Kuzenleri yeter mi..

Öz kardesim yok,oglumun da yok,bir eksikligini hissetmedim kalabalik ailede buyudum, kardesi olanlari da goruyorum ,cevremde kimse kardesiyle mutlu degil. Ne mutlu tek olana deyip geciyorum :KK66: oglum da tek cocuk olarak kalacak,kuzenleri de yok, birkac akraba var sadece onlar yetiyor hatta fazla bile geliyor cogu zaman.

olmayınca bilmediğiniz bir duygunun eksikliğini hissetmemeniz çok normal. Tek çocuk olan herkes bunu söylüyor zaten.
Ama kardeş çok güzel bir şey. Benim 13 yıl sonra oldu bir kardeşim iyi ki yapmış annemler gözlerini karartıp. Her iki taraftan toplam 18 tane kuzenim var bugün hepsiyle koptuk bir şekilde beraber büyüdüğümüz halde. Kardeşim bambaşka. 19 yaşında daha. Aramızda o kadar güzel bir ilişki var ki. Her şeyimizi paylaşıyoruz artık. Bana genç delikanlı bir arkadaş oldu.

olmayınca bilmediğiniz bir duygunun eksikliğini hissetmemeniz çok normal. Tek çocuk olan herkes bunu söylüyor zaten.
Ama kardeş çok güzel bir şey. Benim 13 yıl sonra oldu bir kardeşim iyi ki yapmış annemler gözlerini karartıp. Her iki taraftan toplam 18 tane kuzenim var bugün hepsiyle koptuk bir şekilde beraber büyüdüğümüz halde. Kardeşim bambaşka. 19 yaşında daha. Aramızda o kadar güzel bir ilişki var ki. Her şeyimizi paylaşıyoruz artık. Bana genç delikanlı bir arkadaş oldu.
İlla ki var olan birisini sevmeniz cok normal. Halihazirda dunyaya gelmis,reddetme ihtimaliniz yok.
Benim babamin ilk esinden iki kizi var,beraber buyumemize ragmen simdi gorusmuyoruz. Tek babadan da olsa bir kan bagimiz var ama onlar da kendilerini iki kardes goruyorlar,ben de kendimi tek cocuk olarak goruyorum. Annemle babamin yetistirdigi bir evlatlik erkek kardesim daha var hatta,herkesten cok onu seviyorum ben. Kan bagiyla olmuyor kardeslik cunku,yasananlarla oluyor ki bu yasananlarin guzelligini bir yabanciyla da,kuzenle de yakalamak mumkun.

İlla ki var olan birisini sevmeniz cok normal. Halihazirda dunyaya gelmis,reddetme ihtimaliniz yok.
Benim babamin ilk esinden iki kizi var,beraber buyumemize ragmen simdi gorusmuyoruz. Tek babadan da olsa bir kan bagimiz var ama onlar da kendilerini iki kardes goruyorlar,ben de kendimi tek cocuk olarak goruyorum. Annemle babamin yetistirdigi bir evlatlik erkek kardesim daha var hatta,herkesten cok onu seviyorum ben. Kan bagiyla olmuyor kardeslik cunku,yasananlarla oluyor ki bu yasananlarin guzelligini bir yabanciyla da,kuzenle de yakalamak mumkun.

tabi ki mümkün. bir de hiçbir şeyin garantisi yok. Kardeşler çok iyi anlaşacak olsa hayat güllük gülistanlık olsa 5 çocuk yapalım hepsi birbirine yoldaş olsun. Ama gerçekte öyle olmuyor.
Belki benim kardeşimle ilişkim de biraz yaş farkındandır çocuğum gibi elimde büyüdü.
yine de bence bir tane kardeş olmalı nolur nolmaz 🤣

Tutacağını sanmam. Siz bir çocuk daha istiyorsanız yapın ama sırf kardeş olsun diye yapılmaz. Garantisi yok ki büyüyünce destek olacaklarinin. Hele erkek kardeşler genelde evlenince el olur gibime geliyor. Biz 3 kardeşiz mesela belirli şekillerde her yıl 2 kere bir araya gelmeye çalışıyoruz. Eşlerimizin işi uymazsa onlar gelmiyor biz tek gidiyoruz falan. Erkek kardeş olsa eşinin 2 sene geçmeden sorun çıkaracağına eminiz iyki hepimiz kiziz diyoruz. Yani kardeş diye cocuk yapmayı ben anlamıyorum kendim kardeşlerimle çok iyi anlaştığım halde.

