Bide benim anlamadigim, gelinin orada ne isi var? Niye cagidiniz?
Ve evet cok sacma bir neden ile küsülmüs. Adamlar sizin geleceginizden haberdar degil ve siz gelini alip gitmek istiyorsunuz. Kuzenleri hakli buldum kisacasi.
mangal yakılır zaten.herkes etini içeceğini götürür.maksat bir arada olmaktır.yani kimseye yük olacak değildim.öyle az uz kişi değil ki,50 60 kişilik bir toplantıdan bahsediyorum.Benim de davetime gelemeyeceğim diyen kişi resmin altına 'aaa ben o gün olduğunu bilmiyordum, neden cagirmadiniz' derse ben de uyuz olurdum .
Haklı değilsiniz, nazlısınız.
Bence alttan alin , çünkü karşı tarafta suç falan yok .
Ayrıca hem gelemeyecegiz deyip hem de eşinizle gelininizle hazirlanmissiniz. O gun olsaydi bile Madem fikir değiştirdiniz gelmeye karar verdiniz öncesinden aramanız lazımdı. Çünkü belki mangal yapacaklar kişi sayısına göre et aldılar, belki pasta yapacaklar kiti kitina yetecek dilimler,3 kişi eklenince birileri yiyemeyecek
Haksız miyim?
siz bilirsiniz.Ben sizi haklı bulamadım.
onların da beklentisi benden bu olunca haliyle,bana da naz yapmak düşer.kendilerini sosyal mesajdan davet etsem,ayrıcalık bekleyip,telefon beklerler.neden çünkü en yakınlarım onlar.ayrıca aramazsam ,gönül koyarlar.onların böyle birşeye hakkı var da benim yok öyle mi?ben yapınca naz yapmış oluyorum, sizce.Agir hastalik olsa bilinirdi. Ki bir kisi grip oldugunda yada üsüttügünde siz bilmek zorunda degilsiniz ki. Keyifi yerinde degil diye gitmek istemeyebilir. Bunu insanlar mecburmu size aciklamaya?
Ve evet ille size telefon acilmasini istiyorsunuz, hadi ne oluuurr geeel diye. Gelin evi naz evi prensibine gayet uygun.
Nasıl bir mesajdı?bir de arkadaşlar sizden ricam,yorumlarınız yaparken,karşıda ki insanı kırmadan,incitmeden düşüncenizi yazmanız.sizin anneniz yaşındayım.kızlarım sayılırsınız.hepinizi seviyorum.
Olayin özü bu bence yani siz onlari ararmissiniz onlar sizi aramamislar uzerine diger herkesi aramislar yani gelmicez lafinin şaka oldugunu da bilseler ciddi oldugunuzu da anlasalar arayip bir sormalari gerekiyordu hayirdir iyi misiniz die.. siz kendinizi hic uzmeyin bence bundan sonra da herkes nasil davranıyorsa öyle yapin zira karşılığı bu olduktan sonra dusunceli olmak anca sizi yıpratırişte samimiyetimize güvenerek,ne oldu bir terslik mi var diye sorardım.sanırım yanlış yapıyormuşum.ama benden başka herkesi de aramışlar.tek tek.
Abla şu gelemeyeceğiz mesajı ya yanlış anlaşılmış ya da dikkate alınmamış. Sonrası sizin adınıza hayırlı olmuş gerçek yüzleri ortaya çıkmış. Resmen küserseniz sağlık işlerini kime yaptırırırz diye akıllarından geçirmişler. Anneye gidip dedikodu yapmak falan koca koca insanlara hiç yakışmamış.
Bence küsmeyin ama mesafe koyun gitsin. Bakalım ilk işleri ne zaman düşecek? ilk akıllarına ne zaman geleceksiniz?
Birde söylemeden geçemeyeceğim. Ailenin gönül alanı siz olduğunuz için sizin gönül koyamayacağınız kırılamayacağınız düşünülmüş galiba. Hep öyle olur.
Nasıl bir mesajdı?
Mesela ben, ne gelcem deli miyim yazarım, şaka olduğunu anlarlar.
Sizinkiler espriden anlamıyor olabilir mi?
Hadi başta siz hatalısınız diyelim peki devamı?
Geleneksel aile toplantısının amacı, görüşmek, hal hatır sormaktır değil mi?hunter7 niye gelmiyor acaba diye düşünmek çok zor değildi. Ev sahibi kuzen arayabilirdi, hayırdır hastanız mı var diyebilirdi. Bu bir mecburiyet değil kuzenler arasındaki günlük iletişim cümlesi yani. İnsan bu kadarcık cümleyi kurmaktan neden imtina eder ki?
