selam anneler,tam 3 yaşını doldurmuş bir oğlum var birde 6 aylık ikiz kızlarım
oğlum 1 aydır kreşe gidiyor ilk günler
kreş müdürümüz ilk haftalar yarım gün gelsin sonra tam güne çevirelim dedi
ilk 3 hafta yarım gün gitti,bende orada bekledim ilk günler sonra bırakırken ağlıyordu sonra oyunlara dalıp gidiyordu
bir haftadır tam gün bırakıyoruz,3 gündür ağlaya ağlaya gidiyor
evde sabah kalkıyor kreşe bırakana kadar hiç bizi dinlemiyor sürekli ağlıyor
bir türlü ikna edemiyorum beni hiç dinlemiyor sürekli
anne okula gitmeyelim diyor,
öğretmeniyle konuşuyorum normaldir merak etmeyin diyor ama yinede dayanamıyorum
çocuk gelişim uzmanı okula alışana kadar okul dışındaki zamanlarınızı ona ayırın dedi anne ve babasıyla
sırf onun psikolojisi bozulmasın diye ikiz kızlarıma annem ve ablam bakıyor onlarda kalıyor geceleri bile
düzelir diye bekliyoruz ama bügün sabah çok ağlayarak bıraktım
hiçbişey ikna etmiyor onu ne söylesek kandıramıyoruz kreşe gitmesi için..
Merhaba canlar benim kızım şuan 1 yaşında ve 1 sene daha ücretsiz iznim var ve bu süreç içinde düşünüyorum ve sizin tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum sizce 2 yaşında kreşemi vermeliyim yoksa iyi bir bakıcı bulup 1 yada 2 sene evdemi bakıtmalıyım yorumlarsanız sevinirim...
selam anneler,tam 3 yaşını doldurmuş bir oğlum var birde 6 aylık ikiz kızlarım
oğlum 1 aydır kreşe gidiyor ilk günler
kreş müdürümüz ilk haftalar yarım gün gelsin sonra tam güne çevirelim dedi
ilk 3 hafta yarım gün gitti,bende orada bekledim ilk günler sonra bırakırken ağlıyordu sonra oyunlara dalıp gidiyordu
bir haftadır tam gün bırakıyoruz,3 gündür ağlaya ağlaya gidiyor
evde sabah kalkıyor kreşe bırakana kadar hiç bizi dinlemiyor sürekli ağlıyor
bir türlü ikna edemiyorum beni hiç dinlemiyor sürekli
anne okula gitmeyelim diyor,
öğretmeniyle konuşuyorum normaldir merak etmeyin diyor ama yinede dayanamıyorum
çocuk gelişim uzmanı okula alışana kadar okul dışındaki zamanlarınızı ona ayırın dedi anne ve babasıyla
sırf onun psikolojisi bozulmasın diye ikiz kızlarıma annem ve ablam bakıyor onlarda kalıyor geceleri bile
düzelir diye bekliyoruz ama bügün sabah çok ağlayarak bıraktım
hiçbişey ikna etmiyor onu ne söylesek kandıramıyoruz kreşe gitmesi için..
Benim oğlum 26 aylık, hergün soruyorum kreşte ne yaptınız diye. Cevap fix: oyun oynadık, yemek yedik Ne yediniz diyince de hep makarna yedik diyor :)
Merhaba canlar benim kızım şuan 1 yaşında ve 1 sene daha ücretsiz iznim var ve bu süreç içinde düşünüyorum ve sizin tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum sizce 2 yaşında kreşemi vermeliyim yoksa iyi bir bakıcı bulup 1 yada 2 sene evdemi bakıtmalıyım yorumlarsanız sevinirim...