Kuzen ve kardeş aynı olmaz. Şöyle söyleyeyim abimle tartştığımıs zamanlar da oldu küstüğümüz zamanlarda ama yine de hep birarada olduk küsltğü unuttuk.. Kuzenimle abimden daha samimiydik beni kırdılar onlar yüzünden erken doğum yaptım hayatmdan çıkarttım. Ne onlarla ne anneleriyle görüşmüyorum. Hatalarının bile hala farkında değiller ve bir özür bile dilemediler... Şimdi bunlar ile benim kardeşim bir olabilir mi ? Asla..

Sadece baba tarafından 30 kuzenim var. 1 tanesiyle görüşüyoruz telefonlasiyoruz. Tek çocuğum. Kardeşim olmasını küçükken çok isterdim. Şuan bende tek çocuk yapmayı düşünüyorum. Kardeşi insani etkilemiyor. Etkileyen tek şey anne baba. Fazla ilgi ile büyüyen çocuklar özellikle tek mesela ben terapi alıyorum, 30umdan sonra çözdüm olan biteni. Bu ilgiyi herzaman çocukluktan itibaren istediği için çoğu çocuk ağlıyor. Ilgiyi herzaman istiyor çok iyi niyetli oluyor vs. Kitaplar okumanızı tavsiye ederim . Anneme minnetarım çok iyi bir anneydi fakat bilmeden çocuklarımız üzerinde etkiler bırakıyoruz. Kişiliğinde tavrında mimiklerinde iş hayatında duygusal ilişkilerinde. Hepsi anne babadan geliyor. Tek çocuk olarak anneme bağlı değil bağımlı olduğumu farkettim . Sırf buyuzden hep asiri özgür olmak isterdim. Ve oldum da. Yani beni kardeş olması olmaması değil nacizane fikrim anne baba etkiliyor olmasada olur kardeş fikrim bu.

Kardeş başka kuzen başka. Ama yeri gelir hiç kan bağının olmadığı bir dostun sana kardeşinden de anne babandan da daha yakın sıcak olabilir.

