- 21 Eylül 2016
- 234
- 209
- 53
- 29
- Konu Sahibi yasmingncc
-
Brit olabilir, Pro Fine olabilir. Zaten Pro Plan vermeyin
Marketten de mama almayın, yani market maması almayın.
Çeşitli internet siteleri var, oralardan hem ucuza bulursunuz hem de alışveriş yaptıkça puan birikir.
Canım onlar satış stratejisi ile almış gitmiş mamalar. Mesala Royal c, yağ küpüdür, yağın da her canlı için durumu malum. Tek kusuru yağlı olması değil elbette.Neden Pro Plan vermiyoruz ? Ben Hill's, Pro Plan ve Royal Canin arasında dönüyorum.
Canım onlar satış stratejisi ile almış gitmiş mamalar. Mesala Royal c, yağ küpüdür, yağın da her canlı için durumu malum. Tek kusuru yağlı olması değil elbette.
Şu saydığın mamaların hepsinin içeriğine bak, mısır, pirinç, mısır küspesi, mısır unu vs vs. Et ile beslenen bu canlılara tavuk yemi veriyoruz üstelik dünya para verip. Hatta Royal'de miydi neydi açık açık tavuk yemi yazıyordu.
Pro plan'a hiç girmek bile istemiyorujm, sayfalarca çıkamam.
Hill'in de reçeteli mamaları dışında, yolla girsin.
N&D güzeldir, naçizane tavsiyem çok hareketli olmayan evciller için az tahıllı olanlarıdır, direkt tahılsız olan fazla gelebiliyor.Eeee ne vericez kedilere o zamanN&D ye mi geçsek acaba ?
N&D güzeldir, naçizane tavsiyem çok hareketli olmayan evciller için az tahıllı olanlarıdır, direkt tahılsız olan fazla gelebiliyor.
Acana güzel ama dikkat, Acana'daki fazla protein kulakta problem yaratabiliyor zamanla. Proteini tam olarak yakamadığı zaman, vücudun bir yanından bir hastalık pörtlüyor.
Orijen güzel ancak o da aynı Acana gibi fazla proteinli, zaten aynı firmaya ait, aynı fabrikadan çıkıyorlar. Bence Orijen aşırı hareketli evciller için. Kurtarma köpekleri gibi, günlük yaşantısı koşturma, hareket ile geçenlere daha uygun bence.
Yukarıda saydıklarım herkesin bütçesine uygun olmayabilir, hele ki ayda 12 kilo civarı mama tüketen büyük ırk köpeğiniz varsa. Bu durumda Brit markası alınabilir, Pro Fine markası alınabilir.
Sonuç olarak her mama her evcilde aynı kötü ya da iyi etkiyi yaratmasa da, iyi olan mama sabittir, kötü olan mama sabittir. Lütfen pet shop ya da veteriner tavsiyelerine kulak tıkayın. Veteriner tavsiyesine sadece reçeteli mamalar konusunda güvenin. Geri kalan durumlarda hep kendi çıkarlarını öncelikli olarak düşüneceklerini unutmayın.
Güzel dediğimiz mamalardan daha da güzelleri var, ama işte ülkemizde satışları yok.
Cevap için çok teşekkürler. Kedilerimden biri akut böbrek hastası ve ikisi dışında kalan iki kedi de hareketi pek sevmiyorlar ve hali hazırda şişmanlar . Bu sebeple Acana ve Orijen' i eliyorum. 15 kiloluk mama 2-2.5 ay arası gidiyor şu an dört kediyiz. Veterinerden hiç tavsiye almadım zaten taşınmalar yüzünden doğru düzgün kalıcı bir veterinerimizde olmadı. Brit' i düşünüyorum RC bitiyor az kaldı ya da yine Hill's.
Peki bu durum için mama önermediler mi hiç? Böbrek hastalığına yönelik mamalar var. Ama problem şu, kalan 3 kedi de o reçeteli mamadan yiyebilir ya da özel mama yemesi gereken pisimiz gidip diğer mamadan yiyebilir.
Şu an mıncıklanası, dombişko kıvamındayken önce diyet mama ile zayıflasalar? 1-2 kilo verince normal mamaya geçseler?
Bir de unuttum, pisiler için Sanabelle vardı eskiden, eğer bozmadılarsa içeriği de iyiydi eskiden. Kısırlaşmış kedi maması vardı, yine yanlış kalmadıysa aklımda böbrek ile ilgili maması vardı?
Rahatsızlık akut olduğundan sürekli Hill's KD ye gerek yok dediler. Biz barınaktan aldığımızda çok zayıftı verdik köfteyi verdik tavuğu salamı derken bilmeden üresi yükselmiş hayvanın. Bir daha da olmadı öyle şey çünkü çok kontrollüyüm yaş mama ya da proteinler konusunda. Sterilized mamalar işimizi görüyor zaten diğerleri de kısır. Kız da ameliyattan sonra şişti zaten.
Kesinlikle kontrollü olunması gerekiyor zaten Vive. Öyle bizim yediklerimizden yedirince iyi olmuyoruz yani. Yalan söylemeyeyim ben göz hakkını hep verdim, veriyorum. Gerçi sadece benden almıyor edepsiz, eşime de gidiyor ver göz hakkımı diye, bildiğimiz haraca kesiyor bizi; hele ki eşimi.
Merhaba Arkadaşlar,
3 -4 aylık bir sokak kedisi sahiplendim bir hayvanseverin büyüttüğü.
Kendisi yardıma muhtaç kedi bakımını üstlenen biri. Benim oğlumu bu zamana kadar proplan mama ile büyütmüş ama biraz pahalı. Kesinlikle proplan'dan mama verme diye sıkı sıkıya tembihledi ama bütçeme uygun olmadığı için başka mama denemek istiyorum. Whiskas bağırsak mikrobu yapıyor, Bunların dışında besleyici özelliği olan daha uygun fiyatlı mama varmı denediğiniz?
Birde ben oğluşuma daha isim bulamadım öneride bulunurmusunuz?
Patili sevgiler
Evdekilere bu markayı arada, tat değişsin, değişiklik olsun diye verebilirsiniz, uzun vadede olmaz, kesin kez problemlere yol açıyor. Sokaktakiler için de aynı durum geçerli, uzun süre yememeliler.ben evde ve sokakta yüzlerce kedi besledim besliyorum besleyeceğim... bu işi hem ucuz hem kaliteli yapmak lazım zira evdeki de can sokaktaki de ....
kardeşim . temiz mama com dan alıyorum ben 15 kg 55-68 tl arası mito ve micho markaları.. başka sitelerde de var belki daha uygun site de olan vardır. araştırmadım..
bayıla bayıla yiyorlar daha bir tanesine zararını görmedim. ziyan da etmiyorlar her tanecik yeniyor...
Evdekilere bu markayı arada, tat değişsin, değişiklik olsun diye verebilirsiniz, uzun vadede olmaz, kesin kez problemlere yol açıyor. Sokaktakiler için de aynı durum geçerli, uzun süre yememeliler.
Yine aynı yerden alın, temizmamadan ama değiştirin. Demek istediğim 1 yıl boyunca hep aynı mamayı yememeliler, çok fazla şikayet var çünkü; özellikle idrar yolları problemi olarak. Karın doyuralım derken, sağlıklarından etmeyelim, maksat o.10 tane kedi besliyorsanız doğru...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?