kuzenler

Bide benim anlamadigim, gelinin orada ne isi var? Niye cagidiniz?

Ve evet cok sacma bir neden ile küsülmüs. Adamlar sizin geleceginizden haberdar degil ve siz gelini alip gitmek istiyorsunuz. Kuzenleri hakli buldum kisacasi.

ne diyorsunuz allahaşkına?
gelinimin orada ne işi var derken.bu toplantı,çocuklarımız,gelinlerimiz,torunlarımızla yapılan bir eğlence bu bir.
gelinimi ve kendimi zorla hiç biryere davet ettirmiyorum bu iki.
konuyu iyi okuyun.
küsen ben değilim.onlar,eşime ve bana hakaret etmeye vardırdılar bu üç.
siz haddinizi aşmaya başladınız bu dört.

Son düzenleme:
mangal yakılır zaten.herkes etini içeceğini götürür.maksat bir arada olmaktır.yani kimseye yük olacak değildim.öyle az uz kişi değil ki,50 60 kişilik bir toplantıdan bahsediyorum.
ben onlara (2 tane kardeşim dediğim kuzenim ki bunlar ev sahibinin ablaları,)bunu bana yapan onlar.arkamdan konuşan mesaj yazan da onlar.

onların da beklentisi benden bu olunca haliyle,bana da naz yapmak düşer.kendilerini sosyal mesajdan davet etsem,ayrıcalık bekleyip,telefon beklerler.neden çünkü en yakınlarım onlar.ayrıca aramazsam ,gönül koyarlar.onların böyle birşeye hakkı var da benim yok öyle mi?ben yapınca naz yapmış oluyorum, sizce.

bir de bana saydırmaktan,konuda ki bazı ayrıntıları atlamışsınız.bana küsen onlar.arkamdan dedikodu yapan onlar.ben naz yapıyorum,güldürüyorsunuz beni.

Abla şu gelemeyeceğiz mesajı ya yanlış anlaşılmış ya da dikkate alınmamış. Sonrası sizin adınıza hayırlı olmuş gerçek yüzleri ortaya çıkmış. Resmen küserseniz sağlık işlerini kime yaptırırırz diye akıllarından geçirmişler. Anneye gidip dedikodu yapmak falan koca koca insanlara hiç yakışmamış.
Bence küsmeyin ama mesafe koyun gitsin. Bakalım ilk işleri ne zaman düşecek? ilk akıllarına ne zaman geleceksiniz?
Birde söylemeden geçemeyeceğim. Ailenin gönül alanı siz olduğunuz için sizin gönül koyamayacağınız kırılamayacağınız düşünülmüş galiba. Hep öyle olur.

bir de arkadaşlar sizden ricam,yorumlarınız yaparken,karşıda ki insanı kırmadan,incitmeden düşüncenizi yazmanız.sizin anneniz yaşındayım.kızlarım sayılırsınız.hepinizi seviyorum.
Nasıl bir mesajdı?

Mesela ben, ne gelcem deli miyim yazarım, şaka olduğunu anlarlar.

Sizinkiler espriden anlamıyor olabilir mi?

işte samimiyetimize güvenerek,ne oldu bir terslik mi var diye sorardım.sanırım yanlış yapıyormuşum.ama benden başka herkesi de aramışlar.tek tek.
Olayin özü bu bence yani siz onlari ararmissiniz onlar sizi aramamislar uzerine diger herkesi aramislar yani gelmicez lafinin şaka oldugunu da bilseler ciddi oldugunuzu da anlasalar arayip bir sormalari gerekiyordu hayirdir iyi misiniz die.. siz kendinizi hic uzmeyin bence bundan sonra da herkes nasil davranıyorsa öyle yapin zira karşılığı bu olduktan sonra dusunceli olmak anca sizi yıpratır

Hadi başta siz hatalısınız diyelim peki devamı?
Geleneksel aile toplantısının amacı, görüşmek, hal hatır sormaktır değil mi? hunter7 niye gelmiyor acaba diye düşünmek çok zor değildi. Ev sahibi kuzen arayabilirdi, hayırdır hastanız mı var diyebilirdi. Bu bir mecburiyet değil kuzenler arasındaki günlük iletişim cümlesi yani. İnsan bu kadarcık cümleyi kurmaktan neden imtina eder ki?

Eşinize paragöz muamelesi yapılması, annenizin başını şişirmeleri, size tavır almaları çok çirkin.

Sizin gidememenizin açıklaması ve telafisi var ama onlar yaptıklarını telafi edebilecek mi?

evet ya.aynen masa da bunlar konuşulmuş.benim annem, onların halası, üstelik 78 yaşında kadın.annemi de işin içine katıp,
böyle böyle oldu diye ,kendilerini haklı çıkartmak için anlatmışlar olayı.sonrasında attıkları mesajları falan hiç söylememişler.annem de ne desin.ben aranıza girmem demiş.
Nasıl bir mesajdı?

Mesela ben, ne gelcem deli miyim yazarım, şaka olduğunu anlarlar.

