• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kuzenimin yurt sorunu

Komiknick

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Mart 2017
1.650
1.408
133
Arkadaşlar kuzenim Ankara da bir bölüm kazandı.Haberlerde duymuşsunuzdur. Hiç bir öğrenci mağdur edilmeyecek denilip öğrenciler otellere yerleştirildi.Kuzenim de okuluna 1 saat uzaklıkta bir otelde duruyordu.Şimdi çıkarmışlar otelden başka bir otele göndermişler. Okuluna çok yakın bu otel 10 dk falan.Ama sorun şu oda da çift kişilik yatak varmış iki kız aynı yatakta yatacakmış .Aradım oteli bir sorayım dedim .Adam bunu bulduğuna şükretsin der gibi bir tavırdaydı.Otelin çok lüks olduğundan kahvaltı açık büfe falan filan onlardan bahsetti.Belediyeninde haberi var dedi .Nasıl belediye böyle bir şeye izin verir anlamadım.Bana mı garip geliyor aynı yatakta yatmak yoksa anormal bir durum mu yorumlarınızı almak istedim.

Yani bende anlayamadim pandemide ayni odayi geçtim bide ayni yatak🙄 hadi ayni oda kabul edilir ama yataklari ayirsaydilar be kardeşim.
pandemi döneminde devlet yurdunda kalan öğrenciler tek kişilik odada mı kalıyor 6 kişiye kadar çıkıyor o odalar

Belediye bunu görevi oldugu icin yapmiyor.

Gorevi olan kurumlar yetersiz oldugu için, öğrenciler mağdur olmasın diye yapıyor.

Belediye olmasaydı ogrenci sokaktaydi degil mi?

Sokakta kalmasi mi iyidir, yoksa bu şekilde bir odada kalmasi mi?

Görevi olsaydi da boyle yapsaydi, o zaman eleştirirdim görevini düzgün yapmıyor diye.

Ama bu belediyenin görevi değil.

Oda daki kisi sayisina lafim yok ayni yatak nedir
belki ayrılan yataklardandır bilemeyiz ama şu an için durumu yoksa eğer kira ödemesinden ya da özel yurtlara abuk sabuk para vermesinden iyidir inşallah kısa zamanda normal yurda çıkabilir

benim kardeşim istanbulda 6 kişilik odada kalıyor. ranzada. ben de üniversite yıllarımda 4 kişilik odada kaldım. sizi çok iyi anlıyorum. aynı yatakta yatma kısmı gerçekten aşırı saçma. böyle bişey olamaz yani. tamam imkan sağlanmış da böyle sağlanacaksa hiç sağlanmasın daha iyi. neden her şeyi elimize yüzümüze bulaştırıyoruz anlamıyorum. gerçekten aynı yatakta uyumak nedir ya? ben olsam okulu bırakırdım. yurt ve kalacak yer sorunu olan çoğu öğrenci ne yazık ki okulunu dondurdu ya da okumaktan vazgeçti. kardeşime de yurt çıkmasaydı gitmeyecekti mesela kazandığı halde. kalacak yer sorunu yaşayan da çok arkadaşı var.

valla bilemedim dediğim gibi, açık konuşayım öyle gerçekten para eden bir bölüm ve üniversite değilse ben bırakırdım, hevesim kalmazdı zaten okumaya. kısa zamanda kendini kurtarabilecek durumda mı peki? bu süreç ne kadar devam edecek yani?

Tek yatak saçma olmuş gerçekten ama Belediyenin böyle bir hizmet vermesine şükredin bence, bu sorun belediyenin sorunu değil, bir şekilde öğrencileri ellerinden geldiğince madur etmemeye çalışıyorlar demek ki ama Belediye bütçeleri belli sonuçta.

Eğer durumu varsa özel yurda çıksın Ankara’da. Bir de lüks bi otelde yatağımı paylaşmayı devlet yurdunda kalmaya tercih ederdim 😂 8 ay zor dayanmıştım ben. Kabus gibiydi

doğru söylemişler ve o 8 kişinin kaldığı odalar öyle büyük falan değil 4 ranze 4 tek kapaklı dolabın sığdırı 10-15 metrekarelik yerler
Tuvaletleri, banyoları kullanan kişi sayısı bile belli değildi bizim zamanımızda ya, öyle zordu ki. Allah’tan şimdi biraz hizaya sokulmuş, kuzenim kalıyor bu sene devlet yurdunda yemekler dışında her şeyden memnun 😀

kendi istekleriyle tek kişilik yatakta iki kişi yatan manyak oda arkadaşlarım vardı 4 kişilik oda da 6 kişi yaşadığımız dönem olmuştu
Onlar birbirini tanıyor işte .Bu kız bugün gitti yurda .Bir kişi daha gelecekmiş diyor .Kim nasıl biri hiç tanımıyorsun.Sapık mı psikolojik hasta mı horluyor mu

Oda daki kisi sayisina lafim yok ayni yatak nedir
Derdinizi burada paylaşmaniz normal ama
Belediyeyi elestirmeniz tamamen saçmalik
KYK'yi arayın hesap sorun neden çocuklarımızın mağduriyetini gidemiyorsunuz deyin.
Adamlar sırf öğrenciler mağdur olmasın diye hiçbir sorumlulukları yokken yardımcı oluyor yine de eleştiriliyor.
Önce gidip konunun muhatabiyla görüşmeniz gerek.

Bulmuş bunuyorsunuz ya...
şu yoklukta , yurt bulamaz,ev kirasına gücü yetmezken okuluna on dakika mesafede lüks otelde ağırlamayi kabul etmişler, yatağa mi takildiniz?? Madem beğenmiyorsanız,başka bir yol arayın. Mesela özel ev tutun birkaç arkadaş yaşasın... Onu yapacak gücünüz yoksa da bir zahmet size verilen nimeti şikayet falan edip insanları pişman etmeyin.
Kocaman yatak, bir ucuna o yatar bir ucuna bu . Sanki kız sarilacak mi gece, ayağını mi dolayacak? Otel yatakları kocaman olur..
Yine de çok rahatsızsa pompa ile şişen tek kisilik yatak alın hediye edin kuzeninize. Bizim evde var,yatılı misafirler için. Beş dakikada şişir, beş dakikada indir. Yer de kaplamıyor. Yatarken açar,sabah da kapatıp bazanin altına kaldirir

Back
X