Durumunuz varsa, enerjiniz varsa, evinizde çocuğu koyacak oda varsa, eşinizle ikiniz de istiyorsanız çocuk yapın.
Ama kardeşle kuzen arasında bir bağ bulamadım ben. Kardeşle arkadaş arasında da bağ bulamadım açıkçası. Kardeş her zaman insanın en yakın arkadaşı olmaz ki. Sırtını dayadığı dağ falan da olmaz.
Benim ablamla yaş farkım Cook az ve gerçekten arkadaş gibi büyüyen şanslı kesimdeniz. Ama başim şıkışsa çalacağım beşinci,altıncı kapı falan anca ablam olur. Çünkü büyüdükçe işler degisti,herkesin kendi hayatı oldu. Coğu arkadaşım ondan daha yakın oldu bana.
Aynı şekilde, bir tanıdığım geçen sene apar topar tutuklandı (neyse ki çıktı yılı dolmadan). O an telefonla sadece birini arama yetkisi varmış ve aradığı kişiye bana ulaşmasını söylemiş,evdeki kedisini kurtarip bakmam için. Yani kardeşlerinden önce zor anda aklına bir başkası gelmiş.
Çoğu insana bakiyorsun, kardeş kıskançlığıyla çocuklukları geçmiş , bakıyorsun birbirini ispiyonluyor, kardeşinin açığını yaymayı misyon edinmiş. Bazı ailelere bakıyorsun, kedi köpek gibi dalasiyor kiz-erkek kardeş. Çoğu aileye bakıyorsun, çocuklar için bir tanecik oda varken 2-3 çocuk doğurmuş, biraz büyüyüp alana ihtiyaç olduğunda - ya da iki ergenin ayni odada kalmasindan rahatsızlık duymaya başladıklarinda- erkeği salonda yatırmaya başlıyorlar....kimi kardeşlere bakıyorsun evlilik zamanı kardeşinin işini bozmak için elinden geleni yapıyor (gorumcelik müessesesi), mutsuzluğundan zevk alıyor, kimi kardeş asalak gibi ablasina-abisine yapışıyor, her daim para tirtiklamaya çalışıyor. Kişinin yeni evinde bir kavga,bir sinir krizi sebebi oluyor,belki yuvasını dağıtıyor, kimi kardeş var, anne baba ölüp miras işin içine girince en düşmandan daha düşman oluyorlar...
Binlerce böyle örnek var. Her kardeş filmlerdeki gibi sevgi pitircigi değil ki. Hatta çoğu kardeş bu değil.
Siz de çocuk yapmak istiyorsaniz bunu 'kardeş' kılıfiyla yapmayın, bu bu çocuğa bir yük olabilir 'annen sen istedin diye kardeş yaptı' cümlesini duyan çocuğun annenin kötü gecen hamileliğine - doğum sancılarına tanık olduğunu hayal edin, bir ömür boyu yaşanan her kötü şeye 'benim yüzümden oldu' diyen insanlardan birj olabilir ..
Eğer ikinci çocuğu yapmak istiyorsanız anne baba olarak , kardeş falan dusunmeden kendi doğrularinizla yapin

tabi ki mümkün. bir de hiçbir şeyin garantisi yok. Kardeşler çok iyi anlaşacak olsa hayat güllük gülistanlık olsa 5 çocuk yapalım hepsi birbirine yoldaş olsun. Ama gerçekte öyle olmuyor.
Belki benim kardeşimle ilişkim de biraz yaş farkındandır çocuğum gibi elimde büyüdü.
yine de bence bir tane kardeş olmalı nolur nolmaz 🤣
Kardeslerle miras paylasmadan ne olduklarini anlayamazsiniz zaten ;) araya o konular girince kardesin kardese yaptigini kimse yapmiyor valla. Bizzat yasadik gordum. Yoksa kim ister ki mutsuz olmayi, yalniz olmayi. Esimin ailesinde hem anne tarafinda hem de baba tarafinda var miras kavgalari,esimin de kardesiyle var ayni sekilde. Herkes birbirinden bir seyler kacirmaya ugrasiyor,birbirini salak yerine koyuyor, annemin tarafinda da var ayni sekilde kavga kiyamet. Sorsaniz aman iyi ki kardesimiz var derler ama bir de disaridan izleyenlere sorsunlar 😂

Slm kızlar..4 yaşında bi oğlum var,kardeşi olmalı mı olmamalı mı konusunda gelgitler yaşıyorum..Boşanmış bi ablam var çocukları var,evliyken pek sık görüşmüyorduk ama boşandıktan sonra destek olma amacıyla görüşüyoruz,yeğenlerimi de daha sık görüyorum,ben çalışıyorum hatta bi tanesi 1 aydır annemde kalıyor bende haftasonları yanıma alıyorum oğlumla beraber oynuyorlar,vakit geçiyorlar...Ablamın durumundan dolayı sık sık görüşeceğiz..Sizce kardeşe gerek yok mu,kuzenler kardeş boşluğunu doldurur mu..kardeş olmalı mı..
Kardeş ve kuzen asla aynı olmaz.. Kardeşin yerini hiçbirşey tutmaz.. Fakat ikinci çocuk için maddi durumunuz yeterli mi? Evladınız kardeşe hazır mı?? Siz ve eşiniz psikolojik olarak ikinci bir çocuğa hazır mısınız?? Bu zamanda tek çocuk bile çok zor yetişiyor ikincisine hazırsanız tabi ki kardeşin yerini tutacak birileri maalesef yok.. Bende kesinlikle kardeş şart diye düşünenlerdenim şuan hamileyim ilk bebeğim olacak inşallah ama şimdiden o kadar zor ki hem maddi hem manevi.. Hamilelik süreci bile beni yıprattı evladımı kucağıma almadan onun için endişelenmeye başladım.. Bütün ihtiyaçlarını eksiksiz tamamlayalım onu da alalım bunu da alalım o da lazımmış yeni duyduk falan derken gördüm ki gerçekten kolay değil ama herşeye değer 😊 Biz eşimle şuanlık kendimizi bir kenara koyduk sadece bebeğimiz için yaşıyor gibiyiz sürekli ona çalışıyoruz, ona yiyoruz, onu düşünüyoruz.. ikinciye artık bakalım niyet edebilir miyiz ya da ne zaman niyetleniriz bilemiyorum..

