kuzenler

Bence kuzenleriniz şaka yaptığınızı gayet iyi biliyorlardı ama işlerine geldi yazdığınız. Sonuçta onlardan büyüksünüz isteseler gönlünüzü alabilirlerdi ama eşinizi de işin içine katarak iyice tüy dikmişler. Bundan sonra sizde onlara ona göre davranırsınız.

+++++++
+++++++

Konu eksik kalmış.

Onlar gelmediğinde sizin onların aramasını bekliyormuş, bir sorun mu var gibisinden, aramazsanız alınırlarmış.

Ve herkesi tek tek davet etmek için aramışlar.

Gibi iki önemli bilgi yok :)

Evet haklısınız. Sonradan sitem etmenizi ben gereksiz buldum, olan olmuş, onlar kalitesini zaten belli etmiş, bunsaatyen sonra onlara fırsat vermek işleri daha da karıştırmaktan başka bir işe yaramaz, ki nitekim öyle olmuş.
Eşinize kadar laf gelmesi çok ayıp gerçekten...
Ne olursa olsun, bel altı vurmak kimseye yakışmaz.

yani ben öyle yapıyordum.neden gelemiyorsunuz diye arıyordum.onlarda işte o tarihte şu işim ,bu işim var diye mazeret bildiriyorlardı.gördüm ki bu bile yanlışmış,sık boğaz temek oluyormuş,halbuki ben bunu incelik olarak algılıyordum.

mesela benim erkek kardeşim ve ailesi de davetliydi.onu gündüz arayıp,ne getiriyorsun diye sormuşlar.

not:bu arada herkes kendi çapında birşeyler alıp götürür.mangal yapılır,ben de pazar günü zaten oradayım diye bir gün öncesi sorma gereğini duymadım.pazar günü giderken alacaktım.

evet karşılıksız iyilik yapmak onlara göre değilmiş ki,bizden de böyle birşey beklediler diye düşünüyorum.üstelik bu konuyla eşimin uzaktan yakından bir ilgisi yokken yaptılar.kuzenler benim kuzenim,sitemi yapan ben.ortaya atılan şey eşimin yaptıkları...
son paragrafın altına imzamı atarım.bundan sonra da aynen dediğiniz gibi davranmayı düşünüyorum.

Öyle yapmadığınızda sorun yapmıyorlarsa, bu inceliği anlayacak insanlar değillermiş, siz de beklememeliydiniz.

Erkek kardeşinize sorması normal.
Siz gelmeyeceğim demişsiniz, şaka yaptım diyorsunuz ama anlaşılmamış demekki. Sizi aramamaları bundan olmuştur.
Karşılıklı yanlış anlamayla büyümüş, ama son tavırları, eşinizle ilgili söyledikleri her şekilde çok çirkin.

Bizimde aile icinde organizayson olunca biri gelmeyecem deyince aranir neden , baska planin ki var diye sorulur. O yüzden bende bu kismi garip buldum. Ama ilk defa böyle bişey olduysa tolere edilebilir

Benim de davetime gelemeyeceğim diyen kişi resmin altına 'aaa ben o gün olduğunu bilmiyordum, neden cagirmadiniz' derse ben de uyuz olurdum .
Haklı değilsiniz, nazlısınız.
Bence alttan alin , çünkü karşı tarafta suç falan yok .
Ayrıca hem gelemeyecegiz deyip hem de eşinizle gelininizle hazirlanmissiniz. O gun olsaydi bile Madem fikir değiştirdiniz gelmeye karar verdiniz öncesinden aramanız lazımdı. Çünkü belki mangal yapacaklar kişi sayısına göre et aldılar, belki pasta yapacaklar kiti kitina yetecek dilimler,3 kişi eklenince birileri yiyemeyecek
Haksız miyim?

Hayatta bu kadar naif olmayin
Hakliysaniz kimseye aciklama yapmayin
Ben olsam bu kuzenlere selam bile vermem

Bu arada bazen bir olay olur kişilerin gerçek yüzü ortaya çıkar
Basit bir sakanin bu hale gelmesi eşinizi araya alip cirkinlesebilmeleri yanlış anlasilma olduysa bile kör müsün gibi bir şey söyleyebilmeleri annene gidip bütün kuzenlerin cullanmasi sizin onlarin yüzünü bu yastan sonra görebilmeniz için iyi olmuş

İşleri düştüğünde arayan, ve davetlerde aranılan insanlar tek bir mesaja bakıp aramıyorlarsa pek umursamıyorlardır.

