Kuzenlerin evlenmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

ÜVEY halamın oğlu yurt dışından gelmişti, hatta üvey büyük halamın. yaşım 19du, onun 23. tüm kuzenler, arkadaşlar toplandık. densizin biri "kemal ile ne güzel konuştunuz, şakalaştınız, anlaştınız gece boyunca, ufukta aşk mı var acaba" dedi ve gevrek gevrek sırıtmaya başladı. ben 19 yıl sonra onu ilk kez görüyordum, 5 yaşlarındaymış beni gördüğünde, bunu da çekilmiş fotoğraflardan hatırlıyordu, ben bebeğim zaten nereden hatırlıycam. her neyse, bu lafı söyleyen zata kemal döndü ve suratına oturttu.

üstüne sadece 1 soru sordu o kişiye sonra da çekip gitti. soruyu yazmayayım buraya, şimdi kuzeni ile evli olanlar coşar yine. kıssadan hisse, yolda görsek birbirimizi tanımazdık, geçer giderdik. ama bize verilen aile terbiyesi budur, akrabana, kuzenine yan gözle bakmazsın.

diğer türlü valla o zaman ailedeki herkes zan altında... bende gözü mü var, yan gözle eşime mi baktı (malum bana gözü kayan akrabam olabiliyorsa, eşime göz koyan da olur), arap saçı...

"yan gözle bakmak" demişsin ya , agzına saglık, yukarda işin saglık yönünden sakıncalarını yazdım da, aslında bize en cok ters gelen kısmı bu, "akrabaya yan gözle bakma düşüncesi" yadırgadıgımız. dediğin gibi aksi halde paronayanın dibi; dayım mı bana asık, kocam mı halama asık, kardeşim kuzenime mi, amcam bana mı:27:

haydi bakalım konuyu dağıttık gitti... cezamızı alır çekiliriz...
benzetme değil husus arkadaşım.... gayet net bir şey söylüyorum... tek ortak noktamız kadın olmak bu ortamda... yüzbinlerce kadınız... bu ülkede gayrı müslimlerde var ve konuyu açanın ya da yorum yapanın dini inancını bilemeyiz o yüzden islamiyetten örnekler vererek sonuca ulaşmak mümkün değil...

Allah hayırlısı ile bebeğine kavuşmanı nasip etsin son olarak, tartışmayalım lütfen, seni üzmek, sıkmak istemem...

Teşekkür ederim rabbim isteyen herkese evlat nasip etsin istiyorsan sana da evladın varsa sana bağışlasın ben de seninle tartışmak istemem.kalp kırmak da istemiyorum.Kul hakkına da girmek istemem.Benim de demek istediğim islamiyetten örnek verenlere aşırı bir tepki verdiniz kimse kimsenin dini inancını yarğılayamaz ama konu sahibi zaten bu yorumlardan rahatsız olduğunu dile getirmedi siz (bana göre) aşırı tepki verdiniz.Hepsi bu kadar sanırım birbirimizi yanlış anladık gece gece bende sizi üzmek istemem.....

"yan gözle bakmak" demişsin ya , agzına saglık, yukarda işin saglık yönünden sakıncalarını yazdım da, aslında bize en cok ters gelen kısmı bu, "akrabaya yan gözle bakma düşüncesi" yadırgadıgımız. dediğin gibi aksi halde paronayanın dibi; dayım mı bana asık, kocam mı halama asık, kardeşim kuzenime mi, amcam bana mı:27:

yok artık, geldiğiniz nokta burasımıdır?? bu dedikleriniz kişinin niyetiyle ilgilidir, akrabalıkla kan bağıyla uzaktan yakından alakası yok