Arkadaşlar benim kızımda 40 aylık benimki de birşey anlatmıyor ama bu normalmiş. Ben birde birşey sorucaktım okula başladığından beri ara ara öksürüyordu ama şu son 2 haftadır hiç kesilmiyor öksürüğü doktora götürdüm ama Allahtan ciğerlerinde birşey yok dedi ama hiç bir ilaç fayda etmedi sizce ne yapabilirm aklına gelen varmı? Bana yardım edermisiniz
Benimde 40 aylık bir oğlum var.1 ay sonra bende özel bir kreşe göndericem mecburen.Bu zamana kadar annem baktı sağolsun.Ama artık kreşe gitmesi gerekiyor.Evde canı sıkılıyor.Hem küçükte değil artık kreş için.Yazın 2 ay yaz okuluna gönderdik ama pek memnun kalmadık açıkçası 15 gün ağlayarak gitti sonra alıştı.2.ayda ise hastalandı ve doğrudüzgün gidemedi.Toplam 1 ay ancak gitti işte ama çocuk hem aç hem uykusuz geliyordu.1 ayda zayıfladı pantolon düşüyordu belinden.Yine böyle olmasını istemiyorum.El ayak hastalığına yakalandı ve hala etkisi geçmedi.Çok uzun sürdü bu hastalık bizde.Şimdi bağışıklık güçlendirici immuzinc içiriyorum.Gerçi evdede hasta oluyor ama en azından uykusunu alıyor yemeğini yiyor.Annem artık bakamayacak ve ben göndericem mecburen.Kreşlerde yeme konusunda en çok kafama takılan.Yerse yiyor yemezse ısrar edilmiyor ve çocuk gün boyu aç kalıyor.Çok güvendiğim yeni açılan ve pahalı bir kreş var bulunduğum ilde.Birkalç arkadaşım çocuğunu oraya gönderiyor.Bende büyük ihtimal oraya göndericem.Bakalım yine ağlamalar gitmek istememeler,aç uyklusuz gelmeler başlayacak.Üff çok zor yaa
benim oğlumda 32 aylıkken başladı yarım gün gönderiyorum ilk 1 ay zordu sabahları ağlıyodu kapıda içeri girince dinliyodum susuyodu öğlenleri dönüşte gayet mutlu dönüyodu ben bi pedagogla görüştüm 4 yaştan sonra tam günü öneriyor eğer gece uykularında problem varsa sabah evden çıkmadan gitmemek için ağlıyorsa ozaman problem var deriz kapıda ağlaması normal dedi siz gidince susuyosa sorun yok demişti sanrıım senin oğlun tam güne hazır değil daha eğer imkanın varsa yarım gün yolla bir süre daha en azından nisana kadar falan iice alışınca tam güne geçersin
sevgılı meryemmeryem bense smmm06 ıle aynı seyı dusunuyordum senın oglun bencede yarım gun gıtmelı bır sure daha, dıyorsunkı evden yol boyu aglıyo yazık ona bu kadar zorlayarak dıılde zaman ver bıraz daha yarım gun gıtsın en azından 4 5 ay daha sabret derım bu ınsanı cok yıpratıyo senı anlıyorum allah kolaylık versın
merhaba meryemciğim,
bence oğluşun geride bıraktığı kardeşlerini kıskanıyor olabilir,ki biz bunu kardeşi yeni doğan birinci hatta ikinci sınıf çocuklarında bile görebiliyoruz,
yani çocuğunun tepkisi ve gitmek istememesi okuldan kaynaklı değilievden kaynaklı,
kardeşleri olunca evden dışarı çıkarılmış olarak bile hissediyor olabilir kendisini kuzu,
çocukların birilerinde bakıldığı konusu da onu tatmin etmiyoordur,ki çocukları sadece bu sebeple başkasına baktırma bence,
o hem okuluna hem kardeşlerine alışmak gerektiğini öğrenmeli,
okul dışındaki zamanlarınızda onunla daha fazla ilgilenmeniz telkini çok doğru olsa da bebeklerle bu nasıl olucak?
Bu sıkıntı uzun sürebilir gibime geliyor..
Allah yardımcımız olsun..
selam kızlar,ben halkalıya yeni taşındım,ogluma özel kreş arıyorum,bu semtte oturan ve çocugunu kreşe gönderen annelerden cevap bekliyorum))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?