Nazlı demiş bazı arkadaşlar ama, bu yaşa kadar bu samimiyeti sürdüren herkesin birbirine nazlanmaya hakkı vardır nazsa naz niyazsa niyaz yani.
Hem de yaptıkları eksikliğe sizin yaptığınız iyiliğin karşılığı olacağını söyleyerek sizi kötü göstermeye çalışmak tamamen basitlik o yaşta insanlara.

Bence gayette haklısınız hunter ablacım. Yorumlarınızdan biliyorum sizi hiç öyle havadan nem kapan biri değilsiniz, demek ki gerçekten çok kırıldınız.

Bekleyin bakalım bundan sonraki ilk işlerinin düştüğü zamanı. Ne yapacaklar bakalım.

Bence yılların kinini kusmuşlar fırsat bulmuşken:/
Eşinizle ilgili espri de açık bulamayıp saçmalamanın alası. Gönül,hatır bilmeyen çok kaba,saba insanlarmış gerçekten.
Kendinizi kuzenlerinizden korusanız iyi olur sanki.

nazlı gelin gibi mi?
biz yetişkin insanlarız.hastalık var sağlık var.sormakta ki amacım,sorgulamak değil,bir sorun olup olmadığnı öğrenmek.
demek ki yanlış yapıyormuşum.

Agir hastalik olsa bilinirdi. Ki bir kisi grip oldugunda yada üsüttügünde siz bilmek zorunda degilsiniz ki. Keyifi yerinde degil diye gitmek istemeyebilir. Bunu insanlar mecburmu size aciklamaya?

Ve evet ille size telefon acilmasini istiyorsunuz, hadi ne oluuurr geeel diye. Gelin evi naz evi prensibine gayet uygun.

Ablacım seni severim aklıbaşında yanak sıkmalık bi insansın ama şaka yoluylada olsa biri gelmiycem diyosa gelmiycektir
Gelmiycem diyen birine bidaha şu tarihte demem
Gelmiycem diyipte neden kaç yıllık geleneği boZdular diye de düşünmem

Her iki tarafı da hem haklı hem haksız gördüm. Kuzenlerinizle ilişkileriniz ne boyutta bilemiyorum ama zaten tarihli duyurusu yapılan, görüp şaka olarak da olsa katılamayacağız diye yorum yaptığınız(şakanız anlaşılmamış olabilir) bir davet için ekstra aranmayı beklemek ben de tam oturmadı, belki geleceğiniz belli olsaydı ne getireceksiniz diye ararlardı sizi de. Bazen beklentileri kısmak gerekebiliyor, bazı insanlar sizinle aynı incelikte olmayabilir. Yine de kişileri siz tanıyorsunuz, aranızdaki iletişimin, samimiyetin boyutu da önemli içinize sinmediyse bir şeyler haklı olabilirsiniz.
Ama koca koca insanların gösterdikleri çocukça tavırlar da hiç hoş değil gerçekten, gereksiz bir uzatma var.
Bir yanlış anlaşılma olmuş demek ki gibi sakince konuşmak, eğer uzayacaksa da doğru cümlelerle eşinizi vs. karıştırmadan bunu yapmak varken kaba ve alaycı tavır göstermeleri hoş olmamış. Siz haklı da olsanız haksız da böyle davranmamaları gerekirdi. Eğer genel olarak böyle şakalar yapan insanlar olsalardı çok takılmazdınız diye düşünüyorum.
Ben olsam görüştüğümde bu konuyu açıklığa kavuşturmak en azından düşüncemi söylemek isteyebilirdim sanırım sık görüşüldüğü için ama sen alınganlık yaptın deyip üste çıkıp yapıcı şekilde yaklaşmayabilirler.

Son düzenleme:
neden gelmeyeceğiz dediğinizi anlamadım şaka bunu neresinde ? aranıp neden gelmiyorsunuz denmesini beklemişsiniz ama herkes bu davranışı göstermeye bilir bu yüzden kızmaya hakkınız yok ayrıca sizin tarihi görmemeniz sizce onların suçu mu ? tarihi görmeyip gelmeyeceğiz dedikten sonra trip atmak sizce mantıklı mı ? eşiniz hakkında ki şaka olayında haklısınız ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…