmadım o an zaten annem babam sinirden kudurdular annem arayıp saydırdı, o yetmiştir ben bi daha konuşmam.
Kuzenin de pek pişkinmiş yani pes! Sana söylese, uyarsa sanki bavula koymayacaktın, hem saklayıp seni riske atıyor, hem de özür dileyeceğine hesap soruyor.

Demek ki kuzen de olsa kontrol etmek lazım benzer durumlarda. Çok geçmiş olsun ucuz atlatmışsınız.

ay yazık arkadaşınıza, ne terler dökmüştür erişte makinesi yüzünden

Ateistlik mevzusunu ben şöyle bağdaştırdım. Yurt dışında neticede Müslümanlara karşı terör olaylarından dolayı bir önyargı var. Önyargı yanlış elbette ama Müslümanlık kisvesi altında ne yazık ki korkunç katliamlar yapıldığından çok haksız bir tedirginlik değil adamlardaki de. Belki bizdeki Suriyelilere karşı önyargıya ve tedirginliğe benzetilebilir oradaki yaklaşım da. Haliyle daha çok didikleyebiliyorlar bir sorun olduğunda Müslümanları. Ama konu sahibi Müslüman olmadığı halde Müslüman olduğu düşünüldüğü için fazladan üzerine gelineceğini sanarak korkmuş, kimliğinde İslam yazdığı için, içinden adamlara bana boşuna önyargıda bulunuyorsunuz ben Müslüman bile değilim demek gelmiş de diyememiş kimlikte yazdığından işe yaramayacak diye. Bu ruh halini, zaten Müslüman olup da İslam kimliği taşıyanlar anlayamayabilir tabi, ama ben anlıyorum İslam kimliği taşıyan bir Deist olarak, ondan yazma gereği hissettim. Çünkü ülkede başka türlü mimlenmelere maruz kalmamak için kimlikte İslam ibaresini çıkarmaya cesaret edemiyor çoğunlukla inanç değiştiren vatandaşlar, benimsemedikleri bir inanç yüzünden de önyargıyla karşılaşınca o açıdan da duruma itiraz etmek istiyorlar.

Hoş Müslüman olsaydı da önyargı haksız olacaktı elbet, o zaman da her Müslüman terörist mi diye çıkışmak ister elbette insan. Öyle olsaydı ve buraya Müslümanım diye önyargılı yaklaştılar deseydi, o zaman neden araya Müslümanlığı sıkıştırdınız diye de soran çıkmazdı sanıyorum.

Son düzenleme:
Konu sahibi müslüman deyilsen kimliğinde niye ıslam yazıyor çok merak ettim...

Kuzeninizi tanımadığım için net iddia edemem ama bana kasıt olmasından ziyade sadece düşüncesizlik etmiş gibi geldi.
Onun dışında, yabancı bir ülkede, dilini konuşamadığı, derdini anlatamadığı güvenlik güçlerince pasaportu alınan biri dünyanın en soğuk kanlı insanı değilse korkar, tansiyonu düşer.

poset seffafmis kadin soylemedi de siz nasil farketmediniz.bir de islam yazinca noluyo ki nufus kagidin da.cok mu utandiniz muslumanliktan.kadin zaten size bavuluna koy demis siz el cantaniza koymussunuz bence sizin sucunuz.ne bilsin kadin sizin el cantaniza koydugunuzu.bavulda giderse birsey olmaz diye dusunmustur.

Bunun utanmakla alakası yok. İslam yazan nüfus kağıdıyla avrupa'da biraz gezerseniz konu sahibinin ne demek istediğini daha net görürsünüz.

Konu sahibi müslüman deyilsen kimliğinde niye ıslam yazıyor çok merak ettim...
Bunu gerçekten merak ediyorsanız, bir Deist olarak ben kendi adıma neden sildirmediğimi anlatmaya çalışmak istiyorum, siz duruma diğer taraftan bakmaya çabalamadığınız için.

Mesela test maksatlı olarak, bu forumda "Kuzeninizin size bildirmeden verdiği bıçaklar yüzünden havaalanında çok zor zamanlar yaşadığınızı, tansiyonunuzun düştüğünü, İslam kimliğinizden dolayı zaten dışarıda önyargıyla yaklaşıldığını, oysa Atesit olduğunuzu İslami özyargının muhatabı bile olmadığınızı" açıklamaya çalışan bir konu açın. Aslında konu tabi ki bıçaklar ve kuzenin arkadan iş çevirmesi olsun.

Sonra bir süre bekleyin ve Ateistliğinizin yorumlarda nasıl cımbızlandığını izleyin. Sonra bu cımbızlanma durumunun etkisinin gerçek hayattaki tezahürünü anlamak için kafanızda bunu yüz binle falan çarpın.

İşte bu bir Ateistin özellikle "iş hayatında" veya "devlet nezdinde" nasıl mimleneceğini aşağı yukarı tahayyül etmenize yardımcı olur sanırım. Bu ülkede gerçek bir inanç özgürlüğü olsaydı nüfus kodlamaları 1-2-3 olan gayrimüslümler memur olabilirdi, kimliklerden toptan din ibaresi kaldırılırdı. vs.. vs.. vs.. Ben de Deistim bunu çevrem ve yakınların bilir elbette, ama İslam ibaresini kaldırmayı işte bu nedenlerle hiç düşünmedim. Ayrıca resmi inanç beyanının zaten gereksiz olduğunu, inancın son derece kişisel olduğunu ve devletin ille de bilmesine gerek olmadığını da düşünüyorum.

Son düzenleme:
Neden her sorun yok abartma diyene " sorun var bi kere tamam mı !!!" Gibi cevap veriyorsun?
Herkes senin gibi düşünmek zorunda mi

Kuzenin yaptigi aptallik ve cok buyuk fenalik. Bunu sana soylemeden yapmamaliydi, sana kastimi var ne.
Asla yapmamaliydi bunu.

Ben basit iç hatlardan geçişte inanılmaz geriliyorum sizi düşünemedim bile.. Bide haberiniz yok bıçak olduğundan ben düşüp bayılırdım heralde.

Kuzeninizin kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum ama söylemesi gerekirdi elbette uyarması gerekirdi.

İnşallah bir sıkıntı yaşamazsınız bu olaydan..

Yaşadığım bir olayı anlatıcam, yurtdısına gitmiştik, yıllar önce, taş çatlasa 20' yim. Ailemden dolayı yeşil pasaportum vardı. Rahat gidip gelebiliyordum. Dönerken, uzaktan bir akrabamız olan bir kadın benim valizime annesinin alacagı birşeyler koydu. Ama ben ne kadını, ne annesini görmüştüm o zamana kadar. Hani hiç tanımıyorum kimdir, nedir?

Kuzenimi o gece uyku tutmadı, açtı valizi, her koydugunu öyle bir sarıp sarmalamıs ki, 'hayatta böyle göndermem seni, sen bana emanetsin' deyip, herşeyi açtı içlerine baktı. Hani işkillenmemek elde değil. 50 kere sarılmış bir deodoant, parfüm...

Ertesi gün, o kadında bizimle alana geldi ve son dakika valizi actırıp bir parca daha eşya koyucam dedi, BEN O AN YERİN DİBİNE girdim, anlatamam. Kuzenim 'ben yaptım hepsini, onu bu sekilde gönderemezdim, kusura bakma, önlem aldım' dedi ve benim bir sucum olmadıgını söyledi.

Neyseki kötü birşey cıkmadı ama tedbir her zaman iyidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…