Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Kuzucuğu ilk defa kreşe başlayacak anneler buraya toplanalım....

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
benim oğlumda hiç anlatmaz ne yaptınız dersem bişey yapmadık diyo oynadınızmı oynadık diyo geçiştiriyo sanırım anlatmaktan pek hoşlanmıyolar :)

benim oğlumda 32 aylıkken başladı yarım gün gönderiyorum ilk 1 ay zordu sabahları ağlıyodu kapıda içeri girince dinliyodum susuyodu öğlenleri dönüşte gayet mutlu dönüyodu ben bi pedagogla görüştüm 4 yaştan sonra tam günü öneriyor eğer gece uykularında problem varsa sabah evden çıkmadan gitmemek için ağlıyorsa ozaman problem var deriz kapıda ağlaması normal dedi siz gidince susuyosa sorun yok demişti sanrıım senin oğlun tam güne hazır değil daha eğer imkanın varsa yarım gün yolla bir süre daha en azından nisana kadar falan iice alışınca tam güne geçersin

sevgılı meryemmeryem bense smmm06 ıle aynı seyı dusunuyordum senın oglun bencede yarım gun gıtmelı bır sure daha, dıyorsunkı evden yol boyu aglıyo yazık ona bu kadar zorlayarak dıılde zaman ver bıraz daha yarım gun gıtsın en azından 4 5 ay daha sabret derım bu ınsanı cok yıpratıyo senı anlıyorum allah kolaylık versın

Merhaba canlar benim kızım şuan 1 yaşında ve 1 sene daha ücretsiz iznim var ve bu süreç içinde düşünüyorum ve sizin tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum sizce 2 yaşında kreşemi vermeliyim yoksa iyi bir bakıcı bulup 1 yada 2 sene evdemi bakıtmalıyım yorumlarsanız sevinirim...

benim fikrim ii bi bakıcı bulup 1-2 sene daha evde kalması bakıcı eğer istediğiniz gibi olmazsa o zaman kreş düşünün

merhaba meryemciğim,
bence oğluşun geride bıraktığı kardeşlerini kıskanıyor olabilir,ki biz bunu kardeşi yeni doğan birinci hatta ikinci sınıf çocuklarında bile görebiliyoruz,
yani çocuğunun tepkisi ve gitmek istememesi okuldan kaynaklı değilievden kaynaklı,
kardeşleri olunca evden dışarı çıkarılmış olarak bile hissediyor olabilir kendisini kuzu,
çocukların birilerinde bakıldığı konusu da onu tatmin etmiyoordur,ki çocukları sadece bu sebeple başkasına baktırma bence,
o hem okuluna hem kardeşlerine alışmak gerektiğini öğrenmeli,
okul dışındaki zamanlarınızda onunla daha fazla ilgilenmeniz telkini çok doğru olsa da bebeklerle bu nasıl olucak?
Bu sıkıntı uzun sürebilir gibime geliyor..
Allah yardımcımız olsun..

Benim oğlum 26 aylık, hergün soruyorum kreşte ne yaptınız diye. Cevap fix: oyun oynadık, yemek yedik Ne yediniz diyince de hep makarna yedik diyor :)

bizde de her şeyin suçlusu Ayla.
kızım kimle kavga ettin? Ayla
Kızım kim sana vurdu? Ayla...
zavallı Ayla :)

bence bakıcı şansını dene belki gönlüne öre birini bulursun.

Arkadaşlar benim kızımda 40 aylık benimki de birşey anlatmıyor ama bu normalmiş. Ben birde birşey sorucaktım okula başladığından beri ara ara öksürüyordu ama şu son 2 haftadır hiç kesilmiyor öksürüğü doktora götürdüm ama Allahtan ciğerlerinde birşey yok dedi ama hiç bir ilaç fayda etmedi sizce ne yapabilirm aklına gelen varmı? Bana yardım edermisiniz

Benimde 40 aylık bir oğlum var.1 ay sonra bende özel bir kreşe göndericem mecburen.Bu zamana kadar annem baktı sağolsun.Ama artık kreşe gitmesi gerekiyor.Evde canı sıkılıyor.Hem küçükte değil artık kreş için.Yazın 2 ay yaz okuluna gönderdik ama pek memnun kalmadık açıkçası 15 gün ağlayarak gitti sonra alıştı.2.ayda ise hastalandı ve doğrudüzgün gidemedi.Toplam 1 ay ancak gitti işte ama çocuk hem aç hem uykusuz geliyordu.1 ayda zayıfladı pantolon düşüyordu belinden.Yine böyle olmasını istemiyorum.El ayak hastalığına yakalandı ve hala etkisi geçmedi.Çok uzun sürdü bu hastalık bizde.Şimdi bağışıklık güçlendirici immuzinc içiriyorum.Gerçi evdede hasta oluyor ama en azından uykusunu alıyor yemeğini yiyor.Annem artık bakamayacak ve ben göndericem mecburen.Kreşlerde yeme konusunda en çok kafama takılan.Yerse yiyor yemezse ısrar edilmiyor ve çocuk gün boyu aç kalıyor.Çok güvendiğim yeni açılan ve pahalı bir kreş var bulunduğum ilde.Birkalç arkadaşım çocuğunu oraya gönderiyor.Bende büyük ihtimal oraya göndericem.Bakalım yine ağlamalar gitmek istememeler,aç uyklusuz gelmeler başlayacak.Üff çok zor yaa

