Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Kuzucuğu ilk defa kreşe başlayacak anneler buraya toplanalım....

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

Çok teşekkür ederim. Bilemiyorum ya bir kaç tane yerle görüştüm ama pek içime sinmedi. Ipek böceği ile görüşmeyi düşünüyorum. Masal kahramanları ile ilgili bir bilginiz var mı

Çok teşekkür ederim. Bilemiyorum ya bir kaç tane yerle görüştüm ama pek içime sinmedi. Ipek böceği ile görüşmeyi düşünüyorum. Masal kahramanları ile ilgili bir bilginiz var mı
masal kahramanlarını hiç bilmiyorum ama ipekböceği ile kesinlikle görüşün. müdürü çok tatlı bir bayan..
aktiviteleri atölyeleride çok güzel..

ayy şu annelik ne zor şey arkadaşlar. Evladımızı emnet etmek için ne kadar zor kararlar vermek zorundayız. İnşallah hepimizin yavrusu için iyi olur süreç. benimde kızım şuan 38 aylık eylülde düşünüyorum bende 42 aylık yani 3,5 yasında olacak. kararsızım aslında bakıcı mı kreş mi diye. Hayırlısı artık...

merhaba;
bizim de kreşte 2. haftamız ilk hafta çok severek gitti. yarım gün gönderiyorum bende sosyalleşsin diye. anneannemiz bakıyordu. bu hafta hep ağlayarak bırakmışlar. gitmek istemiyor. bende dayanamıyorum ama evde de anneanneyle müge anlı izliyor. ne yapacağımı şaşırdım. gerçekten ne zor çocuk sahibi olmak((((((((((((((((

Arkadaşlar merhaba. Benim de bakıcı mı kreş mi sorusu hep kafamdaydı. Geçtiğimiz cuma günü Ankara Ümitköy de yeni devir alınmış olan bir kreş ile görüştüm. Sahipleri inanılmaz sıcak davrandılar. 1 Temmuz dan başlayacak şekilde kaydını yaptıracağım. Bu civarlarda düşünen varsa ismini ve irtibat bilgilerini özelden verebilirim reklam yasak sanıyorum o sebeple. İçerideki çocuklar da öğretmenleri ile çok keyifli vakit geçiriyorlardı. 2 - 6 yaş arası çocuklar vardı içeride. Fiyatı da bu çevreye göre makul geldi. dediğim gibi düşünen varsa özelden paylaşabilirim.

canım benim oğlumda 20 aylıkken krese başladı..benim oğlumda konusamyordu...tek güvencemiz kameralar...

Merhaba arkadaşlar.İşe başlayalı 8.5 ay oldu.Ogluma babannesi bakıyor.Ama babannesini sevmiyor ve istemiyordu .Şimdi bırakınca bizi ayırdıgnı düşünüp daha da beter oldu.Sabahları aglamaları nedeniyle o uyurken babanneyi alıp bize getiriyoruz.Onu görünce aglıyor sonra beraber hiç bişi yokmuş gibi belki mecburiyetten yavrum oynuyormuş.Oglum 40 aylık.Eylülde babamızı ikna edersem yarım gün degilde tam gün kreş istiyorum.Çünkü bütün gün tv karşısında eğitim alsın istiyorum.Çok sıcak kanlı arkadaşlarını çok sevip herşeyi paylaşan ingilizceyi çok seven(evde ögrettigim kadarıyla)ve hafızaı kuvvetli .Evde körelmesini istemiyorum.İstanbul avrupa yakasında önereceginiz kreş var mı?

merhaba arkadaşlar..benim kızım eylülde tam 5 yaş olacak yani anaokuluna göndereceğim..şerifali civerında gerçekten kaliteli bir okul arıyorum.tavsiyenizi sabırsızlıkla bekliyorum..birde çok yeni bir anaokulu açıldı Akademi Çovuk diye.Kavacıkta da şubeleri varmış..bu kreş hakkında bilginiz varsa paylaşırsanız memnun olurum .evime çok yakın çünkü.