Eşinize paragöz muamelesi yapılması, annenizin başını şişirmeleri, size tavır almaları çok çirkin.
Sizin gidememenizin açıklaması ve telafisi var ama onlar yaptıklarını telafi edebilecek mi?
Üzülmeyin. Gerçek yüzleri ortaya çıktı en azından.bilmem ki buradaki bazı yorumlar bile,neden soruyormuşum niye gelmiyorlar diye.bu çok büyük kabalıkmış diye söylendi.
oysa ki bu bana göre bir incelik,yani seni önemsiyorum,neden gelemiyorsun,iyi misin anlamındadır.akrabalık bunu gerektirir.hadi diyelim ki bu konuda hatalıyım.
sonrasında yazdıkları mesajlar ve takındıkları tavırlar üstüne bana küstüklerini gidip,80 yaşındaki anneme söylemeleri büyük ayıptı.
aynen öyle yapacağım.her hafta görüyorum bu insanları.çünkü annemlerle aynı yerde oturuyorlar.ben her pazar ,annemi babamı görmeye gidince onların büyüklerini de ziyaret edip,bir ihtiyaçları var mı sorardım.evlerine gitmeyeceğim bundan sonra.küsmeye yer arıyorlarmış.Üzülmeyin. Gerçek yüzleri ortaya çıktı en azından.
Daha mesafeli olursunuz.
günaydın kızlar ,bu kez çok farklı bir konuyla karşınızdayım.biraz uzun olacak baştan uyarayım.
beni az buçuk biliyorsunuz.kolay kolay insanlara kırılmam.ama kuzenlerime çok kırıldım.
benim bir erkek kuzenim,bu yaz yaza veda partisi adında,birşey düzenledi.sosyal medyadan duyurmuş.ben de altına espirilli bir dille katılamaycağız yazdım ama okuyan herkes espiri olduğunu anlar ki onlar da altına gülen emoji falan atmışlar.yani neden katılamayacağımı sorgulayan ve arayan yok.tarihe dikkat etmemişim.ama hep pazar günü yaparız bu işleri,herkes katılabilsin diye.
neyse ben pazar günü,gelinim(oğlum çalışıyor))eşim ve ben gitmek için plan yaparken,cumartesi akşamı,bunlar bir video atmışlar.toplanmış yiyip içiyorlar.gelinim bozuldu.haliyle ben de bozuldum.
yine yarı espirili yarı ciddi bir dille neden bize haber verilmediğini yazdım ki,o saatten sonra bir mesaj ve telefon trafiğine tutuldum.gözün görmüyor mu diyenler,sen gelemeyeceğiz yazmışsın diyenler.hiç birine cevap vermedim.
daha geç bir saatte bir kuzenimden şu mesajı aldım.ne olacak ,bundan sonra n....,yaptığı serumlara,tahlillere zam mı yapacak?altına da yine gülen emoji.
buraya kısa bir not düşeyim.eşim sağlıkçı olduğu için bütün akrabalarıma serum takar ve iğne yapar.bugüne kadar da kimseden beş kuruş para almadık.hayır duaları yeter diye düşünür.
olay bununla kalmadı.benim küsmem gerekirken,bütün kuzenlerim bana küsmüşler.annemi ortalarına alıp,bir sürü şey söylemişler.ayrıca dedikodunun dibine vuruyorlarmış.ve de mesajı yazan ben yazdım ama herkes söyledi,güldük arkalarından demiş.
eşimde kırıldı.ben herhafta sonu bu insanlarla karşılaşıyorum.çünkü annemle aynı yerde oturuyorlar.yarın yine göreceğim.nasıl davranmam gerektiğini çözemedim.
not.liseli kız değiliz,hepimiz torun torba sahibi insanlarız.
tüm kuzenlerim mi?Tüm kuzenlerin sana cephe aldıysa durup bir düşünürüm onların hepsi mi tuhaf yoksa ben mi tuhafim diye
aslında her şey sizin yarı şaka yarı ciddi yaklaşımınızdan kaynaklanmış. keşke espriye falan hiç girmeseydiniz, anlaşılamamışsınız. ben de gelemeyenleri arayıp neden diye sormam, bana sorulmasından da hoşlanmam.
yazdıklarınızdan çağırırlarsa gitmeyelim, çağırmazlarsa küselim gibi gözükmüşsünüz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?