Kuzenler de tek cocuksa, kimsenin kardeşi yoksa kardes gibi olma ihtimalleri var ama digerlerinin kardeşi varsa sizin cocukla kardes gibi olamazlar.

Kuzenim ve ben tek cocuktuk, kardeş gibiydik cidden. Sonra kuzenimin kardeşi oldu ama yas farklari oldugu için biz buyuk kuzenimle daha cok vakit geciriyorduk, hatta cogunlukla birbirimizde kalirdik. Kardes gibi buyumemize ragmen eninde sonunda onlar kardeş gercek kardeş ben kuzen oldum. Kardesle kuzen ayni olmuyor yani.

Kardeş boşluğunu hiçbir şey doldurmaz.
Ama sırf kardeşi olsun diye çocuk için de yapılmaz.
Ben yaptım istemeden, mutluyum.
Hayatınızda maddi manevi ve psikolojik olarak yetebilecekseniz iki çocuğa, o zaman düşünülmeli.

Kuzenlerle çok sık görüşeceği için kardeşi aramaz mı diyorum,alakası bu
Bence alakası yok.
Can gibi kuzenlerim var, o kadarki bir bakışından anlarım, bakışımdan anlar, derdim sevincim paylaşırım, ne diyeyim en mükemmel ilişkileri düşünün... Öyle..
Amaaa gel gör ki kardeşim başka.
Ben böyle derim.
Başka düşünceleri bilemem tabii

Ben tek çocuğum ben eksikliğini çok çektim. Büyük küçük kız erkek fark etmez bir kardeşim olsaydı dedim. Benim yok çocuklarım 3 kardeş. Birbirlerine manevi destek olsalar yeter baska beklentim yok. Tek çocuk olup çok mutlu olan da var. Bu biraz yetiştiği aileye de bağlı.

Bizim kuzenlerle sıkı bi ilişkimiz olmadı,ama ablamın durumundan dolayı çocuklarımız çok daha sık görüşecek gibi,tatillerde yanıma alıyorum falan..Yeri gelecek beraber yatıp beraber kalkacaklar o yüzden kardeş boşluğu dolar mı acaba
Kuzenler kendi aralarinda kardes olacak.Daha saglam baglari olacak.Cocugunuz kuzen olarak kalacak belki alinganlik yapacak.Bi de burdan bakin.

Kuzen kardeşin yerini almazki. Yani maddi manevi olarak gücünüz varsa çocuğunuzu bu durumdan mahrum etmeyin bence. Bu konuyu da bizimle değil eşinizle konuşsanız daha iyi olur :)

Kardeşi olsun diye diye dünya nüfusunu mahvetti insanoğlu. Kan bağı kardeşlik getirmez. Kendi kardesiyle de analsabiliceginin garantisi yok. Artık herkes birer birer çocuk yapsın çok kardeş isteyen evlatlık edinsin gözünüzü seveyim ya. Kaynaklar tükeniyor. Çok doldum

Back
X