masal kahramanlarını hiç bilmiyorum ama ipekböceği ile kesinlikle görüşün. müdürü çok tatlı bir bayan..
aktiviteleri atölyeleride çok güzel..

merhaba,
benim oğlum 15 aylık. 3 ay sonra tam gün olarak ipekböceği anaokuluna başlatmayı düşünüyorum. nette olumsuz bir yorumla karşılaşmadım. sizin görüşünüz nedir, lütfen paylaşabilir misiniz? bir de fiyatları tam olarak ne kadar, şu an bilgi toplama aşamasındayım ve çok yardımcı olacaksanız bana inanın :)

ben bayıldım ipekböceğine, öğretmenleride iyi intiba bıraktı bende, ama yanlış hatırlamıyorsam kış döneminde 900 tl tam gün ve kırtasiye parası senelik 500-600 civarı bi bedel söylemişti. açıkcası daha uygun fiyata kreşler bulmuştum ama hiçbiri ipekböceği kadar donanımlı gelmedi bana.
ama yatakhane kısmı bi değişik. askeriye gibi

Biz geçen yıl kampet çarşaflarını şu siteden almıştık www.leyleksepeti.com. Aldığımız üründen çok memnun kaldık hem de çok ilgililer.

perşembe ve cuma yani bugün yarım günle başladık, ptesi itibariyle tam güne geçeceğiz, ekimde 3 yaşımız bitecek.. Bakalım zaman ne gösterecek..

Gunaydin guzel anneler,
benim 13 aylik kizim ve 39 aylik oglum var. Portakalagaci anaokukuna gidiyorlar bu 2. Haftamiz. Ben su ana kadar memnunum. Oglum ilk 4 gun cok mulu gitti geldi cuma gunu mimmizlandi biraz, bu sabah biraz aglamis babasi birakirken.okulu aradim sadece aabah olddu arkadaslarini gorunce oyuna katiliyor hemen dedi.gecen hafta gittim kameradannizledim sin8fta 7 cocuk 2 ogretmen vardi, oglum guzel oynuyordu. Kizim cok kucuk ama seviyorkresi, o cok daha duygusal sevmedigi guvenmedigi birine gitmez asla. Sabah babadan hemen gidiyormus ogretmejjne. Umarim her sey iyi olur.

ben de okul ile ilgili duygularımı şu yazıda toparlamıştım, paylaşmak istedim:)

1 Eylül haftası bu yıl devam edeceğimiz anaokulu kapılarını açıyor. O hafta oryantasyon için 3 gün gidecek Nisan. Bu minik insan 'oryantasyon' kelimesi ile bu yaşta tanışıyor ben ilk kez mezun olduktan sonra işe başlarken duymuştum, sonra diyoruz 'kelimeleri nereden öğreniyorlar?' diye, bizden duyuyorlar genelde..

Neyse geçen yıl kısa dönemli sancılı bir kreş deneyimi olmuştu, ama yaşı küçüktü, henüz hazır değildi, o sıra kardeş gelmişti ve dolayısıyla çok da içimize sinmemiş, uzun zaman da devam etmemişti. Bu kez artık tam gün olarak 3,5 yaşında anaokuluna başlıyoruz.

Başlıyoruz dedim çünkü birlikte başlıyormuşuz gibi hissediyorum. Tabi ki de Nisan başlıyor ben değil, ama ailemiz için de okul kapılarının açıldığı yepyeni bir macera sayfası açılıyor işte.. O öğrenci kimliğini alacak ben ise veli olacağım. İkimizin hayatında da iki yeni kimlik ve iki yeni rol olacak. Annemin veli olarak yaşadıkları aklıma geldikçe biraz da ürküyorum tabi.. Kim bilir neler yaşanaca; kimi zaman gurur duyacağız, kimi zaman eleştireceğiz, kimi zaman da zorlanacağız... Her ne yaşanacaksa dopdolu yıllar olacağı kesin.