kuru öksürüğe birebir vereceğim tarif,ben dolapta hazır bekletiyorum:)
siyah turpun dış kabuğunu soy ve içini biraz oy. Oyuk olan yeri bal ile doldur ve bu şekilde bir gün beklet. Turptan çıkan suyu ve balı süzerek bir kavanoza al ve ara ara kızına içir. tık diye kesiyor anında ama 1 saat sonra falan tekrar başlayabiliyor, o zaman yine verirsin 1 kaşık, ne de olsa zararlı değil,hem boğazı da tahriş olmaz kuzucuğun. Bu arada o inatçı öksürük benim oğlumda da var kreşe başladığından beri. Doktorumuz en son soğuk algınlığı ve alerji ilacını beraber kullanmamızı söyledi ve o şekilde 1 haftada atlattık. Arada tekrarlayınca alerji şurubuna başlıyorum bir süre sonra geçiyor.

Son düzenleme:

canım yeme olayı öğretmenle ilgili. bizim öğretmenmimizden Allah bin kere razı olsun. benim kızımınki kronik ek gıdaya geçtiği günden beri yemiyor. neler denemedim ne doktorlar mamalar, tarifler ama ilşk kreş günlerinde yemiyordu öğretmeni her gün söylüyordu kuru ekmek yiyor ama artık vermeyeceğim haberiniz olsun dedi. ne yaptı etti şimdi bir geliyor yemeğini yemiş. inanmayasım geliyor ama üstünü başını görüyorum kendi de anlatıyor.

evet kızlar bizde durum çok az ilerlemiş durumda
oğlumu evet yarım güne çevirmeye karar vermiştim ama önce uzmanımızla görüştük ;
oğlumla görüşmeler yaptı testler felan çözdürdü,
tam gün okul için bence uygun alma çocuğu dedi,
sabah ağlamaları çok içten değilse bunu takıntı haline getirmiş olabilir dedi
eğerki okula bıraktığında ağlamaları devam ediyorsa sorun vardır ama ağlamayıp aktivitelere katılıyorsa sorun yoktur dedi..

off kafamız karıştı bizimde yine tam gün gidiyor okula
sabahları mızmızlanıyor ama okula girince susuyor direk sınıfına koşuyor çantasını bırakıp öğretmeniyle kahvaltı yapıyor oyunlar oynuyor vs

off çok zor bir süreçmiş okul zamanı
allah hepimize yardım etsin

Dün kızların doğumgünün kutladık anasınıfında,ay çok tatlılardı..
Kocaman bi pasta götürdüm küçücük küçücük yediler,aman bi utanmalar,bi haller,onları ilk defa öğretmenleri ile beraber gördüm,,
Çok tatlılar yaaa..

Çocuklar alışsa da genel gidişatı,yada takıldığımız drumları paylaşabiliriz,
Ama hareket yok hakikaten..

benim kızım sonunda ağlamayı kesti sadece surat asıyor bugün hafif gülümsemiş :))
sayfa öksüz kalmasın.
msela giyim konusu var. kaç kat giydiriyorsunuz? ülotlu çorapo uzun kollu body falan başladınız mı? bizim kreşte kalorifer yanıyor ve cidden sıcak çok kararsız kalıyorum. arabayla bırakıyoruz ama dışarısı cidden soğuk.
bir de ben battaniye vermeyeceğim pikesi kalacak uyku tuulumu vereceğim kış için. siz neler yapmayı planlıytorsunuz paylaşalım :)

selamlar
bizimki hani ağlıyordu felan ..çok şükür şimdi iyi sabah kalkıp güle oynaya gidiyoruz
okula bırakınca bana bay bay yapıyo öpücük atıyo geçiyor sınıfa
benim oğlum öğle uykusundan önce süt içip yatıyordu evde
okulda öğretmeninden süt istemiş öğretmende bana hiç söylemedi
şimdi süt götürdüm öğle uykudan önce içiyor belki bundan dolayıda artık ağlamaları kesilmiş olabilir..

ben kıyafet konusunda; eşorfman giydiriyorum,içi pamuklu olanlardan (biz adanadayız bu arada)
birde yelek var okul içinde böyle ..okulda spor ayakkabısı giyiyorlar zaten
şimdilik böyle havalar iyice soğuyunca bakalım biraz daha kalınlaştırırım kıyafetleri

uyku için zaten yastık çarşaf tamam,kalın polar battaniyesini vermiştim
onu örtüyorlar üstüne,öğretmen şimdilik iyi dedi,hatta çok örtünce terliyor dedi..
duruma göre değiştiricem ileriki zamanda

bizimki uyurken üstünü çok açıyor öğretmeni de öyle söyledi o nedenle ben uyku tulumu alacağım kreş için bu hafta.

selam kızlar,ben halkalıya yeni taşındım,ogluma özel kreş arıyorum,bu semtte oturan ve çocugunu kreşe gönderen annelerden cevap bekliyorum))

selam kızlar,ben halkalıya yeni taşındım,ogluma özel kreş arıyorum,bu semtte oturan ve çocugunu kreşe gönderen annelerden cevap bekliyorum))

Halkalıdayım ben de,benim kızlarım da benim okulumda anasınıfında,
Çocuğunuz kaç aylık,nasıl bir yer arıyorsunuz?
Ayı müsaitse bizim okula getirinn..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…