bilmiyorum bizde de hoş karsılanmaz yok ailede kuzeniyle evlenen cunku biz kardes gibi buyuduk yeri geliyor aynı evde tek basına bırakıp gidiyorlar elalemin admaıyla bırakırlarmı normalde tabiki hayır ama kuzeni kardes kan can olarak gordukleri icin akıllarına bu gelmez kuzenlerimin yanında rahatım sakalasırım kardesim abim gibi gorurum aklımın ucundan gecmez ama bu yetiştirilmeylede alakalı olabilir kucuklukten beri kuzene dısardan bir erkek gibi baktırılırsa kişide onu herhangi bir adam gibi gorur tabi istisnalarda var aile karsı oldugu halde yapıyorlar..bana hoş gelmiyor boyle durumların normal goruldugu ortamda akrabalık ilişkileride cok iyi olmaz kuzenlerinle biryere cıkmaya kalk binbir tane fikir gelcek ailelerin aklına hoş degil..evlenenlerde kendi bilir herkesin kendi hayatı ama olanda dogan cocuklara oluyor ne yazıkkı buna da dikkat etmek lazım

yok artık, geldiğiniz nokta burasımıdır?? bu dedikleriniz kişinin niyetiyle ilgilidir, akrabalıkla kan bağıyla uzaktan yakından alakası yok

bir kişinin niyeti kuzeniyle evlenmek olabiliyorsa, aile de onaylama niyetine giriyorsa, çok da uzak değil ya da yanlış değil bunu düşünmek. düşünene değil, düşündüren duruma bakmak lazım.

kimseyi yargılamam ... kin de kusmam... öfke ve kin farklı şeyler... kin duyamam hiç kimseye Allah'tan korkarım ama kalkıpta peygamberimiz de .......... yapmıştı diye başlayan cümlelere öfke duyarım... burası yeri değil, burda dini alet edemezsiniz... burda dinsel örnekler sunamazsınız... yüzbinlerce kadının hangisi müslüman hangisi gayrı müslim bilemezsiniz... mukabele yapmıyoruz...buyrun dua başlıklarına öyle bir ilginiz var ise

Çok tezat...Allahtan korksanız "peygamberimiz de .......... yapmıştı diye başlayan cümlelere öfke duyarım" gibi bir cümleyi asla kurmazdınız. Ya da tamamiyle dini bilgisizlikten kaynaklanıyor. Malesef toplumumuzda bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak gibi hazin bir durum var. Enfal suresi 20. Ayette " Allah’a ve Resulüne itaat edin" diye kesin bir dille emir vardır. Haşr suresi 7. Ayette ise "Resulümün verdiğini alın, yasakladığından da sakının" der Allah. Nisa suresinde "Allah ve Resulüne itaat eden Cennete, isyan eden Cehenneme gider" der. Yani bir çok ayet ile sabit ki din, sizin düşündüğünüz gibi modası geçen veya zaman şartlarına uyarlanan bir şey değil. Allah kesin bir dille resulüne itaat edilmesini emretmiş.. İster 1500 yıl önce yaşamış olsun, isterse 150.000 yıl önce, bu hiç fark etmez.

Ben sizin söyledikleriniz bana yanlış bile gelse, kabul etmesem de saygı duyuyorum ama siz bana ve benim gibi düşünenlere öfke kusuyorsunuz ve delirdiniz heralde deme hakkını kendinizde buluyorsunuz. Üzücü...

Ben demiyorum ki peygamberimizin sünneti diye her genç akraba evliliği yapsın.Ben Allah'ın helal kıldığını haram kılmak benim haddime değil diyorum..
En başından da yazdığım gibi akraba evliliği aileyi bırak, sülalemde bile yok ama olursa da bu denli tepki vermezdim..

Konu sahibine gelince söylediğin ağır sözler hiç bir zaman unutulmayacak ve sen istesende istemesen de görümcen ile yüz yüze gelmek durumunda kalacaksın ve eşin ile huzurun bozulacak. Neticede kız kardeşi.
Sanırım yazdıklarımdan sonra ceza alacağım, sağlık olsun ne yapalım. :ssz:

Konu sahibesi görümcesine gösterdiği tepkiyle ilgili gerekli yorumları aldıda siteden çıkış yaptı bile, siz hala neyi tartışıyorsunuz?
Sayın dogaa,
sanıyorum siz ihtiyacınız olan yorumları aldınız, çıkan tartışmalar malumunuz, daha fazlasının olmaması için konunuzu kapatıyorum.

Back
X