Benden daha eski ebeveynlerin okul için anlattıkları kulaklarımda, zaman zaman sürecin hem evde hem de okulda zorlu geçebileceğini tahmin edebiliyorum. Ama bebek büyütmenin, çocuk yetiştirmenin kolay bir tarafı var mı ki zaten? Yani en azından benim için yok diyebilirim.

Bu başlangıçla ilgili tuhaf duygular içindeyim; her gün saat 16.00'ya da okulda olacak, yeni arkadaşları, yeni bir çevresi, yeni bir öğretmeni olacak. Bol bol oyun oynayacak, şarkılar söyleyecek ve belki de öğrenmeye dair ilk tohumları atılacak. Böyle düşününce çok heyecanlanıyorum ve çok mutlu oluyorum, içim kıpır kıpır...

Öte yandan biliyorum ki artık işteyken kameralarla Nisan'ı izleyemiyor olacağım, artık kontrol alanımın biraz daha dışına çıkacak. Bu durum bende hafif bir rahatsızlık duygusu yaratıyor. İki yaşında oluşan ben duygusu ile bir adım uzaklamıştı, daha doğrusu kendine yaklaşmıştı. Şimdi de okula başlayacak; yemeklerini okulda yiyecek, kim bilir belki zorlanacak zaman zaman, belki de düşecek dizi kanayacak.. Artık bebeklikten çıkıyoruz ve benden bir adım daha uzaklaşıyor ve bu durum beni oldukça duygusallaştırıyor.

Hatta bu satırları yazarken gözlerim dolu dolu, gören de sanki gelin olmuş gidiyor sanır.. Günün büyük bölümünü ev dışında geçirecek olması bende benzer duygular uyandırıyor 'ne yapayım?' böyle hissediyorum işte.. Kim derdi ki günler günleri kovalacak minik Nisan büyüyecek adam olacak ve okula gidecek. Oysa ona ninni söylediğim günler daha dün gibi.

Çocukla büyürken(büyürken diyorum çünkü anne-babalar da bebeklerini büyütürken fark etmezler ama kendileri de büyürler) bazı zamanlar hiç gelmeyecek, bazı anlar hiç bitmeyecek gibi geliyor. Ama öyle olmuyor işte. En zor zamanlar geride kalıyor. Zaman hızla geçiyor. Zamanı yakalayabilmek de mümkün değil, minik bebeklerin büyüyüp kanatlanmasını da. Bence zamana yenilmemek için tek çare an'da olmak, an'ın keyfini çıkarmak...

Büyümek..

Büyür ağaçlar maviliklerde,
Bulutlar, aydınlıklar, uzaktan.
Büyür şehirlerin yatakları,
Mevsimlerin üstü, yaşamaktan.

Bir anne gibi genişleyen sabah aydınlığı,
Büyür kanatları yavru serçelerin.
Büyük şehirler ve şehirlerde,
Korkunç hayatı, gecelerin.

Büyür hatıralar gibi ihtiyarlar,
Yaşamayı hatırlarken.
Büyür güzellikleri, vücutları kısmetleri,
Çocuklar uyurken.

Vakit büyür habersiz,
Bir serinlik düşer her cama.
Çiftçiler bile anlamadan
Büyür topraklar daima.

Fazıl Hüsnü Dağlarca

www.gunesanne.com

Beylikdüzünde Elit anaokulu vardı büyük oğlum orda çok mutluydu. İngilizce konusundada başarılılar.

merhaba ben biyoloji öğretmeniyim. Kızım 9aylık. Esenyurt kıraç bölgesinin metrobüs tarafında oturuyorum. Bebeğim kız ve küçük olduğu için kız ve 2 yaş üstü çocuk bakabilir eğitimine de katkıda bulunabilirim. Bebeğim olduğu için kendi evimde bakmayı uygun görüyorum. TeşekkürlerKop

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…