Sizinkiler espriden anlamıyor olabilir mi?

hani şu resmi davetlere verilen cevaplar var ya onun gibi birşey.
eşimin adını vererek ben ve zevcem yoğun işlerimizden dolay davetinize teşrif edemeyeceğiz yazdım.zira davet benim adıma değil eşimin adına ,benim sosyal medyamdan yapılmıştı.(eşim sosyal medya kullanmıyor)onlardan bazıları da gülen emoji yapmışlardı.şaka gibiydi yani.çağırmadılar demiyorum.ben yanlış yapmış olabilirim.ama en ufak bir hatamda sanki yılların birikmişi varmış gibi,sen naz yapamazsın,hakkın yok gibi yüklenmeleri daha çok kırdı beni.

bilmem ki buradaki bazı yorumlar bile,neden soruyormuşum niye gelmiyorlar diye.bu çok büyük kabalıkmış diye söylendi.

oysa ki bu bana göre bir incelik,yani seni önemsiyorum,neden gelemiyorsun,iyi misin anlamındadır.akrabalık bunu gerektirir.hadi diyelim ki bu konuda hatalıyım.
sonrasında yazdıkları mesajlar ve takındıkları tavırlar üstüne bana küstüklerini gidip,78 yaşındaki anneme söylemeleri büyük ayıptı.

Üzülmeyin. Gerçek yüzleri ortaya çıktı en azından.
Daha mesafeli olursunuz.

Üzülmeyin. Gerçek yüzleri ortaya çıktı en azından.
Daha mesafeli olursunuz.
aynen öyle yapacağım.her hafta görüyorum bu insanları.çünkü annemlerle aynı yerde oturuyorlar.ben her pazar ,annemi babamı görmeye gidince onların büyüklerini de ziyaret edip,bir ihtiyaçları var mı sorardım.evlerine gitmeyeceğim bundan sonra.küsmeye yer arıyorlarmış.

Tüm kuzenlerin sana cephe aldıysa durup bir düşünürüm onların hepsi mi tuhaf yoksa ben mi tuhafim diye

Tüm kuzenlerin sana cephe aldıysa durup bir düşünürüm onların hepsi mi tuhaf yoksa ben mi tuhafim diye
tüm kuzenlerim mi? tüm kuzenlerim mi yazmışım.burada bahsettiğim 2 kuzen,ev sahibi sayılırlar ve de en yakın bildiklerim.diğerleri benim haklı olduğumu düşünüyor zaten,aksi takdirde,arkamdan konuşulanları nerden biliyorum sizce,

Anlamadığım şey espiri yaparak katılamayacağınızı söylemissiniz. Fakat pazar günü olacağını düşünüp plan yapmıssınız. O zaman katılmamak gibi bir durum yok. Diğer taraftan da kuzenlerinizin sizi arayıp sormasını beklemissiniz katılmamanın sebebini sormaları için.. işin espirisi bozmuş her şeyi. Birşey varsa transparan olup doğrudan belli etmek lazım, sonra yanlış anlamalar oluyor

Incelikler iyi hoş ama fazla inceye girince illa birilerinin gonlu kiriliyor. :) Sahsen kimseyi boyle bisey icin aramazdim. Gelemiyorum dedigim yere "neden gelemiyorsun" diye geri aranmayi beklemem. Zaten cok samimiysek neden diye sormasini beklemem o kisinin, sebebiyle birlikte soylerim.

Hayati biz zorlastiriyoruz aslinda.

aslında her şey sizin yarı şaka yarı ciddi yaklaşımınızdan kaynaklanmış. keşke espriye falan hiç girmeseydiniz, anlaşılamamışsınız. ben de gelemeyenleri arayıp neden diye sormam, bana sorulmasından da hoşlanmam.
yazdıklarınızdan çağırırlarsa gitmeyelim, çağırmazlarsa küselim gibi gözükmüşsünüz.

bakın aramızda ki ilişki öyle herşeye küselim.yok o öyle dedi,bu böyle dedi çizgisini aşalı yıllar oldu.kuzeniz biz ,iki arkadaş değil.kaldı ki yıllar içinde,birbirimize gönül koyduğumuz olaylar olmuştur.ilişkimiz hiç bu kadar çirkin boyutlara varmamıştı.

bu olay geçen cumartesi yaşandı.yani benim onlara mesajım.ben bu konuyu tam bir hafta sonra açtım. neden acaba?

bu kadarla kalsaydı ,burada konu açıp,ühühhü beni niye çağırmadılar yazacak kadar,hoşgörüsüz değilim.
sonrasında bir haftadır yaşanan olaylara istinaden açtım bu konuyu.devamında hiç bir şey söylemememe rağmen arkamdan konuşulanlar ve atılan mesajlar.küsmüş olmaları(anneme gidip söylemişler).

benim içim rahat,ilk konuda haksız olduğumu kabul edebilirim ama sonrasında yapılan davranışları,kabul etmem mümkün değil. hiç bir mesajlarına cevap vermedim,hakaretlerine karşılık vermedim.niye küstünüz diye sormadım bile.
bence bana yapılanlar,onların birşeyleri örtbas etme çabasıyla,çırpındıkça batmaları gibi birşey.

Aslında ortada kırılacak birşey yok .
Onlarda espiri yapmış sizde
Tarihi de atlayan siz olmuşsunuz :)
Yanlış anlaşılma olmuş
Birşey olmamış gibi davranın derim ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…